Vesti RTV

 

 

PRESUDA U KORIST BRATA PREDSEDNIKA SRBIJE: Miroslav Aleksić plaća odštetu Andreju Vučiću zbog Jovanjice
Foto: Dado Đilas, Dragan Kadić

DOKAZANA LAŽ

PRESUDA U KORIST BRATA PREDSEDNIKA SRBIJE: Miroslav Aleksić plaća odštetu Andreju Vučiću zbog Jovanjice

 

Prvi osnovni sud u Beogradu presudom je obavezao potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije, plati odštetu od 300.000 dinara jer mu je neistinitim navodima u vezi slučaja "Jovanjica" povredio čast i ugled, potvrdio je Tanjugu Vučićev punomoćnik, advokat Vladimir Đukanović.

"Ova presuda doneta u korist Andreja Vučića je dokaz da se na lažima ne može graditi politička karijera", ocenio je Đukanović.

 

Takođe je Aleksiću poručio da se zamisli o onome što je činio i govorio, kao i da za dosuđeni iznos odštete može da se obrati "onima koji su ga naučili i naterali da priča takve laži".

Andrej Vučić tužio je Aleksića zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija pre hapšenja telefonom pozvao predsednikovog brata, a što su u međuvremenu osporila veštačenja telefona.

Ovo je prvostepena parnična presuda na koju nezadovoljne strane imaju pravo žalbe.

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

ПРОУНС:

 

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) најоштрије осуђује забрану извештавања Регионалној телевизији Краљево са данашњих избора на Косову и Метохији.

Како смо обавештени, они су јутрос заустављени на административном прелазу Јариње и није им дозвољено да наставе пут ка Косову и Метохији како би извештавали са данашњих избора.

ПРОУНС сматра да је ово још један вид притиска на Србе да не гласају за своју будућност, а што се наших колега тиче сматрамо да им је ускраћено право на слободу новинарског рада и информисања.

Нажалост, навикли смо да се уочи гласања или на дан гласања на Косову и Метохији користе разноразни институционални и ванинституционални притисци, те нас живо занима како ће УМНИК да окарактерише овакво понашање на административном прелазу.

 

С обзиром да су међународним представницима увек пуна уста демократије и слободе информисања, ПРОУНС их позива да, ако ништа друго, бар осуде овакво понашање према нашим колегама.

 

 

 

САОПШТЕЊЕ

 

Удружење електронских медија Комнет најоштрије осуђује забрану привремених институција у Приштини екипама Регионалне телевизије Краљево и Телевизије Пинк да на административном прелазу Јариње уђу на Косово и Метохију и извештавају са данашњих избора у покрајини.

Вишесатна задржавања екипа ове две медијске куће на адинистративном прелазу Јариње од стране косовске полиције и недозвољавање да пређу преко административне линије без икаквог образложења је више од тешке повреде права на слободу новинарског рада извештавања и информисања.

 

 Удружење електронских медија Комнет очекује од представника новинарских и медијских удружења, како домаћих тако и међународних, да осуде овај непримерен чин привремених приштинских институција и очекује од међународне заједнице да учини исто и јасно се одреди према овом и сличним актима привремених приштинских институција који постају устаљена пракса. 

 

 

 Izbori su bili i prošli , a Srebreničani su rekli svoje, poručuje dvostruki  pobednik u trci za gradonačelnika tog grada Mladen Grujičić. Pošto je još 2016. godine pobedio tadašnjeg gradonačelnika Ćamila Durakovića, Mladen Grujičić i ovaj put ponovo slavi. Ubedljivo je pobedio na izborima za gradonačelnika Srebrenice, a stabilnu većinu koju je dobio neće moći da poremete ni glasovi koji stižu poštom. To je potvrdio i zamenik načelnika opštine Srebrenica I nosilac liste “ Moja adresa: Srebrenica” Hamdija Fejzić, koji je  priznao nesumnjivu pobedu liste "Zajedno za Srebrenicu " i kandidata  Mladena Grujičića. Podsećamo, u okviru liste “ Moja adresa:  Srebrenica”  su SDA, SBB, Stranka za BiH, SBB i PDA,  pa potvrda Grujičićeve pobede ima I dodatnu težinu, pošto i sami priznaju da njihov kandidat za nacelnika Alija Tabakovic ni glasovima koji stižu poštom ne može dostići broj glasova koji ima Grujičić. Naravno da oni kojima ne odgovara Grujičićeva pobeda I dalje spekulišu I pokušavaju lov u mutnom, ali njegova pobeda je, sada je već jasno,  toliko čista da je  ne mogu pomutiti nikakvi spinovi I spekulacije. U samom gradu opšta ocena je da će  izjava Hamdije Fejzića koji priznaje Grujičićevu pobedu  doprineti spuštanju tenzija  izazvanih uopozorenjima  da bi  glasovi iz inostranstva mogli biti zloupotrebljeni  u korist njihovog kandidata. U skladu sa ubedljivom pobedom Mladena Grujičića je I činjenica da će Koalicija  “ Zajedno za Srebrenicu” , sastavljena od svih srpskih stranaka u tom gradu, u skupštini opštine imati 11 od 21 odborničkog mesta, što čini apsolutnu  većinu.


Aleksandar Simić i Mile Janjić zvanično odustali od kanidature za načelnika opštine Srebrenica i pružili podršku Mladenu Grujičiću

By   Novembar 07, 2020  270
 
Aleksandar Simić i Mile Janjić zvanično odustali od kanidature za načelnika opštine Srebrenica i pružili podršku Mladenu Grujičiću
 

Predstavnici koalicije „Zajedno za Srebrenicu“ koja okuplja srpske političke partije u Srebrenici danas su održali press konferenciju, na kojoj su se javnosti obratili načelnik opštine Srebrenica i kandidat za načelnika Mladen Grujičić, te kandidati za načelnika Aleksandar Simić i Mile Janjić. Naime, na današnjoj konferenciji Aleksandar Simić je obavijestio javnost da je povukao svoju kandidaturu za načelnika i pružio podršku Mladenu Grujičiću, dok se Mile Janjić ranije povukao.

- Odustajem od kanidature za načelnika opštine Srebrenica u korist aktuelnog načelnika gospodina Mladena Grujičića, odnosno u korist srpskog jedinstva u Srebrenici i nacionalnog srpskog interesa. Vi koji živite u Srebrenici i dijelite sudbinu zajedno sa mnom, shvatit ćete da ovo radim prvenstveno radi vas, radi moje porodice i radi Republike Srpske koju sam svojim životom i zdravljem stvarao – rekao je, između ostalo, u obraćanju novinarima Aleksanadar Simić.

Mile Janjić kaže da je svoju kandidaturu povukao 3. avgusta 2020. godine.

- Bio sam kandidat dok se nisu partije u Republici Srpskoj dogovorile da zajednički kandidat bude Mladen Grujičić, i tada sam podnio zahtjev CIK-u da me skinu sa liste kao nezavisnog kanidata. Nisu me skinuli sa liste, obratio sam se Apelacionom sudu. Nalazim se na listiću kao nezavisni kandidat, pa se obraćam javnosti da građani ne glasaju za mene jer sam se povukao u korist Mladena Grujičića – rekao je Janjić.

Aktuelni načelnik i kandidat na predstojećim izborima Mladen Grujičić zahvalio se na podršci Aleksandru Simiću i Miletu Janjiću „na gestu i želji da pristupe timu koji želi da nastavi kontinuitet razvoja opštine Srebrenica“:

- Pred nama su izuzetni projekti koji će promijeniti stanje u ovoj opštini kako smo mogli da čujemo za sve građane koji ovdje žive, bez obzira kako  se zovu. Drago mi je što smo danas svi stali zajedno, jer samo zajedno možemo doprinjeti da mi ovdje imamo bolji život, i da stvorimo bolje uslove za našu djecu, za one koji žele da žive ovdje. Ovo je veliki dan za srpski narod u Srebrenici, a onda i za sve građane u našem gradu – rekao je Grujičić.

Predsjednik OO SNSD-a Srebrenica dr Radomir Pavlović pozvao je „građane da masovno izađu na izbore“

- Srebrenica je jedina opština u Republici Srpskoj gdje su se ujedinile sve srpske partije, to je poruka našim glasačima da masovno izađu na izbore 15. novembra i podrže zajedničkog kandidata Mladena Grujičića – rekao je Pavlović.

 

Nina Mitić

"ĐILAS I NJEGOVA POSLUŠNICA NEMAJU NIKAKVU STRATEGIJU" Mitić: Licemerno zahtevaju da se u Srbiji sve zaustavi

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Mitićeva podseća da su upravo Đilas i "njegovi satrapi za vreme vanrednog stanja tražili popuštanje mera"

Članica izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić ocenila je zahteve Đilasa i Tepićeve da u Srbiji sve stane.

- Tajkun Dragan Đilas i njegova poslušnica Marinika Tepić još jednom su pokazali da nemaju nikakvu ideju ni strategiju, već da se u svom političkom delovanju rukovode samo jednim principom - uvek i samo protiv države i Vučića -ocenila je članica izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić.

Mitićeva podseća da su upravo Đilas i "njegovi satrapi za vreme vanrednog stanja tražili popuštanje mera, huškajući narod protiv policijskog časa i nazivajući mere protiv širenja Covida 19 diktatorskim, dok sada licemerno zahtevaju da se u Srbiji sve zaustavi i glume brigu za zdravlje stanovništva".

- Lako je Đilasu da traži da fabrike stanu, kaže Mitićeva i naglašava da on ima dovoljno ukradenih miliona od kojih može da živi, ali od čega će da žive građani Srbije, njega ne zanima. Đilasa zanima samo jeftina manipulacija građanima Srbije, koje uporno pokušava da obmane samo da bi se dokopao vlasti. Zaslepljen tom željom propušta da vidi čak i nedoslednost sopstvene politike, pa se u samo nekoliko meseci zalaže za dija

 

Nina Mitić

Mitić: Po ko zna koji put su se okomili na Vučićevu porodicu skandaloznim lažima!

Foto: MINRZS
Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić najoštrije je osudila brutalne napade "tajkunskih medija na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

-Najoštrije osuđujem pisanje Đilasovih plaćenih medija o navodnoj saradnji mafije sa Andrejem i Danilom Vučićem! Po ko zna koji put porodicu predsednika Vučića napadaju ološi, koji, podsećam, u više navrata pozivaju i na likvidaciju samog predsednika- poručila je Mitićeva.

Ona je posebno istakla da su se bolesni umovi  Đilasovih poslušnika, videvši da Vučića ne mogu pobediti  na izborima, ni u borbi programom, rezultatima i  argumentima, okomili na porodicu predsednika Srbije skandaloznim lažima.

-Metodi kojima se služe mnogo govore o njima samima i o dnu na koje su spremni da se spuste, pljujući iz tog blata na bolje i uspešnije od sebe. U prljavoj borbi koju vode ništa im nije sveto. Čak ni ono što je esencija i ćelija svakog društva-porodica, poručila je članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i podsetila da je Đilas lio krokodilske suze kada su njegova deca samo čula da je on lopov, a da sam s druge strane Vučićevu decu i porodicu beskrupulozno stavlja u kriminogeni kontekst bez ikakvih dokaza, čistim klevetanjem, iz puke mržnje prema njihovom ocu Aleksandru Vučiću. Izražavam apsolutnu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj porodici  uverena u trijumf pravde, istine i očuvanje porodičnih vrednosti, uprkos svim napadima  i lažima tajkunskih plaćenika- zaključila je Nina Mitić.

 

 

 

 

Ljubinka Milinčić

"ŽUTA" LJUBINKA GLAVNA ANTIHEROINA: Srbima servira laži dok na Dorćolu ispija kafu

FOTO: Youtube/Printscreen/ Jutarnji Program TV HAPPY
Osvanulo je prijatno oktobarsko jutro na Dorćolu. Nakon jutarnje kafe u obližnjem "Kandaharu", bivša  urednica zvaničnog lista Demokratske stranke Ljubinka Milinčić uputila se u svoj kabinet.

Lepo li je raditi kao urednik službenog medija druge države u Srbiji. Uživaš u blagodetima reformi, primaš nekoliko srpskih prosečnih plata svakog petog u mesecu, provodiš slobodno vreme u čistom i bezbednom gradu, a opet nikome ne odgovaraš. Barem ne nikome u Srbiji. 

A ne odgovaraš za učinjeno nedelo ni svojim gazdama. Dokle god ignorišeš višemesečne proteste u Habarovsku, zabranjivanje Navaljnom da se bavi politikom, katastrofalno visoke brojke novoobolelih od korone i katastrofalno niske brojke kada je o ekonomskom rastu u Ruskoj Federaciji reč, imaćeš odrešene ruke da pod simbolom Sputnjika pišeš sve što ti srce ište o Srbiji. Da lečiš sopstvene frustracije za veliku platu i besomučno lažeš.

Upravo tako radi i antiheroj naše priče žuta Ljubinka. Dugogodišnja najbliža saradnica dr Zorana Đinđića, istog onog koji je za vreme NATO agresije iz Nemačke pozivao alijansu da još žešće bombarduje Srbiju kako bi Milošević pao, ceo život je zaljubljena u svog idola. Nikada nije prežalila što tamo neki Srbi nisu izdigli njenog šefa na pijadestal zaslužnog reformatora i vizionara, što mu nisu zaboravili sve kumovske privatizacije bez tendera, kupovine šećerana za po tri evra, što mu nisu oprostili služenje agresoru. 

Takvim Srbima žuta Ljubinka ne želi ništa dobro. Srbima će servirati laži o njihovoj zemlji. Ubeđivaće ih manipulativnim tehnikama da ne žive bolje nego pre 8 godina. Da ne postoje stotine kilometara novih auto-puteva. Da Srbija danas nije uvažena na sve četiri strane sveta, za razliku od vremena njenog idola koji je bio prihvaćen samo u Zagrebu i Sarajevu. Znamo i zbog čega. 

Tako na žutom Sputnjiku nećemo čitati o najvećoj stranci u Evropi - SNS, ali hoćemo o "protestu" 19 ljudi u Beogradu koji lobiraju protiv vakcinacije, veruju da je zemlja ravna ploča i da ljudi-gušteri upravljaju svetom. 

Tako na žutom Sputnjiku ni reči o kolapsu ruskog zdravstvenog sistema, ali su tu čitave tirade o "katastrofalnim brojevima novozaraženih u Srbiji". 

Tako žuta Ljubinka neće pisati o NATO pešadiji u vidu Tihanovske i njenih pristalica za koje intimno navija, ali će satanizovati predsednika Lukašenka jer sprovodi belorusku, suverenu politiku. 

Globalisti poput žute Ljubinke takva politika je strana, baš kao što ne može da razume da postoje i Srbi koji iskreno vole svoju državu, koji nemaju rezervnu i koji je brane i od nje i od njenih gazda. A naročito idola.

 

Goran Vesić, Miloš vučević, Vladimir Đukanović, Nina Mitić

SNS 12 GODINA PROSLAVLJA STRANAČKU SLAVU: Dugogodišnji članovi ukazali na sve što je urađeno za građane!

Foto: Srbija Danas
Srpska napredna stranka je i ove godine proslavila stranačku slavu Svetu Petku

Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić čestitala je stranačku slavu Svetu Petku svim članovima, simaptizerima stranke, ali i svim pravoslavnim vernicima.

 - Neka nam ova svetiteljka, zaštitnica žena, siromašnih i bolesnih pomogne za dobro zdravlje, sabornost, uspeh i slogu na svim poljima, poručila je Nina Mitić. Ona je posebno istakla da je današnji dan i prilika da se podsetimo značaja uloge žena u našem društvu i naglasila da je nova srpska vlada izuzetan primer rodne ravnopravnosti. Prosek žena u našoj vladi viši je od evropskog proseka i možemo biti ponosni što će na čelu čak 10 ministarstava biti pripadnice lepšeg pola, ističe Mitićeva. Pažnja koja se poklanja položaju žena u Srbiji nije ostala neprimećena ni u svetu, o čemu svedoči i ocena američke agencije Blumberg da je novom raspodelom ministarskih funkcija u vladi, Srbija među 10 zemalja sveta s najboljim balansom kada je u pitanju rodna ravnopravnost u izvršnoj vlasti - ocenila je članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, takođe je uputio srdačne čestitke svima koji slave Svetu Petku, i poručio da će SNS nastavi ti da se i dalje bori i zalaže za dobrobit svih građana Srbije. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je svim, kako kaže dragim ''naprednjacima'' da nikada ne zaborave put koji je SNS prošla od njenog osnivanja 2008. godine pa sve do danas.

- Uvek je dobro setiti se početka 2008. godine i svega onoga kroz šta smo sve prolazili do današnjeg dana. Ne možete ljubiti Gospoda ako ne volite brata svoga, ako se ne čuvate međusobno, nemojte očekivati da vas drugi cene. Radite, pitajte, nemojte da mislite da sve znate i da ste sve postigli. Život nije sprint nego maraton, i mi svi zajedno moramo voditi računa o državi i građanima, i ti interesi moraju biti iznad stranačkih interesa, a mi se ne bojimo ni kriminalaca ni tajkuna, ni političara koji su alavi na njihov novac, jer imamo podršku građana da razvijamo i učinimo Srbiju boljom, snažnijom i jačom - rekao je povodom stranačke slave Svete Petke potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vladimir Đukanović, narodni poslanik, poželeo je svim članovima SNS i pravoslavnim vernicima srećan veliki praznik - Svetu Petku. 

 

Nina Mitić

NINA MITIĆ: Monstruoznom kampanjom protiv Vučića prave atmosferu kao pred ubistvo Đinđića

Foto: Srbija Danas
Gnusne laži iznose se samo iz razloga jer je predsednik najavio borbu države protiv organizovanog kriminala i mafije

Članica Izvršnog odbora Sprske napredne stranke Nina Mitić, najoštrije osuđuje poređenje porodice predsednika Aleksandra Vučića sa kriminalcima poput Miškovića, Kosmajca, Šarića... 

Ona ističe da mediji pod rukovodstvom Đilasa i Šolaka vode najmonstruozniju kampanju protiv Danila i Andreja Vučića, a samo jer su sin i brat predsednika Aleksandra Vučića.

 - Laži su da je Danilo Vučić član kriminalne grupe, isto kao što je laž da je Andrej vlasnik nekih restorana, kafana, zemlje - naglašava Mitićeva i dodaje da plaćeni mediji iznose ovako gnusne laži samo iz razloga jer je predsednik najavio borbu države protiv organizovanog kriminala i mafije.

- Ti mediji bolje da se bave sa 619 miliona evra koje je Dragan Đilas ukrao za vreme svoje vladavine - izričita je članica IO SNS.

Takođe, podsetila je i građane da je slična situacija bila i 2003. godine pred ubistvo tadašnjeg premijera, te je uverena da se sada meta crta na čelo Aleksandru Vučiću.

- Ovim putem apelujem na nadležne organe da učine sve, kako bi sprečili loš scenario koji bolesni mozgovi raznih Šolaka, Đilasa i ostale ekipe njima sličnih priželjkuju!

 

 

ZELENOVIĆU NI PLAĆENICI NISU POMOGLI, ŠABAC JE SLOBODAN GRAD! Članica IO SNS Nina Mitić čestitala Šapčanima novu lokalnu vlast

IZVOR: Republika

petak, 23. 10. 2020.11:18

 10

Povodom konačnog preuzimanja vlasti u Šapcu od strane Srpske napredne stranke, na svom Tviter nalogu oglasila se i članica Izvršnog odbora SNS Nina Mitić.

twitter.com/Nina Mitić
Nina Mitić

Ona je istakla da su građani Šapca prepoznali politiku koju vodi predsednik Srbije i Sprske napredne stranke Aleksandar Vučić, te su podršku pružili i lokalnim naprednjacima.

Mitićeva je ovim putem poželela sreću i novom gradonačelniku Aleksandru Pajiću na novoj funkciji.

Twitter.com/Nina Mitić
Nina Mitić

 

Nina Mitić

"SNS će i u narednom peridodu nastaviti putem prosperiteta" Nina Mitić: Neka nam je srećan rođendan naprednjaci

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Miloš Vučević održao konferenciju za medije u 12 časova

Povodom 12. rođendana Srpske napredne stranke, na svom tviter nalogu, oglasila se i članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić.

 Ona je istakla da se danas obeležava 12 godina od boljitaka Srbije.

- Danas SNS slavi 12 godina rada, napretka i boljitka Srbije! Na čelu sa Aleksandrom Vučićem, SNS će i u narednom peridodu nastaviti putem prosperiteta! Neka nam je srećan rođendan dragi naprednjaci! Živela Srbija i Srpska napredna stranka! - napisala je Nina Mitić. 

Takođe povodom 12. rođendana Srpske napredne stranke potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević održao konferenciju za medije u 12 časova, u sedištu SNS.

Зоран Величковић: Друштву судија Србије - отворили сте Пандорину кутију

By   октобар 20, 2020  0
 
Зоран Величковић: Друштву судија Србије - отворили сте Пандорину кутију
 

У одговору Друштву судија Србије, директор РТВ Врање Зоран Величковић каже:

Драго ми је што је, додуше са закашњењем, ипак стигла реакција Друштва судија Србије, удружења које се, ничим изазвано, препознало и легитимисало поводом мог јавног наступа. Жалосно је што своје саопштење нису проследили мени и РТВ Врању, а тиче се искључиво нас, већ прве информације добијам из неких других гласила. Овом приликом, још једном подсећам, иако сам то већ рекао у претходном јавном наступу, моје речи се не односе на све судије, а по најмање на правосудни систем, већ само на оне који су се препознали. А ако нису, помоћи ћемо им нашим даљим објавама и истраживањем, стоји у одговору Величковића.

