Vesti RTV

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да као да опасност која нам прети  од Коронавируса није довољна, појединци путем друштвених мрежа, али и медија блиских опозиционим круговима ширењем лажних вести додатно компликују ионако тешку ситуацију.

Уместо да све своје снаге, памет и интелигенцију (ако је имају) уложе у превазилажење актуелне кризе, они све своје потенцијале усмеравају ка измишљању очигледних лажи, мотивисани личном мржњом према актуелној власти, невешто је маскирајући у тобожњу бригу за народ.

Повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић зато је због ширења лажних вести и тврђења, као и ширења панике поднео две кривичне пријаве против  Подринских новина“ и против Ханибала Ковача. Њихове лажи да чланови Српске напредне странке шире Коронавирус по граду могу да имају озбиљне последице по грађане и зато је реакција којим се овим неистинама стаје на пут неопходна.

Правду тражимо пред правосудним органима, јер су осим чланова Српске напредне странке грубо оклеветане и Општа болница Шабац као и Градски завод за јавно здравље, а управо су то институције у које грађани у овој критичној ситуацији имају највише поверења. 

Пошто им није прошла лаж о наводно катастрофалном стању у Клиничком центру Војводине, тежиште својих болесних активности пребацили су на Шабац, где по налогу шабачких кабадахија Душана Петровића и Небојше Зеленовића, којима  је јасно да им више нико не верује, лажу и спинују не размишљајући о последицама које то изазива код њихових суграђана. Слепи од мржње према актуелној власти не презају ни од најгнуснијих лажи, бесрамно нападајући Српску напредну странку и председника Александра Вучића, чак и у за њега најтежим тренуцима у којима му се дете бори са опаким вирусом.

Иако је од увођења ванредног стања свака информација о оболелима и преминулима доступна и транспарентна, као и сваки корак надлежних у борби против Коронавируса, Петровићеви и Зеленовићеви послушници, мисле да ће својим лажима креирати паралелну стварност у којој шире страх, панику и мржњу према онима који се за здравље грађана боре до последњег атома сопствене снаге.

И није чувени криминални тандем Петровић-Зеленовић брига што преко својих медија лажу, што манипулишу, чак их не занима ни то што шире панику и чине кривично дело за које је запрећена казна затвора од 6 месеци до 5 година затвора. Њима је важно само да оцрне своје политичке неистомишљенике свим средствима и по сваку цену.

Тако су почели да лажу и о идентитету и броју заражених, као да сваки Шапчанин не уме да  сваког дана у 15часова  укључи телевизор и чује од надлежних и најупућенијих све релевантне информације.

И док они измишљају, ми из Градског одбора Српске напредне странке Шабац кроз хуманитарне активности својим суграђанима поделили смо више хиљада заштитних маски и рукавица, као и хуманитарних пакета. Ипак за разлику од Небојше Зеленовића, ми то радимо без присуства камера, јер  свој ангажман у овој ситуацији сматрамо грађанском дужношћу, а не приликом да промовишемо странку и на несрећи народа, као Зеленовић скупљамо јефтине политичке поене.

Пошто му ни то није довољно, Зеленовић преко својих медија још додатно лаже, користећи ситуацију да док се сви боре против болести, он нападне Српску напредну странку.

Због страшних, бескрупулозних лажи, којима се покушава обманути јавност, а у којима се иде до монструозних тврдњи о наводном заташкавању броја умрлих, поднете су кривичне пријаве против одговорних. Јер оволика количина лажи захтева да се о њој изјасни суд. С друге стране за изјашњавање о менталном здрављу оних који пишу  такве лажи суд није надлежан. Тиме се баве институције за ментално здравље.

 

 

ГО СНС Шабац

 

SIN PREDSEDNIKA VUČIĆA OBOLEO OD KORONE! PRIMLJEN NA INFEKTIVNU KLINIKU U BEOGRADU

Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, zaražen je korona virusom, objavio je na svom Instagram nalogu predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku. Sine, pobedićeš ti to. Voli te tata, svi te volimo! - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

 Foto: Youtube/Printscreen/ TV KCNZ

 Boban Birmančević: "Zelenović u ovim teškim vremenima skuplja jeftine političke poene"

 

Zahvaljujem se svima koji su ostali kod kuće i svojim primerom pokazali solidarnost i jedinstvo koji su u ovim teškim trenucima najvažnija preventiva.

 

 

Posebno sam  zahvalan  medicinskom osoblju, MUP-a, vojsci Srbije kao i svim privrednicima, aktivistima i volonterima koji svojim delovanjem pružaju sigurnost i obezbeđuju miran san svima koji su ostali kod kuće.

Stariji od 65 godina, poštujući mere Vlade Republike Srbije, pokazali su da poštuju svoje najbliže, komšije i sugrađane, Šabac i državu Srbiju.

Izražavam zahvalnost svim sugrađanima koji su se interesovali za zdravstveno stanje našeg kolege i , pre svega, prijatelja  Aleksandra Pajića.  

Gospodin Pajić  je zbog simptoma izazavanih Korona virusom hospitalizovan  i  u stabilnom je  zdravstvenom stanju. U ovom,  za njega i njegovu porodicu teškom trenutku , iskreno ga podržavamo i želimo uspešan i brz oporavak. Ne samo njemu, nego i svim građanima, koji se sada širom Srbije bore protiv ove bolesti.  

Na prozivke onih koji izveštavaju da li je gradonačelnik Zelenović ustao na levu ili desnu nogu i da li je pogledao gore ili dole, a koji pitaju gde su članovi i poverenici SNS Šabac, odgovor je vrlo jednostavan.

Članovi SNS-a, kao i uvek do sada, nalaze se na usluzi svojim građanima. Sprovodimo sve aktivnosti koje su usmerene da pruže pomoć ljudima u skladu sa potrebama i mogućnostima.

Kao narodni poslanik, lično sam uz pomoć naših volontera u periodu od uvođenja vanrednog stanja podelio našim sugrađanima i ustanovama više  hiljada zaštitnih maski i  zaštitnih rukavica, nekoliko stotina paketa hrane, zaštitnih sredstava za dezinfekciju ruku...

Trudio sam se da pomoć stigne kako u gradsko tako i u seosko područje i najugroženijima bez obzira na stranačku, nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ove aktivnosti sprovedene su sa samo jednim ciljem, da pomognemo građanima, pri čemu ne postoji niti jedna objavljena fotografija ili video materijal kojim bi se prikupljali jeftini politički poeni. U ovom teškom vremenu naš prevashodni cilj je da pomognemo građanima, bez bilo kakvog isticanja sopstvene uloge u toj pomoći.

Ovo nije trenutak sa samohvalisanje i isticanje sopstvenih zasluga. Ovo je trenutak odbrane naroda od nevidljivog neprijatelja i mi toj borbi dajemo pun doprinos. Time se ne hvalimo, jer je sve što radimo za dobrobit naroda, pre svega naša dužnost i obaveza.

Krajnje neumesnim smatramo bilo kakvo hvalisanje zbog aktivnosti tokom vanrednog stanja i borbe protiv Korona virusa.

S druge strane, Nebojša Zelenović ne propušta priliku za skupljanje jeftinih  političkih  poena, grubo zloupotrebljavajući medije  plaćene iz budžeta grada Šapca. Ti mediji  koji su godinama potpuno nezainteresovani za aktivnosti Srpske napredne stranke, po Zelenovićevom naređenju prate svaki njegov korak ne prezajući ni od potpuno pristrasnog i neobjektivnog izveštavanja.

Ipak, jasno je da građani ne podležu Zelenovićevim manipulacijama o čemu svedoči poverenje koje nam   ukazuju, pogotovo u ovoj teškoj situaciji .

Nama je , za razliku od Zelenovića,  interes naroda i očuvanje zdravlja naših sugrađana ispred  stranačkih interesa o čemu svedoči i to što smo u potpunosti obustavili svaki vid kampanje.

Upravo to je razlog zašto se dok delimo maske, rukavice i humanitarne pakete ne slikamo.  Pomažemo svima u skladu sa mogućnostima i to ćemo raditi sve dok ne pobedimo u ovoj, po zdravlje građana Šapca i Srbije,opasnoj i teškoj situaciji.

Protivnik je ozbiljan, nikad teži, nevidljiv ali nije nepobediv. Pobedićemo ga našom slogom i solidarnošću, našom humanošću i pažnjom za sve oko nas. Pozivam građane da nastavimo da se borimo, ostanimo kod kuće, podržimo mere Vlade Republike Srbije i ne dozvolimo da svojom nepažnjom ugrozimo druge.

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

PETICIJA PROTIV ZELENOVIĆA: Neophodno pomoći najugroženijima usled vanrednog stanja

Podsećamo, još pre nekoliko dana odlučili su da 23 miliona dinara iz sredstava od povraćaja poreza na imovinu namenjenog za tekuće rezerve usmere na kupovinu humanitarnih paketa za najsiromašnije sugrađane.

 

Pošto Nebojša Zelenović i Dušan Petrović već danima ignorišu potrebe najsiromašnijih Šapčana, predsednici mesnih zajednica u Šapcu preduzeli su odlučne korake u pravcu pomoći svojim sugrađanima.

Podsećamo, još pre nekoliko dana odlučili su da 23 miliona dinara iz sredstava od povraćaja poreza na imovinu namenjenog za tekuće rezerve usmere na kupovinu humanitarnih paketa za najsiromašnije sugrađane.

 

Međutim, krizni štab grada pod kontrolom Zelenovića nije odobrio ovu akciju samo zato što su odluku doneli predstavnici mesnih zajednica u kojima je ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka.Ova neverovatna diskriminacija ipak nije obeshrabrila predsednike mesnih zajednica, koji su odlučili da pozovu sve građane da svojim potpisom podrže inicijativu da svi socijalno ugroženi građani na teritoriji Šapca dobiju neophodnu pomoć.

Predsednici mesnih zajednica ističu da je broj socijalno ugroženih građana veći od evidentiranih u Centru za socijalni rad grada Šapca i da je potrebna neodložna reakcija. U ovoj situaciji nama je nebitno ko je za koga glasao, želimo da pomognemo svima, ističu predsednici i kažu da je peticija pokušaj borbe da se pomogne svim sugrađanima uprkos Zelenovićevoj potrebi da građane, čak i socijalno ugrožene razvrstava po političkoj pripadnosti.

 

Nebojša Zelenović
Gradonačelnik
Foto: Media Centar

Malo je reći da je to bezdušno, surovo i krajnje nekorektno, ocenjuju građani i pitaju Zelenovića zašto upliće svoj stranački interes tamo gde mu nikako nije mesto - u jednu nadasve humanu akciju, koja ima za cilj da pomogne njegovim sugrađanima. Upućeni kažu da nije reč samo o stranačkom, nego i finansijskom interesu, jer Dušan Petrović i Nebojša Zelenović od ove akcije i transakcije humanitarnog tipa nemaju ličnu finansijsku korist. I dok narod čeka pakete, koje mu ova dvojica ne daju vreme prolazi.

Zato su predsednici mesnih zajednica, koji za razliku od Zelenovića ne dele  građane po političkoj podobnosti pozvali na potpisivanje peticije na sajtu peticije.online u delu "Podela humanitarne pomoći socijalno ugroženima u Šapcu". Ali tužno je i tragično da o potrebama najsiromašnijih Šapčana brinu samo predsednici mesnih zajednica, dok njihov gradonačelnik brine samo o sopstvenom interesu, koji ne uključuje sugrađane, koji su prema njegovom mišljenju pogrešno glasali.

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРОУНС:Докле ће пристојна Србија трпети изливе нечије патолошке мржње?

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) згрожено је пред чињеницом да  наводно новинар, Милован Бркић, није пропустио ни ове тешке дане да своју патолошку мржњу према председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици излије по медијима као што је Инфо Славија.

Бркић је рекао да грађани имају апсолутно "природно" право да ликвидирају диктатора, како је назвао председника Вучића идодао да је важно да нико од чланова Вучићеве породице не побегне, а затим набројао имена председникове деце.

ПРОУНС се пита: Докле смо ми као друштво дошли? Шта ради тужилаштво? Да ли је нормално обратити се хиљадама људи и изговорити тако нешто?!

То није више ствар васпитања, неслагња, већ озбиљне мржње и отвореног цртања мете на чело првом човеку Србије.

ПРОУНС се пита: Докле ће пристојна Србија трпети овако нешто? Докле нико неће сносити последице због оваквих излива мржње у јавности? Докле ћемо седети скрштених руку и чекати да се неко дозове памети и пристојности?

ПРОУНС захтева да се хитно оваквим бестидницима стане на пут. Нека свако од надлежних органа ради свој део посла, а наше колеге новинари нека добро размисле пре него што једну од најтежих ситуација у земљи, па и свету, користе за политичко обрачунавање. Сви који то раде у овом тренутку, треба да се стиде себе самих.

           

Врање, 2.04.2020. године                                                   председник ПРОУНС-а 

 

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује изјаве мржње и скандалозне позиве на убиство председника Србије од стране  Милована Бркића.Патолошка мржња којом је прожета изјава Милована Бркића да грађани, како је рекао, имају право да ликвидирају Вучића прелази све границе не само пристојности, него и здравог разума. Не само зато што је реч о председнику државе, него и зато што је реч о човеку, који се данима несебично бори против невидљивог непријатеља, како би заштитио своје грађане. Такође, реч је о човеку, који пролази кроз тешку личну трагедију и бол због губитка најбољег пријатеља кога је нажалост однео вирус Корона. Да ствар буде гора, Бркић је претио и целој Вучићевој породици, у  безумној мржњи набрајајући имена његове деце. Зато као удружење одлучно захтевамо реакцију надлежних органа, али и питамо новинарска удружења да ли их је срамота због изостанка реакције? То што је Бркић већ више пута демонстрирао потребу неопходне помоћи стручњака за ментално здравље  ни најмање га не амнестира од одговорности за овакве скандалозне објаве. Такође, позивамо целокупну српску јавност да осуди овај говор мржње и јасно се дистанцира од појединаца, који заговарају насиље и  убиства и који не презају чак ни од тога да им мета буду најневинији-деца. 

 

 

Nebojša Zelenović

ŠABAČKA VLAST ĆUTI I NE POMAŽE SUGRAĐANIMA: Zelenović ni u toku vanrednog stanja nije obezbedio sredstva za najsiromašnije

 
Foto: Media Centar
Nedopustivo je da šabačka vlast ćuti kada je pomoć preko potrebna.

Da šabačka vlast na čelu sa Nebojšom Zelenovićem nema sluha za pomoć svojim sugrađanima, čak i u ovoj situaciji vanrednog stanja i borbe sa Korona virusom, svedoči činjenica da  još uvek nisu odgovorili na krajnje humanu inicijativu predsednika gradskih i seoskih mesnih  zajednica da se deo sredstava od povraćaja poreza na imovinu namenjenog za tekuće rezerve usmeri na kupovinu humanitarnih paketa za najsiromašnije sugrađane.

Reč je o sumi od oko 23 miliona dinara, koja se nalazi na računu mesnih zajednica.  Iako je  odluka doneta još pre pet dana, do danas niko iz šabačke vlasti nije našao za shodno da odgovori na ovu odluku, koja bi olakšala životne uslove najugoženijim Šapčanima.

Građani koji čekaju pomoć izražavaju ozbiljnu sumnju da Nebojši Zelenoviću i Dušanu Petroviću ova inicijativa nije prioritet, pre svega, zato što njih dvojica od nje nemaju diretktnu finansijsku korist.

Naime, pošto je sve transparentno i ide preko mesnih zajednica, ne postoji nikakva mogućnost da se po lopovluku čuveni šabački tandem Zelenović-Petrović "ugradi" u ovu transkaciju, pa im ona i nije važna. Tome ide u prilog i nadimak Dušana Petrovića, po kom ga zna ceo Šabac- mister 10 posto. I ne zanima njih dvojicu što građani ispaštaju.

Mladen Čolić iz Mesne zajednice "Jevremova" ističe da je nedopustivo da šabačka vlast ćuti, kad je potpuno jasno da je pomoć preko potrebna u novonastaloj situaciji. Doneli smo odluke da sredstva solidarnosti podelimo Domu zdravlja i Gerontološkom centru, a od tekuće rezerve da kupimo pakete i podelimo sugrađanima, kojima je pomoć neophodna, kaže Čolić i ističe da uprkos dobroj nameri nijedna mesna zajednica trenutno ne može ništa da uradi jer nema odobrenje gradske uprave, koja nema sluha za potrebe građana.

U gradskoj upravi su nam rekli da ne primaju nikakve zahteve i da mesne zajednice ne mogu ništa da rade, naglašava Čolić. I dok se sugrađani raspituju gde mogu dobiti pomoć, mesnim zajednicama  ruke su vezane,  jer gradski štab ne želi ni da razmotri njihovu odluku, ogorčeno kažu predsednici mesnih zajednica, koji ističu želju da pomognu Šapčanima i daju sve od sebe u borbi protiv Korona virusa.

 

Nebojša Zelenović
Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac

Tako, Marina Mitrović iz Mesne zajednice "Bair" naglašava da je ovo izuzetan trenutak koji zahteva da se svi uključimo u borbu protiv virusa i pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Naša mesna zajednica spremna je da odvoji 500.000 dinara za kupovinu paketa za naše najsiromašnije sugrađane, kaže Mitrovićeva uz žaljenje što zbog opstrukcije gradske vlasti to sada nije moguće. Sličnog mišljenja je i Milan Stefanović iz Mesne zajednice "Kamičak", koji ističe da je ideja i da se sredstva od povraćaja poreza, kroz ovu akciju vrate građanima.

Kako kaže, i u ovoj mesnoj zajednici spremni su da izdvoje dva puta po 500.000 dinara za pomoć najsiromašnijima, a sredstva su veća, jer je reč o najvećoj mesnoj zajednici na teritoriji grada Šapca, u kojoj ima  najviše građana, kojima je neophodna pomoć. Osim što ignorisanjem odluke predsednika mesne zajednice direktno ugrožavaju najsiromašnije građane, Zelenović i Petrović otišli su i korak dalje. Naime, predsednik saveta Mesne zajednice "Jelenče" Željko Krsmanović, ukazuje da je ispred svoje mesne zajednice tražio dozvolu za kretanje, kako bi imali bolju saradnju sa građanima  i policijom.

- Ja nisam dobio tu dozvolu, dok su predstavnicima "politički podobnih" mesnih zajednica, bliskih Zelenoviću te dozvole dali, ističe Krsmanović. I dok se ceo Šabac pita da li je moguće da Zelenović i Petrović na osnovu političke podobnosti izlaze u susret građanima,čak i u vanrednom stanju deleći ih na građane prvog i drugog reda, na pomolu je  još jedan skandal, koji u potpunosti demantuje hvalospeve, koje Zelenović sam sebi svakodnevno upućuje putem TV Šabac - istakao je predsednik saveta Mesne zajednice "Jelenče" Željko Krsmanović. 

- Da nikakvom samohvalisanju nema mesta i da Šapčani veruju samo republičkim institucijama, koje su im glavni oslonac u ovoj situaciji svedoči i pitanje koje stiže  iz mesne zajednice "Jelenče". Oni pitaju kako da se 500 maski podeli na 2000 ljudi, kao što su tražili u štabu pod Zelenovićevom upravom? Jadno  je obrazloženje gradskog štaba da je planirana jedna maska po domaćinstvu, jer kako ćete vi da uđete u domaćinstvo u kom živi 5, 6 članova i da im date jednu masku - pita se Krsmanović.

S obzirom na to da su i ostale  mesne zajednice opredelile značajna sredstva za pomoć najsiromašnijima, predstavnici zajednica se nadaju da će i u gradskoj upravi, zbog samih Šapčana, možda ipak imati sluha za potrebe najugroženijih i da neće, kao do sada, izlaziti u susret građanima  po kriterijumima političke podobnosti , jer ova situacija zahteva požrtvovanost i jedinstvo u zajedničkoj borbi protiv nevidljivog neprijatelja. I dok se u  šabačkoj gradskoj upravi prave da to ne znaju, žrtve Zelenovićevog i Petrovićevog ignorantskog stava su upravo svi Šapčani.

 

Nebojša Zelenović

 

Da šabačka vlast predvođena Nebojšom Zelenovićem nije dorasla ni redovnim, a kamoli vanrednim okolnostima svedoči kukanje, koje sprovode putem društvenih mreža i njima bliskih medija.

 

Sopstvenu nesposobnost pokušavaju da prikriju lažnim optužbama na račun republičke vlasti, od koje navodno nemaju dovoljno podrške. Da opet lažu potvrđeno nam je direktno u šabačkoj bolnici, koja je snabdevena svom potrebnom opremom, kao i svi zdravstveni centri širom Srbije.

Kako se saznaje, svi kapaciteti šabačke bolnice spremni su za potencijalni prihvat zaraženih građana, a u samoj bolnici sprovode se sve mere u skladu sa instrukcijama ministarstva zdravlja.

Kako se saznaje, u  Šapcu, kao i širom Mačvanskog okruga, građani bezrezervno veruju  republičkim vlastima, slušaju savete struke i odazivaju se apelima da ostanu u svojim kućama. To poverenje, koje građani iskazuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, izgleda smeta Zelenoviću i Dušanu Petroviću, koji čak ni u ovoj situaciji ne mogu da interes građana stave ispred svog stranačkog profiterstva.

Za razliku od njih, građani znaju i cene žestoku borbu, koju za njihovo dobro vode stručni timovi na čelu sa Vučićem, koji u toj borbi žrtvuje i sopstveno zdravlje.

U međuvremenu, Zelenović spinuje, izmišlja optužbe na račun vlade, kao da ga niko nije obavestio da je kampanja obustavljena, a izbori odloženi.

I dok Vučić vodi bitku protiv nevidljivog neprijatelja, vešto izbegavajući "italijanski scenario", dok, samo on zna kako, nabavlja respiratore, Zelenović se žali da mu nešto smeta i da mu nije sve potaman.

Nijedan gradonačelnik nijednog grada u Srbiji nije imao primedbu na saradnju sa republikom. Osim Nebojše Zelenovića. Pa ko njemu da veruje?  Ako nas je virus  zatvorio u kuće, nije nam pomutio razum.

Nebojša Zelenović je u ovako teškim momentima za celu državu odmah platio svoje medije, kako bi propagirao svoje stavove, ali to ne znači da narod ne vidi šta šabačka vlast radi i kakvim se malverzacijama bavi. Narodu nije pomućen razum i svaki potez šabačke vlasti vidi. 