Користим прилику да се јавно извиним свим часним, поштеним, одговорним судијама, професионалцима за које мислим да су у већини, јер се моје речи не односе на њих.

Елем, овај мој јавни наступ и сви следећи имају за циљ да укажу на врло осетљив друштвени проблем двоструких аршина, злоупотребе права и спреге последње реформе правосуђа, бивших политичара и такозваних независних медија, те ме радује кад видим ко је све пренео саопштење Друштва судија Србије. А пренели смо га и ми, иако нам га нисте послали. Но кренимо редом:

Кажете непримерене и противправне изјаве директора РТВ Врање од 15.10.2020. године у делу у коме је, незадовољан конкретном судском одлуком, на омаловажавајући начин коментарисао рад судија у Врању. Апсолутно сте у праву. И по мојим вредносним критеријумима, моја изјава је непримерена уз коришћење вокабулара који није својствен ни мени ни РТВ Врању. Због таквих речи и вокабулара поднео сам приватну кривичну тужбу, да ме заштитите од таквих писанија о мени и мом приватном предузећу дужи низ година, али уместо судске заштите добио сам пресуду која озакоњује писање ноторних лажи, увреда и клевета у медијима, на чему сам вам захвалан. Тиме сте отворили Пандорину кутију и омогућили да сви ми, а не само одабрани, можемо да се користимо тим истим средствима и стилом у медијима. Ви сте својом пресудом рекли да је то дозвољено и да није кривично дело. Па ако није, када се годинама користи против мене, власника приватног бизниса који је угрожен, а не неког ко обавља јавну функцију као и других часних и поштених грађана, што би онда поједине судије које обављају врло одговорну и осетљиву јавну функцију, биле изузетак?

Будите сигурни да својим деловањем нећу угрозити независност и самосталност судске власти, али ћу и даље о неким скандалозним пресудама појединих судија користити речи и стил писања против којих сам истински, али сте, подсећам, ви рекли да је у реду тако се изражавати. Из бројних реакција видим да је делотворно и изазива гнев кад заболи.

Из вашег саопштења не разумем следеће: Како то настављам са праксом вређања и омаловажавања судија када је то било први пут да се на такав начин обраћам јавности? Ипак сте у праву, тек ћу. Или сте можда мислили на медиј који сам тужио, који није штедео ни судије ни правосудни систем у многим ранијим објавама? Међутим, нешто се не сећам да сте и онда реаговали. Али ако је ово само закаснела реакција која се односи и на њих, онда вас подржавам. Никад није касно за исправљање личних пропуста.

Није ми јасно ни како сам то угрозио независност и самосталност судија, ако током процеса нисам ни јавно ни приватно коментарисао судски процес, док је друга страна у свом медију преносила детаље у току самог процеса? Огласио сам се тек по одлучивању у другостепеном поступку, а судску пресуду ћу тек коментарисати из свих аспеката, те се надам да ми то право нећете ускратити.

Што се тиче неповерења грађана у судску власт, она може бити само последица оваквих срамних пресуда, а хвала вам на идеји „врло радо ћемо позвати наше слушаоце и гледаоце да својим личним примерима поткрепе тренутно стање у правосуђу“.

Са великим задовољством придружујем се вашем позиву Високом савету судства да овим поводом реагује у складу са својим уставним овлашћењима у циљу обезбеђивања поштовања правног система и заштите угледа Републике Србије и независности судија и судства и у томе ће имати моју пуну подршку и свих мојих медија, али не и подршку за рад нечасних судија и озакоњење срамних, да срамније не могу бити, пресуде таквих судија.

И на крају да вас подсетим и замолим, да имате у виду и да је слобода медија и изражавања нашом правном нормом загарантована за све. Или грешим? Можда је она, ипак само привилегија одабраних и заштићених?

 

 

Nina Mitić

Nina Mitić čestitala Šapčanima: Saga o Šapcu završena, čestitam oslobođenje!

Foto: MINRZS
Srpska napredna stranka pobedila je na izborima u Šapcu, a više meseci unazad svakodnevno je prethodna šabačka vlast radila na opstrukciji samih izbornih procesa u tom gradu

Povodom konačne odluke Gradske izborne komisije u Šapcu da je Srpska napredna stranka pobedila na izborima, na svom tviter nalogu, oglasila se i članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić.

Ona je istakla da je uprkos višemesečnim opstrukcijama izbornog procesa Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, saga o Šapcu završena.

 
 
Nina Mitić
 
@mitic_n
Nakon višemesečnih opstrukcija izbornog procesa u Šapcu od strane Zelenovića i Petrovića, GIK je konačno proglasio pobedu #SNS. Ovim putem čestitam Šapčanima oslobođenje, a lopovima Petroviću u Zelenoviću čestitam što će konačno da odgovaraju za sve lopovluke koje su počinili!
 
13
 
See Nina Mitić’s other Tweets

-Nakon višemesečnih opstrukcija izbornog procesa u Šapcu od strane Zelenovića i Petrovića, GIK je konačno proglasio pobedu #SNS. Ovim putem čestitam Šapčanima oslobođenje, a lopovima Petroviću u Zelenoviću čestitam što će konačno da odgovaraju za sve lopovluke koje su počinili - napisala je ona. 

Takođe, građanima Šapca uputila je čestitike jer su se konačno oslobodili Zelenovićevog lopovluka, a iskazala je i uverenje da će, kako Nebojša Zelenović, tako i Dušan Petrović odgovarati za svoje lopovluke.

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу запрепашћен је што бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и даље није у стању да се суочи са чињеницом да су му суграђани ускратили поверење на изборима, па разлоге за свој катастрофални пораз види у председнику Србије Александру Вучићу.

 

За пораз за који је лично одговоран, криви и председника и правосуђе и политичке противнике, а понајвише народ који му је поручио да је свима доста политике која је Шабац упропастила. Уместо да са својим, све малобројнијим сарадницима, анализира шта је допринело његовој политичкој катастрофи, Небојша Зеленовић наставља са маничним нападима на Српску напредну странку и председника Србије.

 

Иако је Зеленовић дао све од себе да се изборни процес у Шапцу никада не заврши, а он остане вечити владар града на реци Сави, заборавио је да и изнад њега и његове Градске изборне комисије постоји виша инстанца. Тако су оптужбе на рачун Управног суда у Новом Саду још један од срамних Зеленовићевих потеза да оцрни институције своје државе.

 

Читава Србија је сведок да је у Шапцу месецима уназад на делу незапамћено правно насиље, али такво насиље изазива управо Небојша Зеленовић и његови активисти које је инсталирао и у Градску изборну комисију. Упркос свим покушајима ове удружене криминалне групе, против воље народа се не може. Три пута су Шапчани поверење дали Српској напредној странци. И сваки пут Зеленовић је добијао мање гласова, а Српска напредна странка више.

 

Није помогао ни покушај Градске изборне комисије да оборе листу Српске напредне странке. Није им помогло ни да отму изборни материјал. Нису им помогли ни агресивни активисти који су силом упадали људима у дворишта. Није Зеленовићу помогла ни игра око листића. Све то је народ видео и такве активности оценио. Не једном, већ три пута.

 

Изгледа да би Небојшу Зеленовића једино задовољило када Српска напредна странка не би имала право да учествује на изборима. Овако, грађани Шапца су на демократски начин изабрали политику са којом желе да изађу из вртлога пропасти у који су их увели Небојша Зеленовић и његов учитељ Душан Петровић. Упркос опструкцијама од стране, сада већ бивше власти, Српска напредна странка је поштено победила и у градској Скупштини са 37 од укупно 69 одборника има убедљиву већину.

 

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац поздравља одлуку Управног суда којом се изборни процес у Шапцу приводи крају, јер неће бити поновљено гласање на бирачком месту Шипурске ливаде.

Ова одлука је још један прилог враћању изборног процеса у законске оквире из којих је упорно покушавао да га измести Небојша Зеленовић, па у том смислу очекујемо исту одлуку суда и када је реч о захтеву за понављање избора на још два бирачка места.

Не марећи за изборну вољу грађана, Зеленовић и његови сарадници измишљали су приговоре, лагали о неправилностима, док су истовремено организовали гласање у најгорим изборним условима, незабележеним у историји српског вишестраначког система.

Српска напредна странка је и у таквим, крајње неравноправним условима добила поверење грађана и извојевала чисту и убедљиву победу.

Очекујемо да се по завршетку изборног процеса, приступи конституисању скупштине и формирању  локалних органа власти, како бисмо што пре почели да испуњавамо изборна обећања, а Шабац поведемо у боље сутра.

 

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

IZJAVAMA MARINIKE TEPIĆ: Opet laži Đilasovih glasnika

0
   

 Relja Ognjenović, zamenik direktora RF PIO, oglasio se danas povodom netačnih optužbi i

paušalnih ocena u izjavi Marinike Tepić objavljenoj u pojednim medijima.

– Dok smo mi u Fondu PIO, u periodu pandemije, ulagali maksimalan napor da svaki penzioner na vreme dobije penziju, uvećanu za 5,4 odsto, isplaćivali jednokratnu pomoć penzionerama od 4.000 dinara, isplaćivali novčani iznos kao uvećanje uz penziju za korisnike sa nižim penzijama i obezbedili da lekari specijalisti od nove godine imaju platu veću za 20%, oni su se bavili neistinitim napadima na državu, vlast i pojedince i izmišljali da su plantaže koka nosilja plantaže marihuane. U periodu dok su oni bili na vlasti, prosečna penzija 2002. godine bila je 100 evra, dok prosečna penzija u avgustu 2020. godine iznosi 236 evra. Koliko je poboljšana finansijska održivost Fonda pokazuje podatak da je 2012. godine država dotirala Fond sa 48,2% dok je nivo dotacija po istom osnovu u 2019. godini iznosio 25,3%. Nemamo vremena za njihove laži, radimo i dalje na modernizaciji Fonda PIO, što nam je zakonska obaveza i razvojna strategija, kao i na pripremi isplate penzija uvećanih za 5,9% od januara sledeće godine.

Da se osvrnem i na ugovor koji pominje Marinika Tepić, ističući da je postupak sproveden u periodu korone, što naravno nije istina. Ova nabavka je bila neophodna jer Fond, pre svega, ima zakonsku obavezu da formira elektronski dokument. Otvoreni postupak javne nabavke pokrenut je 23. jula 2019. godine, sproveden na zakonit i ispravan način i definitivno završen 24. marta 2020. godine, potpisivanjem ugovora sa najpovoljnijem ponuđačem. Ostaje pitanje za koga i u čijem interesu radi dokazani lažov Marinika Tepić!

Takođe, nije mi jasno zašto Mariniki Tepić smeta što sa 30 godina života radim tako ozbiljan posao, koji obavljam krajnje odgovorno i posvećeno, a nije im smetalo kada je Nebojša Malenković, potpredsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, sa 24 godine života upravljao sa 10,5 milijardi u Fondu za kapitalna ulaganja APV. Dvostruki aršini su i u ovom slučaju na snazi.

Napomenuću i to da sam sa 24 godine, kao član Veća gradske Opštine Voždovac, bio zadužen za saobraćaj i asfaltiranje, i u tom periodu je asfaltirano 100km puteva na Voždovcu, postavljeno preko 60 stajališta, od čega 15 „pametnih“. Kao predsednik Saveta za bezbednost u gradskoj Opštini Voždovac, sprovodio sam akcije kao što je podela rotacionih sredstava za poljoprivrednike, dva puta smo podelili sedišta za bebe, kacige za motocikliste, pakete prve pomoći i ostale brojne aktivnosti.

Dok je njen šef Dragan Đilas zaduživao grad i zatvarao vrtiće, a svojim drugovima plaćao rentu, mi smo na Voždovcu renovirali i otvarali vrtiće i domove zdravlja. Đilasa očigledno samo interesuju milioni Fonda PIO kojima želi da upravlja onako kako je upravljao budžetom Grada Beograda, iz koga je za svoj račun „izvukao“ 619 miliona evra. Tada je kao najveću investiciju Demokratske stranke napravio Pazl grad, koji nije ni bio otvoren, a kasnije postao ruglo i stecište narkomana. U njegovu izgradnju potrošeno je 350.000 evra budžetskih sredstava građana Voždovca i Beograda, a cela procedura nabavke i izvođenja radova je sprovedena na nezakonit način. Još jedan propali projekat je sa Đilasovim potpisom – replika Terazija na Novom Beogradu, za čiju je gradnju utrošeno čak 60 miliona dinara, dok stanovnici Ripnja u to vreme nisu imali vodu. Mnogo je takvih projekata nastalo u Đilasovo vreme.

Ovo je još jedan napad ne samo na Relju Ognjenovića, već novi napad na porodicu Aleksandra Vučića i još jedan vid pritiska da odustane od borbe za bolju Srbiju. Ovo je napad na borbu protiv mafije u državnim organima i preduzećima. Ovo je napad onih koji bi najviše trebalo da brane Srbiju, Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a bave se samo napadima na njega, Andreja, Danila i njima odane ljude. Ali, borićemo se i pobedićemo. Predaja nikada nije bila opcija. Živela Srbija – navodi Ognjenović u saopštenju.

 

ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДА ШАПЦА


Саопштење за јавност

Изборна комисија града Шапца обавештава грађане да резултати локалних избора за одборнике у Скупштини града Шапца још не могу да буду саопштени због опструкције појединих представника шабачке локалне администрације.

Сала на другом спрату Градске управе Шапца у Господар Јевремовој улици, закључана је од петка, а кључ се не налази на портирници, као што је то раније било уобичајено. Ово значи да су чланови Комисије онемогућени да уђу у седиште Изборне комисије града Шапца.

Истовремено је из портирнице нестао и кључ депоа Градске управе у који је стављен и изборни материјал, а то значи да Изборна комисија неће моћи да удовољи евентуалним захтевима за допуну, који могу доћи од Управног суда или других институција, које месецима раде на отклањању сметњи како би локални избори у Шапцу били завршени и како би се, коначно стекли услови за формирање нове Скупштине града Шапца.

Опструкцију рада Изборне комисије града Шапца, према нашим сазнањима, спроводи сада већ бивши начелник Градске управе Шапца Милан Васић, који се и поред поднете и усвојене личне оставке и даље налази на радном месту предвиђеном за начелника, користећи исте просторије.

Уколико члановима Изборне комисије града Шапца не буде у најкраћем року омогућено да уђу у седиште Комисије, ово тело биће приморано да се обрати надлежним државним органима.

Као професионалци у свом послу, а међу нама су и правници са дугогодишњим искуством, морамо да се запитамо да ли је Изборна комисија независни орган или може да функционише само уколико у њој седе представници странке Душана Петровића и Небојше Зеленовића.

Симптоматично је да су просторије Изборне комисије закључане одмах пошто су чланови комисије који представљају "Заједно за Србију", странке која је изгубила изборе, поднели оставке.

Сумњамо да су, након више месеци понављања локаланих избора, странке које су незадовољне подршком грађана - конкретно "Заједно за Србију", сада спремне да закључавањем просторија Изборне комисије онемогуће проглашење резултата локалних избора у Шапцу.

Ово је свакако разлог да се Изборна комисија града Шапца обрати јавности и обавести грађане о актуелним догађањима. Суд јавности је више него довољан, али не сумњамо ни да ће надлежни државни органи предузети све мере из својих надлежности.

                                                                                ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДА ШАПЦА

                                                                                                                Председавајући

                                                                                                                                               Борис Туменко 

 

 

 

Andrej Vučić

Nina Mitić: Koliko je opozicija nemoćna pokazuje činjenica da svakodnevno iznose laži o imovini Andreja Vučića

Foto: Twitter/Printscreen
Nina Mitić se oglasila na Tviteru.

 Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić, oglasila se na svom Tviter nalogu povodom brutalnih laži opozicionih lidera na račun Andreja Vučića brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Koliko je opozicija nemoćna pokazuje i činjenica da svakodnevno iznose brutalne laži o imovini brata @avucic Andreja Vučića! Jedina istina o njemu je da godinama radi u kovnici novca, sve ostalo su prljave laži kojima se služe razni Đilasi, Jeremići, Đorđevići i td! pic.twitter.com/2t4Bb9n3As

 

Nina Mitić
 
@mitic_n
 
Koliko je opozicija nemoćna pokazuje i činjenica da svakodnevno iznose brutalne laži o imovini brata Andreja Vučića! Jedina istina o njemu je da godinama radi u kovnici novca, sve ostalo su prljave laži kojima se služe razni Đilasi, Jeremići, Đorđevići i td!
 
 
Image

Ona je istakla da se nemoć opozicije ogleda u tome što iznose laži povodom imovine Andreja Vučića, samo iz razloga što je on rođeni brat Aleksandra Vučića. Takođe, Mitićeva podseća da je jedina istina da je on godinama zaposlen u kovnici novca, a da su sve ostalo samo prljave laži raznih Đilasovaca, Jeremića, Đorđevića i td

Саопштење за јавност

Бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић наставља своју кампању лажи, којом покушава да обмане народ  да је још увек градоначелник. Каже Зеленовић да се у Шапцу још бори за власт и то је једино што није слагао. Бори се за власт по сваку цену и упркос свему. Чак и упркос изборној вољи народа. Свашта се могло вечерас чути од њега, углавном исте лажи, неосноване тврдње и клевете изречене већ више пута по добро утврђеној матрици.

Више пажње, међутим, побуђују теме о којима Зеленовић традиционално не говори. Међу питањима на које никада народ није добио одговор су:

1.      Далиидаљемислидајенародстока, каоштојерекаосамонеколикоданауочиизбора?

2.      Заштојесвојимактивистиманаредиокуповинугласоваикакојепроцениоценугласана 3 хиљадединара?

3.      ДалисеумеђувременуинформисаооконтраиндикацијамалекаЛексилијум, акогаузменекокоменијепреписанодстранелекара, акојесуњеговиљудихтелидастављајуукафучлановимабирачкиходбораизСрпскенапреднестранке?

4.      КакообјашњаваизборнеусловеуШапцукојејесампрописао,апокојимањеговичлановибирачкиходбораимајусваправа, ачлановиодбораизСрпскенапреднестранкенесмејунидабројелистиће?

5.      НакогатачномисликадкажепријатељиизДемократскестранке, поштојебескрупулознопљуваоиЂиласаиЛутовцаиЛечића?

6.      Какотоон, какојерекао, највишесарађујесапријатељимаиззападногсветаидалимеђутимпријатељимаимајошнекогосимТањеФајон, каоизаштомислидаонсањомсарађујебољенегорецимоЂилас?

7.      ДаликадакажедажелидаприпадазападномсветумислиданетребадаприпадасветуукомепостојеРусијаиКина?

8.      Далигајесрамота?

9.      Заштовећтрећипутинсистиранапонављањуизборакојејесаморганизоваоинакрајудалионзаистамислидасуграђанилудииданевидесвеманипулацијеисплеткекојимаприбегавасамодабиседеоуфотељиградоначелникаиизбегаосуочавањесаизборнимдебаклом

До које мере Зеленовић више нема увид у реалну ситуацију, говори и податак да његови су чланови изборне комисије, који су поднели оставке, данас на конференцији за новинаре отворено признали да резултат избора у Шапцу није споран, као ни победа листе „Александар Вучић- За нашу децу“ и да су њихове примедбе процедуралне природе.

Да подсетимо и да су Зеленовића напустили сви коалициони партнери и да је јасно да је у својим лажима и илузијама остао сам.

Истина је гласнија од сваке Зеленовићеве лажи, а 12 хиљада гласова више у корист Српске напредне странке део је те истине, ма колико бивши градоначелник то покушавао да порекне.

 

ГО СНС Шабац

 

Zelenović

ZELENOVIĆEVE PRISTALICE NA SEDNICI GIK ŠABAC: Tvrde da su podneli ostavke, zakon ih još uvek vezuje za članstvo

Foto: Media Centar

 

Gradska izborna komisija Šabac održala je sinoć sednicu, kojoj nisu prisustvovali članovi koji podržavaju bivšeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, tvrdeći da su podneli ostavke.

Međutim, kako se saznaje u komisiji, oni su po zakonu i dalje članovi komisije, jer saglasno odredbma Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o lokalnim izborima, organ koji je imenovao članove u obavezi je i da ih razreši, a to je skupština grada, koja to nije učinila.

Zato je, kažu stručnjaci, sinoćnja sednica apsolutno validna i sve odluke koje su na njoj donete imaju pun pravni kapacitet. Naime, kako je saopšteno iz Gradske izborne komisije Šabac, na osnovu rešenja skupštine grada Šapca, objavljenog u Sl.listu grada Šapca i opštine Bogatić, Vladimirci i Koceljeva od 07.03.2020.godine, imenovani su članovi izborne komisije grada Šapca u stalnom sastavu, koji su saglasno odredbama Zakona o lokalnim izborima za svoj rad odgovorni organu koji ih je imenovao.

U konkretnom slučaju šest članaova GIK u stalnom sastavu i i četiri u proširenom podneli su ostavke skupštini grada Šapca na mesto članova Gradske izborne. Saglasno odredbma Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o loklanim izborima, organ koji je imenovao članove u obavezi je i da ih razreši. Kako se to nije desilo, navedena lica su i dalje članovi Gradske izborne komisije, sve dok ih skupština grada ne razreši dužnosti člana Gradske izborne komisije.

S tim u vezi 6 članova iz stalnog i 4 iz proširenog sastava pozvani su telefonskim putem od strane predsedavajućeg GIK na sednicu koja je sinoć bila održana u prostorijama gradske uprave grada Šapca, sa početkom u 22 časa, ali se isti nisu odazvali odnosno nisu pristupili, zbog čega je sednica održana sa preostalih 11 članova, koliko je i potrebno za kvorum.

U pogledu predstavnika podnosioca izborne liste ispred "Ruske stranke" , Upravni sud se izjasnio svojom presudom od 30.09.2020.godine, gde je zahtev Ruske stranke da umesto Lidije Veselinović, člana Komisije u proširenom sastavu bude drugo lice, odbacio kao neblagovremen.

 

Imenovanom članu je prestala funkcija člana po sili zakona, obzirom da je ista bila i kandidat za odbornika. Imajući u vidu da se radi o smetnji koja je vezana za ličnost člana a ne za pravo stranke da predloži svog predstavnika u GIK, Ruska stranka je na osnovu presude, prekludirana u svom pravu da predloži novog člana, ali se to ni u kom slučaju ne odnosi na pravo zamenika tog člana da prisustvuje sednicama i učestvuje u odlučivanju, što jasno proizilazi kako iz samog zahteva Ruske stranke, tako i iz presude Upravnog suda, objašnjeno je u saopštenju koje je je potpisao  predsedavajući izborne komisije grada Šapca Boris Tumenko.

 

 Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да је након јучерашњег подношења оставки 10 чланова Градске изборне комисије Шабац који су представљали листу Небојше Зеленовића, Метле, УДС - Прилике и Зелене странке одржана нова 68. седница којој је присуствовало 11 од укупно 21 члана ГИК-а.

 

Седницом која је почела у 22 часа а на коју су били позвани сви чланови и замене из сталног састава па и они који су у оставци, председавао је најстарији правник од присутних Борис Туменко.

 

Након утврђивања кворума и избора председавајућег ГИК је прешао на одлучивање по приговорима који се односе на изборе одржане 03.10.2020. године. Након вишесатне дискусије о свим приговорима једногласно је прихваћен приговор Српске напредне странке да се поништи одлука Градске изборне комисије Шабац донесена на седници дана 04.10.2020. о распуштању бирачког одбора и понављању гласања на бирачком месту Шипурске ливаде.

 

Такође је једногласно донесена одлука да се одбију сви остали приговори којима се тражило распуштање бирачких одбора и понављане избора на бирачким местима Шеварице, Драновац и Шипурске ливаде.

 

Овом седницом је завршено одлучивање по приговорима који су у надлежности ГИКа и уколико не буде жалби Управном суду очекује се да ће у наредних два до три дана Градска изборна комисија Шабац прогласити резултате и доделити мандате одборницима. Након тога се очекује и упућивање захтева председнику скупштине града Шапца за сазивање конститутивне седнице чиме би се спустила застава на вишемесечни изборни циклус у Шапцу.

ГО СНС Шабац

 
 
 
 
 
Саопштење за јавност
Највећи белосветски лицемер Небојша Зеленовић, који са својом орагнизованом криминалном групом фалсификује изборну вољу грађана, лаже и краде поново је подигао лествицу бешчашћа незабележеног у историји града на Сави.
.

Пошто су представници српских напредњака почели штрајк глађу, што је последње средство у политичкој борби за одбрану изборне воље народа, Зеленовић је, не марећи за њихове животе, за њихово здравље, за њихове породице, прибегао новом насиљу и новим лажима којима од синоћ бескрупулозно засипа српски медијски простор.

Лаже Зеленовић да  је угрожен са својим криминалцима, да полиција није дошла на њихов позив на лице места, а не објашњава од кога се он то штити и због кога зове полицију. Због народа који се спонтано окупио испред зграде где заседа Зеленовићев ГИК да мирно изрази протест због најновијег одуговлачења краја избора? Зеленовић говори о кршењу устава, а лично њега мора да демантује начелник полиције, који саопштава да је полиција изашла на лице места и да није било никаквих инцидената.

Изгубио је компас Небојша Зеленовић, јер га народ неће и то му је и отворено рекао. Већ три пута. Јасно је и чега се плаши. Кад српски напредњаци погледају у историју Зеленовићеве и власти Душана Петровића, многе ће се оптужнице дићи и много ће им адвоката бити потребно да их спаси вишегодишњих робија које им следе. 

Последње у низу кривичних дела које су починили је фалсификовање избора. Зато је др Александар Пајић  испред Градског одбора Српске напредне странке Шабац поднео кривичну пријаву против десет чланова Градске изборне комисије на челу са председником комисије Будимиром Павловићем,  градоначелника Небојше Зеленовића, начелника Градске управе Милана Васића и бившег министра у Влади републике Србије Душана Петровића због основане сумње да су извршили кривично дело фалсификовање резултата гласања из члана 161. Кривичног законика. У пријави се наводи да су од 21.06. 2020. од одржавања избора у Шапцу до дана подношења пријаве наведене особе фалсификовале резултате избора, следећи упутства  одлазећег градоначелника Небојше  Зеленовића, његове „десне руке“  Милана Васића и њиховог ментора Душана Петровића у циљу прекрајања изборне воље грађана.  Такође, у пријави је наведено  да у Шапцу траје  изборна агонија узрокована незаконитим поступањем Небојше Зеленовића и његових помагача, како би се ова организована криминална група одржала на власти у покушају да се спаси кривичне одговорности за годинама чињене злоупотребе на штету градског буџета, грађана Шапца и свих грађана Републике Србије.

Суду су приложени одговарајући докази и предложени  сведоци који ће потврдити да су наведене особе починиле кривична дела за која се терете.  Све ће изаћи на видело, јер крај је дошао тиранији  шабачког криминалног тандема  Зеленовић- Петровић.

Народ је већ три пута рекао своје. Време је да и Зеленовић једном у својој политичкој каријери учини нешто у интересу грађана, да се повуче по вољи Шапчана чији градоначелник покушава да остане против њихове воље.

ГО СНС Шабац

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Саопштење за јавност

Чланови Градске изборне комисије које је именовала Српска напредна странка прекидају штрајк глађу, саопштио је будући градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Он је подсетио да је штрајк глађу започет синоћ, када је председник Градске изборне комисије Будимир Павловић заједно са осталим члановима које су именовали Душан Петровић и Небојша Зеленовић почео опструкцију изборног процеса онемогућавајући да се изборни процес заврши.

С обзиром на то да су чланови изборне комисије које су они именовали поднели оставке, ми захтевамо од секретара комисије Златка Ранковића да печат који је отуђио врати председнику скупштине. Уколико се то не деси ми ћемо поднети кривичну пријаву за злоупотребу печата и тражићемо од председника скупштине да изда налог за израду другог печата, рекао је Пајић.

Он је поручио грађанима Шапца да не брину и да ће изборни процес бити доведен до краја у складу са законом и  уз поштовање изборне воље грађана. Шабац мора да крене напред, а Српска напредна странка која има апсолутно поверење грађана треба са својим коалиционим партнерима да преузме одговорност за руковођење градом, нагласио је Пајић.

ГО СНС Шабац

 
 

JUŽNOBANATSKI SNS: Providne laži tajkunske igračke Marinike Tepić

Istupe Marinike Tepić, igračke u rukama tajkuna, koja providnim lažima i zamenom teza konstantno napada Srpsku naprednu stranku, javnost već tumači kao psihološke frustracije izazvane njenom beznačajnosti na političkoj sceni Srbije, saopštio je južnobanatski odbor SNS.

Svaki njen isforsirani napad na državna preduzeća, poput EPS i Telekoma, dodatno potvrđuje uverenja koja je javnost o njoj već zasnovala.

Psihološki profil osobe koja srlja iz laži u laž, što je kod Marinike Tepić u više desetina slučajeva javno i dokazano, narod tumači kao poziv nadležnoj struci da se oglasi i pomogne ovoj nesrećnici da sagleda svoj unutrašnji svet i suzbije frustracije zbog pogubnog dodvoravanja Draganu Đilasu.

Lažni antifašista Marinika, koja bi poput fašista neistomoljenike zatvarala u logore, Marinika koja unajmljuje narkodilere da “iseljavaju” novinare iz Pančeva, narkodilere koje je dokazano protivzakonito milionskim sredstvima finansirala iz budžeta AP Vojvodine dok je decu podučavala seksu i delila ih na “našu” i njihovu”, Marinika koja je javnost pokušavala da ubedi da su koke nosilje u Vojnoj ustanovi Morović plantaže marihuane, očigledno mora da opravda sredstva koja je u nju uložio Dragan Đilas.

Ekstremističke ideje i laži Marinike, koja je za samo par godina promenila šest ideološki različitih stranaka, uvek karakteriše potreba za visokim stepenom nasilja, što je izdvaja od normalnih, moralnih ljudi koji Srbiji i narodu žele i čine dobro.

Da li će to biti pozivi na nemire, na krvoproliće, na rušenje, razbijanje i ekstremno nasilje protiv onih koji misle drugačije, a sve zasnovano na brutalnim lažima i pljuvačini po sopstvenoj zemlji i narodu, Mariniki nije bitno, jer je odavno moralno posrnula i prešla granicu koju normalni ljudi nikada ne bi prešli.

Svima je jasno da Mariniki i Đilasu ne odgovara stabilna i ekonomski razvijena Srbija. Oni pate za razorenom i uništenom državom, jer sanjaju da ponovo kradu i bahate se na račun građana, kao što su to radili u prošlosti.

 

 

Istupe Marinike Tepić, igračke u rukama tajkuna, koja providnim lažima i zamenom teza konstantno napada Srpsku naprednu stranku, javnost već tumači kao psihološke frustracije izazvane njenom beznačajnosti na političkoj sceni Srbije, saopštio je južnobanatski odbor SNS.

Svaki njen isforsirani napad na državna preduzeća, poput EPS i Telekoma, dodatno potvrđuje uverenja koja je javnost o njoj već zasnovala.

Psihološki profil osobe koja srlja iz laži u laž, što je kod Marinike Tepić u više desetina slučajeva javno i dokazano, narod tumači kao poziv nadležnoj struci da se oglasi i pomogne ovoj nesrećnici da sagleda svoj unutrašnji svet i suzbije frustracije zbog pogubnog dodvoravanja Draganu Đilasu.

Lažni antifašista Marinika, koja bi poput fašista neistomoljenike zatvarala u logore, Marinika koja unajmljuje narkodilere da “iseljavaju” novinare iz Pančeva, narkodilere koje je dokazano protivzakonito milionskim sredstvima finansirala iz budžeta AP Vojvodine dok je decu podučavala seksu i delila ih na “našu” i njihovu”, Marinika koja je javnost pokušavala da ubedi da su koke nosilje u Vojnoj ustanovi Morović plantaže marihuane, očigledno mora da opravda sredstva koja je u nju uložio Dragan Đilas.

Ekstremističke ideje i laži Marinike, koja je za samo par godina promenila šest ideološki različitih stranaka, uvek karakteriše potreba za visokim stepenom nasilja, što je izdvaja od normalnih, moralnih ljudi koji Srbiji i narodu žele i čine dobro.

Da li će to biti pozivi na nemire, na krvoproliće, na rušenje, razbijanje i ekstremno nasilje protiv onih koji misle drugačije, a sve zasnovano na brutalnim lažima i pljuvačini po sopstvenoj zemlji i narodu, Mariniki nije bitno, jer je odavno moralno posrnula i prešla granicu koju normalni ljudi nikada ne bi prešli.

Svima je jasno da Mariniki i Đilasu ne odgovara stabilna i ekonomski razvijena Srbija. Oni pate za razorenom i uništenom državom, jer sanjaju da ponovo kradu i bahate se na račun građana, kao što su to radili u prošlosti.

 
 
 
 
Šabac

U LAŽI SU KRATKE NOGE! Pokušaj sramne krađe glasova u Šapcu biće najoštrije osuđena (FOTO)

Foto: Srbija Danas
U prijavi se navodi da je Pavlovićeva tom prilikom izvršila krivično delo falsifikovanja rezultata glasanja iz člana 161. Krivičnog zakonika.

Posle još jedne malverzacije i sumnjive odluke gradske izborne komisije Šabac o poništavanju izbora na biračkom mestu "Šipurske livade", poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević potražio je pravdu i odbranu izborne volje građana pred sudom.

 
 On je, naime, Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneo krivičnu prijavu protiv predsednice biračkog odbora Sanje Pavlović zbog toga što je kao lice zaduženo za sprovođenje izbora, u subotu 3. oktobra na biračkom mestu u Domu kulture "Šipurske livade" dodavanjem listića pri prebrojavanju izmenila broj glasačkih listića.

U prijavi se navodi da je Pavlovićeva posle zatvaranja biračkog mesta, kada je od strane svih članova biračkog odbora nakon dva prebrojavanja utvrđen broj od 845 listića u kutiji, dodala jedan listić i pristupila novom prebrojavanju listića.

Tada je utvrdila da je broj listića veći za jedan u odnosu na broj zaokruženih birača u biračkom spisku.

 

Šabac
Foto: Srbija Danas

U prijavi se navodi da je Pavlovićeva tom prilikom izvršila krivično delo falsifikovanja rezultata glasanja iz člana 161. Krivičnog zakonika.

Birmančević je u prijavi predložio saslušanje Sanje Pavlović, ali i svedoka ovog krivičnog dela. Na potezu je tužilaštvo.

Šapčani s nestrpljenjem očekuju pravdu i kaznu za manipulaciju izbornom voljom građana, koja je Srpskoj naprednoj stranci svetinja, a Nebojši Zelenoviću i njegovim članovima biračkih odbora tek sredstvo za što duži ostanak na vlasti, mimo volje naroda.

 
 
 
 
izbori

Pokušaj opstrukcije na izborima održanim u subotu u Šapcu: Zelenoviću propale namere da ponovo uruši izborni proces

Foto: Profimedia
U Šapcu je juče održan treći krug izbora za skupštinu grada u kojem je Srpska napredna stranka, kao i prethodna dva puta odnela ubedljivu pobedu.
 Pretpostavljamo da je upravo to bio razlog za još jedno odlaganje kraja izbornog procesa od strane Gradske izborne  komisije, koja od početka izbora radi pod nesumnjivim i očiglednim uticajem bivšeg gradonačelnika nebojše Zelenovića.

Iako je izborni dan u subotu 3.oktobra protekao besprekorno, bez incidenata, po već viđenom scenariju, čim su videli da je lista "Aleksandar Vučić- Za našu decu" osvojila više od 60 odsto glasova, Zelenović ulaže šest prigovora, a Gradska izborna komisija poništava izbore na biračkom mestu Šipurske livade.

Da mesta za prigovore nema i da je reč o klasičnoj opstrukciji izbornog procesa svedoči i izjava predsednika Zapadne Srbije Nemanje Pajića, takođe učesnika na izborima, koji je povodom tvrdnji da je na jednom biračkom mestu  uočen višak listića u kutiji, rekao:

-Kako na sednici Izborne komisije grada Šapca prilikom brojanja materijala nije uočen ni višak ni manjak izbornog materijala, te je na sva biračka mesta poslat tačan broj glasačkih listića, izražavam sumnju da se listić viška tendenciozno pojavio u svrhu ponovnog raspuštanja biračkog odbora i ponavljanja lokalnih izbora na tom biračkom mestu. Članovi biračkog odbora koje je delegirala lista "Jelena Milošević-Novi tim za Šabac" rekli su da je prilikom prva dva brojanja glasačkih listića sve bilo u redu, a da je nakon trećeg brojanja nastalo neslaganje u broju. Takođe, naši članovi su u zapisnik o radu biračkog odbora uneli primedbe koje su ukazale na te nepravilnosti. Ne mogu da se otmem utisku da se iste neregularnosti dešavaju po treći put i da neko očigledno vrši opstrukciju izbornog procesa u cilju koji meni nikako ne može biti jasan i dijametralno je različit svemu što ide u korist građana Šapca. Grad Šabac ne sme ostati talac opstruisanog izbornog procesa već mora nastaviti svoj razvoj, a situacija u kojoj se trenutno nalazimo ne sme potrajati- rekao je Pajić.

 

 
 

 

 
Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац са задовољством констатује да је на поновљеним изборима на пет бирачких места у Шапцу, још једном потврђена убедљива победа Српске напредне странке.

Тријумф листе „Александар Вучић- За нашу децу“ оличен је у још већем поверењу, које су  нам указали Шапчани о чему сведочи чињеница да смо добили чак 61,8 посто гласова, док је листа Небојше Зеленовића добила 19,4 посто што је процентуално 10,5 посто мање гласова него на поновљеним изборима 5. септембра.

У складу са последњим резултатима у Скупштини града Шапца листа „Александар Вучи - За нашу децу“ имаће 37 мандата, листа „Јелена Милошевић- Нови тим за Шабац“ 7, „Небојша Зеленовић- Шабац је наш“ 22 мандата, „Руска странка- Слободан Николић“ 1 мандат, „Уједињена демократска Србија- Прилика“ 1 мандат и „др Дејан Павловић- Европска зелена партија“ 1 мандат.

Резултат који је Српска напредна странка забележила на поновљеним изборима на пет бирачких места је уједно и најјаснија порука коју Шапчани шаљу Небојши Зеленовићу и свима који следе његову политику.

Време је да Зеленовић призна пораз и тако бар једном учини нешто у интересу грађана Шапца.

Уз огромну захвалност свим Шапчанима који су узели учешће у изборном процесу и указали нам поверење, апелујемо на Градску изборну комисију да поштује вољу грађана, престане са одуговлачењем краја изборног процеса и почне да ради у складу са законом, а не страначким интересима бивше шабачке власти.

ГО СНС Шабац

Treći krug izbora u Šapcu

Danas se u Šapcu održava treći krug ponovljenih izbora. Aleksandar Pajić, kandidat za gradonačelnika i  nosilac liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu.” izjavio je, da po informacijama kojim raspolaže, do 12 časova izašlo 973 od ukupno 5839. birača. 
“Srpska napredna stranka očekuje ubedljivu pobedu, nema apsolutno nikakvih nepravilnosti, te očekujemo da se sve završi u normalnim okolnostima”, zaključio je Pajić.

 
 
Nebojša Zelenović

NEBOJŠA ZELENOVIĆ ZLOUPOTREBLJAVA IZBORNU TIŠINU: Zakazuje sednicu gradskog veća (FOTO)

 
Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dalje održava iluziju da je na vlasti.

Osim toga funkciju koju uzurpira protivno izbornoj volji naroda brutalno koristi u svrhu stranačke kampanje uoči ponavljanja izbora na pet biračkih mesta u Šapcu.

Samo se tako može objasniti to što Zelenović za sutra zakazuje sednicu gradskog veća sa dnevnim redom na kome nema nikakvih tačaka koje zahtevaju neodložnu sednicu.

 

Nebojša Zelenović
Foto: Printscreen

Da ne govorimo o tome da je kredibilitet tog veća problematičan isto koliko i činjenica da Zelenović još uvek glumi gradonačelnika. Očigledno je neverovatna njegova namera da sedi u fotelji prvog čoveka grada što duže iako su mu Šapčani već dva puta rekli šta misle o njemu i njegovoj vlasti, kao i da ga ne žele na čelu grada.

Možda će posle novog izbornog kruga, u subotu i sam shvatiti ono što je već svima jasno još od 21.juna-da je izgubio izbore i da je bivši. Tu činjenicu ne može da promeni čak ni jeftina igrarija u vezi sa zakazivanjem sednice gradskog veća.

ZELENOVIĆ IDE U POLITIČKU ISTORIJU: Šapčani ponovo izlaze na birališta!

IZVOR: Republika

četvrtak, 1. 10. 2020.16:19

 0

Na pet biračkih mesta 3. oktobra u Šapcu biće održani ponovljeni lokalni izbori, saznaje Republika.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Prema našim informacijama, iz redova Srpske napredne stranke (SNS), koja je potvrdila dominaciju na političkoj sceni i na izborima u ovoj opštini, apelovali su na svoje birače da izađu na glasanje, ali i da se strogo pridržavaju svim mera koje je propisala Gradska izborna komisija, uključujući i poštovanje zabrane korišćenja mobilnih telefona.

Kako Republika saznaje od odlično obaveštenog izvora, razlog za ovaj apel je taj da se izbegnu bilo kakvi pokušaje osporavanja izbornih rezultata, što je do sada bila pod različitim izgovorima bila praksa šabačkog šerifa Nebojše Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića. 

 - Apelujemo na birače i da ne nasedaju na provokacije Zelenovića i Petrovića koji manipulišući izbornim procesom žele da razvlače izbore samo da ne bi predali vlast pobedniku izabranom po volji naroda - Srpskoj naprednoj stranci - kaže naš izvor i konstatuje da je vreme da se izborni proces konačno završi.