Svetski mediji bruje o Vučićevom ekonomskom planu: Predsednik Srbije tema broj jedan i u Americi

 

 

Удружење електронских медија Comnet честита Студију Б 50. рођендан уз жељу да још дуго траје и, као и до сада, буде извор истинитог и правовременог информисања грађана. Овај значајан јубилеј сведочи о квалитету који пружате слушаоцима и гледаоцима, који вам с разлогом указују поверење. Уз подсећање да нема много медија који се могу похвалити традицијом дугом пола века, желимо Вам да још дуго блистате над градом са врха Београђанке.

 

 

Emirati veliki prijatelji Srbije! Al Dahra neće otpuštati radnike tokom vanredne situacije, nego će ih dodatno stimulisati

Kompanija Al Dahra Srbija najavila je da će i u vanrednim okolnostima zadržati sve zaposlene i da će posebno stimulisati radnike koji nastavljaju sa radom u proizvodnji mleka i pripremaju radove na poljima.

Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U znak zahvalnosti i solidarnosti sa radnicima koji nastavljaju sa radom u proizvodnji mleka i vrše pripreme kako bi predstojeći intenzivni prolećni radovi na poljima, uprkos pandemiji koronavirusa, bili obavljeni neometano i bez zastoja, kompanija Al Dahra Srbija donela je odluku da svim radnicima u proizvodnji isplati jednokratnu stimulaciju od 5.000 dinara koja će biti isplaćena sa martovskom platom.

Takođe, kompanija je najavila da će zadržati sve radnike, kao i da će zaposlenima koji usled promenjenih uslova rada svoje obaveze obavljaju od kuće isplaćivati 100% zarade.

Al Dahra je sve zaposlene čija priroda posla dozvoljava rad na daljinu uputila na rad od kuće. Ovim zaposlenim će, tokom trajanja izmenjenih uslova rada, biti isplaćivano 100% zarade.

Za zaposlene koji rade u proizvodnji i čije je neposredno angažovanje neophodno za neometano snabdevanje tržišta mlekom i ostale poljoprivredne radove iz delokruga rada kompanije obezbeđena su zaštitna sredstva – maske, rukavice, dezinfekciona sredstva – a kao zahvalnost za podršku kontinuiranom nastavku proizvodnje, uz martovsku platu biće im isplaćena i jednokratna stimulacija u iznosu od 5.000 dinara.

 

 

 

 

Vest o dočeku lekara iz Kine: Više od milijardu pregleda

 

 

Informer

 (FOTO) ONI SU NAŠI JUNACI! Pogledajte šta radi posada aviona koji dovozi humanitarnu pomoć iz Kine!

 

(FOTO) ONI SU NAŠI JUNACI! Pogledajte šta radi posada aviona koji dovozi humanitarnu pomoć iz Kine!

Posada našeg aviona A 330 zaista je zaslužila sve pohvale u ovim teškim vremenima za našu zemlju u borbi protiv koronavirusa

 

 

Naši heroji odleteli su za Šangaj da bi dovezli humanitarnu pomoć koju je bratska Kina uputila našem narodu.

Informer

Informer.rs došao je u posed ekskluzivnih fotografija na kojima se vidi kako posada aviona pomaže u pakovanju humanitarne pomoći.

Informer

Svakog trenutka se očekuje da polete iz Šangaja i dovezu novu turu pomoći srpskom narodu.

 

 

 

 

 

šabac

DOK VUČIĆ VODI RAT PROTIV KORONE, ONI VODE RAT PROTIV NJEGA! Novi sramni napad Zelenovića i Petrovića na predsednika Srbije!

Foto: Printscreen

 

 

Đilasovom  jurišniku Ljubi Dišiću, koji je juče putem društvenih mreža pozvao opoziciju da na silu preuzme vlast u zemlji, pridružuju se i botovi Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića u Šapcu.

Pošto su oblepili Šabac plakatima u kojima ismevaju i vređaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preko svojih botova, na društvenim mrežama otvoreno priželjkuju tzv "rumunski scenario". Kako se saznaje, izvesni D. R. priveden je i određen mu je pritvor od 48 sati zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. On je, naime, dok se cela država na čelu sa predsednikom Vučićem i stručnim timovima bori protiv Korona virusa s namerom da izbegnemo "italijanski scenario", na društvenim mrežama objavio monstruoznu želju da se, kako kaže, digne kuka i motika, i strelja predsednika Vučića, uz vrlo plastičan opis toga kako mu neki oficir, dok je u samrtnom ropcu, ispaljuje metak u glavu.

 

objava
Foto: Facebook

Kako se saznaje, prilikom privođenja, kod njega je pronađen i mobilni telefon sa koga je slao skandalozne objave.

Šapčani uglavnom zaprepašćeno komentarišu  činjenicu da se  deo srpske opozicije oglušuje   o sve apele zdravog razuma i sve pozive na jedinstvo u ovom teškom trenutku za ceo narod, ali i ceo svet. Tragično je  što neki dok Vučić vodi rat protiv korona virusa, štiteći narod, vode rat protiv Vučića, najčešći su komentari koje čujemo. Protiv predsednika Srbije, koji je hrabro poneo teret izazova s kojim se teško nose i  njegove kolege iz daleko bogatijih i razvijenijih zemalja nego što je Srbija.

 

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Rade Prelić

Ali šta o tome znaju oni, koji ne vide ni državu, ni narod, koji ne vide dalje od  sopstvenog interesa , čekajući  trenutak da se po svaku cenu dokopaju vlasti? Za razliku od Vučića, oni nisu spremni da obustave stranačka prepucavanja, već u tome što se on povukao iz stranačkih aktivnosti dok traje borba za zdravlje naroda, vide svoju šansu da ga napadnu.

A o tome kako sami Šapčani vide ovih dana vide predsednika Vučića, možda najbolje svedoči zapažanje jedne sugrađanke, profesorke matematike, koja nas podseća na grčko poreklo imena Aleksandar i izvorno značenje "zaštitnik ljudi". A kao što kaže stara izreka:  Nomen est omen- Ime je znak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

NASTAVLJAJU SA NAPADIMA NA VUČIĆA: Petrović i Zelenović biju svoje bitke - umesto korone meta im je predsednik

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac

Plakatima, ismevanjem u emisijama njima bliskih medija, u kojima gostuju koristeći svaku priliku da umesto Korona virusa za metu postave Vučića. 

 

Dok je ovih dana cela Srbija u vanrednom stanju i dok je državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnim timovima u borbi protiv Korona virusa, šabački tandem  Petrović-Zelenović bije druge bitke.

Dušan Petrović i Nebojša Zelenović u svojoj slepoj mržnji prema Vučiću svakodnevno pokazuju da im je neprijatelj upravo on,a ne nova misteriozna bolest, koja ugrožava sve građane ne samo Srbije, nego i celog sveta.

Ipak, očigledno robujući svojim politikantskim manirima, ova dvojica preko svojih aktivista usred vanrednog stanja organizuju lepljenje plakata protiv predsednika Srbije. Dok on danonoćno pravi planove kako da zaštiti narod od nevidljivog neprijatelja i sačuva živote građana Srbije, uspeva da uz neverovatne napore nabavi preko potrebne respiratore  za potencijalno obolele građane, Petrović i Zelenović su odlučili da ga napadnu.

Plakatima, ismevanjem u emisijama njima bliskih medija, u kojima gostuju koristeći svaku priliku da umesto Korona virusa za metu postave Vučića. Sramni plakati, kojima su  oblepili Šabac svedoče o tome. Umesto da su svoje  aktiviste uposlili da starijim Šapčanima koji ne izlaze iz kuća odnesu potrebne namirnice i lekove, Zelenović i Petrović su ih uposlili borbom protiv Vučića. On im je meta umesto da im bude primer.

 

Jer upravo je Aleksandar Vučić još na početku ove borbe protiv Korona virusa rekao da ga kampanja ne zanima i obustavio je sve stranačke aktivnosti, u trenutku kad se vodi odsudna borba za narod. Uradio je to u interesu građana Srbije i borbe za njihovo zdravlje ni ne sluteći da je tim gestom još jednom nehotice povukao crtu između državnika i jeftinih politikanata

 

 

 

 

 

 

Удружење електронских медија Comnet и Професионално удружење новинара Србије Prouns саопштили су да су запрепашћени одлуком компаније Total TV у власништву оператора  дигиталне и аналогне кабловске телевизије  СББ да усред ванредног стања из своје понуде избаци програм телевизије Студио б.
televizija pixabay
Фото: pixabay.com

„Ова одлука компаније СББ је вишеструко штетна како за домаћу медијску сцену, тако и за гледаоце, пре свега у Београду, који се путем Студија б информишу већ пуних 50 година. Студио б је медиј од непроцењивог значаја за становништво свих београдских општина, које му указује поверење већ пола века. Имајући у виду углед ове медијске куће и значај тачног информисања током бројних тешких ситуација у прошлим деценијама, нејасна је одлука  компаније Total TV  да од свих многобројних канала, баш Студио б буде укинут и не буде део њихове понуде“, каже се у саоптењу.

Comnet и Prouns изражавају наду да ће ова очигледна грешка бити исправљена, јер би у супротном могли стећи утисак да је потез компаније  Total TV мотивисан жељом да се ослободи конкуренције у виду телевизије,“ којој грађани Београда највише верују, посебно у ванредним ситуацихама, као што је ова укојој се тренутно налазимо“.   

 

 

 

InformerDN

SBB USRED VANREDNOG STANJA IZBACIO PROGRAM STUDIJA B! Udruženje elektronskih medija Comnet i Profesionalno udruženje novinara Srbije Prouns ZAPREPAŠĆENI!

 

 

SBB USRED VANREDNOG STANJA IZBACIO PROGRAM STUDIJA B! Udruženje elektronskih medija Comnet i Profesionalno udruženje novinara Srbije Prouns ZAPREPAŠĆENI!

Udruženje elektronskih medija Comnet i Profesionalno udruženje novinara Srbije Prouns zaprepašćeni su odlukom kompanije Total TV u vlasništvu operatora digitalne i analogne kablovske televizije SBB da usred vanrednog stanja iz svoje ponude izbaci program televizije Studio B

Ova odluka kompanije SBB je višestruko štetna kako za domaću medijsku scenu, tako i za gledaoce, pre svega u Beogradu, koji se putem Studija B informišu već punih 50 godina. Studio B je medij od neprocenjivog značaja za stanovništvo svih beogradskih opština, koje mu ukazuje poverenje već pola veka.

Imajući u vidu ugled ove medijske kuće i značaj tačnog informisanja tokom brojnih teških situacija u prošlim decenijama, nejasna je odluka  kompanije Total TV da od svih mnogobrojnih kanala, baš Studio B bude ukinut i ne bude deo njihove ponude. 

Comnet i Prouns izražavaju nadu da će ova očigledna greška biti ispravljena, jer bismo u suprotnom mogli steći utisak da je potez kompanije Total TV motivisan željom da se oslobodi konkurencije u vidu televizije, kojoj građani Beograda najviše veruju, posebno u vanrednim situacihama, kao što je ova ukojoj se trenutno nalazimo.

 

 

 

 

РТВ Студио Б обавештава гледаоце да је програм наше телевизије, без икаквог објашњења и најаве укинут из понуде Тотал ТВа у власништву  оператора дигиталне и аналогне кабловске телевизије   СББ. О овоме су нас обавестили бројни гледаоци, који непрестано зову нашу кућу протестујући због ове скандалозне одлуке. Упркос покушајима да добијемо било какав одговор, нико из компаније СББ до данас није дао никакво објашњење за овај несхватљив потез, због кога трпимо огромну штету.Наравно, највише су оштећени наши гледаоци у земљи, али и дијаспори, чије су породице у Београду и који путем наше телевизије сазнају све преко потребне информације. Покушај Драгана Ђиласа и Драгана Шолака да  Београђанима, у ванредном стању, ускрате правовремено информисање, уочљиво  је политички мотивисана нашом уређивачком политиком, која им је одавно „трн у оку“. Јасно је да у њиховој одлуци нема никаве пословне логике, већ је реч о личној освети и покушају да се спречи да глас истине стигне до грађана.

Ванредно стање,у коме сви треба да будемо у служби грађана,  Ђилас и Шолак користе да  укидајући Студио б покушају да укину и могућност  истинитог и објективног информисања грађана, не праштајући Студију б што је детаљно извештавао о свим њиховим криминалним активностима. 

Од компаније, која је укинула програм Студија б, очекујемо одговоре на питања:

1.       Да ли било ко од њих зна колики је значај Студија б за двомилионски Београд, поготово у ситуацији ванредног стања?

2.       Да ли знају да је Студио б прва линија информисања за све Београђане, који нас непрестано зову у знак подршке и питају зашто је СББ донео ову неразумну одлуку?

3.       Да ли било ко у СББу зна да Студио б за само неколико дана слави 50 година часног постојања и да је за протеклих пола века постао симбол престонице?

4.       Који је то пословни кодекс који подразумева  да се програм једне телевизије повуче из понуде без јавног  објашњења и саопштења упућеног бар гледаоцима, који између осталог, због  нашег програма и јесу претплатници СББ услуга?  

5.       Да ли је прави мотив за повлачење Студија б из понуде СББа то што је један од ретких медија, који извештава о свим криминалним радњама тандема Шолак -Ђилас?

 

 

За 50 година постојања Студио б је више пута био изложен различитим  притисцима, претњама па чак и  прекидима емитовања програма. Из свега тога изашли смо још бољи и јачи, увек у служби грађана и њиховог правовременог информисања. Тако ће бити и сада, упркос покушајима да нас опет зауставе. 

 

 

 

 

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

ПРОУНС: Вратите Студио Б на стару позицију

 

            У Србији постоје бројне правне гаранције слободе изражавања и слободе медија. Оне су пре свега гарантоване Уставом, а затим прецизиране Законом о јавном информисању и Законом о радиодифузији.

            Србија је ратификовала и најважније међународне акте који јемче слободу мишљења и слободу штампе... И овако би могли да испишемо читаве странице о слободи изражавања и слободи медија, али ни тада не би дошли до чињенице да нам један прекогранични канал кроји капу у Србији. Наравно, реч је оператору дигиталне и аналогне кабловске телевизије СББ у чијем је власништву Тотал ТВ.

            Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) је згрожено чињеницом коју нам износе наше колеге да је у време ванредног стања у Србији, Студију Б искључен сигнал из пакета Тотал Тв без и једне речи објашњења.

            ПРОУНС позива СББ да јавно саопшти разлоге за искључивање телевизије «Студио Б» из дистрибуције. Позивамо све да се дозову памети и тражимо да сигнал овог медија што пре буде враћен у систем ове компаније, односно да врате «Студио Б» на стару позицију.

            Овакво бахато понашање СББ-а, нажалост, подсећа на нека давна времена, када је демократија била мисаона именица. 

 

Врање, 18.03.2020. године                                                   председник ПРОУНС-а

                                                                        Зоран Величковић                                                  

 

 

 

 

 

 

Удружење електронских медија Comnet и Професионално удружење новинара Србије Prouns запрепашћени суодлуком компаније Total TV у власништву оператора  дигиталне и аналогне кабловске телевизије   СББ да усред ванредног стања из своје понуде избаци програм телевизије Студио б. Ова одлука компаније СББ је вишеструко штетна како за домаћу медијску сцену, тако и за гледаоце, пре свега у Београду, који се путем Студија б информишу већ пуних 50 година. Студио б је медиј од непроцењивог значаја за становништво свих београдских општина, које му указује поверење већ пола века. Имајући у виду углед ове медијске куће и значај тачног информисања током бројних тешких ситуација у прошлим деценијама, нејасна је одлука  компаније Total TV  да од свих многобројних канала, баш Студио б буде укинут и не буде део њихове понуде.  Comnet и Prouns изражавају наду да ће ова очигледна грешка бити исправљена, јер бисмо у супротном могли стећи утисак да је потез компаније  Total TV мотивисан жељом да се ослободи конкуренције у виду телевизије, којој грађани Београда највише верују, посебно у ванредним ситуацихама, као што је ова укојој се тренутно налазимо.  

 

 

 

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац изражава задовољство  одлуком Управног суда, који је уваживши нашу жалбу на скандалозну одлуку Градске изборне комисије Шабац, која је одбила листу „ Александар Вучић- За нашу децу“, у законском року одлучио да је наша листа валидна и да ће имати прво место на гласачком листићу на предстојећим изборима у Шапцу, с обзиром на то да смо и први предали неопходне потписе и  документацију.

Ова одлука Управног суда сведочи о објективном и непристрасном одлучивању, упркос до сада незабележеним притисцима, које је на суд вршио актуелни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је преко њему блиских медија пласирао информације с циљем дискредитације судија и свих, који су одлучивали у овом поступку.

Зеленовић је, очигледно мотивисан начином на који управља својим послушницима у Градској изборној комисији, покушао да пласира инсинуације о некаквом политичком притиску на судије Управног суда. Међутим, ова одлука, утемељена на истини и правди, сведочи и да Зеленовићев компањон Душан Петровић приликом реформе судства ипак није успео све да упропасти, иако се својски трудио.

Јача је истина и  закон од јефтиних политиканата, који покушавају да их изиграју.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава и да се до даљег неће бавити изборном кампањом нити одговарати на непрестане провокације Небојше Зеленовића и Душана Петровића, јер за разлику од њих,  поштујемо решење Републичке изборне комисије о прекиду свих изборних радњи до престанка ванредног стања.

О НС Шабац

ТВ Мост

Фото: Грачаница онлине

Косово И Метохија

 

Радницима ТВ Мост онемогућен улаз на КиМ

Привремене институције у Приштини увеле су мере о контроли и прегледу возила и путника у циљу заштите од ширења коронавируса, како оних који излазе али и оних који улазе на КиМ. Нашим колегама које су данас кренуле на посао био је онемогућен улаз на КиМ на административном прелазу Мердаре јер немају косовска документа.

Наше колеге стигле су јутрос око 6 часова, редовном комби линијом Ниш -Косовска Митровица, на гранични прелаз Мердаре, како би стигли на редован сменски рад који обављају као стално запослени у ЈП “Мрежа Мост”, у ТВ Мост у Звечану .

Радник на административном прелазу Мердаре предочио је путницима да они који имају важећа косовска документа могу прећи границу уз услов подвргавања самоизолацији, уз документ о обавезивању на петнаестодневни кућни карантин.

Како наше колеге и неки путници поседују  документа издата од стране Републике Србије онемогућен им је улаз на КиМ и враћени су са прелаза.

 

Медицински тимови сваком од путника измерили су телесну темепературу.

 

 

 

 

 

 

SNS

ZELENOVIĆEVI LJUDI POMOGLI DA SE ODBIJE VUČIĆEVA LISTA U ŠAPCU: SNS odlučio da pravdu potraži pred sudom!

Foto: Srbija Dan

 

 

 Pošto je mimo svih pravila i zakonskih procedura Gradska izborna komisija Šabac, zahvaljujući ljudima Nebojše Zelenovića, donela rešenje o odbijanju liste "Aleksandar Vučić- za našu decu", Gradski odbor Srpske napredne stranke je štiteći zakon i volju građana odlučio da pravdu potraži pred sudom.

Pre svega, zbog odbijanja liste uložena je žalba Upravnom sudu, od koga srpski naprednjaci, kako kažu, očekuju pravednu odluku u zakonskom roku. Osim toga, kako saznajemo, podnete su i dve krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Prvu je podneo poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević i to protiv predsednika GIK Budimira Pavlovića, ali i protiv sekretara Zlatka Rankovića i članice komisije Valentine Lovrin Gavrilović. Prijava je podneta jer su na protivpravni način sprečili podnosioca liste "Aleksandar Vučić-za našu decu" da se kandiduje i to tako što su 7.3. konstatovali da je podnosilac liste "predao svu potrebnu i propisanu dokumentaciju", da bi samo dva dana kasnije utvrdili da u toj istoj dokumentaciji zapravo nedostaje jedan papir.

Posebno je značajna činjenica da od podnosioca liste niko iz komisije nijednog trenutka nije tražio da dopuni dokumentaciju, tako da to jasno govori da je u momentu predaje izborne liste dokument postojao i to ne samo kao original, već i kao kopija. Upravo ta kopija je pronađena u dokumentaciji posle izjavljivanja prigovora od strane Zelenovićevog predsednika komisije Budimira Pavlovića, koji je tvrdio da tog papira nema, u pokušaju da obori listu Srpske napredne stranke, posle čega je Gradska izborna komisija Šabac donela skandaloznu odluku o odbijanju liste "Aleksandar Vučić- za našu decu".

 

Zelenović
Foto: YoutubePrintscreen/Televizija Šabac

 Zato, u krivičnoj prijavi, Boban Birmančević traži da budu saslušani predsednik i članovi izborne komisije, kao i da se izvrši uvid u zapisnike sa sednice komisije. Protiv Budimira Pavlovića krivičnu prijavu je podneo i narodni poslanik Blaža Knežević, jer je 11.3. u holu zgrade Opštinske uprave u Šapcu sprečio naprednjake da koriste pravo na podnošenje podneska i to tako što je stao na ulazna vrata zgrade opštine. U krivičnoj prijavi Blaža Knežević zato takođe predlaže da Budimir Pavlović bude saslušan, ali i da se izvrši uvid u snimke kamera u opštini, jer je na njima zabeležen ceo incident , koji su izazvali saradnici Nebojše Zelenovića.

U Srpskoj naprednoj stranci navode, da veruju da će pravda pobediti i da će Zelenovićevi kriminalci dobiti zasluženu kaznu, jer sve što rade prevazilazi svaki oblik političke borbe i zadire u zloupotrebu institucija uz jasnu nameru da se spreči učešće srpskih naprednjaka na predstojećim izborima u Šapcu. Dva su razloga za tu nečasnu nameru. Prvi, je pokušaj Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića da po svaku cenu ostanu na vlasti, a drugi je strah od toga šta će se sve, kad ih narod otera s vlasti, otkriti o njihovim dugogodišnjim kriminalnim radnjama u Šapcu. Na optuženičkoj klupi, u tom slučaju, pridružili bi se svojim bliskim saradnicima, koijma kršenje zakona takođe nije strano- predsedniku i članovima Gradske izborne komisije Šabac. 

 

 

 

 

aleksic

Đukanović: Na lažima grade svoje političke karijere, Aleksić će morati da plati za izgovorenu neistinu

Foto: Srbija Danas/Profimedia
Đukanović nakon suđenja

Danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić podneo protiv Miroslava Aleksića za neistine koje je izneo u slučaju Jovanjica, kada je rekao da je Predrag Koluvija zvao Andreja Vučića kada je uhapšen.

Vladimir Đukanović, advokat Andreja Vučića u ovom slučaju, rekao je da su navodi koje je izneo Aleksić neistiniti te da je uvidom u telefon Koluvije to i dokazano.

- Očito je da Đilasova i Jeremićeva politička organizacija na lažima gradi svoje političke karijere, ali im je taj plan propao. Ubeđen sam da će se to dokazati u ovom postupku jer je više nego očigledno, a to se može videti iz dopisa Tužilaštva za organizovani kriminal koje je na osnovu forenzičkog veštačenja telefona dotičnog Koluvije utvrdilo, da ni putem aplikacije ni SIM kartice Koluvija nije pozvao ni Aleksandra, ni Andreja Vučića ni 13, ni 14. novembra – rekao je Đukanović.

On je dodao da će Aleksić za izgovorenu neistinu morati i da plati cifru.

- Iz toga se jasno vidi da je Aleksić ozbiljno slagao jer je tvrdio činjenično da je Koluvija zvao Andreja Vučića prilikom hapšenja. Iskreno očekujem da sud tu gnusnu laž sankcioniše, da Aleksić plati za narušavanje časti i ugleda Andreju Vučiću iznos koji smo opredelili. Ako ne bude imao novca nek mu pozajmi Dragan Đilas ili Vuk Jeremić koji su svakako taj novac zarađivali guleći kožu narodu dok su bili vlast – zaključuje Đukanović.

 

  

 

 

 

ТВ Мост

 

Политика

clock

Март 12, 2020   14:59

0

8

Да ли је Алексић скупио или фалсификовао 10 хиљада потписа за оснивање странке?!

Мирослав Алексић појавио се данас у пратњи свог адвоката на рочишту поводом тужбе Андреја Вучића јер је Алексић изнео неистине у случају Јовањица, када је рекао да је Предраг Колувија звао Андреја Вучића када је ухапшен. Ту прилику смо искористили да поставимо пар питања поводом оснивања  Покрета народне странке која је преименована у Народну странку.

Наш новинар питао је Алексића да ли је истина да је фалсификовао потписе за оснивање Народне странке и да ли је истина да је Вуку Јеремићу продао странку за новац и за место подпредседника те странке. На ово питање, видно изнервирани Алексић, рекао је да није продао странку већ да он са Јеремићем блиско сарађује те да је све ово на пријатељском нивоу. Он је такође негирао да су потписи за оснивање његове странке фалсификовани.

На поновљено питање да ли су потпису уопше сакупљени и да ли је било фалсификовања из разлога што нису могли да их прикупе, Алексић је вербално напао нашег новинара питањем "А ко сте ви да постављате...". Алексић је овде показао како би слобода медија изгледала да је СзС и њихови лидери на челу државе - новинари не би могли да поставе питање које је у интересу јавности да се зна, а политичари би могли да причају и износе неистине.

Према информацијама до којих је дошао наш портал Народни покрет Србије је због немогућности да скупи потписе грађана, део потписа фалсификовао, тако да није ни чудо што Народна странка нема никакву подршку грађана Србије јер кад на трулим темељима хоћете да саградите кућу резултат буде бедан.

 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац најоштрије протестује због  скандалозне одлуке Градске изборне комисије Шабац,која је поништила решење о проглашењу листе „Александар Вучић- За нашу децу“.

О томе су на конференцији за новинаре пожурили да известе баш чланови Градске изборне комисије, који заступају странку Небојше Зеленовића. И то није случајно, јер управо Небојша Зеленовић и његов ментор Душан Петровић, преко својих чланова у Градској изборној комисији од самог почетка по сваку цену покушавају да оборе листу Српске напредне странке. 

Да неће презати ни од чега показало се још 07.03. када је  Градска изборна комисија, прво прихватила, а затим одбила листу Српске напредне странке „Александар Вучић- За нашу децу“.

Приликом предаје листе сачињен је записник у коме се констатује да је од овлашћених представника листе примљена и заведена сва потребна и прописана документација. Ипак, по одласку страначких повереника, у наставку седнице,  чланица комисије из странке Небојше Зеленовића, Валентина Ловрин Јевтић тражила је  допуну материјала. Када су јој чланови изборне комисије из Српске напредне странке предочили да је документација коју је тражила потпуна, што је већ и констатовано у записнику, она је  уз подршку председника Градске изборне комисије Будимира Павловића, такође Зеленовићевог послушника, оспорила већ усвојен записник и комисија одбија листу „Александар Вучић- За нашу децу“.

Градска изборна комисија је после додатног увида у документацију ипак донела решење о прихватању листе. И таман кад смо помислили да је правда ипак тријумфовала, Зеленовићев близак сарадник начелник Градске управе Шабац Милан Васић због наводног одсуства једног документа  подноси приговор само пола сата пре истека законског рока за подношење приговора.

Сама та чињеница већ довољно говори о злонамерности поступка и сведочи  о намери да се мимо свих правила и процедура обори листа Српске напредне странке. Посебно истичемо чињеницу да је констатовано у записнику и потврђено гласањем Градске изборне комисије да је документација комплетна. Ипак, Зеленовићеве чланове то не спречава да безобзирно оптуже  чланицу ГИК испред Српске напредне странке Бојану Мршић да је наводно накнадно  убацила неки документ, како би листа напредњака била валидна.

У одсуству аргумената, прибегли су насиљу, емотивном и психичком притиску и једну младу, паметну и образовану жену оклеветали не трепнувши без обзира на могућност последица по њен беспрекорни углед, само зато што није њихова политичка истомишљеница.

Српска напредна странка не одустаје од одлуке да правду потражи пред правосудним органима, као што је јасно да ни Зеленовић и Петровић не одустају од намере да упркос свим законским нормама и здравој логици оборе нашу листу.

Ова два превејана криминалца очигледно остају верни својој потреби да упркос томе што их народ неће, остану на власти и даље отимају од Шапчана и трпају у своје џепове, као што је очигледно да и даље баштине традицију својих бивших коалиционих партнера из Савеза за Србију да су жене увек најлакша мета.

Овај пут намерили су се на Бојану Мршић, јер им је манир да ударе на слабије. Јасно нам је и да рачунају да ако нам не оборе листу, бар уклоне могућност да будемо први на гласачком листићу, јер смо први предали потписе. Али заборављају да  Српска напредна странка не побеђује зато што је прва на листи, већ зато што јој народ верује. Ми ћемо свакако, поднети кривичне пријаве против чланова Градске изборне комисије Шабац, а због одбијања листе обратићемо се Управном суду.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац очекује да криминалци одговарају за своја непочинства и да победи правда. А када је реч о изборима, после свега овога, очекујемо још убедљивију и блиставију победу српских напредњака на предстојећим изборима.

 

ГО СНС Шабац 

 

 

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке изражава најдубљу сумњу у то да појединци у Градској изборној комисији, блиски Небојши Зеленовићу, предузимају крајње нечасне и противзаконите радње како би покушали да оборе листу Српске напредне странке „Александар Вучић-за нашу децу“.

Наиме, пошто је првобитно прихватила, па затим одбила листу Српске напредне странке, Градска изборна комисија је после додатног увида у документацију ипак донела решење о прихватању листе. И таман кад смо помислили да  је правда ипак тријумфовала, Зеленовићев близак сарадник начелник Градске управе Шабац Милан Васић због наводног одсуства једног документа подноси приговор само пола сата пре истека законског рока за подношење приговора.

Сама та чињеница већ довољно говори о злонамерности поступка и сведочи  о намери да се мимо свих правила и процедура обори листа Српске напредне странке. Посебно истичемо чињеницу да је констатовано у  записнику и потврђено гласањем Градске изборне комисије да је документација комплетна.

Због свега наведеног сматрамо да у раду Градске изборне комисије Шабац има простора за истрагу надлежних органа, које ћемо подношењем кривичне пријаве против чланова ГИК-а позвати да утврде истину и открију ко и по чијем налогу краде папире из документације утврђене записником.

Рад Градске изборне комисије мора бити беспрекоран и апсолутно чист, што неће бити могуће, ако у њој седе криминалци. То што су се уплашили победе Српске напредне странке није никакав алиби за кривична дела на која су спремни. Тим пре, што без обзира на то колико се трудили да нам отежају учешће на изборима, једну ствар никако неће моћи да ураде.

Не могу да спрече народ да гласа. А српским напредњацима је тај глас довољан за победу.

 

ГО СНС Шабац 

 

(VIDEO) SKANDAL U ŠAPCU! GIК prihvatio listu SNS, pa se posle nekoliko minuta predomislio! Tako izgleda Zelenovićeva demokratija

 

SKANDAL U ŠAPCU! GIК prihvatio listu SNS, pa se posle nekoliko minuta predomislio! Tako izgleda Zelenovićeva demokratija

Da će predstojeći izbori u Šapcu biti puni tenzija zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, svedoči činjenica da je Gradska izborna komisija Šabac, kršeći sve zakonske procedure, odbila listu Srpske napredne stranke „ Aleksandar Vučić-za našu decu“

Da je Zelenović spreman da brani fotelju po svaku cenu jasno je od prvog dana, još kad je izdao svoje koalicione partnere i napravio neverovatan zaokret od stava da bojkotuje izbore do izlaska na iste. Ipak, činjenica da će preko svojih ljudi u Gradskoj izbornoj komisiji pokušati da spreči naprednjake da učestvuju na izborima u Šapcu, visoko je podigla lestvicu Zelenovićevog beščašća. Naime, Gradska izborna komisija u Šapcu, sinoć je u kratkom periodu donela dve potpuno oprečne odluke.

Prvo je konstatovala da je predata kompletna dokumentacija, a zatim odbila listu „ Aleksandar Vučić- za našu decu“, zbog čega će se Srpska napredna stranka obratiti Upravnom sudu. Кako saznajemo, u zapisniku, koji je sačinjen prilikom predaje liste  konstatuje se  da je „ od ovlašćenih predstavnika liste primljena i zavedena sva potrebna i propisana dokumentacija.“

Uprkos ovoj jasnoj konstataciji  članica komisije iz stranke Nebojše Zelenovića, Valentina Lovrin Jevtić naknadno je tražila  dopunu materijala. Pošto se stranački poverenik SNSa zbog toga vratio i dokazao da je dokumentacija kompletna, Jevtićeva je uz pomoć, predsednika Gradske izborne komisije, takođe Zelenovićevog čoveka, Budimira Pavlovića izdejstvovala odbijanje liste. 

Iz izvora bliskih komisiji saznajemo da je ovde po svemu sudeći unapred pripremljen plan Nebojše Zelenovića da se po svaku cenu onemogući proglašenje liste Srpske napredne stranke i njeno prvo mesto na glasačkom listiću. Na snimku sa predaje liste, uočljivo je i simptomatično da Zelenovićeva saradnica, inače tokom sednice uopšte ne prati šta se dešava u sali, već neprestano kuca poruke na mobilnom telefonu.

Osim što je nepristojno, ovo ponašanje, koje traje tokom cele sednice, otvara i pitanje šta je to Valentini Lovrin Jevtić zanimljivije od onoga zbog čega je tu. Pitanje je još zanimljivije, jer završetak njene prepiske koincidira sa iznenadnim predlogom o dopuni dokumentacije za koju je već konstatovano da je kompletna. Je li moguće da je Valentina Lovrin Jevtić dobila nalog da po svaku cenu i bez obzira na sve obori listu Srpske napredne stranke? 

Je li moguće da je Nebojša Zelenović spreman da brani fotelju gradonačelnika uprkos svemu, pa i uprkos jasno definisanim zakonskim procedurama? I na kraju, da li je moguće da je svoje ljude u Gradskoj izbornoj komisiji naterao na izigravanje zakona samo da bi njegova lista bila proglašena pre liste Srpske napredne stranke, koja je predala listu odmah po raspisivanju izbora? Možda, ali u svemu tome prevideo je činjenicu da Srpska napredna stranka ne pobeđuje zato što je prva na listi, već zato što ima najveću podršku građana i nije joj problem da u kratkom roku sakupi potpisa i više nego što je potrebno.

Za razliku od Zelenovića, koji ne može da skupi ni trećinu potrebnih potpisa i koji u odsustvu građana koji bi ga podržali mora da smišlja razne spletke i zloupotrebljava institucije kao što je Gradska izborna komisija Šabac.

 

Aleksandar Vučić

Šabac bira 26. aprila između politike koju vodi Aleksandar Vučić i Dušan Petrović

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

 

Izborna utakmica zakazana je za 26.april.

Pred nama je kampanja tokom koje će učesnici na izborima, predstavljajući svoje programe pokušati da nas ubede da baš za njih glasamo. I na prvi pogled je uočljivo da novih lica nema. Na osnovu svega što su dosad uradili, građani već znaju kome mogu, a kome ne mogu da veruju. To naročito važi za lokalne izbore, gde se svi u manjim sredinama dobro poznaju.

Posebno važna bitka vodiće se za grad Šabac. Pre svega, jer je u tom gradu 2016.godine kalkulacijama i najgrubljim kršenjem demokratskih načela izigrana izborna volja građana. Tada je u Šapcu ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka, ali je koalicija okupljena oko Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića sa grupama građana formirala vlast. Uveliko se tada pričalo u Šapcu o brutalnim kupovinama glasova, ucenama, pretnjama i pritiscima na odbornike od strane Dušana Petrovića, glavnog čoveka iz senke.

Njegovi sumnjivi poslovi već godinama nanose štetu svim građanima Mačve. Petrović je, naime, za vreme svoje vlasti naneo nemerljive gubitke privredi Šapca. Rasprodao je plodne oranice, radnike "Zorke" ostavio bez posla i plata, a preduzeće poklonio tajkunima. Među firmama koje je uništio je i ASP "7 jul", a na spisku rasprodatih firmi je i "Šabac promet", "Ingo", " Jela", "Obnova". Građani Šapca mu ipak posebno zameraju što ih je ostavio bez dijagnostičkog centra vrednog dva miliona evra. Nije se Petrović proslavio ni na republičko nivou. Srpsko pravosuđe se još nije oporavilo od njegove reforme, tokom koje je inače bez posla ostavio nekoliko stotina sudija i tužilaca. Da ga i ekonomija, posebno bankarstvo interesuje, Petrović je pokazao bliskim i ortačkim odnosima sa tajkunom Draganom Đilasom.

Dok su vladali Demokratskom strankom neke banke su radile samo za njih. Među njima Razvojna banka Vojvodine, Privredna banka Beograd i Razvojna banka. Iz ove tri banke Đilas i Petrović su kroz sumnjive kredite za DS izvukli milione. Međutim, drugi su odgovarali.Sve svoje saradnike, "pustili su niz vodu", kako bi izvukli svoje glave. Imajući sve to u vidu, ne čudi to što je svojevremeno predsednik SNS Aleksandar Vučić, Dušana Petrovića nazvao "velikim lopovom".

Petrović se tada uvredio, jer istina najviše boli, pogotovo kad je zastupa čovek sa kredibilitetom, A Aleksandar Vučić to jeste. Pokazao je to radom, rezultatima, posvećenošću dobrobiti svih građana, koji će uskoro u celoj Srbiji dati svoju ocenu učesnicima na izborima. U Šapcu, narod će birati između Aleksandra Vučića i Dušana Petrovića. Sudeći po raspoloženju građana, Petrović neće imati razloga za slavlje.

 

 

 

 

 

Lazar Gojković

Lazar Gojković prvi na listi SNS-a za Valjevo: "Trudiću se da motivišem mlade ljude da OSTANU U SVOM GRADU!"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Lazar Gojković, nalazi se kao prvi na listi Srpske napredne stranke za grad Valjevo.

Sa njim smo razgovarali o planovima koje želi da sprovede u ovom gradu, kao i tome šta ga je kao jednog mladog čoveka motivisalo da se kao nestranačka ličnost priključi SNS-u i bude nosilac liste te stranke.

SRBIJA BIRA: Raspisani lokalni izbori za 26. april
Jednoglasno ste na GrO Valjevo izabrani za nosioca liste za predstojeće lokalne izbore. Kao nestranačka ličnost, pre svega mlad i perspektivan čovek, šta je to što Vas je motivisalo da se aktivno uključite u društveno-politički život Valjeva?

- Pre svega moram da kažem da mi je velika čast i zadovoljstvo da budem nosilac liste Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Valjevu i veliko hvala predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i izvršnom odboru na ukazanom poverenju. Mene Valjevo prepoznaje prvo kroz košarku. Između ostalog sam poslednjih godina direktor kampa "Miloš Teodosić" i ceo svoj život sam proveo u košarci. U politiku sam rešio da uđem jer osećam odgovornost prema svom gradu, prema građanima Valjeva, prema mladim ljudima i pre svega prema našoj deci. To mi je dalo motiv da se uključim u društveno-politički život grada i da dam svoj maksimum da ga unapredim. Kroz košarku sam naučio da pružim i više od 100 odsto svojih mogućnosti, da postignem neki rezultat i sada to želim da prenesem na ovu drugu sferu života i uradnim više korisnih stvari za moje Valjevo i sve njegove građane.

 

Lazar Gojković
Lazar Gojković
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Dosadašnji rezultati govore da je u Valjevu u proteklom periodu dosta toga urađeno. Šta je to što biste izdvojili kao ključno?

- U prethodnom periodu završena je Osnovna škola "Milovan Glišić" skoro dve decenije od početka radova. Završen je projekat industrijske zone, ekspropriacija i prilazne saobraćajnice. Urađeno je negde oko 70 kilometara seoskih puteva, oko 106 kilometara vodovodne mreže. Završena je prva faza rekonstrukcije kanalizacije na planini Divčibare koja se krupnim koracima vraćaju na turističku kartu Srbije. Takođe, urađena je regulacija vodotoka reke Kolubare kroz centar grada i reke Obnice gde su urađena i dva mosta koja su uništena tokom poplava.

Ukoliko osvojite mandat i postanete novi gradonačelnik Valjeva, šta je to što možete ponuditi svojim sugrađanima i na čemu ćete najviše raditi?

- To je povezivanje grada sa Koridorom 11, odnosno izgradnja brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac. Zatim, izgradnja ulice u industrijskoj odnosno privrednoj zoni i to je preduslov za dovođenje jednog novog i ozbiljnog investitora i otvaranje novih radnih mesta što je građanima Valjeva preko potrebno. Ono na čemu ću raditi je završetak izgradnje gerontološkog centra u Valjevu, rekonstrukcija šest objekata valjevske bolnice, rekonstrukcija Doma zdravlja i zgrade Stomatologije. Potrebno je uraditi rekonstrukciju centralne gradske ulice Vuka Karadžića. Takođe, ono što je jako bitno je gasifikacija kolubarskog okruga, a posebno Valjeva, jer je aerozagađenje jedno od ključnih problema Valjeva i time bi se naravno uz pomoć Republike rešio taj problem. Jako bitno za Valjevo i Valjevce je da se Republika uključi i da se ovaj problem u velikoj meri reši. Za grad i građane je jako bitno otvaranje Doma vojske i stavljanje u funkciju grada. Radili bismo na tome i to bi značilo da će Valjevo dobiti jedan multimedijalni kulturni centar koji bi bio na otvoreno-zatvorenom prostoru i naravno bio bi višenamenski. Potrebno je rešiti problem parking mesta izgradnjom bar dve, višeetažne garaže. Takođe, bitno je uraditi rekonstrukciju Petničke pećine koja bi privukla nove turiste. Veliki turistički potencijal su Divčibare.

 

Lazar Gojković
Lazar Gojković
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Imate li plan za dalji razvoj ove turističke destinacije?

- Spomenuo sam već da se Divčibare vraćaju na turističku mapu Srbije. Bio sam uključen u izgradnju kompleksa sa Teodosićima, tako da sam dosta vremena proveo tamo i uvideo probleme i potrebe meštana ovog dela. Ono što je jako bitno jeste da treba raditi još na krupnim infrastrukturnim stvarima. Potrebno je napraviti putnu infrastrukturu do samih Divčibara. Raditi na izgradnji nove kanalizacije, dovođenje vode iz dve bušotine u nov rezervoar i dupliranje kapaciteta što se tiče vodovodne mreže. Zatim izgradnja kanalizacione mreže sa glavnim kolektorom, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, bazne stanice su već urađene, izgradnja nove trafostanice. Potrebno je unaprediti sportsko rekreativni sadržaj, tako da će u narednom periodu biti izgrađena dva fudbalska terena, i treba urediti centar Divčibara.

 

Lazar Gojković
Lazar Gojković
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Na inicijativu grada Valjeva, Divčibare su uvrštene u radnu grupu Vlade Srbije za proglašenje turističkog prostora. Mislite li da ćete svojom energijom i brojnim planovima i projektima koje ste naveli, motivisati mlade ljude da ostanu u Valjevu?

- Odlazak ljudi je problem Valjeva kao i mnogih drugih gradova u Srbiji. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mesta, te se nadam da ćemo dovođenjem nekog većeg investitora uspeti i time da zadržimo ljude. Zaista ću se truditi da svojom energijom realizujem što više ovih započetih i planiranih stvari i da time motivišem mlade ljude da ostanu u svom gradu i da slede moj primer i da svojim zalaganjem nastave ono sto je započeto

 

 

 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

МЕДИЈА ЦЕНТАР ЗА ВОЈВОДИНУ

Илије Огњановића 7/1, ТЕЛЕФОН 021/63-22-168 _______________________________________

 

Српска напредна странка Војводине, Мачванског и Kолубарског округа најоштрије осуђује покушај изазивања нереда и страха међу грађанима Србије од стране Бошка Обрадовића, још једног у низу ,,потеза политичког очајника’’ који, у недостатку сопствених конструктивних идеја зарад општег добра, грубо злоупотребљава глобални проблем мигрантске кризе, а све с циљем прикупљања јефтиних политичких поена.  Осим што лажима покушава унети немир међу свима нама, Обрадовић позивом на државни удар, или како би он рекао ,,изолацију председника Србије Александра Вучића’’, као и позивом на рушење уставног поретка, директно  чини кривично дело.