- Vreme je da Zelenoviću vidimo leđa, tome se nada ogromna većina Šapčana - zaključio je naš sagovornik.

Podsetimo, Nebojša Zelenović već mesecima izbegava da se suoči sa političkom sudbinom - gubitkom vlasti i odlaskom u političku istoriju.

Nina Mitić

"Jelisaveta Vasilić ličnost dana zbog toga što crta metu na čelo bratu predsednika Vučića?" Oglasila se Nina Mitić povodom plaćenih medija

Foto: Srbija Danas
Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke podsetila i zapitala se na svom Tviter nalogu da li samo oni koji sami lažu i kriju, štete i podržavaju one koji isto rade?

Povodom brutalnih napada na predsednika Srbije, ali i njegove porodice, u ovom slučaju na brata predsednika Vučića, Andreja Vučića dnevnih novina Danas i njihovog komentara da je Jelisaveta Vasilić ličnost dana uprkos tome što iznova i iznova govori i kuje laži protiv predsednika i sve one koji u njegovu politiku veruju, oglasila se i članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić

Ona je podsetila i zapitala se na svom Tviter nalogu da li samo oni koji sami lažu i kriju, štete i podržavaju one koji isto rade?

Nina Mitić članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke je na Tviteru napisala:

- Pitam urednike Danasoida, kada objave da je Jelisaveta Vasilić ličnost dana, da ujedno odgovore po kojoj osnovi?! Da li po tome što crta metu na čelo bratu predsednika Aleksandra Vučića?! Ili pak po tome što odbija da odgovori o članovima svoje porodice i njihovim korumptivnim radnjama?!

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да су дана 29.09.2020. године представници листе ”Александар ВучићЗа нашу децу” потписали меморандум о заједничкој сарадњи са представницима листе “Тим за Шабац” - Јелена Милошевић. 

 

Немања Пајић председник покрета Западна Србија и представници Српске напредне странке постигли су договор о постизборној коалицији уз висок степен сагласности о свим програмским циљевима, чије ће остварење допринети убрзаном развоју града Шапца.

 

Стабилна скупштинска већина коју ће у Скупштини града Шапца чинити Српска напредна странка и Западна Србија допринеће стварању широког фронта који ће радити за добробит свих Шапчана.

 

Позивамо грађане који могу да остваре бирачко право на местима на којима се гласање понавља, да својим изласком на изборе дају допринос бољој будућности Шапца и помогну да се оконча изборни процес.

 

Српска напредна странка је већ два пута добила највеће поверење Шапчана. Нека тако буде и у суботу, када ћемо по затварању бирачких места коначно прославити изборну победу.

 

ГО СНС Шабац

 Još se Šapčani nisu povratili od šoka izazvanog snimkom Nebojše Zelenovića kako se preporučuje strancima da će uraditi sve za šaku vlasti, a srpsku medijsku scenu potresa novi skandalozni snimak sa sastanka Zelenovića i njegovih stranačkih aktivista održanog  25.9.2020. U novom snimku Zelenović otvoreno govori o svom planu da odugovlači kraj izbornog procesa, kako bi što duže, protivno volji naroda, držao vlast. U istom snimku čujemo i kako bivši gradonačelnik tretira građane Srbije, kada jedan od njegovih saradnika jasno kaže da je „narod stoka“. Može li se pasti niže? Uostalom, čujte sami šta Zelenović misli o izbornom procesu, o narodu i kako tretira Šapčane.

 

 

 https://youtu.be/xSSANinm5h8

 

 

 

 

 

Nina Mitić

"Obradović ponovo obmanjuje javnost" Mitić: Boškić je zaboravio da je nasilno upao u RTS (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Nina Mitić podseća javnost da je Boško Obradović nasilnički ušao u RTS sa motornim testerama i da je pokušao da probije ulaz u Narodnu Skupštinu

Povodom izjave lidera Dveri Boška Ovradovića, kako nema ni jednu aferu iza sebe, oglasila se i članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić. Ona podseća javnost da je Boško Obradović nasilnički ušao u RTS sa motornim testerama, da je pokušao da probije ulaz u Narodnu Skupštinu, a najgore od svega je to što je napao tadašnju predsednicu parlamenta, samo zbog toga što je radila svoj posao. 

Takođe, postavlja se pitanje, da li se Dveri Boška Obradovića zalažu za nasilje nad ženama i da li je to osnovna politika koju promovišu?

Nina Mitić članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke je na Tviteru napisala:

- Da li Boškić zaista misli kada kaže kako nema aferu iza sebe da se građani ne sećaju upada sa testerama u RTS, kao i napada na žene? Hej, Dragan #Djilas, kaže Boško da vi iz UOS nemate program, kao i da je 80% Sporazuma bila politika Dveri? Spavate li mirno sada

 PUKLI SU! Funkcionerka SNS-a: Demokratska stranka se cepa, KAKO BI TEK BILO DA SU NA VLASTI?!

IZVOR: Republika

subota, 26. 9. 2020.15:26

 0

Članica Izvršnog odbora SNS-a Nina Mitić je objavom na Tviteru pokazala narodu Srbije do kojih niskih grana je došla Demokratska stranka.

 

twitter.com/Nina Mitić
Nina Mitić

Partijski izbori u DS-u prošli su kako je očekivalo od stranke koja je godinama u ozbiljnoj unutrašnjoj krizi. Podele, frakcije i uticaj Dragana Đilasa iz senke je doveo nekada vladajuću partiju do samog dna.

Danas su batinaši upali na izborno mesto i napravili krš i lom, cepavši glasačke listiće i lomivši glasačku kutiju.

Nina Mitić je podelila sliku iscepanog listića preko imena jedinog kandidata za novog predsednika stranke Branislava Lečića, pošto je Zoran Lutovac odbio da uđe u izbornu trku i zadrži vlast.

U opisu slike je Mitićeva lepo pojasnila zašto je ovakva opozicija nepoželjna za srpski narod:

- Nakon današnjih izbora u DS možemo da vidimo kako se cepaju unutar sebe, tako da jasno možemo da zaključimo šta bi tek radili sa državom da su na vlasti! - napisala je funkcionerka SNS-a.

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

UPRKOS MEDIJIMA KOJE KONTROLIŠE NIJE POBEDIO: "Večiti gubitnici i dalje krše Zakon, odlaganjem trećeg kruga"

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac
Oglasila se Nina Mitić članica izvršnog odbora SNS-a

Parlamentarni izbori u Republici Srbiji održani su pre više od dva meseca sa ubedljivom pobedom Srpske napredne stranke, sa većinom za koju se narod odlučio i za koju je narod glasao, poverenje ljudi koje je pobednička stranka dobila na izborima ne gubi se i svakim danom sve je jača.

Uprkos činjenici da su izgubili izbore, Zelenović i Petrovič i dalje krše Zakon.

Na Tviteru se oglasila i članica izvršnog odbora SNS-a Nina Mitić, ujedno i dokaz da Zelenović ne prestaje da krši zakon i sva pravila izbornog procesa:

 

Nina Mitić
Nina Mitić
Foto: Twitter/Printscreen

- Uprkos činjenici da su izgubili izbore, Zelenović i Petrović i dalje krše Zakon, odlaganjem trećeg kruga izbora. Da su večiti gubitnici, svedoči monolog njegovog "ortaka" Đilasa, koji je jasno rekao da Zelenović izbore nije dobio uprkos medijima koje kontroliše - napisala je Nina Mitić članica izvršnog odbora SNS-a.

Znamo da je fotelja slatka, ali nije Srbija, a ni njen narod šaka jada pa da se sa njom igra ko kako stigne...

 

 

 

 

 

 Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац запањен је најновијим лицемерјем  Небојше Зеленовића, који је позвао грађане да изађу на изборе, као да му је до тога заиста стало. То колико му је важно да грађани гласају показао је тако што већ скоро три месеца одлаже окончање изборног процеса и то само зато што је изгубио изборе и власт, вољом баш тих грађана за чија изборна  права се лицемерно наводно залаже. 

У својој дволичности он иде и корак даље, па каже да сваки грађанин мора слободно да бира. И тај филм смо гледали у његовој режији. Главни глумци тог филма су Зеленовићеви први сарадници, које је цела Србија путем аудио записа могла да чује како грађане уцењују отказом, прете им и траже да гласају за Зеленовића и они и њихове породице.

Такође, чули смо и како Зеленовићев политички отац Душан Петровић наређује својим члановима бирачких одбора да српске напредњаке удаље са гласачких места, да им онемогуће бројање листића. О идејама да се чланови бирачких одбора трују лековима, који би им били тајно стављени у кафу, изјасниће се надлежни органи. И онда после свега Зеленовић прича о некаквој демократији и о развоју града, којег би сад да развија пошто га је у претходних 25 година довео до просјачког штапа. 

Од Зеленовића, који је очигледно изгубио додир са реалношћу беже сви коалициони партнери и сви сарадници. Само њему није јасно да је Шабац тражио крај његове владавине. Чак је  и његов ментор Драган Ђилас  признао да је Зеленовић изгубио изборе, иако је, како наводи, контролисао медије. Али народ није могао да контролише. 

Народ је гласао за листу „Александар Вучић - За нашу децу“ и зато су српски напредњаци на 95 бирачких места признатих од стране Управног суда, добили чак 37 мандата, док је Западна Србија добила 7, Руска странка 1 и Европска зелена партија 1 што је укупно 46 и што је нова скупштинска већина. С друге стране, Зеленовић са своја 22 мандата и Прилика са 1 чине опозицију у шабачком парламенту. 

Још само Зеленовић да схвати да више није власт и да коначно устане из фотеље градоначелника с којом мисли да је срастао.

ГО СНС Шабац

 

SNS Šabac

SNS Šabac i Evropska zelena partija postigle dogovor: Buduća skupštinska većina šabačkog parlamenta bogatija za još jednog člana

Foto: GO SNS Šabac
Evropska zelena partija prepoznala je interes Šapčana u tom programu i priključila se pobednicima

Skupštinska većina budućeg šabačkog parlamenta, koju čine Srpska napredna stranka, Zapadna Srbija i Ruska stranka jača je za još jednu političku stranku.

Reč je o Evropskoj zelenoj partiji, koja je, kako se saznaje, postigla dogovor sa najjačom, Srpskom naprednom strankom o programskim ciljevima.

Kako saznajemo u Evropskoj zelenoj partiji smatraju da izbori treba da budu okončani 3. oktobra i očekuju nastavak funkcionisanja grada uz podršku državnih institucija.

Sa srpskim naprednjacima, kažu, postignut je dogovor o svim ključnim tačkama ekološkog programa i zaštite životne sredine, što uključuje uklanjanje divljih deponija, zaštitu pijaće vode i proizvodnju zdrave hrane.

Podsećamo da je Srpska napredna stranka sa više od 30 hiljada glasova ubedljivi pobednik izbora u Šapcu i da je pregovore o programskim ciljevima vodila sa svim parlamentarnim strankama, koje su želele da razgovaraju, iako naprednjaci sami imaju većinu i nije im potreban koalicioni partner za formiranje vlasti.

Ipak, kako se saznaje, zarad bolje budućnosti Šapca i novog razvoja koji sledi, procenjeno je da je u većem interesu građana širok narodni front sa jasno definisanim programom razvoja grada.

Evropska zelena partija prepoznala je interes Šapčana u tom programu i priključila se pobednicima

 

 

 

  ЗЕЛЕНОВИЋ МАЛИ ЛОКАЛНИ ШЕРИФ БЕЖИ ОД ИЗБОРА

Градски одбор Српске напредне странке Шабац констатује да је бескрајна спремност Небојше Зеленовића да се понижава само да би макар још неколико дана остао на власти.

Пошто је са својим политичким оцем Душаном Петровићем у кампањи за изборе, које је изгубио, куповао гласове, претио и уцењивао Шапчане да гласају за њега, покушао тровање политичких неистомишљеника, одлучио је на крају мандата да још једном зарад личне користи, брутално прекрши закон. Само тако се може објаснити несхватљива и противправна одлука Градске изборне комисије, која је под директним политичким утицајем Небојше Зеленовића, да поновљене изборе на 5 бирачких места у Шапцу распише тек за 03.10.2020. године. 

Иако закон јасно каже да се избори понављају у року од 7 дана од утврђивања неправилности у изборном поступку, за шабачког шерифа Небојшу Зеленовића то нема никаквог значаја. Он ради како он мисли да треба искључиво у свом интересу, и овај пут као хиљаду претходних игноришући интерес и вољу народа. 

Ипак, по резултатима избора је јасно да је народ видео с ким има посла и да је својим гласовима рекао превејаним криминалцима и лажовима да их више неће на челу града.

Сваки пут на поновљеним изборима Зеленовић и Петровић добијали су све мање, а Српска напредна странка све више гласова Шапчана. После последње, срамне одлуке о понављању избора за десет дана, немају чему да се надају, осим да се  још мало осрамоте, ако им све што су до сада радили није било довољно. 

ГО СНС Шабац

 

 Саопштење за јавност

Понављање избора на пет бирачких места у Шапцу не може да промени резултат и чињеницу да је Српска напредна странка већ освојила више од 30 хиљада гласова, оценио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и истакао да је одуговлачење краја изборног процеса од стране Небојше Зеленовића само покушај бившег градоначелника да још који дан остане на власти.

Глишић упозорава на чињеницу да Зеленовић врши озбиљан политички утицај на рад Градске изборне комисије Шабац чији председник Будимир Павловић, познат као Буда заблуда, по политичким налозима управља радом комисије. Посебно је занимљиво то да је супруга председника комисије Будимира Павловића, на изборној листи Небојше Зеленовића, што га већ дискредитује, истиче Глишић и наглашава да су изборни услови у Шапцу најгори које је Србија икад имала од увођења вишестраначког система.

Глишић је оценио да Небојша Зеленовић из два разлога одуговлачи окончање избора.

 Први разлог је, истиче Глишић, то што Зеленовић одбија да се суочи са реалношћу и чињеницом да му је народ рекао да га више неће на челу града, а други је то што је народ увидео размере Зеленовићевог лоповлука и што више неће то да трпи. Државна ревизорска комисија утврдила је ненаменско трошење неколико милиона евра за време Зеленовићеве власти, а ко зна колико још тога има и шта је све радио, каже Глишић и пита како је могуће да, како каже, европски душебрижници нису реаговали на катастрофалне изборне услове у Шапцу где Српска напредна странка није имала ниједног председника ни заменика бирачког одбора, нити су њени представници учествовали у бројању гласова.

Где год је Српска напредна странка на власти представници опозиције су могли да учествују у комплетном току избора, само у Шапцу опозиција нема никаква права, јер су тамо Зеленовић и Душан Петровић умислили да су неприкосновени владари, каже Глишић. Он посебно истиче да су изборни услови у Шапцу и Ђиласови услови јер је Зеленовић био део Ђиласове коалиције, па тако изгледа њихова демократија.

Они мисле да могу све, па и да одложе изборе за годину дана или прогласе да је вечерас Нова година, каже Глишић и наглашава да је народ без сумње гласао за промене што је резултирало убедљивом победом Српске напредне странке. 

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић оценио је и да су Петровић и Зеленовић рачунали на некакво незадовољство грађана после посете  наше  делегације Вашингтону, али да им се и тај план изјаловио, јер је председник Вучић у потпуности одбранио српски национални интерес и вратио се из Вашингтона као победник и државник који је за своју отаџбину учинио најбоље.

ГО СНС Шабац 

 

vladika Grigorije

"GRIŠA MASERATI" NASTAVLJA DA GRADI KARIJERU POLITIČARA: Vladika Grigorije juri vlast umesto vere Hristove

Foto: Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkans/Profimedia
Vladika Grigorije u narodu poznatiji kao Griša maserati, decenijama već hodi po levoliberalnim televizijama, kod novinara koji ne znaju i ne haju za veru Hristovu

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli. Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni. Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što prohodite more i kopno da biste dobili jednoga sljedbenika, i kad ga pridobijete, činite ga sinom pakla dvostruko većim od sebe - po Mateju, glava 23. Novi zavet. 

Kako u vreme kada je Gospod hodio zemljom, tako i danas, fariseji i licemeri obmanjuju narod, neretko u mantijama i neretko u ulozi smernih propovednika u zablude dovode pastvu i zarad svojih srnih poriva besramno krše zakone i Božije i ljudske. Svakako prvi farisej iz našeg okruženja koji nam na um pada, kada pročitamo i citirane biblijske reči, jeste vladika dizeldorfski i sve Nemačke, a ranije zahumsko-hercegovački Grigorije.

Vladika Grigorije u narodu poznatiji kao Griša maserati, decenijama već hodi po levoliberalnim televizijama, kod novinara koji ne znaju i ne haju za veru Hristovu, ali ne da bi ih svetoj crkvi privoleo, već da bi svoju karijeru izgragio u vidu političara, kojem zbog dubokih kompleksa više vrednosti, poremećenog osećaja za realnost i nadobudnosti i oholosti koja mu je dušu zarobila, nikada nije dovoljno i koji bi odjednom sve – da bude i predsednik i patrijarh i fudbaler i zabavljač i govornik i zavodnik i bogataš i biznismen. Omnipotentni Griša maserati, sve u jednom i sve odjednom. 

Jakako, Griša maserati niti je sam na ovom putu, niti to čini olako. Sa njim rade dugo i pomno, mnogo ozbiljniji ljudi od Olje Bećković, Marinike Tepić  i drugih jurišnika Đilasa i Šolaka, njegovih aktuelnih gazda. Još 90-ih godina jedan automobil SFORa je zaustavio Grišin automobil. Nagađamo šta je u njemu pronađeno i kakva je sredstva tamo NATO vojnik video, kao i u kakvaom je stanju Griša maserati zatečen ali je epilog poznat. 

Griša munjevito napreduje  u crkvenoj hijerarhiji, gradi svoj uticaj, postaje glavni biznismen u Trebinju, bahati se i preti novinarima batinama, otvoreno se svrstava na stranu Borisa Tadića koji je u ime i za račun istog onog NATO saveza pretopio sve tenkove i topove srpske vojske do kojih je mogao doći. On narušava svesrpsko jedinstvo ignorišući nove lidere Republike Srbije, on pravi vinarije i udara međe kao da je to njegov privatni posed i naposletku se hvali kako i Čak Noris kada dođe u Trebinje, mora da radi ono što mu vladika Maserati naredi. 

A zbog čega to čini? Možda zbog toga što je prvi srpski vladika koji je uveo rimokatoličkog biskupa da zajedno služe u pravoslavnom hramu još od 1054. godine? Možda zato što i on sam redovno odlazi u Dubrovnik da se tamo izvinjava i govori kako se u Konavlima uvek oseća kao rođak starijeg brata koji je svog mlađeg brata pretukao skoro pa na mrtvo? Pri tom on ne misli na ustaše kao na stariju, a Srbe kao na mlađu braću, več upravo obrnuto! Nije to nikakav korak ka pomirenju, to su sve potezi kojima on kao crkveni, a voleo bi sutra i politički lider, preuzima na srbe potpunu krivicu za sve što se dogodilo 90-ih godina i koji baš po neoustaškom narativu, od srpskih žrtava pravi dželate. 

Nije ni čudo što je on glavna zvezda među onimma koji u Boga ne veruju. Nije čudo što baš on predstavlja glavnu nadu samozvane Tviter elite. Što baš njega citiraju svi oni koji bi ukinuli Republiku Srpsku, priznali Kosovo i od Srbije napravili polje za sopstvene kombinacije i marifetluke. Zato Griša maserati redovno odlazi u Zagreb. Zato u civili hodi po Pantovčaku i Tkalčićevoj ulici. Zato preko Dubrovnika i Zagreba, želi da Beogradu ponovo dodeli ulogu centra rasrbljavanja i korupcije, a sve u interesu njegovih jezuitskih gazda iz Dubrovnika i poslovnih partnera sa N1 i Nove S. 

Ali Grišo, Srbija nije šaka zobi da je svaka vrana čerupa. Ovog puta, loše si procenio.

 

 

 

Aleksandar Stevanović

Grad budućnosti i novih radnih mesta: Gradonačelnik Pančeva o kapitalnim projektima i o ostvarivanju sna svih Pančevaca

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Već više od šest meseci Srbija se uspešno bori sa nevidiljivim neprijateljem - koronavirusom i u toj borbi istrajava vrednim radom i uz pomoć stručnih epidemioloških mera, ali šta se dešava na lokalu?

 

Sve lokalne samouprave prate put i preporuke Vlade Srbije i u ovoj važnoj borbi, ali mnoge od njih susrele su se sa brojnim problemima usled epidemije koronavirusa u našoj zemlji. Veliki izazov je stavljen pred lokalne samouprave da očuvaju radna mesta, privredu, ali i duh svojih zajednica i da istraju u borbi. Takav poduhvat uspešno je realizovan i u Gradu Pančevu, a novi gradonačelnik banatske prestonice Aleksandar Stevanović u razgovoru za portal SrbijaDanas istakao je da je epidemija koronavirusa glavni problem koji sa sobom nosi mnoge manje probleme koje oni kao lokalna samouprava moraju da reše.

Sve oči građana uprte su u gradsku vlast, a na junskim izborima većinsko poverenje ukazano je Srpskoj naprednoj stranci i novom gradonačelniku Aleksandru Stevanoviću.