Још једном подсећамо јавност да се Српска напредна странка континуирано залаже за бољи живот свих својих грађана, што између осталог, подразумева мир и безбедност свих нас. Срамне нападе на било ког држављанина Републике Србије оштро осуђујемо, самим тим и безочни напад на председника Александра Вучића, те захтевамо брзо реаговање надлежних служби.

Знајући да је позив на државни удар уздрмао српску јавност, дужност нам је да апелујемо на све грађане да не наседају на јефтине трикове Обрадовића, на чију политичку каријеру нас је и срамота подсећати. Србија је стабилна, безбедна, просперитетна и даћемо све од себе да тако и остане. За Војводину, Мачвански округ и Колубарски округ-за нашу децу.

 

  

Nebojša Zelenović

Ostojić podneo tužbu protiv Zelenovića: Gradonačelnik Šapca izneo neistine o njemu

Foto: YoutubePrintscreen

Posle brojnih uvreda i više puta javno izrečenih optužbi Nebojše Zelenovića na račun Milana Ostojića zvanog Sandokan, Ostojić je odlučio da pravdu potraži na sudu.

 

Kako saznajemo, Ostojić je angažovao advokata i protiv Zelenovića podneo tužbu radi naknade nematerijalne štete.

 

Podsećamo, Zelenović je nedavno Ostojića nazvao šefom mafije, teškim razbojnikom i optužio ga za niz teških krivičnih dela ne iznoseći za to nikakve argumente ni dokaze. Upravo zato, Ostojić traži odštetu, jer, kako navodi njegov advokat, on nikad nije osuđivan za organizovanje bilo kakve kriminalne grupe, pa ni neke fiktivne "Šabačke" o kojoj govori Zelenović.

Takođe, Milan Ostojić nikada nije osuđen za petostruko ubistvo kao što je tvrdio Zelenović, niti za pljačke i trgovinu drogom, a najveća od svih laži je da je ikada osuđen na kaznu zatvora od 20 godina. Da je reč o potpunim izmišljotinama Nebojše Zelenovića nije teško proveriti, jer nadležni organi službenim putem mogu pribaviti izvod iz kaznene evidencije odgovarajućeg odseka policijske uprave Šabac.

Umesto da svoje navode potkrepi bilo kakvim dokazom, Zelenović je proizvoljnim, iskonstruisanim i neistinitim izjavama jasno pokušao da diskredituje Ostojića , koji inače takođe živi u Šapcu i godinama izdržava mnogobrojnu porodicu isključivo svojim radom, navode izvori bliski advokatu.

Kako saznajemo, Milan Ostojić već duže vreme ćutke je podnosio Zelenovićeve uvrede, ali je kao otac četvoro maloletne dece, zbog njih odlučio da se za pravdu i čast svoje porodice izbori pred pravosudnim organima države Srbije. U najvišem pravnom aktu države, Ustavu Republike Srbije, između ostalog, stoji i da je ljudsko dostojanstvo neprikosnoveno i da su svi dužni da ga poštuju i štite. To bi, svakako, trebalo da zna i Nebojša Zelenović, diplomirani pravnik po struci. 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ВАЉЕВУ

Градски одбор Српске напредне странке Ваљево саопштава да је усвојена листа кандидата за локалне изборе који ће бити 26. априла. Први на листи Српске Напредне Странке за Ваљево је Лазар Гојковић који је званично изабран на састанку Градског одбора. Гојковић има 36 година, а својим преданим радом и залагањем препоручио је себе за првог човека напредњака у Ваљеву у наредном периоду. Ожењен је и отац је једног детета.Лазар Гојковић има високо образовање и нема ниједну мрљу у својој каријери. Након избора, Гојковић се представио свим члановима Градског одбора и изјавио је да је велика част и обавеза бити носилац листе Српске напредне странке.

Посебно се захваљујем председнику Александру Вучићу и Извршном одбору на указаном поверењу. Покушаћемо да анимирамо што већи број оних који 2016. нису изашли на изборе и оне који су тада били неопредељени - рекао је Гојковић. Он је похвалио досадашњи рад Градског одбора Српске Напредне Странке у Ваљеву и поручио је да  се заједничким снагама направе одличан изборни резултат. Своје излагање је завршио речима "За Ваљево, за Србију и нашу децу!" На одбору је изгласана листа са 51 кандидатом за одборнике, а атмосфера међу члановима је била колегијална.

Члан Извршног одбора и координатор Српске напредне странке за Колубарски и Мачвански округ Бранислав Маловић изјавио је да Српска напредна странка на територији Колубарског округа има три нова носиоца листа, што је знак да се странка подмлађује и да се прилика даје младим и новим људима са великом енергијом.

Маловић је најавио да ће председник Србије и Српске Напредне Старнке, Александар Вучић у Ваљево доћи 22. априла и да ће то бити прилика да сви дочекају човека који је променио Србију. Весто о доласку председника у Ваљево сви присутни су дочекали великим аплаузом.

 

Српска напредна странка у Ваљеву спремна излази на локалне изборе, са новим, младим лицима и очекује изборни резултат који ће показати да грађани цене све што је Српска Напредна Странка на челу са председником Александром Вучићем урадила за Србију, Колубарски округ и Ваљево. Позивамо све грађане да на следеће изборе изађу масовно и омогуће наставак препорода Србије и стварања бољих услова за живот будућих генерације. За Ваљево, Колубарски округ, Србију и нашу децу!

Slaviša Lekić: Morbidni manipulator

Iako zvanično neće izaći na izbore, opoziciona propagandna maširenija već sada radi punom
parom, kako bi pokušala da održi svoju besciljnu ideju o bojkotu. Jedan od šrafova u ovoj
mašineriji jeste i dokumentarni film „Vladalac“, koji na morbidan način pokušava da pljune ne
samo na predsednika Srbije, već i na tešku borbu srpskog naroda u poslednje tri decenije. Autor
ovog filma, Slaviša Lekić, pokušao je da svoju propagandu prikrije zavesom objektivnosti.
Međutim, svima je jasno da su četiri sata filma „Vladalac“ proistekla iz Lekićevih ličnih
frustracija i besa koji oseća prema svome narodu. PRISMOTRA je detaljno analizirala Lekićevu
prošlost i njegovu opsesivnu mržnju.


Valja istaći da serijal „Vladalac“ obiluje neistinama, izvrnutom stvarnošću i sasvim
subjektivnom gledanju na savremeno doba. Dovoljno je navesti činjenicu da je u filmu
sagovornik Vesna Mališić (koja je posle poređenja srpske zastave u Crnoj Gori sa hrvatskom
zastavom u Srbiji izgubila svaki kredibilitet), da je NATO agresija nazvana „NATO
intervencijom“, a da je peti oktobar prikazan na pozitivan način (dok se o dvadesetom maju
2012. godine, kada se Srbija oslobodila vladavine DOS-a, govori kao o najgorem datumu u
novijoj srpskoj istoriji). U filmu su istaknuti i brojni citati za koje je u startu jasno da su
ismišljeni.


„Vladalac“ je šokirao gledaoce kada se pojavio, a poruka koju on šalje nije bila sasvim jasna.
Međutim, lik i delo njegovog autora pomažu da se shvati prava poenta ovog filma. Lekić je široj
javnosti najpoznatiji po svojim morbidnim tvitovima, koji se uglavnom tiču Srbije, srpskog
naroda i njegove vlasti. Lekić kao da oseća patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pa tako
mnogi u Tviter zajedinici navode da je on tipičan primer autošoviniste (izraza koji je novinar
Zoran Ćirjaković osmislio da okarakteriše ličnosti koje bez ijednog razloga netrpeljivo gledaju
na svoj narod).

Lekić je pre godinu dana podneo ostavku na mestu predsednika NUNS, organizacije koja
posredstvom svoje vojvođanske branše (NDNV) već duže vreme radi na otcepljenju Vojvodine
od Srbije. Lekić je na čelu NUNS-a bio u istom vremenskom periodu kada je predsednik NDNV-a bio Nedim Sejdinović, dokazani separatista. Jasno je da su njih dvojica udruženim snagama
promovisali separatizam u Vojvodini.


Ovaj autošovinistički novinar je svoje prste upleo i u aktuelno pitanje Zakona o slobodi
veroispovesti u Crnoj Gori. Naime, Lekić je jedan od potpisnika sramnog Apela 88, dokumenta
koji je potpisalo još 87 „intelektualaca“ iz regiona. Mirni protesti pravoslavnih vernika u Crnoj
Gori se ovim apelom karakterišu kao „nasilni“, upire se prstom u Beograd kao direktnog krivca
za nestabilnu politiku i licemerno se poziva na dijalog dve strane. U pitanju je manipulativni
pokušaj da se aktivnosti SPC-a u Crnoj Gori omalovaže, a da se Zakon o slobodi veroispovesti
opravda. Interesantna je činjenica da se broj 88 u moderno doba koristi od strane neo-nacista kao
skraćenica za čuveni uzvik „Hajl Hitler“ (uzimajući u obzir da je slovo H osmo u abecedi), tako
da je to savršena simbolika za sve potpisnike ovog apela, uključujući i Lekića.
Za Lekića u Tviter zajedinici kruže priče i da ima problema sa alkoholom, a nije jasno koliko je
brakova imao u životu. Ove činjenice verovatno doprinose njegovoj patološkoj mržnji prema
Srbiji.

Važno je da se, prilikom gledanja filma „Vladalac“ ili u toku polemike o ovom serijalu, ima uvid
u sve navedene činjenice o Slaviši Lekiću. U pitanju je čovek koji iz mnogobrojnih razloga ne
želi dobro Srbiji i zato je pogodan za stvaranje lažne slike o našoj državi i njenoj skorijoj istoriji.
Kao takav, on se savršeno uklapa u opozicionu propagandnu mašineriju kojoj je samo cilj da

dođe na vlast. 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Општински одбор Српске напредне странке Владимирци одлучно негира све наводе бивше чланице наше странке Александре Крстић, која из само њој знаних разлога, већ данима говори најгоре неистине о колегама и странци којој је до скоро припадала.

Дешава се да људи промене мишљење, одлуче се за другу политичку опцију, али то никада не би требало да буде разлог за клеветање дотадашњих колега и пријатеља. Не улазимо у мотиве Крстићеве да јавно, на телевизији показује фалсификоване, наводно страначке документе, али добро памтимо скандал који је изазвала када је украла телефон председника општине, због чега је, уосталом, осуђена на 5 месеци затвора, условно на 2 године.

Имајући у виду да је Александра Крстић, упркос штети коју  покушава да нам нанесе без икаквог разлога, самохрана мајка, до сада смо ћутали и нисмо реаговали на серију неоснованих оптужби, које су с њене стране упућене странци. Ипак, уколико се ови вербални и ничим изазвани напади наставе, Општински одбор Српске напредне странке Владимирци ће правду потражити на суду. Пре свега због обавезе према грађанима , који нам већ годинама указују поверење, препознајући да  Српску напредну странку воде принципи части, истине и правде.  

 

  

     

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

Предстојећи избори  републички и локални од кључног су значаја за будућност наше Србије, свих њених грађана, за будућност наше деце, рекао је на конфренцији за новинаре повереник Градског одбора Српске напредне странке Шабац  др Александар Пајић и подсетио да је странка вођена политиком председника Александра Вучића  остварила  значајне резултате, због чега  спремно излази  пред грађане.

Направили смо огорман корак напред за бољи живот сваког човека, за сву нашу децу и њихову будућност, рекао је Пајић и подсетио да је пре осам година,  претходна власт, недомаћинским пословањем и политиком пуњења сопствених џепова, богаћењем на грбачи народа,  оставила државу у провалији дугова, на ивици банкрота.

Озбиљним планом и програмом реформи уз свесрдну помоћ грађана, Српска напредна странка  успела је да Србију врати на прави пут, пут развоја, о чему сведочи чињеница да је просечна плата данас 510 евра, да смо лидер у Европи по стопи раста, да смо драстично повећали стопу запослености, уз стабилан економски раст и стабилан динар изградили и километре ауто-путева, нагласио  је Пајић.

Он је говорећи о актуелној градској власти истакао да је одлука градоначелника Шапца Небојше Зеленовића,да изађе на изборе крајње лицемерна, али очекивана.  Да ће бојкотовати изборе причао је и посланицима Европског парламента, лажући њих, као и своје партнере из Савеза за Србију. Међутим, нешто друго је овде значајније, а то је да је Небојша Зеленовић лагао грађане.

Лагао је свој народ и сада, када је пре два дана, саопштио да ипак излази на изборе, очекује да му тај народ верује. Невероватно је до које мере он потцењује људе и још тражи да му  верују. Да верују неком ко  има судску пресуду за крађу новца из градског буџета. Човеку, који тврди  да је ослобођен, кријући истину да је заправо случај застарео. Али управо тај буџет главни разлог Зеленовићевог изласка на изборе, каже Пајић.

Повереник градског одбора посебно се осврнуо на изјаве Небојше Зеленовића о улагањима у шабачка села. Срамота је да 42 села немају ни метар водоводне мреже, а о канализацији да не говоримо. А није немогуће. Примера ради , у Владимирцима, од 27 села 24 имају водоводну мрежу,а и преостала три ће бити прикључена ускоро. При том Владимирци спадају у 3. зону развијености за разлику од Шапца који је развијено подручје, прецизирао је Пајић и подвукао да Зеленовић такође спроводи опструкцију  у вези са реконструкцијом и санацијом Опште болнице у Шапцу. У овај пројекат  држава је  ушла пре три године на подручју читаве Србије. Обавеза локалне самоуправе била је израда пројекта,али од тога до сад нема ништа. Како је могуће да град који има 4 милијарде динара буџета не може да издвоји новац за пројекат, који је од највећег значаја за грађане?, упитао је Пајић истакавши да је Лозница већ на половини извођачких радова,  Ваљево је завршило пројекат, а Лесковац 22 милиона евра повлачи за реконструкцију и санацију болнице.

Пајић је критиковао и медијску слику у Шапцу наводећи пример расподеле средстава  на последњем конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из буџета града Шапца. 

Од  укупно 35.500.000,00 динара већину су добили  медији  који извештавају само по Зеленовићевој вољи. Од тога чак  10.000.000,00,  је добила ТВ Шабац, где представници СНС-а годинама нису добили позив за гостовање, прецизирао је Пајић и закључио да су избори близу и да ће 26. априла, увече Српска напредна странка почети победничко славље због ослобођења Шапца. Јер ови избори биће референдум за будућност, развој, напредак, Српску напредну странку  и нашу децу или за лоповлук, криминал, лаж и снаге мрачне прошлости оличене у Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу.Избор је јасан за сваког Шапчанина и сваког грађанина Србије, закључио је Пајић.

Повереник Градског одбора Бобан Бирманчевић је одговарајући на питања новинара оценио да je  недопустива пракса градске власти да отвара градилишта без инфо табли на којим би морале бити истакнуте информације о извођачу радова, ко гради, шта ради, који су рокови завршетка изградње. Питали смо сто пута, у име грађана, никада одговор нисмо добили, рекао је Бирманчевић. 

Повереник Градског одбора Радивоје Мићић истакао је да према његовој оцени Небојша Зеленовић није напустио Савез за Србију, већ је из њега избачен и нагласио да Зеленовић нема ни странку ни чланство, нити гласаче, што ће се и потврдити на предстојећим изборима на којима ће Српска напредна странка победити, док ће Небојша Зеленовић и Душан Петровић доживети потпуни дебакл.

 

ГО СНС Шабац

 

 

  

Nebojša Zelenović

Aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović odlukom da izađe na izbore u tom gradu zadao je poslednji udarac bojkotu i ozvaničio početak raspada Saveza za Srbiju.

Iako Zelenović to ne želi da prizna, posle odluke da izađe na lokalne izbore, našao se u velikom problemu. Pošto je prvo mesecima tvrdio da je bojkot najbolje rešenje, a sada je odjednom promenio mišljenje, jasno je pokazao da mu je najvažnija fotelja i gola vlast. I zato mu nije lako.

Teško će ovu promenu kursa objasniti biračima, a još teže svojim partnerima iz Saveza za Srbiju koji ga već proglašavaju izdajnikom, besni na njega što je doprineo propasti ionako besmislene ideje bojkota. Smešno je gledati Zelenovića kako pokušava da objasni da nije izdajnik, da se i dalje zalaže za bojkot republičkih, iako izlazi na lokalne izbore, ali je i tužno slušati ga kako evocira uspomene na stare dane, kada je sa svojim saborcima iz Saveza za Srbiju putovao od Brisela i Strazbura, sve do Berlina, gde su, kako sam kaže, pokušavali da internacionalizuju pitanje izbora u Srbiji.

Tužno je, pre svega, zato što se Zelenović ponosi time što je sa Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem opanjkavao sopstvenu zemlju širom sveta, pljujući po njoj samo zato što nisu na vlasti. Jer, prema Zelenovićevoj logici, nema demokratije tamo gde on nije na vlasti. Pa će baš zato i izaći na izbore u Šapcu, gde je na vlasti, jer onda, prema toj sumanutoj logici, tu ima i demokratije.

Samo što je ta demokratija baš po meri Zelenovića.

U medijima nema nikog osim njega i njegovih političkih istomišljenika, pare iz gradskog budžeta dele se samo njemu podobnim medijima, a i iz budžeta se zahvata prema sopstvenim potrebama. Za to uostalom postoji i sudska presuda. Ona ista koju Zelenović lažno predstavlja kao oslobađajuću, umesto da kaže da je, zahvaljujući sporosti sudstva, koje je tako dobro reformisao njegov saborac Dušan Petrović, slučaj zastareo.

Jasno je da će Zelenović učiniti sve, ali baš sve u pokušaju da vlast zadrži. I jasno je da je prvi korak ka tome njegov izlazak na izbore. Čudna mu je samo izborna ponuda – insistiranje na političkoj prevrtljivosti, nedosledne odluke, kršenje prethodno proklamovanih principa. Deo izborne ponude je i plašenje Šapčana izvesnim Sandokanom, čijeg je brata sam zaposlio u gradskom javnom preduzeću. O malverzacijama njegovih najbližih saradnika, gradilištima bez tabli i informacijama o tome ko gradi, šta gradi i šta se u Šapcu sve radi, sve više se govori i sve manje može da se sakrije. A nije da neće pokušati. Sudeći po onome što smo čuli na početku njegove kampanje, fantastične konstrukcije i nemušta opravdanja tek slede.

Vladimir Orlić, narodni poslanik i član Predsedništva Srpske napredne stranke, ocenjuje da je čitava priča oko bojkota zapravo bila samo farsa.

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ШАБАЦ

 

 

Одлуком да изађе на локалне изборе, а да бојкотује парламентарне, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић још једном је показао да нема ни срама ни образа, а да му је једино битно да се на било који начин дочепа власти. 

 

Он је на данашњој конференцији званично саопштио да ће Заједно за Србију изаћи на изборе и поново је потврдио да га не занимају грађани нити њихов живот и стандард, већ искључиво сопствено богаћење преко градског буџета, а то се и доказало тиме што је због њега градска каса остала кратка за пет милиона евра и то само за једну годину. Овде остаје нејасно како ће се Зеленовић оправдати пред својим шефовима и тајкунском бандом Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Душаном Петровићем  јер се оглушио о њихову политику бојкота, а месецима је глумио да је уз њих.

 

Изласком на локалне изборе Зеленовић је показао да мисли да је народ наиван и да и грађане може да превари као што је ове своје политичке компањоне. Међутим, у томе се грдно преварио он, јер људи нису наивни и слепи и прозрели су њихову подметачину. Народ јасно види са ким има посла и да је Зеленовић једино квалификован за врхунског издајника који би сутра, да дође на власт, народ издао још и горе него што је своје политичке ортаке. 

 

Народ се сада пита како ће му Ђилас опростити ову издају, али у њиховом свету не фигурирају морал и хумане вредности, него важе други критеријуми: демонстрација силе и лоповлука, а држање речи и чист образ су за њих само термини, а не принципи. Тако ће се они поново измирити јер за циљ да владају и да се богате апсолутно не бирају средства, што и доказује Ђиласових 619 милиона евра с којима је напунио џепове док је био на власти.

 

По узору на Ђиласа, и Зеленовић има амбицију да напуни своје џепове, па граби из градске касе, а да би успео у томе не преза ни од чега, па ни да се служи лажима и да плаши грађане извесним Миланом Остојићем Сандоканом, за ког тврди да ће преузети град, кад Српска напредна странка победи на изборима. Једино што намерно заборавља чињеницу да је управо он, само два дана после тих тврдњи, запослио, ни мање ни више, него Сандокановог брата и то у предузећу Слободна зона, чији је оснивач Град.

 

На основу свих ових потеза, очигледно је да ови политичари мисле да је народ наиван, али наш народ ће их разуверити и показаће им да је паметан и мудар, тако што ће изласком на изборе и својим гласовима Зеленовића, Ђиласа, Јеремића и осталу тајкунску банду отерати у политичку пензију. Народ ће се одлучити за просперитет Србије и још бољи живот за грађане који омогућава Александар Вучић и политика Српске напредне странке ценећи поштење и предан рад. Управо то нужно доводи до резултата - бољег живота, већих плата и пензија, више путева, реновираних школа, болница, домова здравља, вртића.  

 

За Шабац, Мачвански округ, Србију и нашу децу!

SNS i SPS odvojeno na izbore

SNS i SPS odvojeno na izbore 

 

Kako prenosi Tanjug, SNS i SPS na današnjem sastanku dogovorili su da na predstojeće izbore izađu odvojeno.

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije odvojeno će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, izjavio je potrpedsednik SNS Miloš Vučević.

Vučević je za Tanjug rekao da je to dogovoreno jutros, na sastanku predstavnika dve stranke.

Napomenuo je da zajednički nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu.

 

 

 

 

 

 

 

ComNetTV mreža

Vučević: Pojedini funkcioneri stranke misle da je Vučić tu zahvaljujući njimaVučević: Pojedini funkcioneri stranke misle da je Vučić tu zahvaljujući njima

 

„Mi nekad zanemarujemo realnost i onda je neophodno da čujemo ljude koji dođu u našu državu koji nam kažu kakve promene oni vide. U tom kontekstu je i izjava ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua koji je rekao da treba da vodimo računa da ne ostanemo bez Vučića jer takvog nećemo imati bez bilo kakvog diplomatskog uvijanja“, rekao je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

- Mislim da je ogromna većina članstva apsolutno toga svesna. Sada, da li su svi funkcioneri stranke toga svesni, to je drugo pitanje. Verovatno ima funkcionera i u SNS koji misle da je Vučić tu zahvaljujući njima, a ne da su oni nešto postigli , pre svega, zahvaljujući podršci koju ima Aleksandar Vučić u narodu, što je realnost. U krajnjem slučaju, svako može da izađe na izbore pa da proveri koliko je popularan i da vidi kako bi ga, recimo, komšuluk ocenio za početak, ili da proveri kako stoji u svom mesnom ili opštinskom odboru u stranci. Zato nemam dilemu da je gotovo celokupno članstvo toga svesno, a verovatno par pojedinaca koji su mnogo toga dobili od stranke i pre svega od Vučića, možda misle da i nije baš tako. Verovatno misle da je njihova uloga mnogo veća nego što realno jeste, pri tom ne umanjeujem rezultate i drugih ljudi u stranci, naravno da oni postoje, ovo nije trsanka od jednog čoveka, ali stranka ima svog lidera. I to je normalno, i u SAD i u Rusiji i u Francuskoj, Nemačkoj. To samo kod nas pokušava da se prikaže da je to nešto u sukobu sa pitanjm demokratije. Pa šta je domkratskije od toga da vas izabere 56% građana na direktnim izborima! – ističe Vučević.

Komentarišući smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto, Vučević kaže da nije bio preterano srećan, ali da razume napore koje SNS čini da se stanje u društvu još više upristoji i da se dijalog vrati u parlement, umesto da se vodi na trgovima i ulicama.

- SNS gubi ovim cenzusom u broju mandata, ali Srbija dobija. Ako SNS ne bude imao nadpolovinu većinu, mislim da postoji mogućnost da se i naši sadašnji koalicioni partneri sa nekim drugima ujedine i naprave neku drugu vladu. Pitanje je šta bi to onda značilo za ceu Srbiju. Uporedite Srbiju do 2012. i naovamo, pa ćete videti - smatra Vučević.

Odgovarajući na pitanje da li postoji zavera unutar SNS protiv Vučića, Vučević to negira, ali precizira da „postoje ljudi u SNS koji su se umorili, izgubili entizujazam im ostali bez one energije koju se imali ranije“.

- Možda više ni ne veruju u sopstvenu sporsobnost da ostvare ono što se očekuje, a postoji jedna ubedljiva manjina ljudi koji su na višim položajima u stranci i izvršnoj vlasti koji misle da su oni mnog doprineli i da su oni zaslužniji možda i od Vučića. Ali, pred nama je jedno osvežavanje stranke. Videćete na republičkoj, pokrajinskoj i lokalnim listama kada budemo objavili. Imaćemo mnogo uglednih ljudi iz loaklnih sredina na listama i mnogo mladih. To ćete videti već za desetak dana, a kulminacija će biti na Vidovdan na kongresu stranke i kada se bude biralo rokovodstvo stranke, odnosno organi, videćete koliko ćete biti novih ljudi.

On se osvrnuo i na situaciju u Novom Sadu koju je ocenio kao daleko bolju nego što je bila pre deset godina kada je preuzeo vođenje grada.

- Rezultati su vidljivi, a ostvaren je napredak koji je konkretizovan rezultatima vidiljvim u svakodnevnom životu ljudi. Ljudi su to osetili kroz direktnu podršku, pre svega porodice sa decom jer se od 1.1.2020. vrtići u Noovm Sadu ne plaćaju, svi đaci prvaci su dobili besplatne udžbenike. Danas je Novi Sad svakako mnogo vidljiviji i na mapi Srbije i Evrope. Od 2015. počeli smo da dovodimo nove fabrike posle 3,4 decenije i počeli da podižemo kvalitet inveticija. Svakako najupečatljivija investicija za ovih osam godina je Žeželjev most, jer mostovi su tu da spajaju ljude, a u Novom Sadu je ta simbolika mostova još izraženija jer smo tokom Nato agresije 1999. izgubili sva tri mosta. Danas radimo i na projektima novih mostova - kaže Vučević i dodaje daće se ulaganje u velike infrastruktune projekte nastaviti i tokom 2020. godine.

Vučević je prokomenarisao i dokumentarni film „Vladalac“ koji je pre nekoliko dana emitovala TV N1, koji se bavi likom i delom Aleksandra Vučića.

- Odgledao sam prvi deo filma „Vladalac“ i jedino mogu da kažem „mržnja, mržnja, mržnja“. Ta mržnja je nastala iz njihove velike frustriranosti sopstvenom nesosobnošću. Više je nego jasno da je film nastao sa jasnim ciljem da se pojača kamapnja protiv Vučića pred izbore. Čuo sam da je u tih oko 180 minuta ime Aleksandra Vučića izgovoreno oko 400 i nešto puta, svaki put u negatikontekstu – ističe on. 

 

 

 

РЕАГОВАЊЕ НА РАД КОМИСИЈЕ ЗА ОЦЕНУ ПРОЈЕКТА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА У ШАПЦУ

 

На последњем конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из буџета Града Шапца,  од укупно 35.500.000,00 динара, ТВ Шабац добила је чак 10.000.000,00 динара. Намеће се закључак да је најважнији критеријум Комисије за оцену пројеката била лојалност актуелној локалној власти,  јер је реч о медију који не скрива блиске односе са градским челницима, односно владајућим странкама у том граду. Треба указати и на то да на једнострану уређивачку политику Телевизије Шабац већ дуже време указују како стручна јавност тако и гледаоци. 

То може да упућује на сумњу да је реч о злоупотреби јавних средстава у циљу финансирања медија који учествују у политичкој кампањи странака којe чине локалну власт. 

Друштво новинара Војводине најоштрије осуђује овај и сличне поступке, а од колега из УНС-а и НУНС-а очекује да реагују на исти начин. Желимо да верујемо да су принципијелни и да имају исти, пре свега професионалан, однос према свим медијима без обзира на то да ли се њихове уређивачке политике поклапају са политичким ставовима руководстава ових новинарских удружења. 

 

Nova novinarka televizije N1 pravila filmove protiv Srbije

Televizija N1 zaposlila je novinarku Vanju Đurić čiji su fimovi i rad izazvali velike kontraverze u poslednjih nekoliko godina. Ova novinarka je snimila više dokumentarnih filmova u kojima napada državu Srbiju i srpski narod, optužujući ih za najteže zločine na Kosovu i Metohiji i Bosni. U ovom tesktu ukratko ćemo se osvrnutit na filmove novinarke televizije N1 Vanje Đurić.

Pre tri godine novinarka Vanja Đurić zajedno sa grupom novinara snimila je kontraverzni dokumentarni film pod nazivom “Albanke su naše sestre”. U ovom filmu novinarke televizije N1, Srbija je prikazana kao zločinačka država koja je slala svoje vojnike na Kosovo, kako bi organizovano silovala albanske žene. Iako je tokom ratnih dejstva na Kosovu zabeleženo samo dva slučaja silovanja, čiji su počinioci osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, Vanja Đurić u svom dokumentarnom filmu propagira laž da je na Kosovu počinjeno nekoliko hiljada silovanja.

Ono što je sumnjivo jeste što pored novinarke televizije N1 Vanje Đurić ovu laž su prvobitno plasirali šiptarski teroristi. U ovom dokumentarnom filmu postoji još jedan specifičan detalj zbog kojeg bi novinarka Vanja Đurić mogla i krivično da odgovara a to je pozivanje srpskih vojnika da u slučaju  novih ratnih sukoba na Kosovu dezertiraju. U filmu kao gost pojavljuje se vojni dezerter iz Kraljeva koji poziva ljude da dezertiraju i ne bore se za svoju zemlju. Prikazivanje ovog filma pokušano je u mnogim gradovima u Srbiji ali je narod sprečio prikazivanje tih sramotnih filmova. Vanja Đurić i drugi autori ovog filma podnosili su krivične prijave protiv običnih ljudi koji su samo branili svoju zemlju. Često su takođe okupljene građane nazivali svinjama, nacistima, fašistima.

 

Vanja Đurić je takođe snimila još jedan film takođe slične tematike. Ovaj put u svom filmu “Dvadeset godina od Srebrenice” optužuje Srbiju za navodni genocid u Srebrenici. Iako je utvrđeno da u Srebrenici nije bilo genocida, Vanja Đurić nastavlja da u Srbiji vrši propagandu u korist bošnjaka i njihovih laži. 

 

 

Удружење електронских медија Comnet указује на уочљиво једностран критеријум по коме су додељена средства на последњем конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из буџета града Шапца. Наиме, јасно је да је већина средстава од укупно 35.500.000,00 динара додељена медијима са уређивачком политиком блиском  владајућим странкама у граду Шапцу. У том контексту упитна је и количина новца, а реч је о чак 10.000.000,00, које је добила ТВ Шабац, на чији рад стручна јавност већ дуже време има озбиљне примедбе, пре свега због отворене блискости са градском влашћу у самом Шапцу и једностране  уређивачке политике. Удружење електронских медија Comnet зато очекује од новинарских струковних  удружења  УНС и НУНС оштру реакцију ове очигледне злоупотребе и манипулације новцем у корист , шабачкој власти, “ подобних“ медија на поменутом конкурсу. У супротном,  могли бисмо стећи утисак да су њихове реакције и осуде вредни само случајеви у којима је новац додељен медијима чија уређивачка политика није по њиховој вољи.

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРОУНС: Телевизији Н1 лидерство у таблоидном приступу једној од најодговорнијих форми новинарства – документарној

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) изражава надубље неслагање са једностраним приступом у документарном серијалу „Владалац“ ауторске екипе са Телевизије Н1.

Затечени смо количином непрофесионализма и то од оних који упорно себе предстваљају као лидере у новинарству. У овом случају, признајемо им лидерство у таблоидном приступу једној од најодговорнијих форми новинарства – документарној.

У овом серијалу који се најављује као дводелни, они су под директним утицајем недостатка друштвено одговорног набоја и свега онога што годинама преписују конкуренцији.

Председник Вучић изложен је бруталним увредама, крајње субјективним оценама, из којих јасно извире чиста мржња  и политички став Вучићевих неистомишљеника.

Неприхватљиво је да се један медиј служи оваквим средствима и води огољену, прљаву кампању против председника државе без икаквих аргумената. У њиховом приступу доминирају маркетинг, јефтине калкулације и мржња политичких неистомишљеника.

Као удружење реагујемо и позивамо колеге да размисле о овоме. Уређивачки приступи треба да се разликују и то је демократска тековина, али форсирање говора мржње у средствима јавног информисања није добар пут напретка ни борбе за оснаживање медија.

ПРОУНС посебно негодује због потцењивања јавног мњења јер се у најави документарца каже да је то и  прича о грађанима Србије и о томе како се догодило да нису прозрели наративе који су Вучића довели и одржали на власти.

Искрено се надамо да ће грађани Србије препознати чији и какви све интереси стоје иза овако укројеног серијала, а мотив је свима већ одавно познат – новац и само новац.

 

Врање, 18.02.2020. године                                                            председник ПРОУНС-а

                                                                                                                  Зоран Величковић                                                  

Saopštenje SNS Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga

Srpska napredna stranka Vojvodine i SNS Mačvanskog i Kolubarskog okruga najoštrije protestuju zbog nastavka prljave kampanje, koju deo srpske opozicije vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iz dana u dan,  svojim  lažima, u interesu tajkuna,  lopova i pljačkaša Srbije, besomučno napadaju  Vučića lično, ali i njegovu porodicu, ne štedeći  u svojoj prljavoj borbi ni najnevinije - njegovu decu. Najnoviji napad, u režiji tajkuna  Dragana Đilasa, Dragana Šolaka i Miroslava Miškovića izveden je preko njihovog medija, kroz propagandnu emisiju u kojoj je predsednik Vučić izložen brutalnim uvredama, krajnje subjektivnim ocenama, iz kojih jasno izvire čista, nepatvorena mržnja, ali i politički stav Vučićevih neistomišljenika.

Aleksandar Vučić već  je  odavno  predmet njihove mržnje, pre svega, zbog činjenice da je Srbiju izvukao iz provalije bankrota u koju su je oni gurnuli i doveo je do pozicije lidera u Evropi po stopi rasta. To ne mogu da mu oproste. Kao što mu neće oprostiti ono što nemaju i o čemu samo mogu da sanjaju- znanje, obrazovanje, posvećenost i energiju, koju ulaže u dobrobit svih građana.

Oni, koji kad su bili na vlasti, prstom nisu mrdnuli kad je državnu zajednicu napustila Crna Gora, kad je došlo do proglašenja nezavisnosti tzv. države Kosovo i Metohija, oni koji su uveli granice na Jarinju i Brnjaku i oni kojima je Hašim Tači zahvalan za sve što su učinili, danas mrze Vučića, jer za razliku od njih, vodi  patriotsku politiku srpske nezavisnosti, suverenosti i samostalnog donošenja odluka.  Mrze ga i zbog desetina fabrika, koje je otvorio i svih kilometara auto-puteva koje je izgradio.

I dok Vučić u Minhenu i Briselu brani Srbiju i narod, oni snimaju filmove, verujući da je, kao što reče jedan od učesnika pomenute propagandne emisije, u politici sve marketing, a mali deo rezultat uverenja. I upravo u tome je ključna razlika između njihove i politike Aleksandra Vučića.

U njegovoj politici nema marketinga, jeftinih kalkulacija i mržnje političkih neistomišljenika. Ali ima mnogo uverenja, ideala i ljubavi. Za Srbiju i srpski narod. To mu tek neće oprostiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Удружење електронских медија Comnet изражава запрепашћење количином непрофесионалности и једностраног приступа, који смо видели у емисији „ Владалац „  емитованој на телевизији Н1. Разноликост уређивачких политика медија у Србији је свакако демократска тековина и сведочи о слободи медија, која је без сумње присутна и јасно видљива у нашој земљи. Ипак, као медијско удружење, дужни смо да устанемо у одбрану професије и основних стандарда новинарства, који су у овој емисији грубо прекршени. Салве увреда изречене на рачун председника Србије Александра Вучића, критичке квалификације без икаквих аргумената, упућују на лични однос према председнику државе, који несумњиво асоцира на наставак говора мржње. Такође, уочљива је намера аутора емисије да за саговорнике у  емисију позове јавне личности, које су своју нетрпељивост према председнику показале већ више пута, исто као што су показале симпатије за део српске опозиције.Подсећамо колеге, да би бар када покушавају да се представе као професионалци, простор у емисијама оваквог  типа требало да понуде  и онима који би о особи која је предмет емисије, рекли и нешто у њену одбрану. У супротном , производ  није никаква новинарска форма, већ  неправедно и једнострано   суђење. А управо то је понуђено гледаоцима  телевизије, која, иронично, воли да другима дели лекције из новинарства.   

 

 

 

SNS

SNS osuđuje napade na Vučićevu porodicu: Monstruozne objave svedoče o duboko ukorenjenoj mržnji prema predsedniku

 

 

Foto: Srbija Danas

 

 

 

 

 Sibin Vukadinović, saradnik Boška Obradovića uputio je niz uvreda na račun porodice predsednika Srbije

 

Srpska napredna stranka Vojvodine kao i SNS Mačvanskog i Kolubarskog okruga  zgroženi su objavom na društvenim mrežama jednog od saradnika Boška Obradovića.

-Skandalozno vređanje maloletne ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića u potpunosti prevazilazi bilo kakav oblik neslaganja sa političkim neistomišljenikom i svedoči o duboko ukorenjenoj mržnji prema predsedniku Vučiću i celoj njegovoj porodici. Užasne, monstruozne objave Sibina Vukadinovića, zbog prirode konteksta u kojem su izrečene, upućuju na ozbiljno mentalno oboljenje dotičnog Obradovićevog saradnika, koji bez sumnje predstavlja opasnost po društvenu zajednicu - saopštili su iz SNS-a i dodali: 

- Pozivamo sve učesnike u javnom i političkom životu da osude ovaj gnusni akt i jasno kažu ne siledžijama i njihovoj politici nasilja i bezgranične mržnje kojom truju srpsku političku scenu, ne birajući sredstva u svojoj bezumnoj borbi protiv Vučića. Borbi u kojoj ne biraju ni sredstva, ni oružje i u kojoj su osim Aleksandra Vučića meta i njegova deca - rečeno je u saopštenju. 

 

 

zelenović

ZELENOVIĆ OPET LAŽE!

Pljuje Sandokana, a zaposlio mu brata!

Aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, nedavno je još jednom demonstrirao politiku dvostrukih standarda.

Na konferenciji za novinare 4. februara Nebojša Zelenović histerično je plašio građane Šapca izvesnim Milanom Ostojićem  Sandokanom, koji će, kako je tvrdio,  preuzeti grad ako na izborima pobede naprednjaci.

Iako Srpska napredna stranka, još nije objavila listu za predstojeće izbore, jer se to inače radi po rapisivanju istih, Zelenović je uporno tvrdio da je Sandokan za Šapčane najveća opasnost. Ipak, kako saznajemo, samo dva dana posle tih tvrdnji, za koje nema ama baš nikakve dokaze, Zelenović je u preduzeću Slobodna zona, čiji je osnivač grad, zaposlio, ni manje ni više nego Sandokanovog brata od strica Jovana Ostojića.

Ostaje otvoreno pitanje, zašto je još jednom dokazao da jedno priča, drugo radi, ali i da li je celu priču o nekakvoj opasnosti od Sandokana izmislio samo da bi, iako je učestvovao u kampanji bojkota,  opravdao svoj izlazak na izbore. U svakom slučaju, pokušaj da naprednjake dovede u vezu sa Sandokanom nije mu uspeo.

Pre svega, jer Sandokanovu familiju ne zapošljavaju naprednjaci. Već upravo Nebojša Zelenović.

Канцеларија за КиМ: Задржавање спортиста на административним прелазима продубљује међуетничку дистанцу

Кошаркашима "Слоге" из Баточине данас није било дозвољено да преко

административног прелаза Јариње дођу на Косово и Метохију, чиме је спречено

одигравање утакмице Друге српске лиге са домаћином "Трепчом" из Косовске

Митровице, саопштила је вечерас Канцеларија за КиМ.

Реч је, као и у претходним случајевима задржавања спортиста на административним

прелазима, о покушају изолације српског народа на северу Косова и Метохије и сасвим

безразложном иживљавању, које за последицу може имати само додатно продубљивање

међуетничке дистанце у покрајини.

Спорт је макар симболично преживљавао и у најмрачнијим тренуцима европске историје,

а древни народи су чак у ратно време проглашавали примирја како би се

спортистислободно такмичили. 

Они који су у Приштини донели одлуку да систематски спречавају Србе да се баве

спортом и такмиче не каскају, дакле, за савременим цивилизацијским вредностима, већ

заостају и за онима који су живели пре два и по миленијума. 

Овакво антицивилизацијско опхођење Приштине је само још један од аргумената у прилог

тврдњи да су самопроглашено Косово и тамошње привремене институције самоуправе

претња стабилности региона и непријатељ вредности на којима почива цивилизација.

Извор: ТВ Мост, Саопштење 

 

 

 

 Саопштење за јавност

Шабачка лопужа Небојша Зеленовић, познатији и као најгори градоначелник у историји Шапца још једном је демонстрирао бахатост, јефтино политикантство и жељу да упркос свему,  покуша да задржи фотељу градоначелника како би што ближе био извору новца, односно буџету града, који је тако бесомучно крао. Зеленовић, који се појављује у јавности  као да је најневинији човек на свету, бескрупулозан је до те мере, да је у стању да говори на конференцији за новинаре скоро пола сата и да ни једног тренутка не каже, ама баш ни реч о томе да је крив за крађу пет милиона евра из буџета града.

Навикнути на његове прљаве трикове, нисмо ни очекивали да се покаје. Али запањила нас је чињеница да није покушао ни да се одбрани, већ наставља, као папагај, своју причу о томе како је поштен, невин и није крив.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац  зато пита Небојшу Зеленовића, да ли он стварно мисли да је овај народ глуп? Да ли он стварно мисли да ће народ веровати њему окорелом преваранту, а не Апелационом суду у Новом Саду, који је јасно саопштио да је случај застарео?

Можда Зеленовић није разумео, али Апелациони суд није рекао да је он невин, него да је случај застарео. Тако да нам опет остаје пресуда Вишег суда у Шапцу, који је Зеленовића прогласио кривим. Остао је дужан Зеленовић и одговор на питање зашто није показао целу пресуду Апелационог суда,  већ само прву страну. Па баш зато што жели да сакрије сопствену кривицу и Шапчанима поново подвали своју кандидатуру на предстојећим локалним изборима, на које ће, сада је већ јасно изаћи. Међутим, није му лако. Чак и таквом лопову и  лицемеру  је тешко да  објасни заокрет од вишемесечног залагања за бојкот, ка изборима. Зато, у слепој паници од губитка власти измишља некакве нове непријатеље, па му се у бунилу привиђа Милан Остојић Сандокан као човек који му отима фотељу.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац поручује Небојши Зеленовићу да су избори све ближи. Ми их дочекујемо спремни и наша листа биће јасна и транспарентна са људима којима Шапчани верују и који од њих неће отимати новац, па још и крити да су пред судом доказане лопуже. С друге стране, Небојша Зеленовић, каже да ће, ако изађе на изборе морати да нађе озбиљну понуду у виду политике и озбиљну понуду у виду људи. Подсећамо га да политику већ има. Она се огледа у бесомучном пљачкању Шапчана и систематском, вишегодишњем уништавању града.

Што се људи тиче, каже народ с ким си такав си, па ни ту нема много чему да се нада. Осим ако не полаже наде у свог брата у лоповлуку Душана Петровића. Тај би баш имао чиме да се препоручи. Али не бирачима, већ правосудним органима.

ГО СНС Шабац

 

 

Vulgarno ponašanje novinarke N1 Žakline Tatalović

Iako televizija N1 pokušava da u javnosti izgradi imidž ozbiljne, objektivne i savesne medijske kuće, brojni ispadi njihovih novinara uglavnom pokažu da je stvarnost sasvim drugačija. Kao tipičan primer može se izdvojiti perjanica ove televizije, Žaklina Tatalović.

Dok ispred kamere pokušava da se predstavi kao objektivna i kritički nastrojena novinarka, Tatalović na internetu prikazuje sasvim suprotnu i znatno perverzniju stranu svoje ličnosti.

Ova novinarka televizije N1 je korisnicima Instagrama poznata po samo jednoj stvari – bujnom poprsju. Naime, Žaklina Tatalović neretko „zasipa“ ovu društvenu mrežu perverznim slikama svojih grudi. Reklo bi se da je u pitanju manir koji ne priliči osobi željnoj pozitivne pažnje.