-Danas je pojava kovida 19 pojava koja nas sve tišti, na svim nivoima vlasti, pa tako i nas kao lokalnu samoupravu. I za građane i za predstavnike vlasti je zaista problem ovo stanje u kojem se danas nalazimo, zajedno smo svi u tome, zahvaljujem se svim našim sugrađanima  što su odgovorni i što se ponašaju u skladu sa svim preporukama koje dobijaju od republičkog štaba za vanredne situacije, a i lokalnog koji je usklađen sa njim. Kao lokalna samouprava smo sve učinili da olakšamo ovaj period što više možemo svim sugrađanima, jer danas je to definitivno najveći problem koji se pojavljuje. Dodatni problem je nezaposlenost. Pokušavamo da sačuvamo sva radna mesta i nastavljamo borbu kojom Pančevo prati put predsednika Vučića i Vlade, a to je otvaranje novih radnih mesta, privlačenje investicija, izgradnja povoljnog poslovnog ambijenta kako bismo privukli što više investitora ka gradu Pančevu. Sigurno ćemo nastaviti tim putem, da stvorimo poslovni ambijent da bude što povoljniji, da i postojećim investitorima olakšamo poslovanje, a našim sugrađanima obezbedimo mesta da se zaposle. Kao odgovorna i ozbiljna lokalna samouprava u ovom teškom periodu bili smo dobri domaćini i uspeli smo da sačuvamo budžet našeg grada i on je stabilan, sva radna mesta biće sačuvana - rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović za naš portal.

 

Aleksandar Stevanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Aktuelni gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović bio je donedavno direktor JKP “Higijena” i tokom svog mandata u tom preduzeću u samom gradu mnogo toga je urađeno kako bi se pospešio kvalitet životnog okruženja Pančevaca. Takav sistem rada nastaviće se u intenzivnijoj saradnji lokalne samouprave sa samim preduzećem i kako bi se unapredila životna okolina svih građana. 

-Čistoća javnih povrišina je lice jednog grada, uvek sam insistirao i ranije kao direktor JKP “Higijena”, da unapređujemo taj sistem koji je bio dobar, a trudom smo uspeli da bude još bolji. Nekoliko godina unazad uspeli smo da obnovimo deo voznog parka, sad su na redu radne mašine, a paralelno sa tim smo išli u obnavljanje posuda u kojima se odlaže otpad i da povećavamo njihov broj, jer na taj način smo pružili ljudima mogućnost da otpad odlažu kako treba, a ne da nam se pojavljuju divlje deponije. Radili smo na tome da se pruži bolji kvalitet usluge, a da bi to sve funkcionisalo kako treba morali smo da se posvetimo i nekim pojedinostima koje nisu toliko fizički vidljive, ali su neophodne. Pančevo je jedan od nekolicine gradova koji ima sanitarnu deponiju, kompleks nove deponije je nešto u šta se konstantno ulaže novac, godinama unazad su uložena velika sredstva i nastaviće se sa time. Ulagaće se dodatno u deponiju kako bi se što više zaštitila životna sredina, što je i cilj, pored toga što želimo da nam grad bude lep i čist. Želimo da život u našem gradu podignemo na jedan viši nivo - istakao je Stevanović i dodao:

-Grad Pančevo se dugi niz godina bavi problemom reciklaže otpada, još od 2014. godine postoji sektor “eko sirovina” u okviru JKP “Higijena”. Rad te jedinice podrazumeva da svaki građanin može da donese reciklabilnu ambalažu i preduzeć otkupljuje te sirovine i od fizičkih i od pravnih lica. Pored svega toga, aktivno radimo na edukaciji, koje je i najvažnija, i to edukujemo o razdvajanju otpada. Odvajanjem pet ambalaže, na primer, bi se znatno smanjila veličina deponije u Pančevu, a uštedeo bi se i novac za sam tretman tog otpada, a može i da se zaradi. JKP “Higijena” aktivno učestvuje na tržištu i prodaje otpad, a radi se i sa decom u školama kroz takmičenje u okviru projekta „Sakupi, uštedi, vredi“. U tu akciju su pored samog Grada uključene i osnovne škole gde se tokom cele godine organizuje takmičenje za sakupljanje reciklabilnog otpada, a pobednicima su obezbeđene nagrade od strane Grada i uglavnom je to opremanje škole, ukoliko ne naglase drugačije. Edukacija dece je jedna od ključnih stvari, jer dete i kad ode kući treba da objasni roditeljima sve o tome, tako da se i roditelji aktiviraju i edukuju. Planira se da se ekološke akcije prošire na sve mesne zajednice u Pančevu, nisu to mala sredstva, ali grad će uložiti koliko god da je moguće. Planiramo i da ostvarimo saradnju sa upravnicima zgrada o edukovanju stanara i upućivanju u ovu temu - naglasio je gradonačelnik Pančeva.

 

Aleksandar Stevanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Grad Pančevo je poznat i po svom industrijskom sektoru i po tome što se velika sredstva ulažu upravo u taj segment. Takođe, najavljen je novi kapitalni projekat izgradnje nove industrijske zone koja će doprineti proširenju postojećih investicija i privlačenju novih, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana.

-Severna industrijska zona u Pančevu, odnosno Sever 1 i Sever 2, je nešto na šta smo izuzetno ponosni. To je bio domaći zadatak koji smo mi uradili prateći put predsednika Vučića i Vlade Srbije u pravljenju pogodnog ambijenta za sve potencijalne investitore. To su dve indrustrijske zone u kojima mi imamo već dva velika investitora, u severnoj zoni jedan je ZTF, a u severnoj zoni je Brose, dve velike nemačke kompanije. Izgradili smo svu putnu i komunalnu infrastrukturu potrebnu za funkcionisanje te dve zone, ono što je ostalo da se uradi jeste deo ulice VII Nove i to je u planu da se završi do kraja godine. U cilju poboljšanja poslovnog ambijenta radimo na izgradnji nove industrijske zone, Sever 3 i ona će se nalaziti prekoputa magistralnog puta kod Severa 1 i 2. Trenutno smo u fazi razrade šta je sve potrebno kako bi ta zona postala operativna i kako bismo mogli da je pružimo tržištu ili da omogućimo postojećim investitorima da prošire svoje kapacitete ili da dođu novi investitori, jer ima interesovanja. Faza analize  u kojoj smo sada nije daleko od realizacije čitavog projekta, jer smo sve one kapitalne stvari kako bi se prostor pripremio za investitore već odradili, obezbeđena je dovoljna količina vode, struje, prečnici kolektora fekalne kanalizacije i dovoljne količine gasa. Idemo putem razvoja, a veoma nas raduje i što u neposrednoj blizini grada jeste prolazak auto-puta od Beograda prema Zrenjaninu ka Novom Sadu. To je trasa koja je na 7 kilometara od same Severne industrijske zone, mi smo dali predlog da se isprojektuje još jedan krak koji bi od naplatne rampe vodio ka Severnoj zoni i time bismo ispunili jedan veliki san svih Pančevaca, a to je da Pančevo bude na auto-putu. Nadam se da će odgovor na taj predlog biti pozitivan, a i ako ne bude mi nismo nezadovoljni ni sa ovim, s obzirom da je na 7  kilometara auto-put i to na teritoriji našeg Grada između dva naseljena mesta. Taj auto-put se nalazi u programu 20-25 i prezadovoljni smo time i zahvalni predsedniku Vučiću i Vladi što ćemo dobiti jedan takav put - istakao je za naš portal novi gradonačelnik Pančeva.

 

Aleksandar Stevanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako je poljoprivreda važna grana Grada Pančeva, lokalna samouprave se na sve načine trudi da pomogne svojim poljiprivrednicima da im atari budu što bolji i rodniji, a za sve te projekte potrebna su i velika finansijska sredstva.

-Grad Pančevo jeste površinski i kada se pogleda odnos poljoprivrednog i građevinskog zemljišta jeste pretežno poljoprivredno mesto i ima na teritoriji Grada jvelikih poljoprivrednih firmi, ali i individualnih gazdinstava. Svi oni koriste subvencije koje daju i Republika i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, a mi kao Grad imamo određenu površinu zemlje koja je u vlasništvu države i sve što dobijamo od zakupa zemljišta usmeravamo na dalji razvoj poljoprivrede. Sama direktna pomoć Grada nije nešto što je naša nadležnost i ingerencija, ali mi kao Grad gledamo da kroz rekonstrukcije i rehabilitacije mreže atarskih puteva, održavanjem melioracionih kanala, saniranjem i izgradnjom novih otresišta i razgovorom sa poljoprivrednicima i poljoprivrednim udruženjima pravimo plan šta treba da se radi i gde treba uložiti novac. Najvažnija je ta poljoprivredna infrastruktura, jer pomaže poljoprivrednicima, pre svega im skraćuje put od njive do kuće, a znači i tome što traktora nema na magistralnim putevima, ni na lokalnim. Time se smanjio broj saobraćajnih nesreća, a povećala se bezbednost u saobraćaju, zato što više ulažemo u tu infrastrukturu - rekao je Stevanović i dodao:

 

Aleksandar Stevanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

-Zajedničkim snagama i udruženim sredstvima sa Ministarstvom i Pokrajinskim sekretarijatom radimo na tome da održavamo i poboljšavamo stanje na teritoriji pančevačkog atara, a ono što smo radili prethodnih godina jeste i to što smo poboljšali stanje životne sredine u ataru. Nije retka pojava da na zemljištu imamo divlje deponije, te smo godinama unazad ulagali značajna sredstva u uklanjanje tih deponija sa obradivih površina i to je dalo rezultate. Dobili smo zaštićenu sredinu, nisu nam ugroženi i zemlja, ni voda ni vazduh, dobili smo više obradivih površina koje ljudi mogu da koriste. Sva sredstva koja ubiramo od zakupa preusmeravamo na poboljšanje stanja i to je indirektna pomoć koju mi možemo da im pružimo - objasnio je gradonačelnik Grada Pančeva.

Simbol Pančeva svakako je Tamiški kej, a upravo je to i mesto na koje svi Pančevci rado odlaze, ali i svi oni koji turistički dođu u ovaj banatski grad. Kako je najavio novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović upravo će rekonstrukcija tamiške promenade biti jedan od kapitalnil projekata u narednom periodu i da će u naredne četiri godine ovaj grad opravdati epitet “grada budućnosti”.

 

Aleksandar Stevanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

-Tamiški kej je deo grada koji izlazi na reku Tamiš i to je deo grada koji je u srcu svih Pančevaca i jedno mesto koje koristi celokupna zajednica. Na potrebu rekonstrukcije ovog dela grada ukazivali smo i pre izbora i pre nego što su nam građani ukazali poverenje, Tamiški kej treba urediti i obagititi ga raznovrsnim sadržajem. To zaslužuje i grad i svi Pančevci, zaslužujemo da imamo jednu takvu kapitalnu investiciju i mi ćemo sigurno to pružiti sugrađanima, da imaju jedno takvo mesto gde čitava porodica može da provede svoje slobodno vreme na najbolji mogući način. Posla ima jako puno i ne plašimo ga se, potrebno je da naporno radimo ove naredne četiri godine i da opravdamo poverenje građana koje nam je ukazano. Potrebno je da približimo lokalnu samoupravu građanima, jer nekako do sada to i nije bilo tako, potrebno je da gradska uprava bude efikasnija i ja ću na tome insistirati. Potrebno je da lokalna samouprava bude tu za građane, poverenje se ne sme prokockati i ako budemo posvećeni poslu uradićemo sve ono što ljudi od nas očekuju. Svi treba da budu što efikasniji i na usluzi građana i samo ćemo tako rešiti probleme koje sada imamo poput ukidanja liste čekanja za vrtiće, rekonstrukcije i izgradnje nove komunalne i putne infrastrukture, to je ono što bih voleo da uradimo u toku ovog mandata. Želeo bih da Pančevo nakon ovog mandata stvarno bude grad budućnosti kao što već ima epitet - zaključio je novi gradonačelnik Grada Pančeva Aleksandar Stevanović

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оштро протестује због најновијег одуговлачења окончања изборног процеса од стране Градске изборне комисије, по очигледном наређењу бившег градоначелника Небојше Зеленовића и његовог политичког оца Душана Петровића.

Овај криминални тандем је, пошто је схватио, да изборе неће добити чак ни претњама, куповином гласова, подмићивањем и уценама, па чак и тровањем политичких неистомишљеника, одлучио да прибегне тешкој опструкцији наставка изборног процеса, одуговлачећи законом утврђену процедуру.

Само у том смислу може се тумачити чињеница да Градска изборна комисија Шабац још није урадила решења по приговорима, иако је истекао законски рок од 48 сати за ту радњу.

Чињеница да сигурно знају да се жалбе Управном суду могу упутити тек пошто Градска изборна комисија званично донесе решења, додатно нас учвршћује у уверењу да свој посао намерно одуговлаче, само да би Управни суд што касније одлучивао о поменутим предметима. Циљ је, јасно је, да Зеленовић и компанија добију још који дан на власти, злоупотребом закона и процедуре па чак и опструкцијом рада суда, који је већ требало да има достављену сву потребну документацију. И ово је само још један у низу прилога Зеленовићевог бешчашћа и противљења изборној вољи Шапчана. Непоштовање које је указао грађанима Шапца већ му се вратило изборним дебаклом.

За остало су надлежни истражни и судски органи, који ће судећи по свему што у страху од губитка власти чине Зеленовић и Петровић, са њима тек имати посла.

ГО СНС Шабац 

 

 Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац изражава задовољство резултатима данашњег састанка са делегацијом Руске странке предвођене председником Слободаном Николићем и првим на листи те странке Николом Веселиновићем.

На састанку у просторијама Градског одбора Српске напредне странке Шабац, констатована је обострана заинтересованост за инвестициони и инфраструктурни развој града и побољшање у свим секторима за које је надлежна локална самоуправа.

Током разговора постигнута је висока сагласност у темама које се тичу права мањина, а такође истакнута је обострана увереност у блискост програма две странке у домену развоја града у наредном периоду.

На састанку није било речи о расподели власти нити  конкретним позицијама, али је јасно да је скупштинска већина, окупљена око најбољег програма за развој града, коју чине Српска напредна странка и Западна Србија од  данас јача за још једну политичку снагу- Руску странку.

Градски одбор Српске напредне странке истиче да је позив за широку коалицију отворен и другим странкама како бисмо заједничким снагама допринели бољој будућности нашег града и свих Шапчана.

 

 

 

ГО СНС Шабац

 

Nebojša Zelenović

Zelenovićevi ljudi nastavljaju sa bahatošću: Radniku uručen otkaz zbog političkog opredeljenja!

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Progon političkih neistomišljenika, ucene i pretnje radnicima javnih preduzeća da će dobiti otkaz ukoliko ne glasaju za Nebojšu Zelenovića na samom kraju njegove strahovlade rezultiraju jezivim potezima Zelenovićevih poslušnika, koji  u potpunosti ilustruju mehanizme njegove diktature.

Poslednji u nizu skandaloznih poteza Zelenovićevih saradnika je odluka direktorke JKP Vodovod Šabac Danijele Lovrin Gavrilović, koja je inače na izbornoj listi Nebojše Zelenovića, da radniku, vodoinstalateru u ovom preduzeću Ivanu Vasiću, ni krivom ni dužnom, uruči otkaz.

Jedina Vasićeva krivica je što je član Srpske napredne stranke, iako je svoje političke motive i netrpeljivost direktorka Lovrin Gavrilović nevešto pokušala da sakrije nekavim obrazloženjem o "zloupotrebi identifikacione kartice", čiji je nestanak Vasić inače prijavio.

Kako se saznaje, otkaz Vasiću rezultat je pritisaka i mobinga, koji je trpeo već duže vreme, isključivo zbog svog političkog opredeljenja i podrške srpskim naprednjacima.

Vasić, je kako se saznaje, među kolegama omiljen, uvek spreman da pomogne i kako kažu, veliki je dobričina. Upravo zato, nepravda koju trpi od strane Zelenovićeve direktorke izaziva nezadovoljstvo svih ljudi koji ga znaju i rade sa njim u ovom javnom preduzeću.

Među brojnim skandaloznim vestima koje nam ovih dana stižu iz Šapca, a koje svedoče o bahatosti Zelenovićeve vlasti u tehničkom mandatu, ova svakako prednjači po brutalnosti i kršenju ljudskih i prava na rad. Ima li pravde za žrtve Zelenovićevog režima?

 

Razbijaju po Americi, postoje i u Srbiji: Šta je “ANTIFA”?

Predsednik Amerike Donald Tramp označio je organizaciju “ANTIFA” kao jednu od najvećih pretnji po bezbednost Amerike. Ova ekstremna levičarska organizacija već mesecima izaziva nerede po američkim gradovima. Organizacija “ANTIFA” je u Americi organizovala napade na policiju, uništavanje državne imovine i propagandno dejstvuje u nameri da sruši predsednika Donalda Trampa. Organizacija “ANTIFA” deluje i u Srbiji. Njen ogranak u Srbiji podržava svoju centralu u Americi i održava bliske veze sa njom. 

Šta je “ANTIFA”?

Organizacija “ANTIFA” postoji u Srbiji dugi niz godina. U Srbiji su organizovani u više manjih ćelija. Svaka ćelija deluje u odrđenom gradu u Srbiji. U ovom tekstu bavićemo se “ANTIFOM” iz Beograda. Organizacija “ANTIFA” u Beogradu broji stotinak članova. Njene akcije u Beogradu su se povećale sa početkom nasilja koje je zahvatilo Ameriku posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Upravo su aktivisti “ANTIFA” iz Beograda na Kalemegdanu okačili transparent na kom su podržali svoje saborce iz Amerike.

Organizacija “ANTIFA” kao i druge levičarske organizacije u Srbiji deluju protiv interesa Srbije. Njihovo delovanje se zasniva na dve tačke. Prva tačka je terenski rad, dok druga predstavlja propagandno delovanje protiv Srbije. Kada govorimo o propagandnom delovanju protiv Srbije, “ANTIFA” radi sledeće akcije: Optužuje Srbiju za opsadu Sarajeva, zločine u Bosni, Kosovu, potpomaže separatizam u Sandžaku ( uskoro tekst o tome kako “ANTIFA” članovi pomažu separatizam u Sandžaku). 

Kada je reč o terenskom radu “ANTIFE” pripadnici “ANTIFE” napadaju članove patriotskih organizacija. Jednom prilikom bacili su mladog momka niz stepenice koji je završio sa prelomom ruku i nogu. Veoma često nose i noževe kojima napadaju ljude. Jedna od njihovih najčešćih akcija u Beogradu je i uništavanje srpskih murala. Jedna od poslednjih njihovih akcija je i uništavanje srpske zastave na Brankovom mostu na kojoj su nacrtali petokraku. 

“ANTIFA” Beograd je aktivno učestvovala u protestima u Beogradu. Njeni pripadnici imali su plan da izazovu nemire po ugledu na nemire koji se dešavaju u američkim gradovima. Ovaj put izostao je ključan element a to je da neko pogine, što je i bila njihova namera, kako bi proteste u Beogradu povezali sa protestima u Americi. Članovi “ANTIFE” u Beogradu učestvovali su pre neki dan u formiranju “Partije Radikalne Levice” zajedno sa drugim ekstremističkim levičarskim organizacijama.

 

 

 

 

 

Саопштење за јавност

Превејани криминалац, бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уместо да прихвати одговорност за изборни пораз, инфантилно оптужује друге за сопствени дебакл, саопштава Градски одбор Српске напредне странке Шабац.

Као победници избора и доминантна политичка снага сматрамо да је доста Зеленовићевог циркуса, који за циљ има само једно - што дужи останак на власти.

Подсећамо бившег градоначелника да је изборе изгубио и да своје интересовање за кривичне пријаве може да искаже проучавањем кривичних пријава које смо поднели против његовог политичког оца и налогодавца Душана Петровића за подстрекавање чланова Градске изборне комисије на тровање лековима наших чланова бирачког одбора, као и за кршење бројних закона па и самог Устава Републике Србије.

Уместо тога, Зеленовић наставља да изиграва дворску луду и измишља приче и неосноване кривичне пријаве, како  би макар и тим глупим делима покушао да оправда апсолутни фијаско. Сад је већ стварно срамно и јадно до које мере Зеленовић игнорише вољу народа и док дрхтавим гласом прича како ће наставити борбу, јасно је да његова борба има за циљ само да још мало седи у фотељи градоначелника. Ипак, истичемо да смо сагласни са изјавом бившег градоначелника да ће сви који су кршили закон за то одговарати. То му обећавамо.

Први ће за уништавање града, одговарати он и његов шеф Душан Петровић, и сви њихови сарадници који су учествовали у куповини гласова, који су изнуђивали гласове уценама и претњама грађанима Шапца да ће остати без посла и трпети последице ако не буду гласали за Зеленовића. Аудио записе тих бескрупулозних, срамних и скандалозних разговора чуо је цео Шабац. И баш зато су на поновљеним изборима на 27 бирачких места добили још мање гласова него 21. јуна, за разлику од Српске напредне странке којој су Шапчани указали још више поверења.

Шабац мора да крене напред, јер народ је тако хтео. И никави Зеленовићеви марифетлуци неће спречити пут Шапца ка бољој будућности и домаћинском и поштеном управљању градом. 