Po uzoru na poznatije (i znatno zgodnije) Instagram modele, Tatalović često pokušava da istakne svoje grudi u situacijama kada one ne bi trebalo da su u prvom planu (na primer, dok jede lubenicu ili dok je u krevetu pod naletom „temperature“). Uz ovako neukusne fotografije obično stoji perverzan opis slike, kao i seksualno orijentisani komentari opozicionih botova (isti princip kao i u slučaju Hane Adrović).

  • Sve ovo predstavlja bedan i neukusan način da Žaklina Tatalović prikaže sebe kao poželjnu žensku osobu, s obzirom na to da su njene novinarske aktivnosti poprilično dosadne i besciljne. U pitanju je praksa koja se dosta često koristi na zapadu – javne ličnosti koriste društvene mreže da šokiraju javnost i time skrenu pažnju na sebe (tzv. „public stunt“). Ipak, kao što je N1 samo bedna kopija američkih medija, tako i Žaklina Tatalović bezuspešno imitira starlete i eskort dame iz zapadnih zemalja, nanoseći sramotu ne samo svojoj profesiji, već i ženskom rodu.
    Televizija N1 je pre nekoliko dana lansirala kampanju „Da se vidi N1“, kako bi promovisala navodnu želju građana da ova medijska kuća bude dostupna korisnicima svih operatera. Međutim, ako N1 želi da, između ostalog, u svom programu ponudi i grudi Žakline Tatalović, građani Srbije sigurno neće pristati na takva nametanja nepopularnih trendova.

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац поздравља искреност  Небојше Зеленовића, коју је демонстрирао током  јучерашње представе пред представницима медија. 

Зеленовић се, наиме, разоткрио не само као осуђени лопов, већ и као ортодоксни лажов, и својим наступом још једном доказао истинитост народне умотворине да ко лаже, тај и краде. Јефтиним триковима, овај политикант, покушао је јуче да негира кривицу за крађу пара из градског буџета, за шта је два пута осуђен, потурајући јавности на увид наводни доказ о својој  невиности у виду пресуде Апелационог суда.

Том приликом Зеленовић је јавности представио само прву страну наведеног документа. Ону другу, у којој стоји да је случај застарео није показао никоме, јер како би онда тврдио да је невин? Никако, зато и крије целу пресуду Апелационог суда и одбија да је покаже упркос инсистирању новинара на јучерашњој конференцији за медије.

Да ствар буде још гора, у покушају да заметне траг сопственом лоповлуку,  у целу причу увукао је и  „ брачног друга“, који је уложио некакву жалбу. Ни улогу сопствене жене  Зеленовић није умео да објасни, већ је ћутао као и на свим претходним рочиштима пред Вишим судом у Шапцу, који га  је за крађу осудио.

Подсећамо, још тада су се његови адвокати, у недостатку озбиљних аргумената одбране,  жалили на застарелост поступка, што је очигледно уважио  Апелациони суд. Захваљујући спорости судства, које је тако успешно реформисано у време власти Демократске странке и  Душана Петровића, криминалци уместо да се повуку из политике, држе конференције за новинаре и лажу да су невини, скривајући доказе о сопственој кривици.

Овог пута безуспешно.

 ГО СНС Шабац

 

 

 

Положен камен темељац за зграду Ученичког дома у Лешку

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић присуствовао је

данас у Лешку полагању камена темељца и почетку радова на изградњи Ученичког

дома у оквируПољопривредне школе Приштина са привременим седиштем у Лешку,

коју финансира Влада Републике Србије.

 

 

“Наш народ на северу Косова и Метохије је препознао да је инвестициони план који је

покренут на иницијативу председника Александра Вучића и Канцеларије за КиМ велика

развојнаприлика за све наше људе који живе на овим просторима. Овај Ученички дом је

највећа инвестиција коју ћемо ове године реализовати на северу КиМ. Укупан износ

инвестиције је око 237 милиона динара”, 

рекао је Јовић

Он је напоменуо да је циљ Владе Србије да задржи младе људе на овим просторима ,

пружи им

добре услове за живот како би остали и засновали породице.

“Када се овај објекат заврши биће најрепрезентативнији објекат те врсте у читавој

Републици

Србији”, нагласио је Јовић.

Јовић је приметио да је Србима на Косову и Метохији стало до тога да се средина у којој

живе

развија као и да држава Србија буде што присутнија на овим просторима.

“Труд и напор Владе Републике Србије виде наши људи и то је влада којој наш народ на

КиМ

верује и знају да на нашу Владу могу и да се ослоне”, закључио је Јовић.

Јовић се осврнуо и на, како је рекао, краће задржавање на административном прелазу

Јариње и

рекао да је то нешто на шта смо навикли и додао да такве ствари неће спречити ни Владу

Републике Србије ни Канцеларију за Косово и Метохију да буде са својим народом ма

какав повод

доласка био.

Полагању камена темељца за Ученички дом у Лешку присуствовао је и председник

Привременог

органа општине Лепосавић Зоран Тодић који је овом приликом нагласио да  је

реализација ове

инвестиције веома значајна за читаву општину Лепосавић и народ на Косову и Метохији..

“Овај пројекат је регионалног карактера . Циљ је да школу у Лешку похађају деца са

читавог

простора Косова и Метохије па и шире”, рекао је Тодић и додао да овај пројекат јача

темеље

српских институција на КиМ.

 

 

Тодић је додао да је овај пројекат само један у низу предвиђен инвестиционим планом.

"Један део пројекта је већ успешно завршен захваљујући Влади Републик Србије.

Канцеларија за КиМ, а пре свега нашем председнику Алаксандру Вучићу", нагласио

 

јеТодић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Мештане села Новаке посетили помоћници

 

директора

 

 

Канцеларије за КиМ

 

 

 

 

У наставку посете Призренској општини помоћници

директора

Канцеларије за КиМ Дејан Повићевић и Душан

Јововић

обишли су село Новаке, где су посетили

домаћинства

Бранимира Глигоријевића, Спасе Андрејевића и

Звонка

Ђорђевића. Овим породицама Канцеларија за

Косово и

Метохију помогла је  доделом пољопривредне

механизације и

садница, а све то у оквиру програма Владе Репулике Србије

за развој пољопривреде на Косову и Метохији.

Након обиласка села новаке, Павићевић и Јовић ће посетити

цркву Св. Цара Уроша у Урошевцу, а потом ће се у жупном

дому састати са председником и члановима Привременог

 

органа ове општине.

Планирана је и посета српским повратним тачкама

Бабуша и

Бабљака. Том приликом помоћници директора

Канцеларије за

Косово и Метохију Дејан Павићевић и Душан

Јововић

разговараће са повратницима у ова места и ближе се

упознати са проблемима са којима се мештани

свакодневно

суочавају.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Зоран Бојовић

 

 

 

са руководећим органима Ораховца и Призренског         

 

 

округа

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић састао се данас са начелником Призренског округа Јовицом Будурићем и члановима привременог органа општине Ораховац.

Бојовић је разговарао о кључним проблемима са којима се становништво у овој општини и округу суочава, као и о потребама и начинима како Канцеларија за Косово и Метохију може помоћи становницима ове општине. Говорило се и о реализацији пројеката који су одобрени посебним закључцима Владе Републике Србије.

Бојовић је обишао и породицу Новице Шавелића из Велике Хоче, која је према Програму за развој пољопривреде Владе Републике Србије – Канцеларије за Косово и Метохију добила подстицај у виду пољопривредне механизације, као и друге породице.

 

 

 

 

ComNetTV mreža

Vučević prisustvovao Svečanoj akademiji povodom Dana Svetog Save u Temišvaru

Redakcija TV Bečej | 27. januar. 2020. | 20:42 | ComNetTV mreža

Vučević prisustvovao Svečanoj akademiji povodom Dana Svetog Save u Temišvaru

 

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Svečanoj akademiji u

 

Temišvaru povodom Dana Svetog Save kao izaslanik predsednika Republike Srbije

 

Aleksandra Vučića. Svake godine u organizaciji Saveza Srba u Rumuniji i uz podršku

 

 

Generalnog konzulata, u Rumunskoj nacionalnoj operi u Temišvaru obeležava se

 

Dan Svetog Save održavanjem Svečane akademije, uz odgovarajući kulturno-

 

umetnički program umetnika iz Rumunije (srpska zajednica) i Srbije uz prisustvo

 

visokih zvanica iz Republike Srbije.

 

- Svake godine na ovaj dan slavimo čoveka koji nam je pokazao put vere i dobra, o

 

čemu treba da   učimo,   kakvi treba   da budemo, i   kuda treba da idemo.   

 

Uspomene, sećanje, molitva   i svetosavlje održali su naš narod u vremenima kada

 

mu je bilo najteže. Istorija postoji da bi nas učila, ali i da bi nas upozoravala. Naši

 

preci su ti koji nas obavezuju da se borimo za svoj narod, za njegov bolji život, da

 

jačamo veru, i gradimo mirne snove, da pomažemo braći u nevolji, da stremimo

 

najvišim ljudskim i civilizacijskim vrednostima koje jedan narod može pred sebe da

 

postavi – a to su vrednosti svetosavlja. Njegovi putevi moraju da budu čisti i

 

neukaljani, jer oni su naša vodilja, i za život, i za budućnost. Oni su nas i doveli vama

 

danas, u Temišvar, nekada srpski grad, sada grad u kojem imamo snažnu i brojnu

 

zajednicu. Matica vam je tako blizu, a ruke Srbije širom otvorene da vas prigrle, naše

 

veze su čvrste, a putevi koji nas povezuju sve moderniji i sigurniji. Temišvar je

 

najznačajniji kulturno – istorijski centar Srba u Rumuniji, prijatelj i partner Novog

 

Sada kao Evropske prestonice kulture. Vi Srbi iz Temišvara ste u našim srcima

 

stalno, i to sam došao da vam poručim i u ime našeg predsednika Aleksandra

 

Vučića. Srbija je snažna koliko smo mi spremni da sebe dajemo  za nju. Gde god da

 

je ta naša Srbija, u Temišvaru, Budimpešti, Zagrebu, Njujorku, Sidneju, Torontu, ona

 

mora da ima duboko utisnute stope Svetog Save. Jer srpski narod živi pod njegovim

 

očima, pod očima koje nas podsećaju da nikada ne zaboravimo ko smo, odakle smo,

 

koja nam je crkva, i vera naša – rekao je gradonačelnik u svojoj poruci srpskoj

 

zajednici u Rumuniji.

 


Ovogodišnja proslava Dana Svetog Save u Temišvaru ima poseban značaj za srpsku

 

zajednicu u Rumuniji s obzirom na to da je ove godine u parlamentu te zemlje

 

usvojen zakon kojim je 27.januar - Dan Svetog Save proglašen za zvanični i

 

zakonom priznati praznik u Rumuniji.

 

Izvor: Grad Novi Sad

 

 

ГЛИШИЋ: ЧЕКАМО ДА СЕ ТРИФУНОВИЋ УДОСТОЈИ И ДА ДА ИЗЈАВУ27.01.2020

 

 

 

 

 

 

У Трећем основном суду у Београду данас је одржано ново рочиште по тужби председника Извршног одбора Српске напредне странке, Дарка Глишића, против председника ПСГ-а Сергеја Трифуновића због његове изјаве да је он, Глишић, "примитивац", а лидер ПСГ-а се ни овог пута није појавио у суду.

Трифуновић није дошао на саслушање јер, према речима његовог адвоката Горана Драганића, није у Србији и има премијере филма у Риму и Бечу, а Глишић је рекао да лидер ПСГ-а избегава сва рочишта, чиме је још једном доказао ''колика је јуначина''.

''Мислим да је ово седмо-осмо рочиште по мојој тужби на које није дошао. Остало је још једно рочиште и јавно му обећавам, кад се већ толико плаши, да на то нећу доћи, јер ме суд није обавезао да дођем. Нека се само он појави и да изјаву, па да завршимо суђење'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао да је Трифуновићеву објаву на Твитеру, у којој га је назвао примитивцем, доживео врло емотивно и да му је та изјава нанела велику штету, пре свега, као родитељу двоје деце.

''Не желим да моју децу у школи пресрећу и да их вређају, јер је Трифуновић изнео увредљиве изразе на мој рачун'', рекао је Глишић.

Глишић је рекао да је на саслушању пред судијом испричао да је у време објаве Трифуновићевог твита његов 15-огодишњи син доживео непријатности у школи и да су га деца извргавала руглу.

Глишић је рекао, да му је Трифуновићев твит нанео и политичку штету и додао да су се тим поводом његове страначке колеге, како наводи, обраћале председнику СНС-а Александру Вучићу са питање зашто је на место председника Извршног одбора постављен ''примитивац''.

Глишић, иначе председник општине Уб, рекао је, да је после Трифуновићеве објаве његова политичка каријера стала и да је ''равна линија'', те изражава бојазан да ће имати последице и на његову евентуалну кандидатуру на следећим изборима у тој општини.

''Та изјава је чиста клевета и увреда због које Трифуновић мора да сноси одговорност'', рекао је Глишић.

Глишић је поднео тужбу против Трифуновића, који је, наиме, претходно тужио Глишића због његове изјаве да је Трифуновић "распала наркоманчина", објављене у дневном листу "Српски телеграф" 2017. године.

Глишић је рекао да је по Трифуновићевој тужби суд донео првостепену пресуду у Глишићеву корист и да је пресудио да том изјавом није нанео штету лидеру ПСГ-а.

Глишић је рекао да је, с друге стране, он изнео обиље доказа у прилог својој тужби против Трифуновића за повреду части и угледа.

''Чекамо само да се Трифуновић удостоји и да да изјаву, па да суд пресуди. Надам се да ће ''велики јунак'' успети да дође на следеће рочиште које је заказано за подне, а да успут не удари ни у један аутобус и стигне да нахрани мачке...'', рекао је Глишић.

 

 

 

 

 

 

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NA SVETOSAVSKOJ PROSLAVI U BUDIMPEŠTI: Srpski kult slobode je u liku čoveka kojeg danas slavimo

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvuje danas Svetosavskoj proslavi u Budimpešti kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

 

Praznovanje Svetog Save u krugovima peštansko-budimskog srpstva ima tradiciju dužu od jednog i po veka, a običaj održavanja svečane akademije je započet u prvoj polovini prošlog veka i nastavio je da se rasprostire po mestim naseljenim srpskim življem. Taj praznik se danas obeležava širom Mađarske i postao je najznačajniji praznik u srpskoj zajednici.

FOTO: GRAD NOVI SAD

U Budimpešti se u organizaciji Samouprave Srba u Mađarskoj organizuje centralna svečanost, a svoj doprinos u njenoj realizaciji daju i Budimska eparhija i lokalne srpske samouprave, koliko im to mogućnosti dozvoljavaju.

- U danima koje posvećujemo jednoj od najsvetlijih i najsvetijih ličnosti u istoriji srpskog naroda Svetom Savi – našem uzoru čovečnosti, čast mi je što u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao njegov izaslanik, imam priliku da vam se obratim, da vam čestitam Savindan i da ga proslavimo zajedno.

FOTO: GRAD NOVI SAD

Čovek svetac, izvanredne energije, vanredne inteligencije, uporne volje - Sveti Sava, govorio je ko smo mi Srbi, o čemu treba da učimo, kakvi treba da budemo, i kuda treba da idemo. Učio nas je pravim vrednostima, i veličini naizgled malih stvari. I ako čvrsto koračamo po putu sazdanom od vanvremenskog učenja i predanja tog mudrog čoveka, ne možemo a da i sami ne budemo veliki.

FOTO: GRAD NOVI SAD

Možda nas Srba danas i nema puno u Mađarskoj, ako se merimo sa nekim ranijim vremenima. Ali naš narod u Mađarskoj ima jednu od najdužih tradicija obeležavanja Savindana, od svih naših Srba u rasejanju. Želimo da naša deca nauče da se kultura i istorija razumeju i poštuju, da hrabro gaze napred putem Svetosavlja, a ako i naiđu na neku prepreku, da rešenje i oslonac traže u našoj pravoslavnoj veri – rekao je Miloš Vučević i čestitao Savindan naglasivši da Srbi treba da budu ponosni na svoje korene, i na to dokle je Srbija ekonomski i politički dogurala i koliko je poštovana u svetu.

FOTO: GRAD NOVI SAD

- Srpski kult slobode je u liku jednog čoveka, čoveka kojeg danas slavimo. Čoveka čije delo je temelj naše budućnosti. I bila je čast sećati ga se danas sa Vama, u ovom veličanstvenom zdanju – zadužbini Save Tekelije, srpskom Panteonu – zaključio je u svom obraćanju skupu Vučević.

FOTO: GRAD NOVI SAD

Svetosavska akademija je ove godine održana u svečanoj sali Tekelijanuma, a tom prilikom su dodeljene Svetosavska nagrada i Povelja Save Tekelije za istaknuti rad na očuvanju kulturne baštine Srba u Mađarskoj.

FOTO: GRAD NOVI SAD

Pored tog svečanog čina, koji je najistaknutiji deo akademije, kao i svetosavska beseda, u kulturno-umetničkom programu nastupili su đaci, umetnici, glumci i hor. Kao nastavak proslave, biće održan i Svetosavski bal u večernjim časovima u palati Duna u Budimpešti.

 

 

 

 

Павићевић: Институције Владе Републике Србије

 

постоје и постојаће на КиМ

Помоћник директора Канцеларије ЗА Косово и Метохију Дејан Павићевић посетио је привремени орган Клина у Видању и разговарао са представницима власти и директорима установа које функционишу у систему Републике Србије о проблемима Срба у  14 повратничких села .

Павићевић је у Видањи посетио породицу Вулићевић, којој је недавно уручена пољопривредна механизација. Три генерације ове повратничке фамилиеј годинама се успешно баве пољопривредом, сточарством и воћарством захваљујући подстицајним средствима Владе Републике Србије.

У истом селу уручио је трактор , који ће заједно користити две повратничке породице Шарковић и Микић.

„Ово је само још једна донација за породице које обрађују  осам и више хектара земље“, рекао је Павићевић.

Током посете општини Клина, Павићевић је посетио и истурено одељење Ош“ Радош Тошић“  које броји 8 ученика, као и здравствену амбуланту Исток у Видању.

„Већ следеће недеље обећавам да ће ова амбуланта бити опремљена и да више неће Срби имати проблема у пружању здравствене неге. Оно штоје главна мисија како помоћи обичном човеку . Трудимо се да обезбедимо један нормалан живот . Институције Владе Републике Србије  постоје и постојаће овде и једини наш циљ јесте помоћ и борба за обичног човека“, рекао је Павићевић.

Председник Привременог органа општине Клина Божидар Шарчевић истакао је да је било много проблема, али да се они полако решавају захваљујући држави Србији.

И у наредном периоду Влада Републике Србије наставиће да помаже Србе у повратничким местима на КиМ. У општини Клина од 2004.године до данас вратило се у 14 села укупно 140 породица са децом.

 

 

 

ZA PET GODINA U PORODILIŠTU U PASJANU ROĐENO 485 BEBA

 

 

PASJANE, 23. januar – Od kada je pre pre pet godina otvoreno porodilište u Pasjanu, u Zdravstvenom centru Gnjilane rođeno je  485 beba, saznaje Puls.
 
Godina u kojoj je bilo najviše porođaja bila je 2018-ta, kada je na svet došlo 141 beba, koliko je rođeno i lane.
 
„Ono sa čime možemo da se pohvalimo i što nas čini srećnim je da se broj porođaja iz godine u godinu povećava. Prvih godina bilo je najteže, ali već tada je  obavljeno 25 porođaja, sledeće godine, dvostuko više“, kaže direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić.
 
Kako ističu u ovoj medicinskoj ustanovi, najvažnije je to što je zdravstveno stanje majki i novorođenčadi vrlo dobro.
 
Porodilište u Pasjanu otvorio je u januaru 2015.godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, od kada je počelo intenzivno tehničko opremanje te medicinske ustanove, a od prošle godine i zapošljavanje neophodnih radnika svih specijalnosti.
 
 
Novinarka: Maja Živković

 

 

 

 

 

 

 

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРОУНС: Престаните с примитивизмом и претњама , осмислите политички програм

 

Професионално удружење новинара Србије са запрепашћењем ишчитава по хиљадити пут поруку Весне Пешић на твитер профилу.

Да ли је могуће да у 21. веку неко ко је велики део свог друштвеног живота провео бавећи се политиком и наводно се залагао за демократска начела, позива на убиство председника Вучића –  поруком «цев у главу»? 

И она себе назива представником, такозване грађанске Србије?

ПРОУНС најоштрије осуђује овај скандалозни и срамни позив на убиство председника Србије Александра Вучића и позива надлежне, а пре свега тужилаштво, да се преиспита да ли и у овом случају треба да окрећу главу или је крајње време да нешто предузму и стану на пут оваквој реторици и понашању.

ПРОУНС је већ неколико пута молио надлежне да поведу рачуна о насилној и срамној реторици многих на политичкој сцени Србије.

Још једном подсећамо да се политичким програмима и визијама осваја власт, а не примитивним и запаљивим говорима који не воде никуда.         

 

 

Врање, 18.01.2020. године                                      председник ПРОУНС-а

                                                                                                                  Зоран Величковић 

 

 

САОПШТЕЊЕ ComNet

 

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује монструозне претње смрћу  упућене председнику Србије Александру Вучићу од стране социолошкиње Весне Пешић путем друштвене мреже Твитер.  Овакви брутални иступи у јавности и претње у којима се помиње „ цев у главу“,   су апсолутно недопустиви у било ком демократском друштву и не смеју бити начин комуникације јавних личности, поготово оних, који себе сматрају интелектуалцима и претендују да се баве политиком. Уместо да  својим деловањем дају добар пример и допринесу даљој демократизацији друштва, појединци, међу којима је и Пешићева,  доприносе ширењу говора  мржње, стварању тензија и учествују у скандалозној хајци на председника Србије Александра Вучића, а често и на чланове његове породице, што је преседан у досадашњој политичкој пракси. Зато, као удружење, које окупља медије и које има директан контакт са јавношћу, апелујемо  да хитно престане монструозна хајка на председника Србије, поготово имајући у виду значај институције председника државе, која сама по себи захтева поштовање,  без обзира на политичка опредељења.  Такође, још једном истичемо неопходност престанка говора мржње и насиља,  у најбољем интересу свих грађана Србије и стварању услова за развој културе дијалога у  друштву.