 

ГО СНС Шабац

 

Филм “Име народа” није оправдао очекивања

 

Foto: Medija Centar

Zelenovićevi i Petrovićevi plaćenici ne mogu da prebole poraz: Dobijali MILIONE da bi širili kampanju protiv Srbije

Foto: Medija Centar
Jasno je da je najveća nervoza šabačke "medijske elite" izazvana činjenicom da će se pod lupom naći raspodela novca iz gradske kase.

Plaćenici Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića koji sebe nazivaju novinarima, ne mogu da prebole što su njihovi finansijeri posle 20 godina voljom naroda izgubili vlast. Istu onu vlast koja je dve decenije opstajala isključivo na ucenama, potkusurivanju koalicionih partnera i kupovini odbornika i glasova.

Jasno je da je najveća nervoza šabačke "medijske elite" izazvana činjenicom da će se pod lupom naći raspodela novca iz gradske kase. Preispitaće se i kako su dobijali milione kako bi širili kampanju, ne samo protiv Srpske napredne stranke, već protiv države Srbije.

Tako su od svojih nalogodavaca dobili zadatak da objasne narodu kako je u Vašingtonu Srbija doživela sumrak i blamažu. Potpisivanje sporazuma sa SAD, onog sporazuma čiji je tekst čitav svet mogao da vidi, osetljivi Petrovićevi i Zelenovićevi novinari doživeli su kao izdaju.

Za razliku od dokumenta iz Amerike koji je naša delegacija fotografisala i javnosti dostavila da svi vide šta je potpisano, dokument koji je "uvaljen" odbornicima Skupštine grada Šapca, a tiče se saradnje sa Opštinom Peć oko projekta sadnje jagoda, Zelenovićevi mediji nisu objavili.

A baš na tom dokumentu može da se vidi da je jedino protivustavno delovanje izvršio Nebojša Zelenović i svi oni nevoljnici koji su tog dana podigli ruku. Na tom dokumentu piše da se projekat sadnje jagode realizuje u "zemlji Kosovo".

To je bio sumrak Šapca i blamaža Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. A šta tek reći na blamažu Nebojše Zelenovića pred evroposlanicima u Strazburu pred kojima je drhtavim glasom i na rđavom engleskom jeziku kukavički blatio svoju domovinu. 

Istu zemlju čije je nacionalne  interese  patriotski i strateški branio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  Narod sve vidi i sve zna. Zato je Srpska napredna stranka na lokalnim izborima u Šapcu ubedljivo pobedila ostatke DOS-a,  najgore vlasti u istoriji Šapca.

Nije im pomoglo ni udešavanje Gradske izborne komisije da radi samo u njihovom interesu, kao što im neće pomoći ni neprestano odlaganje kraja izbornog procesa.

Poseban skandal je pokušaj uticaja Zelenovićevih članova izborne komisije na sud i prejudiciranje sudske presude u vezi sa eventualnim ponavljanjem izbora na pojedinim biračkim mestima. Kraj  Petrovićeve i Zelenovićeve vlasti je blizu. To će ujedno biti početak bolje budućnosti za sve Šapčane na čelu sa, od naroda izabranom, Srpskom naprednom strankom. 

 

 

 

Dušan Petrović i Nebojša Zelenović

IZBORNI DEBAKL PRIKRIVAJU LAŽIMA O TUČI NA BIRAČKOM MESTU: Fingiranje incidenata im ni ovog puta nije pošlo za rukom

FOTO: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac/Tanjug
Direktnim uticajem Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića izbori u Šapcu protekli su sa tenzijama, a na jednom biračkom mestu došlo je i do fizičkog napada na jednog mladića i njegovu majku.

Zelenovićevi mediji ovom, ispostaviće se ličnom obračunu, odmah su pokušali da daju političku dimenziju. Međutim, kako se saznaje, ovaj sukob je posledica ranijih neraščišćenih računa mladića koji je napadnut i prijatelja izvesnog O.M. sa kojim je napadnuti polovinom avgusta ove godine došao u sukob.

Kako se saznaje, o tadašnjem obračunu mladića odmah je obaveštena policija, pa je i slučaj napada na biračkom mestu povezan sa pomenutim napadom koji se dogodio pre tri nedelje i nema nikakvu političku konotaciju.

Međutim, iako je reč o mladićima sumnjive prošlosti i njihovim međusobnim razmiricama, Dušan Petrović i Nebojša Zelenović  svaku situaciju koju mogu da politizuju koriste ne bi li preko svojih medija pokušali da kapitalizuju, čak i tuđu nesreću.

Koliko im jeftino spinovanje polazi za rukom jasno je bilo još 21.juna, a još jasnije 5. septembra, kada je potvrđen  njihov konačni izborni debakl.

 

Саопштење за јавност

На поновљеним изборима 5. септембра добили смо потврду да Српска напредна странка  нема алтернативу и да имамо највеће поверење Шапчана, рекао је будући градоначелник и повереник Српске напредне странке за Шабац др Александар Пајић.

Српски напредњаци у локалном парламенту имаће 16 гласова више од Небојше Зеленовића, рекао је Пајић и нагласио да ће укупан број мандата Српске напредне странке бити 37, док сви остали заједно имају 31.

Душан Петровић и Небојша Зеленовић ће у жељи да што дуже остану на власти, упркос вољи народа, покушавати да поново пониште, а затим одуговлаче изборе на појединим бирачким местима. Иако желе да пониште изборе на 20 бирачких места, очигледно је да ће и овај пут коначну реч дати Управни суд, каже Пајић. 

Посебан скандал је што Петровић и Зеленовић желе да пониште изборе, које су сами организовали по правилнику који су донели. Тај правилник , који је потпуно противан законима Србије, онемогућио је члановима бирачких одбора из Српске напредне странке да буду на позицијама председника или заменика бирачких одбора, а такође није нам дозвољен приступ гласачком материјалу. То све су урадили да би могли да краду као што су покушали у Шеварицама, где смо на делу ухватили члана бирачког одбора Зеленовићеве странке како бирачки материјал пребацује у приватни аутомобил.

Одмах смо позвали полицију и на том бирачком месту није било могуће утврдити резултат, каже Пајић. Никакве лажи, крађе и манипулације им ипак нису помогле да побољшају свој резултат. Напротив, Српска напредна страннка их је победила још убедљивијом разликом.

Очекујемо да упркос Зеленовићевим опструкцијама ускоро изборни процес приведемо крају, формирамо власт и поведемо Шабац у боље сутра, закључио је Пајић.

 

 

ГО СНС Шабац

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац најоштрије осуђује тврдње бившег градоначелника Шапца Небојше Зеленовића да "мафија стоји иза СНС", и да се "мафија бавила изборима у Шапцу".

 

У оштрој конкуренцији Зеленовићевих лажи и измишљотина, ова заслужује посебно место, јер је најгора и најперфиднија. Пошто одбијамо да верујемо да је Зеленовић при чистој свести, кад повезује Српску напредну странку  у Шапцу са "мафијом", а сви знају да су управо Зеленовић и његов ментор Душан Петровић ти који гаје везе са криминалом, верујемо да је овде реч о психолошком проблему бившег градоначелника.

Наиме, реч је о класичном механизму пројекције - тежњи особе (Небојше Зеленовића) да садржаје подсвести који нису прихватљиви пребаци на друге особе, приписујући им сличне особине.

 

Зато он оптужује "мафију повезану са СНС" да је крстарила аутомобилима и принуђивала људе да гласају за напредњаке, иако је цела Србија јасно могла да види да су баш Зеленовићеви активисти крстарили аутомобилима и пребацивали џакове са гласовима из једног у други аутомобил.

 

Понављајући по хиљадити пут оптужбе које упорно понавља, Зеленовић, суочен са сада већ извесно веома скорим и коначним силаском са власти, мисли да, ако је убедио себе да су за његов нерад и неуспех на изборима криви "мафија и зли напредњаци", то може да прође и код грађана.

 

На несрећу Шапца и Шапчана, Зеленовић је довољно дуго био на власти и довољно је зла нанео Шапцу и Шапчанима, да нико више не верује у ове његове измишљотине: Шабац је гласао, јасно да јасније не може бити, и показао му пут у политичку историју.

 

Зеленовић је најавио да ће се обратити свим "државним и међународним институцијама" и да ће инсистирати на још једном понављању избора. Овим Зеленовић негира основни принцип демократије, а то је право грађана да бирају људе који ће их представљати и управљати заједницом. Очигледно, за Зеленовића и Петровића једини поштени избори су они на којима они нису изгубили. Добра рачуница, само им фали подршка народа, коју су заувек изгубили.

 

Можда би Зеленовић у објашњавању криминала који влада у Шапцу и користи се у изборне сврхе могао да помене и Зорана Ненадовића званог Кина, човека за прљаве послове Душана Петровића, који директно од њега добија наређења. Може да помене да Кина организује и координира "рад на терену", односно куповину гласова, по чему су Зеленовић и Петровић познати. Да притиска људе по јавним предузећима да гласају за Зеленовића. 

 

Зеленовићу, буди барем једном поштен, буди човек. Шабац те више не жели. Зар ти није било доста муљања и криминала? Иди. Више од 30.000 људи ти је управо дало разлог да то урадиш. Шта ти је још потребно?

 

А за Шабац не брини, он је управо одабрао судбину развоја, инвестиција и боље будућности, гласајући за Српску напредну странку  и листу "Александар Вучић - За нашу децу".

 

Живео слободан Шабац! Живела Србија

 

 

ГО СНС Шабац

 

 Саопштење за јавност

 

Градска изборна комисија Шабац наставља да крши закон, јер није прогласила

прелиминарне резултате избора у року од 24 сата од затварања бирачких места, оценио је

будући градоначелник Шапца и повереник Српске напредне странке др Александар Пајић.

Он је нагласио да Душан Петровић и Небојша Зеленовић не одустају од манипулације

гласовима и прекрајања изборне воље народа, о чему сведочи њихов план да опет

пониште изборе. Њима би највише одговарало да поништавају изборе још наредне четири

године, како би још један мандат остали на власти, упркос вољи народа, каже Пајић. Он

упозорава да су Зеленовић и Петровић највећу крађу избора покушали да изведу у

Шеварицама, где су покушали да преместе гласачки материјал из аутомобила који га је

возио у комисију, у приватни аутомобил.

Српски напредњаци су их у томе осујетили и позвали полицију, рекао је Пајић истичући да

су морали да прате аутомобил са гласачким листићима, јер по Зеленовићевом упутству

нису имали приступ изборном материјалу. То упутство, које су донели уочи избора је

посебан скандал, јер Српска напредна странка, иако најјача странка у скупштини није

имала ни једног председника ни заменика бирачког одбора, ниједног члана у комисији

задуженог за гласање ван бирачких места, нити су чланови бирачких одбора из Српске

напредне странке смели да приђу гласачким листићима, што је преседан у историји

српског вишестраначког система, рекао је Пајић.

Зеленовићу ни то није било довољно, па је у Шеварицама покушао да манипулише

гласовима, између осталог, јер од тог броја гласова зависи и мандат једне мањинске

странке. Ништа им није помогло да остваре бољи резултат. Напротив, народ је у још већем

броју гласао за листу „Александар Вучић - За нашу децу“ и тиме потврдио оно што је рекао

још 21. јуна, а то је да управљање градом жели да повери Српској напредној странци.

Победили смо и у то нема сумње, а после поновљених избора, још смо повећали разлику у

гласовима у корист Српске напредне странке. Захвални смо Шапчанима на указаном

поверењу, које ћемо оправдати у мандату који следи, закључио је Пајић.

ГО СНС Шабац

 

 

 

IZ SAD STIŽU INVESTICIJE I POVOLJNI KREDITI

 • internet
 •  
 • 06/09/2020 20:31
 •  
 • Pregleda: 61
 
 

 

BEOGRAD, 6.septembar - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će, nakon vašingtonskog sporazuma, predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske  korporacije (DFC) u Beograd doputovati već 21. septembra radi priprema za što skorije otvaranje kancelarije, prve u regionu, i brži početak realizacije dogovorenih projekata.

 

“Biće to jedan od prvih koraka u realizaciji sporazuma o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine, koji će doneti vidljive i konkretne koristi ne samo za naše poslovne zajednice, već i za ekonomiju celog regiona – kroz jeftine kredite malim i srednjim preduzećima, finansiranje infrastrukturnih i podršku investicionim projektima privatnog sektora – od energetike, preko prehrambene industrije i logistike do visokih tehnologija”, izjavio je Čadež, uoči polaska iz SAD.

 

Za Privrednu komoru Srbije, po njegovim rečima, sastanak u Vašingtonu, sa izvršnim  direktorom DFC-a Adamom Bolerom i skori dolazak njihove delegacije u Beograd, predstavlja nastavak saradnje sa ovom američkom razvojnom agencijom.

 

“Više od šest meseci radimo na pripremi i razradi projekata koje će DFC podržati tehnički i finansijski - posredstvom američke 'Eksim' banke i korporacije 'Milenijum čelindž'. Lično sam u proteklom periodu imao više onlajn sastanaka  sa predstavnicima ove razvojne korporacije kako bismo što bolje markirali i definisali za privrednike korisne, strateški značajne i ekonomski održive projekte, koji su istovremeno u funkciji i bržeg privrednog rasta i regionalnog povezivanja”, objašnjava Čadež.

 

Kao što je važno da kancelarija DFC što pre bude otvorena i da što brže krene sprovođenje dogovorene podrške, za privredu je jednako bitno da se njene aktivnosti i projekti koje podržava što efikasnije realizuju.

 

“I privreda i beogradska kancelarija DFC-a moći će u tome da računaju na podršku privrednih komora Srbije i Kosova, kao poslovnih asocijacija. Spremni smo da formiramo zajednički tim za podršku bržoj i efikasnijoj realizaciji projekata”, najavljuje Čadež.

 

Odluka o otvaranju kancelarije DFC u Srbiji, po rečima Čadeža, osim što je snažan signal budućim investitorima i drugim međunarodnim  finansijskim organizacijama i rejting agencijama, vrlo brzo će doneti konkretne, sasvim opipljive koristi  za privrednike.

 

“DFC će kroz garantnu šemu malim i srednjim preduzećima obezbediti bolji pristup finansiranju - jeftine kredite, pod prihvatljivim uslovima, što je velika podrška firmama pojedinačno i preduslov rastu i razvoju MSP sektora koji predstavlja kičmu svake privrede”, ocenjuje predsednik PKS.

 

Kada je reč o ulaganjima u investicione projekte privatnog sektora, kaže, na podršku u njihovoj realizaciji mogu da računaju i proizvodne i uslužne kompanije.

 

“Predložili smo i razgovarali o sasvim konkretnim projektima u oblasti energetike, prehrambene industrije, logistike i visokih tehnologija”, objašnjava Čadež.

 

I pre i posle  svega, infrastrukturno povezivanje, podseća Čadež, jeste preduslov za čvršću ekonomsku saradnju poslovnih zajednica koje okupljanju privredne komore Srbije i Kosova, za više trgovine i investicija, međusobno i u regionu, za uspešnije i efikasnije poslovanje, uz manje administracije i troškova.

 

Utoliko je, kaže, značajnija američka finansijska podrška izgradnji deonice autoputa Niš – Priština od Pločnika do Merdara, izgradnji, odnosno modernizaciji železnice na severnom i istočnom kraku ka Prištini, kao i daljem povezivanju saobraćajnica sa albanskom obalom, odnosno lukom Drač na Jadranskom moru.

 

“To nisu projekti značajni samo za Beograd i Prištinu i naše međusobno povezivanje, već za ceo region Zapadnog Balkana. Oni će olakšati i realizaciju 'Mini Šengena', zone zajedničkog tržišta i slobodnog kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, u kojoj se, po sporazumu iz Vašingtona, Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji, pridružuje i Kosovo”, zaključuje Čadež.

 

 

 СКАНДАЛ КОЈИ ПОТРЕСА ШАБАЦ НЕ ПРЕСТАЈЕ 

 

Градски одбор Српске напредне странке упозорава јавност на скандал невиђених размера за који је у Шапцу одговоран тандем Душан Петровић и Небојша Зеленовић.  

Петровић и Зеленовић, који упркос вољи народа желе да узурпирају власт и не бирају средства у тој намери, од јутрос врше бруталну опструкцију изборног процеса. Њихов циљ је управо оно на шта Српска напредна странка упозорава већ два месеца, а то је да иако их народ неће, они траже начин да остану на власти.  

Пошто су видели да ни куповином гласова не могу да достигну разлику између њих и Српске напредне странке, пошто су видели да им у томе не може помоћи чак ни  правилник који су донели, а који је у супротности са уставом и законима Републике Србије, одлучили су да бруталним нападима и сплеткама које укључују отворено лагање  и неоснованим приговорима својој Градској изборној комисији покушају да оборе изборе у Шапцу.  

О том сценарију говори чињеница да већ у 14 часова тврде да избори нису регуларни, што нико живи осим њих и њихових сарадника не потврђује. А о томе ко су они и каквим се методама служе, чула је претходних дана цела Србија у снимцима у којима се договарају о куповини гласова и монструозном стављању лексилијума у кафу члановима бирачких одбора из Српске напредне странке.   

Душан Петровић и Небојша Зеленовић покушавају да прекину изборни процес, јер не смеју да сачекају бројање гласова. Ако то допусте, знају да је управо крај бројања гласова, крај њихове дводеценијске владавине и коначни тријумф народа на челу са Српском напредном странком. 

ГО СНС Шабац 

 

 

Dušan Petrović

Krivične prijave protiv Dušana Petrovića i njegovih saradnika (FOTO)

Foto: Media Centar
Rasplet ovog skandala, bolje rečeno, sudski epilog očekuje cela srpska javnost, a posebno Šapčani, koji posle svega što su čuli od Dušana Petrovića sigurno više neće verovati u "bajke" lažnih demokrata spremnih na sve radi gole vlasti.

Posle jučerašnjeg skandaloznog snimka iz dela sastanka Dušana Petrovića sa članovima biračkih odbora Zelenovićeve stranke u Šapcu, na kome se čuju monstruozni predlozi da se članovima biračkih odbora iz Srpske napredne stranke u kafu ubace leksilijumi, kako bi izbornog dana bili pospani, ali i da naprednjake treba udaljiti iz prostorije u kojoj se glasa, preduzeti su prvi koraci od strane oštećenih.

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Boban Birmančević podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu krivične prijave protiv Dušana Petrovića, članice Gradske izborne komisije Šabac Valentine Lovrin Jevtić i Saše Vraštanovića, koji je predložio da se članovima biračkih odbora iz Srpske napredne stranke, na dan izbora, stavi leksilijum u kafu. Opasnost ovog krivičnog dela ogleda se u neželjenim dejstvima leka, koja uključuju teške alergijske reakcije, opasne po život, srčane smetnje, probleme sa disanjem i  halucinacije.

U prijavi je navedeno da je Vraštanović izvršio krivično delo zagađivanja vode za piće i životnih namirnica. U prijavi protiv Dušana Petrovića navedeno je da je izvršio krivično delo povreda ravnopravnosti u podstrekavanju i učestvovanja u grupi koja sprečava službeno lice u vršenju službene radnje u podstrekavanju.

Petrović je rukovodeći sastankom ispred biračkih odbora "Zajedno za Srbiju" kao visoki funkcioner stranke sledećom izjavom izvršio podstrekavanje da se članovima biračkih odbora ispred Srpske napredne stranke ograniče prava i dužnosti iz člana 17 Zakona o lokalnim izborima:

- Ne dajte više od tri naprednjaka da budu u bilo kom trenutku u komisiji koja ide van biračkog mesta... Znači prosto pravilo nema naprednjaka u komisiji koja ide van biračkog mesta... Ne postoji naprednjak!... Sa stokom, bre imamo posla... Ne puštajte ih ni blizu listića... Ne mogu da pipnu listić, ni ujutru, ni uveče, ni kad se prebrojava rezultat. Što budemo tvrđi, utoliko će oni pre odustati ili će doneti odluku da detoniraju stvar... Sve nam odgovara - rekli su.

U krivičnoj prijavi protiv članice Gradske izborne komisije Valentine Lovrin Jevtić navedeno je da je izvršila krivično delo povreda tajnosti glasanja u podstrekavanju i učestvovanje u grupi koja spreči službeno lice u vršenju službene radnje u podstrekavanju. Ona je na sastanku biračkog odbora iz stranke "Zajedno za Srbiju" rekla.

 

Šabac
Foto: Srbija Danas

- Za te koji glasaju javno, vi proverite da ne bude da je on rekao da je glasao za Nebojšu, pa.... ipak proverite za koga je glasao - reči su Valentine.

Uz sve tri prijave tužilaštvu je dostavljen i audio zapis navedenih razgovora.

O događajima i skandaloznim izjavama na sastanku Dušana Petrovića sa članovima biračkog odbora iz Zelenovićeve i njegove stranke, Birmančević je obavestio i predsednicu vlade Anu Brnabić, zaštitnika građana i poverenika za zaštitu ravnopravnosti. U pritužbi navedenim institucijama protiv Dušana Petrovića, detaljno su navedeni svi skandalozni detalji pomenutog sastanka.

Birmančević u pritužbi navodi da je nedvosmisleno izvršena diskriminacija po osnovu političke pripadnosti i podseća da Ustav Republike Srbije u članu 21 zabranjuje svaku diskriminaciju.