 

 

 СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

МЕДИЈА ЦЕНТАР ЗА ВОЈВОДИНУ

Илије Огњановића 7/1, ТЕЛЕФОН 021/63-22-168 _______________________________________

Српска напредна странка Војводине упозорава да су представници делова опозиције превршили сваку меру у бруталној демонстрацији говора мржње. Пример за то је последњи иступ Весне Пешић на друштвеној мрежи Твитер и њен скандалозни позив да се председнику Србије Александру Вучићу упери цев у главу. Ова објава, која је директни позив на убиство председника Вучића захтева неодложну акцију надлежних органа. Она такође сведочи о безумној мржњи према самом председнику и огромној зависти и љубомори на све фантастичне резултате Српске напредне странке на челу са Александром Вучићем. За разлику од Пешићкиних политичких сабораца, Вучић Србију води напред, а не у провалију банкрота и дугова, бори се за српски народ на Косову и Метохији, а не за независност српске покрајине као што су чинили саборци Весне Пешић. Вучић се за разлику од ових који га нападају и прете, бори за боље сутра свих грађана Србије, а не само за себе и своје рачуне, профите и џепове, као Пешићкин саборац и ментор тајкун, Драган Ђилас. Због свега наведеног, чврсто стојимо уз председника Вучића, доследни политици Српске напредне странке с вером у народ, који је већ показао да уме да раздвоји жито од кукоља. Управо то је оно што Пешићев у и њене компањоне највише жуља. Толико, да у слепој немоћи и бесу не презају ни од претњи убиством,показујући своје право лице и демистификујући представу о себи као о представницима грађанске Србије и великим демократама.

 

 

 

МЕДИЈА ЦЕНТАР ЗА ВОЈВОДИНУ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

 

Vučević: Gospođo Pešić, demencija je bolest I ja vas žalim, ostavili ste pustoš, a ne sećate se toga!
Foto: Grad Novi Sad

 

Vučević: Gospođo Pešić, demencija je bolest I ja vas žalim, ostavili ste pustoš, a ne sećate se toga!

 

Potpredsednik SNS I gradonačelnik Novog Sada Miloš

Vučević prokomentarisao je skandalozni tvit nekadašnje

članice LDP Vesne Pešić kojim poziva na ubitvo

predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

  • Predsedniku bi “cev u glavu,” stranke koje izlaze na izbore bile bi kao “ovce na klanju”. Smetavamuspešna Srbija, gospođo Pešić? A kakvu pustoš ste Vi ostavili? Demencija je ozbiljna bolest. Žalim Vas – naveo je Vučević, reagujući na stav koji je ova sociološkinja iznela na svom tviter profilu

 

Zastrašujuće pretnje upućene predsedniku Vučiću, Pešićka je ali ga ubrzo potom izbrisala. Navela je da bojkot izbora ne pomaže, već samo “cev u glavu”.

- Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu - napisala je Pešićeva.

Grad Novi Sad

 

 

Luka Petrović18.01.2020. • 17:35 

Luka Petrović OŠTRO OSUDIO sramno ponašanje Pešićeve: "Gospođo, Vaša demencija je uzela maha, TREBA DA VAS JE SRAMOTA!"Foto: YoutubePrintscreen/Српска напредна странка

Luka Petrović, član Predsedništva SNS-a oštro je osudio ponašanje Vesne Pešić zbog skandaloznog i sramnog poziva na ubistvo predsednika

 

 

- Gospođo Pešić, treba da vas bude sramota zbog pretnji smrću koje ste uputili predsedniku Aleksandru Vučiću. Zašto je jedino mržnja,vama i vašim saradnicima Đilasu i Jeremiću, prema Aleksandru Vučiću i svemu što on dobro radi za našu zemlju i naš narod jedino što vas spaja i pokreće. Gospođo Pešić, mržnja i zlo nikome nije donelo dobro u životu - rekao je Petrović. 

- Vaša demencija je izgleda uzela maha i meni je žao zbog toga, ali ostavite Srbiju više na miru. Svega čega ste se dohvatili vi i vama slični ste uništili, opljačkali i razorili. 

- Pustite Aleksandra Vučića da se bori kako za vas tako i za naš narod i našu Srbiju. Da nastavimo sa novim investicijama, novim radnim mestima, novim auto-putevima. Koliko god vi mrzeli i vređali pristojna i moderna Srbija uvek će pobediti - zaključio je Petrović.

Podsećamo, sociolog i promoterka stranke Dragana Đilasa Vesna Pešić direktno je na svom Tviter nalogu pozvala na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... - napisala je Pešićka. 

Na ovo sramno ponašanje ranije danas reagovao je ministar policije Nebojša Stefanović, Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković i mnogi drugi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novosađani, predvođeni gradonačelnikom Vučevićem I vladikom Irinejem, podržali braću iz Crne Gore (VIDEO)

Novosađani, predvođeni gradonačelnikom Vučevićem I vladikom Irinejem, podržali braću iz Crne Gore

 

 

Večeras je održan molebni kanon presvetoj bogorodici radi davanja podrške vernom narodu za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori, koji su predvodili vladika bački Irinej Bulović I gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Nakon molebana okupljeni narod krenuo je u litiju centrum grada Novog Sada.

Podsetimo, u Crnoj Gori je pre desetak dana stupio na snagu Zakon o slobodi veroispovesti, usvojen krajem prošle godine uprkos protivljenju Mitropolije crnogorko-primorske. Usvajanje zakona I početak njegove primene isprovocirali su masovne proteste građana u svim delovima Crne Gore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мали Зворник, 13.01.2020. године

 

 

 

Отворене нове просторије ОО СНС Мали Зворник

 

 

 

Просторије Општинског одбора Српске напредне странке Мали Зворник на новој адреси, у згради Дома културе у Малом Зворнику, свечано су отворене у понедељак, 13. јануара, у присуству председника Извршног одбора СНС-а Дарка Глишића, координатора СНС-а за Мачвански и Колубарски округ Бранислава Маловића и других страначких функционера, председника и повереника општинских и градских одбора СНС-а са подручја Мачванског округа и око 300 чланова и симпатизера странке.

 

 

 

Обраћајући се окупљенима на овом догађају, председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, уз честитку и жеље за добро здравље и много среће поводом новогодишњих и божићних празника, члановима странке пожелео је и то да у новој години буду кадри и спремни да одговоре будућим изазовима и задацима, а првенствено оним које доносе предстојећи избори.

 

 

 

Он је навео да од људи који живе у овом делу Србије на изборима очекује резултат који ће показати да све оно што је рађено у протеклом периоду јесте имало сврху и обезбедити подршку грађана за реализацију свега што је планирано у наредне четири године.

 

 

 

Истичући да је политика ове странке најисправнија политика и да је држави у којој живимо донела много тога доброг, Глишић је поручио да је на члановима СНС-а да међусобном слогом и одговорношћу обезбеде победу на изборима.

 

 

 

Он је рекао да ће предстојећа година за мачвански крај бити година значајних радова и инвестиција, као што је повезивање Лознице и Шапца брзим тракама, па самим тим и Малог Зворника, да су ту и други важни пројекти који ће се десити, због чега је, како је навео, одговорност и обавеза СНС-а већа да април дочека спремно, са јасним планом са којим ће изађи пред грађане, и да разултат на изборима буде бољи.

 

 

 

Глишић је оценио да Општински одбор СНС-а у Малом Зворнику сада има веома добре услове за рад у новим просторијама, које су, по његовом мишљењу, врло репрезентативне и парирају просторијама појединих градских одбора.

 

 

 

Коментаришући потенцијално смањење цензуса на 3 посто на предстојећим изборима, о чему Скупштина Србије треба коначно да се изјасни, председник Извршног одбора СНС-а Малозворничанима је рекао да би то евентуално, у случају да дође до смањења цензуса, значило већи број предложених листи на локалним изборима и већу конкуренцију, јер ће многи помислити да могу да прескоче цензус и буду тас на ваги, који ће сутра нешто да одлучује и да се пита.

 

 

 

Он је члановима поручио да је због тога веома важно да СНС на изборима освоји више од 50 посто гласова у свакој локалној заједници, како би избегла ситуацију да касније врши власт са појединцима чији је једини циљ да у политици нешто истргују.

 

 

 

Према његовим речима, гледано са друге стране, смањење цезуса говори о томе да Србија, као држава, јесте демократско друштво, које тежи да грађани имају што више својих, народних представника, и у локалном и у републичком парламенту, те да ће на овај начин више политичких опција добити прилику да буде заступљено у парламенту.

 

 

 

Он је рекао да ће СНС гледати своју политику, подсетивши да је води човек који је у протеклих 8 година, односно 6 година откако је на најодговорнијим функцијама у држави, урадио много тога за Србију и да су предстојећи избори шанса коју грађани не смеју да прокоцкају и врате се у време прича и шарених лажа, којима су их раније власти заваравале, од избора до избора.

 

 

 

Глишић је истакао да је у протеклом периоду урађено много тога конкретног и да на том путу, који је трасирао председседник Александар Вучић, грађани Србије треба да остану и да се боре, јер политика рада и поштења, како је навео, једина нешто доноси, а да су резултати свега осталог већ виђени у неким прошлим временима.

 

 

 

Он је поручио да је на грађанима избор да ли ће се вратити у та прошла времена или не, у којима је Драган Ђилас, уместо да отвара фабрике, гради путеве и подиже животни стандард становништва, на уштрб грађана Србије, подигао свој лични животни стандард и финансијски обезбедио 7 генерација своје породице, те да се за предстојеће изборе кандидовао како би обезбедио још које покољење.

 

 

 

На крају обраћања окупљенима на отварању страначких просторија у Малом Зворнику, председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић рекао је да све што је у Србији урађено на челу са СНС- ом не може гумицом да се избрише и да ће све што је предвиђено планом развоја од 2020. до 2025. године бити урађено, те да је за то потребна подршка грађана на предстојећим изборима, коју, како је навео, очекује од Малозворничана.

 

 

 

Он је рекао да верује у грађане Малог Зворника да ће бити вредни и марљиви у наредних 100 дана и да знају да ће у наредне 4 године бити онако како су гласали на изборима.

 

 

 

Истичући да избора неће бити на годину или две, већ да улазимо у циклус који карактерише стабилна друштва, где су избори на сваке 4 године, Глишић је излагање закључио речима да су следећи избори у Србији тек 2024. године и да је зато веома важно за кога ће грађани гласати.

 

 

 

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је почаствован доласком највиших функционера странке и страначких колега из других општина и градова на отварање просторија СНС-а у Малом Зворнику, те да то много говори о подршци коју општина Мали Зворник и локални одбор СНС-а имају од највишег руководства странке.

 

 

 

Он је навео да су скупови као што је овај велики подстрек и ветар у леђа локалном руководству да настави одговорно да ради, да се бори и истрајава у свакодневним напорима да живот у Малом Зворнику учини квалитетнијим.

 

 

 

Истичући досадашње евидентне резултате и напредак на том плану, Јевтић је рекао да ће општина Мали Зворник, као и читава Србија, у складу са недавно представљеним петогодишњим планом развоја земље, у наредном периоду бити велико градилиште, те да је главни циљ локалног руководства у наредном периоду да општину из реда девастираних уведе у групу средње развијених општина.

 

 

 

По завршетку официјелног дела, свечаност поводом отварања нових просторија ОО СНС Мали Зворник настављена је у духу празничног расположења, заједничким коктелом за госте, уз мини ватромет, торту и друго послужење. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vučević: Novosađani, osim nabavke 100 autobusa, očekujte i digitalizaciju javnog prevoza

Izvor: Grad Novi Sad, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je opsežne promene i uanpređivanje funkcionisanja gradskog prevoza u vojvođanskoj prestonici.

- Pored nabavke novih 100 autobusa svakako ćemo morati još raditi na gradskom prevozu, jer saobraćaj nam toliko raste da je neodrživo da se nastavi koncept da svi kolima dolaze u centar - rekao je Vučević.

-Zato i planiramo izgradnju novih, podzemnih garaža. Strateški plan je da radimo mnogo na javnom prevozu, da unapredimo biciklistički prevoz, da proširujemo pešačku zonu, da radimo sve ono što rade veliki evropski gradovi. Idemo na to da nađemo model kako da snizimo cenu đačkih i studentskih pokaznih karata, kako bi i to bio jedan od vidova podrške porodicama sa decom. Plan nam je da idemo na potpunu digitalizaciju javnog prevoza, u toku je nabavka softvera za elektronsku kupovinu karata, postavljamo nova modernija stajališta sa informativnim digitalnim tablama - dodao je on.

 

 

 

DRAGAN I GOJKO POTEGLI CRNOGORSKU VEZU Braća Đilas izvlače novac iz Srbije

U vreme kada se Milo Đukanović necivilizacijski obračunava sa srpskim narodom u Crnoj Gori i neprijateljski se odnosi prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, braća Đilas razvijaju biznis u toj državi.

 

Gojko Đilas Gojko Đilas , Foto: Facebook

Prema podacima do kojih je „Alo!“ ekskluzivno došao, Gojko Đilas, brat Dragana Đilasa, pre nešto više od godinu dana u Podgorici osnovao firmu OOBLE, u kojoj je lično vlasnik 30 odsto akcija.

Sedište firme je na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, a prijavljena delatnost je računarsko programiranje. Tako je Đilasov brat, uz reklamne agencije i konsalting, ušao u novu poslovnu oblast, u kojoj je partner sa izvesnim Milošem Vukosavljevićem, koji je osnivač firme „Inbox it solutions“.

Dragan Đilas i Mlađan ĐorđevićDragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

 

 

 

 

HOBOTNICA BRAĆE ĐILAS Lider Saveza za Srbiju ima brata Gojka o kome svi ćute - U pitanju je moćnik koji deluje iz senke

 

 

Iako je reč o milioneru koji poseduje mnogo firmi i nekretnina, u srpskoj javnosti svi zaobilaze Gojka, brata Dragana Đilasa, lidera „Saveza Za Srbiju“.

 

Gojko Đilas Gojko Đilas , Foto: Facebook

Osim „Alo!“ koji je pre dvadesetak dana objavio tekst o Gojkovim (prijavljenim) nekretninama, niko ne sme ni da zucne o paukovoj mreži koju su istkali najviši funkcioneri bivše vlasti, kako bi masno zarađivali i dok su u opoziciji.

Prema našim saznanjima, svojim činjenjem ili nečinjenjem u tome im žestoko pomažu i neki ljudi koji su u aktuelnoj vlasti.

 

Američki ambasador probao da se dodvori Srbima za Božić, ali ono što je uradio je podmuklo i bezobrazno!

 

Pored tri stana o kojima smo pisali Gojko Đilas je suvlasnik reklamne agencije „Huge Media“, u kojoj je većinski vlasnik Srđan Erceg. Brat Dragana Đilasa je u svom vlasništvu imao ili ima preduzeća „Tarrad“ doo, Udruženje građana „Multikom“, „Comity Real Estate“ doo, Udruženje građana „DC link“, predstavništva firme „Comodos Corporation LLC“ sa Kajmanskih ostrva, kao i „Multikom Group“ doo.

 

 

Poznatiji brat Dragan Đilas je i danas vlasnik 25 odsto akcija „Multikoma“, prema podacima Agencije za privredne registre, dok je preduzeće vlasnik samog sebe sa 74 odsto akcija. Podatak da su vlasnici prodavali svoj udeo preduzeću govori o tome da su na taj način izvlačene pare i izbegavano plaćanje poreza državi. 

Dragan ĐilasDragan Đilas, Foto: Alo/Masanori Jošida

 

Lider Saveza za Srbiju ima brata Gojka o kome svi ćute - U pitanju je moćnik koji deluje iz senk

Beograd i Banjaluka spremaju diplomatsku inicijativu o Srebrenici!

 

„Multikom“ je suvlasnik preduzeća PIK „Omladinka“ doo. Kao zastupnici Đilasovog kapitala u ovoj firmi pojavljuju se Dušan Nikezić i Katarina Spasojević. Dušan Nikezić je sa svojim bratom Pavlom vlasnik čuvene konsultantske kompanije CES, koja je bila svedok svih pljačkaških privatizacija vlasti Demokratske stranke čije su istaknute figure bile Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

 

 

Đilas i Nikezić su vlasnici firme „Samo organsko“ doo, koja je registrovana u Negotinu a takođe prijavljuje gubitke i na taj način izbegava plaćanje poreza državi. Pavle i Dušan Nikezić imaju nekoliko konsultantskih firmi. Međutim, daleko je najzanimljivija JAA - Jugoslovenska autorska agencija za Srbiju, koja naplaćuje autorska prava, ima upisan kapital milion evra, prihode od oko 40 miliona dinara, dok je dobit nerealno niska i iznosi svega 824.000 dinara. 

 

 

Kada bolje pogledamo poslovanje firme „Huge Media“ i Gojka Đilasa, dolazimo do toga da se godinama ne odvaja od pojedinih poslovnih partnera. Tako je „Huge Media“ bila vlasnik 50 odsto firme „Digital Whale Corporation“ zajedno sa Vladanom Bulatovićem. Direktor ovog preduzeća, kao i mnogih Đilasovih, bio je Srđan Erceg. Ovaj firma je ugašena 2014. a Bulatović je nakon toga osnovao firmu „Telebetwin“, koja se bavi kockanjem. Bulatović je direktor i u firmi „Media Live Network“, koja je ispostava istoimene strane firme kako bi se izbeglo plaćanje poreza. A ova firma je vlasnik preduzeća „Atego“, koje je registrovano za distribuciju filmova i TV programa. Bulatović je vlasnik još nekoliko firmi, a za sve njih je zajedničko da uvek prikazuju gubitke i zbog toga nemaju obavezu da plaćaju porez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Da se ipak radi o novoj mućki za koju su braća Đilas specijalizovani, govori to da je podgorička kompanija OOBLE pre nekoliko meseci u Srbiji osnovala ćerku firmu OOBLE DOO Beograd. Sistem rada je uhodan i isti kao i kod ostalih kompanija braće Đilas. Ćerka firma zadužena je da ostvaruje profit u Srbiji, ali će dobit biti isplaćivana matičnoj firmi u Podgorici. I u ovom slučaju, kao i u svim ostalim, gubitnik je država Srbija, koja neće moći da naplati porez na dobit od Đilasove firme.
 Prema podacima do kojih je došao „Alo!“, Gojko Đilas je bio angažovan i u firmi „SGS Beograd“, koja je ćerka firma kompanije „SGS Group Management SA“, koja je registrovana u Švajcarskoj. Direktor „SGS Beograd“ je Marinko Ukropina, koji je povezan sa HIP „Azotara“ u stečaju. Đilasovi partneri u većini poslova, članovi porodice Nikezić iz „Ces Mekona“, upravo su zbog HIP „Azotara“ hapšeni zajedno sa Đilasovim ministrom Sašom Draginom 2012. godine zbog pronevere više miliona evra.
Firma „SGS Beograd“ u Subotici takođe ima povezanu firmu „Confido“, koja se već skoro godinu dana nalazi u blokadi. Uprkos milionskim prihodima, ta firma je godinama prikazivala gubitke, što se uklapa u oprobani recept poslovanja porodice Đilas po kojem je jedino važno da se izbegne plaćanje poreza državi.
 
Osim ovih kompanija, Gojko Đilas je u Crnoj Gori pre pet godina pokrenuo firmu „Martech Industry“, u čijem su delokrugu i reklamne agencije. 
 
 

Група младића претукла јутрос возача школских

аутобуса у Лапљем Селу

 
 
 
 
 
 
 
 

Рано јутрос, група младића српске националности, претукла је возача Градског саобрћајног предузећа Приштина- Грачаница Славишу Андрејевића, када је школским аутобусом довезао ученике у Лапље Село.

Према речима Андрејевића, они су најпре њему и његовим колегама возачима нудили ракију, а када су они то одбили,  младићи који су по свему судећи били у припитом стању, почели су да их вређају и да се бахато опходе према њима.

“Чекали смо на стајалишту испред школе колегу из Брњице, пошто се ту окупљамо. Наишао је  ауто марке “Ауди” беле боје, из кога су изашли шесторица младића.  Извадили  су флашу ракије и терали нас да пијемо, што смо ми наравно одбили , јер не пијемо на радном месту. Моје колеге су затим  кренуле аутобусима.  Ја сам ушао у аутобус и хтео да кренем, али ми нису дозволили, па сам   изашао из аутобуса и тада сам нападнут од стране тројице младића. Добио сам ударац у главу и почео да крварим”, каже Андрејевић, који је након напада затражио помоћ у Хитној служби у Лапљем Селу, која се налази у непосредној близини школе.

Случај је пријављен полицијској станици у Грачаници, а командир полицијске станице Братислав Трајковић, потврдио је за РТВ Грачаница да су за сада приведена четворица  пунолетних  младића.

“Истрага је у току, а о идентитету нападача даћемо више информација, након испитивања”, казао је Трајковић.

 

 

Spirić i Simić nastavili akciju pomoći građanima: Za Krizmaniće stan, Miljkovićima podrška porodičnom poslu

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas sa načelnikom Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, tročlanu porodicu Krizmanić. Ova porodica uskoro će biti bogatija za još jednog člana, a trenutno je čine Dražen i Ivana Krizmanić i njihov sin Lazar.

Krizmanići su u naš grad došli devedesetih godina, kao izbegla lica iz Hrvatske.  Nezaposleni su, a zbog problema sa dokumentacijom, nisu u prilici da obezbede ni osnovna socijalna davanja, poput dečjeg dodatka ili socijalne pomoći. Oprobali su se u privatnom preduzetništvu bez većeg uspeha. Žive od prihoda koje Dražen zaradi,  povremeno se angažujući na nekim manjim privatnim poslovima i od pomoći rodbine.

Dosad su živeli privatno, a uskoro bi trebalo da pređu u novi stan, koji im je obezbedio Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

„Hvala vam mnogo. Pre svega predsedniku Aleksandru Spiriću, i nemam šta drugo da kažem….Hvala mnogo“ rekao je kratko Dražen.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da je porodici Krizmanić uručeno rešenje za stambenu jedinicu, površine 64 kvadrata u naselju Brdo.

Spirić je najavio i reviziju dosad dodeljenih stanova iz socijalnog programa, jer se kako je naglasio, mnogi stanovi ne koriste namenski.