Ustavom Srbije je, i svakom građaninu zagarantovano biračko pravo, a Zakon o lokalnim izborima i Zakon o izboru narodnih poslanika predviđa da svaki član biračkog odbora ima pravo da prisustvuje svakoj izbornoj radnji, podseća u pritužbi Birmančević.

Dušan Petrović ta prava uskraćuje članovima biračkog odbora, samo zato što nisu iz njegove, već Srpske napredne stranke, čime demonstrira dikriminatorsko ponašanje, navodi se u pritužbi.

Rasplet ovog skandala, bolje rečeno, sudski epilog očekuje cela srpska javnost, a posebno Šapčani, koji posle svega što su čuli od Dušana Petrovića sigurno više neće verovati u "bajke" lažnih demokrata spremnih na sve radi gole vlasti.

 

 

 

 

Dušan Petrović

Dušan Petrović neformalni predsednik GIK: Šabac spreman da uspavljuje članove GIK-a iz redova SNS (VIDEO)

Foto: Media Centar
Posle ovog skandala i Petrović i Zelenović mogu da budu jedino kandidati za zatvor, a ne za gradsku skupštinu.

 Gostujući juče, juče na jednoj tajkunskoj televiziji bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je odgovorno tvrdio da će ponovljeni izbori u tom gradu biti praznik demokratije.

Dok je on pričao lažne priče, istovremeno, tog 2. septembra, njegov mentor Dušan Petrović održao je sastanak sa svojim članovima GIK-a i članovima biračkih odbora njegove koalicije gde je izdavao monstruozne direktive kako će taj "nezavisni" GIK da radi na dan izbora. Ono što možete čuti u videu ispod je skandal nad skandalima, a snimak obiluje i temama kojima bi trebalo da se pozabave istražni organi.

Nazovi nezavisni GIK radi isključivo po pravilima koja im Dušan Petrović diktira ne birajući sredstva da uguše svaku trunku demokratije tog izbornog dana. Petrović naređuje da na biračkom mestu ne smeju da budu više od tri naprednjaka, da im se oduzmu mobilni telefoni.

Na sastanku se čuje i kako lažne demokrate svoje političke neistomišljenike "demokratskim rečnikom" nazivaju stokom. Da, upravo tako!

Kažu i su članovi biračkih odbora iz redova SNS stoka i da ih tako treba tretirati. Dušan Petrović takođe naređuje da nijedan naprednjak ne sme biti u komisiji koja obavlja glasanje van birackog mesta. Brojne su kriminalne taktike koje saopštava glavna šabačka lopuža samo da bi zadržala mogućnost da krade.

Razradili su i taktiku da čim vide da gube, a to će se sigurno desiti, naročito pošto su sada pokazali svoje pravo lice, zaustave rad biračkog mesta i opstruišu izborni proces. 

Krađu izbora spremaju i to je jasno, jer se u snimku čuje Dušan Petrović kako direktno odlučuje da naprednjaci ne smeju da dodju u kontakt sa bilo kakvim izbornim materijalom i da se zaduze isključivo za podelu maski.

Na šta su sve spremni monstrumi svedoči snimak razgovora kada jedan član Zelenovićevog birackog odbora predlaze da se u prvu jutarnju kafu stavi naprednjacima lek leksilijum kako bi se uspavali taj dan.

Monstruozna ideja da se nekome podvali lek, nekome ko možda ne sme da ga popije, jer uzima terapiju koja u kombinaciji sa lekslijumom može da ima neželjena dejstva i da ugrozi zdravlje čoveka. Toliko im znače ljudski životi!

Da im je do samo gole vlasti i privilegija svedoči i predlog da komisije na terenu prijave da nema dovoljno materijala za glasanje van birackog mesta sem za one koji glasaju za njihovu koaliciju na šta im Dušan Petrović govori da budu "kreativni" dajući zeleno svetlo za nevidjeni lopovluk.

Ovo nije bilo ni u najgorim periodima devedesetih godina! Posle ovog skandala i Petrović i Zelenović mogu da budu jedino kandidati za zatvor, a ne za gradsku skupštinu.

Uostalom, čujte i pamtite šta je sve Dušan Petrović naredio članovima GIK-a i članovima svojih biračkih odbora, jer ovo što ćete čuti nije zabeleženo u istoriji srpskog višepartijskog sistema. Ovo je deo istorije beščašća:

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

Zelenovićeva "evropska ruka" ide protiv naroda: Fajon glavna uzdanica za otimanje vlasti u Šapcu

FOTO: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Posle ove "podrške" postavlja se pitanje da li je evropska demokratija zapravo mešanje u unutrašnja pitanja Srbije i agitovanje za jednu političku opciju?

Nakon ukidanja vanrednog stanja, izazvanog zbog pandemije korona virusa, u Republici Srbiji održali su se parlamentarni izbori na kojima je lista Aleksandar Vučić - "Za našu decu" odnela ubedljivu pobedu nad svim ostalim listama sa više od 60 odsto glasova i ostvarila većinu u parlamentu sa 189 poslanika, čitava opozicija "sjatila se" na ovaj rezultat.

 Dobra stara kaže "ko gubi, ima pravo da se ljuti", ali da li ljutnja opozicije, koja je imala apsolutnu priliku i šansu na izborima kao i svi ostali da se dokaže i pokaže, ide toliko daleko da se i dan danas, tri meseca nakon izbora još uvek vodi polemika i kritikuju rezultati?

Na teritorijama gde su rezultati izbora u Srbiji poništeni i gde će izborni proces biti ponovljen, opozicija ne odustaje od svog cilja, laži i prevara kako bi ostali u svojim "foteljama" još neko vreme.

Jedna od opština na kojima će se izbori ponoviti jeste i Šabac. Izbori će se održati u subotu 5. septembra. Pravo da ponovo glasa ima 28.800 birača na 27 biračkih mesta od kojih je sedam u gradu i 20 u selima.

Na biračkom listiću je 12 lista, a ponavljanje izbora može da utiče na promenu odborničkog sastava i većinu u šabačkom parlamentu. Najviše odbornika na lokalnim izborima 21. juna imala je Srpska napredna stranka, međutim, opoziciji ni volja građana nije dovoljna da bi prihvatili svoj neuspeh.

Naime, grupa od osam poslanika Evropskog parlamenta, od ukupno 751 poslanika, među kojima je i Tanja Fajon poslala je pismo bivšem gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću kojim ga je direktno podržala na lokalnim izborima u Šapcu koji se održavaju u subotu.

Povodom ove teme oglasio se i Vladimir Đukanović na svom Tviter nalogu i prokomentarisao ovaj sramni pokušaj Fajonove da obmane narod.

- Koliko moraš jadan da budeš pa da se mešaš čak i u lokalne izbore i da ne osudiš pokvarenjaka koji po svaku cenu ne da fotelju? Ova gospoda su dno demokratije. Ovo su agitatori za hohštapleraj - napisao je Đukanović.

Posle ove "podrške" postavlja se pitanje da li je evropska demokratija zapravo mešanje u unutrašnja pitanja Srbije i agitovanje za jednu političku opciju?

I dok opozicija i njihovi mediji optužuju Srbiju i Aleksandra Vučića da se meša u politička pitanja Crne Gore, Fajonova svoje bezobrazluke ne vidi i dozvoljava sebi da sama odlučuje o rezultatima izbora u Šapcu i sama proglasi novog gradonačelnika.

Na svu sreću, građani Srbije dobro znaju ko je Nebojša Zelenović i koliko je njegova vlast kvazi-dobrog donela narodu.

"VRHUNAC LICEMERJA" Petković: Vuk Jeremić je već jednom potvrdio da mu nije stalo ni do Srbije ni do Kosova i Metohije

 

Nacionalni savet CNM: Napad Đukanovića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića brutalan, neutemeljen i agresivan

 

Foto: tvbanat.com

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u sinoćnjem intervjuu jednoj tajkunskoj televiziji izneo niz optužbi na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i same države Srbije, kriveći našu domovinu zbog izbornog poraza svoje Demokratske partije socijalista na upravo okončanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.
Ovakav napad ocenjujemo kao brutalan, neutemeljen, agresivan, provokativan akt koji za cilj ima preusmeravanje odgovornosti za izborni poraz i koji je dokaz nesposobnosti da se preuzme politička odgovornost. Upravo manjak senzibilteta kada je reč o sopstvenim greškama, nije osobina koju treba da poseduje jedan od najdugovečnijih vladara u Evropi.
Predsednik Vučić ne samo da se nije mešao u izborni proces u Crnoj Gori već je apelovao na sve društvene faktore u Srbiji da to ne čine. Napadati Beograd koji je sve vreme Podgorici pružao ruku saradnje i uzajamne pomoći, samo je nastavak besomučne kampanje preko luksemburških medija da posvađa dve države i dva naroda istog korena, koju godinama sprovodi upravo Milo Đukanović. Kampanja koja svađa rođenu braću, deli porodice, proizvodi negativnu klimu koja kontinuirano preti da eskalira. Kampanja kojoj je prošloj nedelji došao kraj, makar kada je reč o novoj crnogorskoj skupštinskoj većini.
Gospodinu Bukanoviću poručujemo da nikada nećemo biti nemi kada napadate legitimno izabranog predsednika naše države, da ćemo uvek biti protiv sejanja laži i širenje netrpeljivosti kao i da Vam nikada neće uspeti da trajno posvađate našu domovinu Srbiju i našu otadžbinu Crnu Goru.
Predsednik Nacionalnog saveta
crnogorske nacionalne manjine
Dragoljub Malović

 

Nebojša Zelenović

SRAMOTA U ŠAPCU - SKANDALOZAN SNIMAK! Bivši gradonačelnik Zelenović pokušava KRAĐOM GLASOVA da ostane na vlasti (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Nebojša Zelenović ne prestaje da intrigira svojim lažima i manipulacijama kojima se služi kako bi se dočepao vlasti u Šapcu

Pred Šapčanima se nalaze novi dokazi o bahatoj vlasti Zelenovića, Dušana Petrovića i njihovih saradnika. Na skandaloznom snimku koji se pojavio, čuje se razgovor koji dokazuje koliko je Zelenović spreman da ide daleko. Ovog puta, ovo je dokaz da želi kupiti po svaku cenu glasove, kako bi ostao u svojoj fotelji.

 - On traži pare. Znam ja da traži pare.

- Slušaj ovako, hočeš preko mene i ja njih sutra uveče mogu da dovedem ovde.

- Nemoj da ih dovodiš. Kako ćemo, šta ćemo? 

- Za koje govoriš mesto? Za Drenovac i Tabanović.

- Jeste.

- A ko su koordinatori Demokratske stranke tamo? 

- Ne znam ja ko je to, izvinjavam se.

 - Videću ja ko je koordinator sa njima, za Drenovac radi Nešo, Nenad Tomić i tu bi morao da budeš pažljiv.

- To je jako za*ebano kada im daš pare, da ne kažu posle pa ovo, pa ono.

- Ja sam bio juče sa njima i bio sam sa ovim u Tabanoviću i on meni kaže čovek lepo "mi oćemo pare", 2.000 - 2.500, ja kažem dobićete, nikakav problem. Željko, sve ćeš informacije za to imati.

- Da, to je prekosutra. Moramo da koordniramo sa ovima iz Demokratske stranke, da vidimo, ne može to tako baš da ide. Nisu bitne pare, nego psole da nas ne prozivaju...

Za nekoliko dana Šapčani će im na ponovljenim izborima na 27 biračkih mesta još jednom jasno reći šta misle o njima i njihovoj tiraniji. I sudeći po raspoloženju Šapčana, neće uopšte imati razloga  za smeh, koji se čuje na snimku.

 

 

 

 

 

 

 

Ekstremne levičarske organizacije u Srbiji: Šta je “P.A.O.R”?

U gradu Zrenjaninu deluje jedna od ekstremnijih levičarskih organizacija u Srbiji pod nazivom “P.A.O.R”. Naziv  “P.A.O.R” je skraćenica za “Panonska antifašistička organizacija”. Ova organizacija okuplja pedesetak ekstremnih levičara u gradu Zrenjaninu i njegovoj okolini. Njihove akcije nisu vezane samo za Zrenjanin i okolinu već  sarađuju i  sa drugim esktremistima iz cele Vojvodine, sa kojima izvode svoje akcije protiv države Srbije.

Organizacija “P.A.O.R” izvodi različite akcije protiv države Srbije i njenih građana. Pre pet godina članovi “P.A.O.R”-a su u saradnji sa bošnjačkom obaveštajnom službom(OSA) organizovali šetnju od Šapca do Srebrenice. Cilj ove akcije je bio da se Srbija još jednom optuži za zločine u Srebrenici i da joj se sroza međunarodni ugled. Najveća opasnost koja preti od ove organizacije je to što je određen broj članova ove organizacije povezan sa bošnjačkim tajnim službama. Vođe “Panonske antifašističke organizacije” su : Marija Papić Đurić, Srđan Papić Đurić, Milan Radanović i drugi… O članovima ove organizacije pisaćemo u nekom od narednih tekstova.

Jedan od zadataka “Panonske antifašističke organizacije” je i napadi na Srpsku Pravoslavnu Crkvu i njeno sveštenstvo. U svojim napadima često Srpsku Pravoslavnu Crkvu nazivaju fašističkom. U jednom od svojih napada nazvali su pokojnog Patrijarha Pavla fašistom. Ova organizacije je podržala akciju beogradskih levičara u Beogradu koji su oskrnavili spomenik pokojnom Patrijarhu Pavlu. “Panonska antifašitička organizacija” ima i svoj broj mobilnog telefona sa kojeg vrbuju nove članove. Broj tog mobilnog je 062-840-1268. Pošaljite im poruku kojom ćete izraziti svoje mišljenje o njihovom delovanju u Srbiji.

 

 

Članovi ove organizacije su takođe napadali članove patriotskog udruženja Petrovgrad koji su želeli da Zrenjanin ponese naziv koji je nekada imao pre dolaska komunista na vlast. Članovi ove organizacije su aktivno učestvovali u nasilnim protestima koji su se održali u Beogradu i Novom Sadu. Učestvovali su takođe i u blokiranju auto-puta Beograd-Novi Sad. Miran Pogačar koji je uhapšen kao vođa nasilnog protesta u Novom Sadu je blizak prijatelj vođa organizacije “P.A.O.R.”.

 

 

Prismotra

 Саопштење за јавност

 

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке Шабац, одржана је конференција за новинаре кандидата за градоначелника испред листе „Александар Вучић – За нашу децу“, др Александра Пајића.

 

„Небојша Зеленовић се намеће силом, а у ствари је само технички градоначелник Шапца, док не буду одржани поновљени избори на 27 бирачких места и док наши суграђани не искажу своју вољу да Српска напредна странка победи на овим изборима“, поручио је Пајић.

 

Пајић се уједно осврнуо и на тренутну ситуацију поводом борбе против вируса Ковид-19, истакавши да је Зеленовић главни кривац за огроман број заражених становника Шапца, јер се оглушио о препоруке Завода за јавно здравље, како би и даље могао да организује јавна окупљања.

 

„Апелујем на Небојшу Зеленовића да престане са обмањивањем јавности и да почне озбиљно да се бави својим послом, да хигијенске пакете који се деле из буџета Града Шапца не ставља у личну промоцију. Скандалозно, непримерено и помало морбидно да неко стави флајер са својим ликом у хигијенски пакет који се дели нашим суграђанима, у овом тренутку, само како би себе промовисао“, истиче Пајић и додаје, да Зеленовић треба да зна да у моменту када се сви боримо против овог вируса, грађане најмање интересује лична промоција поменутог у политичке сврхе.

 

Симптоматично је и то, што је Градска изборна комисија донела одлуку да два бирачка места (39 и 41) у Мајуру, буду у Основној школи. Српска напредна странка се слаже да гласање не буде у амбуланти у Мајуру, али уједно сматра ову одлуку непримереном, јер се врши дискриминација над грађанима који живе у другом делу града и којима Основна школа није у близини. Такође, одлуку сматра и још једним Зеленовићевим лицемерством у низу, који лажно покушава да покаже бригу о грађанима, док о поновним гужвама на БМ, не размишља као о могућем потенцијалном заражавању. 

 

Невероватно је да ГИК, односно Душан Петровић и Зеленовић не могу да пронађу други адекватан простор у коме би могло да се спроведе гласање поменутог бирачког места, већ покушавају на све начине да умање подршку листи Српске напредне странке. 

Подсетићемо, у Мајуру је листа Српске напредне странке добила чак до три пута више гласова од листе Небојше Зеленовића. 

Овим путем, још једном позивамо ГИК да преиспита своју одлуку да гласање на ова два бирачка места не буде само на једном месту.

 

Српској напредној странци на челу са њеним председником Александром Вучићем, здравље грађана је на првом месту, те су страначке активности ГрО СНС Шабац сведене на минимум.

 

„Велико је задовољство бити кандидат Српске напредне странке за градоначелника у овако великом граду, те позивам све грађане, да када прође борба против опаког вируса, изађу на поновљене изборе и пруже још већу подршку листи „Александар Вучић – За нашу децу“ како би смо напокон послали Зеленовића и његове пулене у политичку прошлост“, закључио је др Александар Пајић.

 

ГО СНС Шабац

 

Nebojša Zelenović

Kako je buknula zaraza u Šapcu? Zelenović prvo pustio ljude na događaje bez mera, a sad deli pakete pomoći

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Zaraza u Šapcu eksplodirala je nakon organizacije tri javna skupa na kojima je učestvovalo više stotina ljudi

Pošto je od Šapca napravio žarište virusa COVID 19, Nebojša Zelenović prvo je pokušao da preko medija koje kontroliše Dragan Đilas, objasni da nije kriv. 

Pošto mu niko u Šapcu nije poverovao, jer tamo mu već odavno ne veruju, Zelenović je odlučio da pokuša da se građanima dodvori isporukom poklon paketa, koji sadrže set za dezinfekciju.

 Nikakve pakete Zelenović ne bi morao da deli, da se samo držao preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje da pooštri mere u gradu zbog opasnosti od rasta broja zaraženih. Umesto da posluša upozorenja zavoda, Zelenović je organizovao tri javna događaja u Šapcu, gde više stotina i hiljada ljudi prisustvuju bez zaštitnih maski, o čemu svedoče fotografije sa tih manifestacija.

Posle toga, zaraza je eksplodirala. Sada u pokušaju da zabašuri ličnu odgovornost, deli pakete, a ko zna šta će još dati samo da se dodvori građanima.

 

TV Šabac
Foto: RTV Šabac/PrintScreen

 

Šabac
Foto: Embargo

 

Šabac
Foto: Embargo

S obzirom na katastrofalni učinak njegove vladavine u Šapcu, najpoštenije bi bilo da da ostavku. Osim očiglednog licemerja oličenog u činjenici da je prvo dopustio širenje zaraze u gradu, a da sad deli sredstva za dezinfekciju, otvoreno je pitanje i vrednosti paketa i načina finansiranja. Jednostavno rečeno, ko je to platio i koliko košta?

Ovo pitanje je potpuno opravdano imajući u vidu prošlost Nebojše Zelenovića i njegove sudski dokazane sklonosti ka nenamenskom trošenju narodnih para. To je svakako i jedan od razloga, zbog kojih je izgubio izbore u Šapcu, pa sad poklon paketima vodi kampanju za ponovljene izbore na 27 biračkih mesta, koji će biti održani, iako ih on neprestano odlaže u strahu od suočavanja sa konačnim gubitkom vlasti. Zato je u paket sa dezinfekcionim sredstvima stavio i svoju fotografiju sa koje se smeši Šapčanima koje je unesrećio.

Poseban problem je što se u pratećem pismu lažno potpisao kao gradonačelnik Šapca, valjda namerno ignorišući činjenicu da je bivši i da tu funkciju obavlja samo formalno, dok je ne preda pobedniku izbora, predstavniku Srpske napredne stranke, koja ga je pobedila sa 12 hiljada glasova razlike. 

 

 Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да бивши градоначелник Небојша Зеленовић чини све и прибегава најбруталнијим лажима, само да би, упркос  јасно исказаној изборној вољи народа, још који дан седео у фотељи првог човека града.

Без трунке срамоте и одговорности за хаос који је направио у Шапцу, Зеленовић и њему блиски медији, покушава да свали кривицу на своје политичке неистомишљенике и одбрани своју криминалну власт, како би добио још мало времена за уништавање документације и брисање трагова о својим лоповлуцима почињеним током протеклих година његове власти.

Подсећамо, Небојша Зеленовић се три пута оглушио о директно упозорење Градског завода за јавно здравље да пооштри мере у граду због опасности од ширења инфекције. Јасно је да после ових упозорења није смео да организује јавне догађаје, али уместо да их откаже, Зеленовић допушта да се зараза шири, а цинично у интервјуу њему блиском таблоиду, упозорења завода назива  „непримереним“.

Да ли је за Зеленовића примерено то што је од Шапца направио жариште вируса Covid 19 и шта о његовом раду говори чињеница да је док су се стриктно поштовале мере републичког Кризног штаба, епидемија у Шапцу била под контролом? Колико му је стало до грађана Шапца говори и чињеница да је као саветника ангажовао  доктора Зорана Радовановића, који још није доказао да има лиценцу за обављање позива, а који се у борби против вируса истиче пре свега борбом против републичког Кризног штаба и  служењем ниским политичким интересима Драгана Ђиласа.