„Upravo ti stanovi, biće namenjeni ljudima kojima je više nego ikada potrebno zbrinjavanje i obezbeđivanje krova nad glavom. Ostajemo i to je naša poruka, uz naš narod, na KiM da jačamo naš grad, za bolju, lepšu, napredniju Kosovsku Mitrovicu“ poručio je Spirić.

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić rekao je  da porodice koje su na ivici egzistencije, nikada ne smeju da budu zapostavljene i da se  same suočavaju sa svojim mukama i problemima.

„Zajedno ćemo, zajedničkim snagama i naporima  da stvaramo, radimo i gradimo. I lokalna samouprava, i Okrug i država Srbija biće uz njih, jer nam je od vitalnog interesa da zadržimo i mlade ljude i mlade bračne parove ovde“ rekao je Simić.

Nakon Krizmanića, Spirić i Simić danas su posetili i porodicu Miljković na Brdu koja je primer dobro organizovanog i uspešnog porodičnog preduzetništva.

Goran Miljković sa suprugom Draganom ima ćetvoro vredne i dobre dece, i dobro razrađen porodični posao. Imaju pečenjaru, sušaru, hladnjaču i proizvodnju domaće rakije.. Trojica sinova Novica, Saša i Nenad  su stasali  da ovaj porodični posao obavljaju jednako dobro kao i roditelji.  Pored njih raste i sestra Marija. U znak podrške malom, privatnom biznisu, od Privremenog organa, dobili su iznos od 200 hiljada dinara. Ovim poslom, bave se desetak godina.

„Danas smo u domu Miljkovića koji pokazju da od sopstvenog rada i truda, može da se živi. Ovo je primer da ljudi ne gube vreme, kritikujući ostale na društvenim mrežama, već rade. Naš fokus biće i u ovoj godini na jačanju i osnaživanju malih i srednjih preduzeća u našem gradu“ rekao je Spirić i dodao da jačanjem ovog preduzetničkog sektora, jača ceo grad.

Simić je poručio da smo uspešni onoliko koliko imamo ovakvih malih porodičnih preduzeća.

„Sigurno je i izvesno da će i država i lokalna samouprava  u budućnosti pomagati ovakva porodična preduzeća. Oni su budućnost i nada. Neko nam je od 1999. godine, uništio privrednu infrastrukturu. Nama je preostalo da dajemo podršku porodičnom biznisu i malim i srednjim preduzećima“ podvukao je Simić.

Miljković je zahvalio na podršci i na tome što je njihov rad i trud primećen.

„Ja sam rešen da ostanem i opstanem ovde sa svojom porodicom. Da radim, da stvaram posao i da ih (decu)  zadržim ovde,  da ovde rade, da budu pošteni i dobri ljudi. Ja ovde i pečem meso, vršimo i klanje i sušenje, proizvodimo i rakiju…Najbitniji je mir, opstanak i zdravlje“ kaže Miljković i naglašava da  uz red, rad i disciplinu, od sopstvenog posla može da se živi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

 Saopštenje GO SNS Šabac

Saopštenje GO SNS Šabac

“Da Nebojši Zelenoviću i njegovom mentoru Draganu Đilasu ništa nije sveto i da su u pohodu na golu vlast spremni da gaze i preko svog naroda i srpskog nacionalnog interesa, svedoči najnovija Zelenovićeva izjava o odluci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode u Crnu Goru na Badnje veče.
Na svu sreću, ovaj narod pamti duže od Zelenovića i odlično se seća kako njegov šef Dragan Đilas, kao bliski saradnik tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, prstom nije mrdnuo kada se  Crna Gora uz njihovu prećutnu podršku odvojila od Srbije. Isti slučaj rastakanja Srbije, priredili su nam i dve godine kasnije, kada takođe prstom nisu mrdnuli da spreče proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova i Metohije.
To što je Srbija sa njima na vlasti izgubila za samo dve godine, nezabeleženo je u srpskoj istoriji. Upravo zato je neverovatno da i dalje imaju smelosti da učestvuju u političkom životu Srbije i maštaju o povratku na vlast.
Osvedočeni lopov, čovek koji je ukrao novac građana Šapca i koji za to ima sudsku presudu, umesto da se povuče od sramote iz političkog života, usuđuje se da kritikuje poteze predsednika Vučića, koji osim  fantastičnih ekonomskih rezultata, za svoju nacionalnu politiku dobija priznanja svih Srba u regionu. Naravno da Zelenović to ne može da razume, jer on ne razume kad neko radi u interesu srpskog naroda, u duhu svetosavskog zaveta i poimanja naroda, crkve i države.
Neizmerne su   razlike između politike Aleksandra Vučića i Zelenovića i njegovih mentora. S jedne strane je državnik, s druge politikanti i lopovi koji su za šaku glasova spremni na sve.
Zato Zelenović ne razume da Vučić nikad ne bi pogoršao položaj srpskog naroda u Crnoj Gori zarad eventualnih političkih poena na domaćem terenu, jer su mu država i naš narod iznad ličnih i stranačkih interesa.
Za razliku od njega, Zelenović, Đilas i društvo iz Saveza za Srbiju pokušavaju da ostvare politički profit na bolnoj i osetljivoj nacionalnoj temi, ponovo napadajući Aleksandra Vučića, ne mareći što uz put ruše i srpski nacionalni interes. Osim ako im upravo to nije cilj”, navodi se u saopštenju GO Srpske napredne stranke iz Šapca .

 

NIKOLIĆ POSETIO DVANAESTOČLANU PORODICU ĐURIĆ U BINČU KOD K.VITINE

 

BINAČ/K.VITINA, 4.januar - Predsednik Privremenog organa Kosovska Vitina Srđan Nikolić sa saradnicima, posetio je dvanaestočlanu porodicu Đurić u selu Binač kod Kosovske Vitine i najmlađima uručio novogodišnje poklone.
 
Porodica Milosava Đurića je najmnogobrojnija u opštini Kosovska Vitina, a možda i u čitavom Kosovskom Pomoravlju. Žive skromno, njh dvanaestoro pod istim krovom, u slozi, ali prostor u kome borave polako postaje tesan. Međutim, pored ovog problema, našao se i još jedan, veći, a to je prodaja srpskih imanja i iseljavanje iz tog mesta.
 
Dvadesetsedmogodišnji  Miloš nedavno se oženio sa Violetom, koja je zbog ljubavi prema njemu ostavila Beograd u kome je živela i došla da sa njegovom porodicom živi baš u Binču.
 
Srđan Nikolić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina kaže da njegova institucija shodno mogućnostima i u saradnji sa kancelarijom za KIM, pomaže u poboljšanju životnog standarda  svih građana ove opštine.
 
U Binaču, koje je pre bombardovanja 1999.godine bilo većinski srpsko selo, ostalo je jedva dvadesetak srpskih poprodica. Oni koji su otišli nemaju u planu da se vrate. Rasprodaju preostalu imovinu. Inače, pre 1999. u Binaču je živelo oko 120 srpskih porodica.
 
Pripremio : Bojan Antić

Pomoć za najugroženije mitrovačke penzionere

Direktor Filijale Penzijsko-invalidskog osiguranja Kosovska Mitrovica Milan Radojević obišao je danas kosovskomitrovačko Udruženje penzionera. Tom prilikom, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, Radojević je uručio članovima ovog udruženja poklon pakete. Ovo je prvi put da mitrovački penzioneri dobiju neku vrstu pomoći od PIO fonda.

„Republički Fond penzijsko-invalidskog osigiranja,  Filijala Kosovska Mitrovica u saradnji sa predstavnicima Udruženja penzionera sa Kosova i Metohije, donelo je odluku da dodeli pakete ovdašnjim penzionerima . Kako sama filijala Kosovska Mitrovica broji oko 8000 penzionera,  obezbedili smo nekoliko stotina paketa za najugroženije u skladu sa pravilnikom koji je doneo Fond PIO i koji podrazumeva da paketi solidarne pomoći , pre svega, idu korisnicvima koji su lošijeg materijalnog i zdravstvenog stanja“ rekao je Radojević i najavio da će  se sa ovakvim akcijama nastaviti.

Sekretar  Udruženja penzionera Kosovska Mitrovica Ljiljana Milić  zahvalila je Fondu PIO i istakla da je ovo prvi put da se neko setio mitrovačkih penzionera.

„ Naše udruženje trenutno broji oko 600 članova. Ovo je prvi put da se neko setio da nam  dodeli pakete. Mi smo zahvalni i delićemo ih najpre onima koji primaju najmanje penzije“ kaže  Milić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Saopštenje GO SNS Šabac

 

Saopštenje GO SNS Šabac

Dokazani otimač para građana Šapca Nebojša Zelenović, svestan da ga je narod prozreo, u
bezumnoj borbi za opstanak na vlasti po svaku cenu, ne preza više ni od najbrutalnijih laži i
neosnovanih optužbi na račun srpskih naprednjaka, a posebno na račun predsednika Srbije
Aleksandra Vučića.
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu smatra krajnje nemoralnim da upravo
Zelenović, koji je osuđen zbog krađe pet miliona evra od svojih sugrađana, govori o ekonomiji i
još se usuđuje da kritikuje rezultate ekonomskih reformi u Srbiji, koje su inače priznate i
pozitivno ocenjene od strane svih relevantnih finasijskih institucija u svetu.
Podsećamo na poslednje u nizu, priznanje Svetske banke, čiji su predstavnici, pre samo
nekoliko dana u razgovoru sa predsednikom Vučićem, ponovo istakli da su uspešno sprovedene
reforme u Srbiji donele odlične rezultate, kao i da su mere fiskalne konsolidacije stvorile
osnov za dalji ubrzani rast srpske privrede. O radu predsednika Vučića izjašnjavaju se svetski
kredibilne međunarodne institucije, a o radu Nebojše Zelenovića Viši sud u Šapcu, koji ga je
osudio za mahinacije novcem iz budžeta grada. Zato Zelenović izmišlja i laže.
A kao što kaže narod, ko laže taj i krade. Uostalom, on samo sledi put svog mentora Dragana
Đilasa, koji je poznat kao najgori gradonačelnik u istoriji Beograda. Tako i Zelenović po ugledu
na svog učitelja, već zaslužuje titulu najgoreg gradonačelnika u istoriji Šapca.
U prilog tome govori i činjenica da Šapčani ove godine ostaju bez organizovanog dočeka Nove
godine, jer će Zelenović u pokušaju da se predstavi kao veliki humanitarac, novac namenjen za
doček uplatiti u humanitarne svrhe. Ova, na prvi pogled, humana ideja govori, između ostalog,
upravo o nedomaćinskom poslovanju gradskom kućom. Jer da ume da radi svoj posao novac za obe
stvari bio bi predviđen gradskim budžetom, a ne bi zavisio od njegovih dnevnopolitičkih
potreba i želje da ga javnost vidi kao dobrotvora, a ne kao lopova. Uostalom, kada je odlučio da
ošteti građane za pet miliona evra, Zelenović nije razmišljao o bolesnoj deci iza koje sada
bekrupulozno želi da sakrije sopstveni lopovluk.
Još veće licemerje je da vlast koja Šabac drži u zatočeništvu već 20 godina, ovih dana, svega
nekoliko meseci pre izbora, počinje da priključuje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu
domaćinstva u kojima žive osobe sa smetnjama u razvoju. Ni lažne humanitarne aktivnosti, ni
plaćena kampanja protiv predsednika Vučića, više ne mogu da prevare narod.
Zelenoviću je još samo preostalo da nastavi učešće u propalim protestima i da putuje u Brisel
gde poziva Evropu da interveniše u rušenju predsednika Srbije. Pa neka nastavi, ako ga nije
sramota.

GO SNS Šabac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Саопштење за јавност

Национални савjет црногорске националне мањине у Републици Србији

 

Национални савjет црногорске националне мањине у Републици Србији најошгрије осуђује брутално, антицпвплпзацијско  варварско дјеловање режима у Подгорици. а које је усмјерене према клеру, вјернцима иимовини Српске православне цркве у Црној Горп.

Националнп савјет је дубоко згранут сликама уземље наших предака, гдје полиццјске снаге на аrpeсиван и недолпчан начин, често превазилазећи законска овлашћења пребијају вјернике, великодостојнике исвештенике СПЦ, без обзира на њихов национални предзнак. само зато што су се дрзнули протествоватп против "Закона о слободи вјероисповјести" којим се дира у сам темељ СПЦ у Црној Горп, методама којима се нијесу служили ни страни завојевачин окупатори.

Закон који се усваја упркос примједбама Венецијанске компспје, противљењу опозиционих странака ијасном ставу СПЦкоја упозорава да овај закон задире у основна права цркве чијису вјерници једнако и Црногорци иСрби, ма гдје живјелп.

Најошгрнје осуђујемо иупад полицијских снага у дом црногорске демократије, након ког су у маниру тоталитарннх режима похапшени народни представници, како Црногораца, тако иСрба, ИЗ разлога ШТO су жељели упозорити владајућу већину и њене сателите, на сву погубност иштетност задпрања у имовину цркве, која је створила државу Црну Гору. очувала њен пдентптет исачувала сав православни народ у Црној Гори током вјекова ратова п окупација.

Хапшење, затвараљем, пребијањем, пољмење костију вјерујућпх грађана Црне Горе, само се свађају два братска народа, продубљује се намјерно исконструпсан ров п покушава од два етоса истога коријена, начињеш противницима, јерони никада нијесу иникада не могу бити,

Апелујемо на здрав разум, Апелујемо на режим да прекине са терорисањем вјерујућег народа у Црној Гори. Апелујемо на грађане да у овоме тешком часу покажу уздржаност н мир ине дозволе проливање н једне капи братске крви, а нашој светој цркви поручујемо да смо уз њу, да ћемо уз њу вазда бити, како су то били инаши храбри преци икако ће то бити ц наши милиПОТОМЦИ.

 

                                                                                                                                 

Саопштење за јавност

 

Српска напредна странка има највећи број чланова међу 29 европских држава, показало је истраживање Центра за друштвену стабилност о укључености грађана ЕУ и Западног Балкана у политичке странке. Овај податак, који говори о томе да грађани Србије препознају програм, рад и резултате очигледно је највише погодио самозване опозиционе лидере, који једва да имају два посто подршке међу бирачима.

 

Доказани отимач пара шапчана, осуђени градоначелник Небојша Зеленовић, који уместо да се од срамоте повуче из политике, и који само може да машта о резултатима које постижу српски напредњаци, недавном објавом на свом твитер налогу достигао је нови ниво суманутих увреда не само Српске напредне странке, већ и целокупног српског народа и његове херојске и мученичке историје. Зеленовић је, наиме, СНС упоредио ни мање ни више него са нацистичком Немачком, промовишући симбол ове монструзне творевине, под којом је наш народ тешко страдао.

 

Управо због тога, повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу др Бобан Бирманчевић, поднео је кривичну пријаву против Небојше Зеленовића. Треба ли да подсећамо градоначелника Шапца и његове сараднике да су под грбом Трећег рајха, под кукастим крстом који је Зеленовић поносно ставио на своју објаву, почињени стравични злочини у којима је један народ готово истребљен?  Треба ли да подсећамо Небојшу Зеленовића да у његовом граду постоји Музеј посвећен шабачким Јеврејима, народу чију је трагедију тривијализовао у намери да оствари своје ситне политичке интересе? Треба ли да подсећамо градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића да у Србији постоји закон који забрањује истицање нацистичких и фашистичких симбола?

 

Да ли Небојша Зеленовић зна да је овај закон усвојен још 2009. године када су на власти били управо његови садашњи партнери? Поређењем нацистичке Немачке са данашњом Србијом, а Адолфа Хитлера са председником Александром Вучићем, говори само о жалу Небојше Зеленовића и његових сапатника што немају зрно власти у држави. 

 

А жал за влашћу у градоначелнику Шапца толико је дубока да га нагони на упитне потезе. О овоме говори и недавна промоција календара карикатуристе чија кичица радо црта нацистичке кукасте крстове. Иронично, промоција је одржана у Музеју шабачких Јевреја. 

 

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MzsUMEOzT7Q

SNS ima najveći broj članova među 29 evropskih država

Srpska napredna stranka ima najveći broj članova među 29 evropskih država, pokazalo je istraživanje Centra za društvenu stabilnost o uključenosti građana EU i Zapadnog Balkana u političke stranke. U istraživanju se navodi da SNS ima najviše članova i u odnosu na ukupan broj stanovnika, ali i kada je reč o apsolutnim brojevima. Koliko su naprednjaci dominantni govori činjenica da njihova stranka ima veći broj članova nego sve parlamentarne stranke zajedno u 21-oj od 28 država članica unije.

 

Novaković optužen za proneveru 4 miliona evra, a na čelu je stranke koja je falsifikovala potpise

Borislav Novaković jedan je od ljudi koji su bili deo Demokratske stranke koja je Srbiju gurnula na rub propasti, a javnosti je poznat i kao političar koji voli da pravi incidente.
Kako je od Demokrate postao Jeremićev čovek

Na mestu gradonačelnika Novog Sada došao je kao funkcioner Demokratske stranke. Bio je i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine. Podržao je kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije i tada postao Jeremićev čovek zadužen za haos u Vojvodini.

Dakle, on je samo jedan u nizu ljudi iz Demoratske stranke koji su uništavali Srbiju, a koji su se okupili oko Đilasa i Jeremića i njhovog Saveza za Srbiju, kako bi opet našu zemlju vratili u loše stanje u kom je bila kada su oni bili na vlasti.

Odgovori na naša pitanja

Borislav Novaković pojavio se danas u partnji svog advokata Vladimira Gajića na ročištu povodom tužbe Andreja Vučića. Tu priliku smo iskoristili da postavimo par pitanja potpredsedniku Narodne stranke Borislavu Novakoviću i predsedniku Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajiću.

Naš novinar pitao je Novakovića da li je istina da je falsifikovao potpise za osnivanje Narodne stranke zajedno sa Vukom Jeremićem i ukoliko se utvrdi da je jeste, da li je spreman da podnese ostavku. Postavljeno mu je i pitanje kako se oseća zbog toga što je zajedno sa Borovicom ukrao 4 miliona evra od građana Novog Sada. Na ovo pitanje umesto Novakovića odgovorio je predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić tvrdeći da oni zajedno sa Vukom Jeremićem nisu ni skupljali potpise za osnivanje stranke, jer kao što možemo da zaključimo nisu ni mogli da nađu 10 hiljada ljudi koji ih podržavaju. Pošto nisu uspeli da nađu ljude koji će ih podržati, došli su na brilijantnu ideju da preuzmu već postojeću stranku Narodni pokret Srbije (NPS), što je Gajić i potvrdio u izjavi. Narodna stranka je preuzela stranku koja je falsifikovala potpise građana. Takođe, promenili su ime stranke i time dva puta napravili falsifikovanje.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal Narodni pokret Srbije je zbog nemogućnosti da skupi potpise građana, deo potpisa falsifikovao, tako da nije ni čudo što narodna stranka nema nikakvu podršku građana Srbije jer kad na trulim temeljima hoćete da sagradite kuću rezultat bude bedan.

Borislav Novaković je na drugo pitanje koje smo mu postavili uspeo samostalno da odgovori bez pomoći advokata, rekavši da se protiv njega i dalje vodi spor povodom pronevere 4 miliona evra građana Novog Sada. Podsećanja radi, Novaković je osuđen na tri i po godine zatvora zbog toga.

Da Narodna stranka i Borislav Novaković nemaju ni advokata protiv koga nije vođen sudski postupak, govori činjenica da je na naše pitanje Vladimir Gajić prvo odgovorio da protiv njega nije vođen nikakav postupak povodom pljačke Geneksa, da bi nakon potpitanja rekao da je postupak ipak vođen.

Kao član Narodne partije i potrčko Vuka Jeremića, pokušao je da napravi haos u Vojvodini. U Vrbasu je 2018. godine nasrnuo na policiju zajedno sa grupom huligana, koje je predvodio. On je policiju napao protiveći se uklanjanju jedne nelegalne bašte kafića u tom gradu.

Protiv Novakovića je tada podneta krivična prijava, zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti, a za to delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Da je konfliktna ličnost pokazao je time što je policiju udarao pesnicama i gurao ih. 

Neposredno nakon incidenta sa policijom, Novaković je uspeo da izazove još jedan sukob, kada je sa još četiri osobe fizički nasrnuo na člana Izvršnog odbora SNS i direktora JKP "Gradsko zelenilo", Miloša Egića.

Ovakvi napadi i incidenti Novakovića samo su pokazatelji da koalicija okupljena oko Vuka Jeremića i Dragana Đilasa građanima nema šta drugo da ponudi do brutalnih napada na političke neistomišljenike i ljude koji štite državu.

Takvim ponašanjem pokazuju na šta su sve spremni kako bi se dokopali fotelja, i šta sve građani mogu da očekuju od njih.

Jedan od ljudi koji je bio deo sistema Demokratske stranke, koja je uništavala Srbiju i gurnula je na rub propasti, bio je upravo Borislav Novaković kao čovek koji je imao poziciju gradonačelnika Novog Sada.

Novaković - političar sa dosijeom

Svi se dobro sećaju da je dobio i tri i po godine zatvora. Novaković je bio uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana, a zatvorsku kaznu Specijalnog suda dobio je 2017. godine.

Tako je u septembru 2013. i novembru 2014. hapšen zbog sumnje da je od 2007. do 2010. oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra.

 

U martu 2017. godine Specijalni sud u Beogradu osudio ga je na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada sa saradnicima zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu.

Naime, on se teretio da je omogućio preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su, prema tvrdnjama tužilaštva, znali da ta kompanija ne ispunjava uslove.

Sekretar za komunalne poslove u Novom Sadu Gordana Pušić tada je donela odluku da Borislav Novaković, direktor Zavoda za izgradnju, neposredno pre raspisivanja izbora 2012. godine, prebaci pet miliona evra avansa firmi Dušana Borovice za izgradnju Bulevara Evrope u Novom Sadu.

„Borovica transport“ ubrzo odlazi u stečaj, dok novac uplaćen toj firmi troši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Elezović, i to za izbornu kampanju DS. 

Takođe, široj javnosti je ostao poznat zbog "Afere Solun" u Narodnoj skupštini Republike Srbije, odnosno glasanja o Zakonu o radu decembra 2001, kada je opozicija tvrdila da nije bio u sali i da je neko koristio njegovu poslaničku karticu, dok je Novaković bio na službenom putu u Solunu.