Бесмисленим оптужбама о наводној куповини гласова од стране Српске напредне странке, Небојша Зеленовић покушава да минимализује свој изборни дебакл и чињеницу да су га српски напредњаци поразили са чак 12 хиљада гласова разлике. Куповине гласова се сетио, јер је управо то оно чему он прибегава заједно са својим ментором Душаном Петровићем.  

Чињеница да је начелник Градске управе Милан Васић својим другарима без конкурса, јавног позива или било које законом предвиђене процедуре, а за наводно посматрање избора, поделио чак 4 милиона и 200 хиљада динара буди основану сумњу да је извршена пљачка, криминал и куповина гласова, јер Зеленовић без криминала не може да скупи ни део гласова које је добила Српска напредна странка. 

За њега је више од 30 хиљада гласова мисаона именица, за Српску напредну странку то је реалност, одговорност и обавеза да преузме власт по вољи народа и ослободи Шабац од лажова и криминалаца који купују гласове, мислећи да је све на продају, па и народ.

ГО СНС Шабац    

 

Dosije NATO špijuna: Ko je Vladan Živulović?

Vladan Živulović je direktor i predsednik NATO lobističke organizacije Atlantski Savet Srbije. Ovu organizaciju osnovao je posle petooktobarskih promena u Srbiji. Nekoliko godina pošto je osnovao Atlantski Savet Srbije, 2004. godine Vlada Dosa postavila je Vladana Živulovića za direktora Fonda za reformu sistema odbrane. Njegov zadatak je bio uništavanje Vojske Srbije

Vladan Živulović je na funkciji direktora Fonda za reformu sistema odbrane bio umešan u mnoge afere. Tako je u bescenje prodavao nekretnine Vojske Srbije kako po Srbiji tako i po Crnoj Gori. Za male pare prodao je brojna zemljišta i objekte Vojske Srbije na crnogorskom primorju. On je takođe bio umešan u afere kao što su gradnja stanova za vojsku, koje nikad nije izgradio. Takođe bio je umešan u afere nabavke vojne opreme različite namene. 

Od 2006. godine Vladan Živulović nalazi se na čelu Investicionog fonda “Equest” koji je investirao u razne infrastrukturne projekte u Srbiji i regionu. Preko investicionog fonda oprao je preko desetine miliona evra pokradenih od Vojske Srbije. Oko milijardu evra novca iz Srbije otišlo je u Bugarsku, Rumuniju i Crnu Goru, zemlje koje su ubrzo posle toga ušle u NATO pakt. Jedan deo novca iskorišćen je za potrebe referenduma u Crnoj Gori, posle koga je Crna Gora proglasila nezavisnost.  

 

 

 

 

 

 

 

Prismotra

 

dr Zoran Radovanović

ĐILASOV STRUČNJAK BEZ LICENCE: Radovanović prvi za pljuvanje kolega, ali kad Srbiji treba pomoć OKREĆE GLAVU

Foto: Youtube/Printscreen
Svesrdno tvrdio da porast onkoloških oboljenja nema veze sa NATO bombardovanjem

 

Od početka epidemije korone u Srbiji, pojedini centri moći u virusu su prepoznali saveznika protiv aktuelne vlasti i svega što nadležni preduzimaju kako bi epidemiju ugasili.

 Pošto im politika nije bila dovoljna u pomoć su pozvali "struku". Tako je slavu stekao epidemiolog Zoran Radovanović koji je do tada bio poznat samo kao doktor koji je svesrdno tvrdio da porast onkoloških oboljenja nema veze sa bombardovanjem Srbije. Ovaj vajni stručnjak najžešći je kritičar svih poteza republičkog Kriznog štaba, uvek spreman da "soli pamet svima", osim kad mu ponude da sam iznese program borbe i ideje za gašenje epidemije.

Radovanović tada beži glavom bez obzira i odbija da učestvuje u radu Kriznog štaba.

Ovih dana postao je, međutim, specijalni savetnik Nebojše Zelenovića, bivšeg gradonačelnika Šapca, pa je zanimljivo pitanje zašto se stavio na raspolaganje Zelenoviću, ali nikada Srbiji.

Upućeni kažu da ih je objedinila ljubav prema stranim centrima moći, ali i prema zajedničkom tajkunu, pa onda nije čudno što su obojica poznati kao Đilasov doktor i Đilasov gradonačelnik. Za borbu protiv vlasti na svim nivoima Đilas nije mogao da nađe bolje, jer svi bolji su u republičkom Kriznom štabu, pa su i Đilas i Zelenović spali na pomoć doktora bez licence.

Zoranu Radovanoviću, naime, puna su usta kritike na račun njegovih kolega, dok brojna pitanja ostaju bez odgovora.

 Izdvajamo najzanimljivija: Ima li dr Radovanović licencu za rad? Kada je napisao poslednji stručni rad? Kada je objavio poslednju stručnu knjigu i da li je tačno da je to bilo pre čak deset godina? Na kom je seminaru i kongresu učestvovao i dodatno se edukovao, jer kao što znamo, medicina neprestano napreduje i od lekara se traži kontinuirana edukacija.

To što je Radovanović godinama u penziji nije nikakav argument, jer i lekari u penziji mogu da rade u medicinskim ustanovama. Naravno, ako imaju licencu, koja je uslov za rad, a koja Radovanoviću fali.

Za dobacivanje iz ćoška, i pljuvanje kolega licenca, naravno nije potrebna. To može svako. Ali, to je pre nivo dežurnog kibicera, a ne uglednog stručnjaka, ako bilo ko bez licence uopšte može tako da se nazove

 

Upoznajemo vas sa vojvođanskim separatistima: Ko je Duško Medić?

Prismotra nastavlja da obaveštava javnost o vojvođanskim separatistima unutar organizacije “Nezavisno društvo novinara Vojvodine”. Ko je Duško Medić? Koja je njegova uloga u ovoj separatističkoj organizaciji?

Duško Medić se u vojvođanskoj separatističkoj organizaciji” Nezavisno društvo novinara Vojvodine” nalazi se na poziciji generalnog sekretara ove organizacije. Prošle godine  kada na njeno čelo dolazi hrvat Norbert Šinković na mesto predsednika NDNV, tada on postaje član upravno odbora NDNV sa drugim istaknutim vojvođanskim separatistima. “Nezavisnom društvu novinara Vojvodine” pridružio se 1999. godine.

Duško Medić je osoba sumnjivog seksualnog opredeljenja. Pored redovnog učestvovanja na gej paradama, Duško voli da se oblači u slobodno vreme kao žena. Čest je gost novosadske “Crne Kuće”. U pitanju je lokal u kome se okupljaju kako vojvođanski separatisti tako i razne devijantne osobe. Naziv ” Crna Kuća” je dobio po boji fasade u koju je ofarban. Karakteriše ga morbidna crna fasada, koja skriva devijantnost koje se dešavaju unutra. Duško Medić je u redakciji separatističkog portala”Autonomija” koji je pod kontrolom NDNV. Učestvovao je u Novom Sadu zajedno sa ženama u crnom u postavljanju 2016. godine izložbe o Vukovaru i navodnim zločinima Srba u njemu. Pored te izložbe učestvovao je i u organizovanju prikazivanja filma “Albanke su naše sestre” po Srbiji. U ovom filmu Srbi su prikazani kao zločinci i silovatelji.

Duško Medić je učestvovao na protestima u Novom Sadu 2017. godine. Učestvovao je takođe i na protestima “Podrži Rtv” i protestima “Ne davimo Beograd”. 

 

 

Prismotra

Nebojša Zelenović i Zoran Radovanović
FOTO: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac/NM Novi magazin
Dok Srbija na čelu sa Kriznim štabom vodi borbu protiv virusa COVID 19, Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca, koji uprkos volji naroda ne želi da napusti vlast, uveliko se bavi politikom, tačnije politikantstvom.2

 Njegov jedini cilj, nažalost nije pobeda nad zarazom, već pobeda nad Srpskom naprednom strankom i to po svaku cenu i na svaki način, osim jedinog legalnog i legitimnog-na izborima.

Tu mu je narod još 21. juna rekao da se skloni sa čela grada, što on uporno odbija da učini. Veliki prostor za laži i otvorene manipulacije prepoznao je tamo gde su ljudi najosetljiviji i gde nikom normalnom ne pada na pamet da se bavi bilo čim, osim zaštitom građana i njihovog zdravlja sa aspekta struke.

Videvši da mu želja za vlašću i ignorisanje volje naroda neće biti dovoljni u borbi za fotelju, u pomoć je pozvao doktora Zorana Radovanovića. Ovaj, nekada ugledni stručnjak, koji se ističe neprestanim politički motivisanim kritikama na račun Republičkog Kriznog štaba, nedavno je rekao i da u Srbiju treba poslati tim SZO, koji će voditi borbu protiv epidemije.

Zanimljivo je da je i ovaj put propustio priliku da da lični doprinos borbi protiv zaraze, već se zalaže za dolazak stranog tima. Još jednom je pokazao sklonost da dobacuje sa strane, umesto da se sam uključi u borbu. Svoje usluge Radovanović nije spreman da ponudi Srbiji, ali jeste Nebojši Zelenoviću, koga rado savetuje. Ne znamo samo da li su saveti stručne ili političke prirode, jer Zoran Radovanović je već 30 godina van srpskog zdravstvenog sistema, ali je očigledno već godinama debelo u politici.

 • Toliko ga je obuzela strast kritike vlasti da je propustio da vidi i činjenicu da se republički Krizni štab redovno konsultuje sa SZO i da svoj rad zasniva na preporukama ove organizacije. Naravno da svako ima pravo na kritiku, ali kad je ona u kontinuitetu neargumentovana, obojena ličnim političkim stavom, onda onaj ko je izriče sam gubi kredibilitet i sam sebe diskredituje, ma kako impresivnu biografiju imao

 

Odgovor Prismotre na optužbe crvene bande iz Marksa 21

Ultralevičarska plaćenička organizacija Marks 21 je pre nekoliko dana izdala sramno saopštenje povodom naših tekstova o Aleksandru Matkoviću i Srđanu Atanasovskom. Prismotra je detaljno raskrinkala dotične članove komunističkog lobija u Srbiji, što je provociralo ovu organizaciju da nam javno zapreti i pokuša da diskredituje naš rad.

Za početak, valja istaći da su pripadnici Marksa 21 u najmanju ruku sramota za utopijsku ideologiju koju predstavljaju. Vođe ove organizacije su uglavnom deca bogataša sa Dedinja, odrasla u raskošnim vilama, suprotno od radničke klase čije interese navodno zastupaju. Veći deo njihovog članstva verovatno nikad nije ni sekiru podigao. Kada bi ih video, Karl Marks bi gotovo sigurno poželeo da nikad nije napisao svoj Komunistički manifest.

 
Srđan Atanasovski
Srđan Atanasovski
 

Samim tim, jasno je da Marks 21 nema apsolutno nikakve veze sa radničkom klasom; u pitanju je organizacija koja prima strane donacije od nekoliko miliona evra i čiji članovi idu u Nemačku na skupo plaćene studije (čime su se Matković i Atanasovski maltene hvalili). „Drugovi“ i „drugarice“ su obični lažljivi šljam, plaćenici koji koriste komunističke floskule za svoje licemerno delovanje. Njihov jedini cilj je destabilizacija Srbije, rušenje državnog poretka i nipodaštavanje srpskih nacionalnih interesa.

Aleksandar Matković
Aleksandar Matković

Trebalo bi znati da su aktivisti Marksa 21 skloni i nasilničkom ponašanju: javnosti je poznat slučaj u kome je član ovog udruženja nožem izvršio napad na ulici. U pitanju je faktički ustaška, kukavička metoda napada, nešto što bi i Staljin najoštije osudio. Uzimajući u obzir sve izrečeno, članovi Prismotre smatraju da nema potrebe da se pravdaju licemernim otpadima iz Marksa 21. Ova organizacija je sramota za Srbiju, za istoriju Srbije, pa čak i za zaostalu i zastarelu ideologiju koju neuspešno glorifikuje. Njih savršeno opisuju stihovi čuvene pesme: „Komunjare, komunjare, vi volite samo pare…“

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац  оцењује да  бивши градоначелник Небојша Зеленовић, који је изгубио изборе, наставља да злоупотребљава  функцију градоначелника и команданта локалног Кризног штаба, као и да није предузео одговарајуће мере како би Шапчане заштитио од ширења заразе вирусом  Covid 19.

Небојша Зеленовић није способан за борбу против короне, али је заједно са својим сарадницима очигледно веома способан да настави криминалне активности у Шапцу, оценио је на конференцији за новинаре повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић и упитао ко је овластио начелника Градске управе Милана Васића да за 15 особа изврши  исплату  по 200 хиљада динара.

Говоримо о укупном износу од чак 3 милиона динара исплаћених особама које су пратиле републичке изборе и то исте оне изборе, које је Зеленовић бојкотовао  заједно са Градском изборном комисијом, рекао је Бирманчевић и истакао да је потпуно непознато на основу чега је тим особама исплаћен новац, као и на основу чега су баш те особе одабране да добију по 200 хиљада динара.

Бирманчевић је указао да је и на локалном нивоу почињен истоветни криминал када је  начелник Градске управе одлучио да  још 10 особа добије по 120 хиљада динара, како би пратили изборе на локалном нивоу 21. јуна.

Дакле, јавно питамо на основу чега је начелник градске управе поделио 4 милиона и 200 хиљада динара без јавног позива, конкурса и било каквих критеријума? Да ли је могуће да је толики новац подељен  по критеријуму политичке блискости Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу? Да ли је међу особама којима је начелник Градске управе заједно са Небојшом Зеленовићем дао новац без икакве званичне одлуке, документа и заседања комисије и возач бившег градоначелника Небојше Зеленовића?

Посебно је занимљива информација до које смо дошли да Зеленовић од тих особа сада тражи да му врате половину новца који им је дао Васић и да то правда чињеницом да имена људи који су добили новац нису нигде забележена, нема их у записницима нити су поднели извештаје о изборима које су наводно надгледали. 

Још једно веома важно питање је да ли су та средства употребљена за куповину гласова у корист Небојше Зеленовића?

Сва ова питања, наводи Бирманчевић, не смеју остати без одговора. То како је Зеленовић преваром и куповином гласова дошао и до то мало гласова које је добио, мора изаћи на видело и ми ћемо на томе инсистирати.

Дошао је крај Зеленовићевим манипулацијама и лажима његовог пропагандног тима, који он назива правни, а који подржава све Зеленовићеве лажи  оптужујући политичке неистомишљенике за управо оно чиме се бави Зеленовић, а то је куповина гласова.

Доказаћемо куповину гласова коју је спровео Зеленовић и за то ће одговарати пред надлежним органима, најавио је Бирманчевић и истакао да су српски напредњаци упркос томе што је Зеленовић куповао гласове, убедљиво победили са чак 12 хиљада гласова разлике.

Народ нам је дао поверење. Нећемо га изневерити, закључио је Бирманчевић.

 

ГО СНС Шабац 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

NE ZNA KUD ĆE VIŠE OD MUKE! Zelenović sramno podvrgava ruglu rad ljudi iz Zavoda za javno zdravlje

Foto: Media Centar
Da TV Šabac jednostrano i neobjektivno informiše, pokazuje i ova opomena REMa, kojom je toj televiziji naloženo da ustupi programski prostor i drugoj strani, tj. Zavodu za javno zdravlje, ali i da informaciju o opomeni objavi u svom programu.

 Savet Regulatornog tela za elektronske medije izrekao je je opomenu RTV Šabac zbog toga što je u svom tv programu u dva navrata, 10.4. i 17. 4. 2020. u emisiji "Pravo pitanje" emitovala programski sadržaj debatnog tipa u kojem su gosti iznosili negativne stavove o postupanju Zavoda za javno zdravlje Šabac za vreme trajanja pandemije virusa "Covid 19"

 Tom prilikom prekršeni su standardi profesije, jer druga strana, tj. niko iz zavoda nije dobio priliku da iznese kontraargumente i odbrani se od neosnovanih napada na rad zaposlenih u zavodu.

Da TV Šabac jednostrano i neobjektivno informiše, pokazuje i ova opomena REMa, kojom je toj televiziji naloženo da ustupi programski prostor i drugoj strani, tj. Zavodu za javno zdravlje, ali i da informaciju o opomeni objavi u svom programu

 

Nebojša Zelenović

Politički triler u Šapcu: Zelenović i saradnik Mijailović u ulozi "kako sačuvati fotelje i vlast" po svaku cenu!

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac
Kao da mu nije dosta saradnika sumnjive reputacije, Nebojša Zelenović ovih dana promovisao je i izvesnog Aleksandra Mijailovića, kao šefa pravnog tima.

Ovaj tek svršeni student prava, pokušao je da drži lekciju iznošenjem ličnog stava u, jednom delu opozicije bliskom, tabloidu. Dečko je optužio srpske naprednjake za kupovinu glasova u Šapcu, pa još i za kriminalno udruživanje, sve pozivajući se na ustav i Ustavni sud.

Scenario dostojan političkog trilera holivudske produkcije obogatio je i uplitanjem u priču Bezbednosno informativne agencije. Ali vratimo se stvarnosti i realnom životu, koji se odvija daleko od Nebojše Zelenovića i njegovog mladog, neiskusnog, a kako se saznaje i ucenjenog saradnika, kojem je zaprećeno da ukoliko ne pokuša da po svaku cenu "obori" nesumnjivu  pobedu srpskih naprednjaka u Šapcu, zaboravi na dalju karijeru.

 Tako, Mijailović, doduše, tačno kaže da Ustav Republike Srbije u članu 2 kaže da nijedna politička organizacija "ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene volje građana". Kad to već tako dobro zna, slobodno bi sa tim saznanjem mogao da upozna i svog kolegu po struci, takođe pravnika Nebojšu Zelenovića, koji odbija da napusti vlast, čvrsto držeći se za fotelju, uprkos slobodno izraženoj volji građana, koji su mu sa skoro 12 hiljada glasova više za Srpsku naprednu stranku, poručili da ga ne žele na čelu Šapca.

Pošto on to uporno ignoriše, izmišlja filmove sa triler zapletima i mašta o ostanku na vlasti, njegov mladi pripravnik Mijailović odlučno se, osim ustava, poziva i na Ustavni sud. Zanimljivo je da ovaj pravnik, uporno preskače jednu važnu sudsku instancu i nijednog trenutka ne pominje Upravni sud. Možda zato što se Upravni sud već izjasnio o svim njegovim lažima o navodnoj  krađi izbora i jeftinom pokušaju da se u Šapcu ponište izbori, kako bi Zelenović izbegao da prizna očigledan poraz.

Podsećamo, Upravni sud je odlučio da se izbori u Šapcu ponove na 27 biračkih mesta i to isključivo iz proceduralnih razloga, dok o nekakvoj krađi ili još gore, kupovini glasova o čemu bulazne Zelenović i njegovi saradnici nema ni govora. To je razlog zašto u analizi mladog pravnika Upravni sud ne postoji.

Odbijanjem da prizna izborni poraz i uprkos volji naroda ostane na vlasti, Nebojša Zelenović upustio se u ozbiljan kriminal za koji čak nije sposoban da nađe ni dobrog advokata.

O tome ko ga brani i kakve stavove zastupa svedoče i fotografije na kojima Mijailović promoviše vrednosti za koje se očigledno zapravo zalaže, pa tako na majici koju nosi ponosno ističe natpis "kokain i kurve", dok na drugoj nije najjasnije da li je Jednooki Džek ili Kapetan Kuka.

Samo što ovaj gusar ne otima blago, već zajedno sa svojim šefovima Dušanom Petrovićem i Nebojšom Zelenovićem  učestvuje u prekrajanju izborne volje naroda.

 

Nebojša Zelenović

ZELENOVIĆ OPET OBMANJUJE JAVNOST: Dr Radovanović demantovao da je postao deo tima šabačkog manipulanta

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac
Zelenović je juče objavio da je formirao ekspertski tim za Šabac, koji čine tri stručnjaka, među kojima je i dr Radovanović

Profesor dr Zoran Radovanović juče, je samo nekoliko sati posle objave Nebojše Zelenovića da će biti deo njegovog tima, to odlučno demantovao.

Tako je propao još jedan pokušaj Zelenovićeve manipulacije javnosti i pokušaj stvaranja slike o nekakvom gradonačelniku, koji izgara u borbi za očuvanje zdravlja Šapčana, dok zapravo čini sve da , uprkos izbornoj volji Šapčana, što duže ostane na vlasti.

Zelenović je juče objavio da je formirao ekspertski tim za Šabac, koji čine tri stručnjaka, među kojima je i dr Radovanović.

Taj tim trebalo bi, kao je naveo Zelenović, da pomogne u saniranju epidemiološke situacije u Šapcu. Osim što je iz čisto politikantskih razloga, još jednom pokušao da zaobiđe republičke institucije, Zelenović je u zabludu doveo i članove svog fantomskog ekspertskog tima.

Naime, od jednog  neformalnog susreta  sa dvojicom stručnjaka, tokom kojeg je bilo reči o epidemiološkoj situaciji u Šapcu, Zelenović  je pokušao da napravi osnivačku sednicu nekakvog ekspertskog tima za Šabac, kompromitujući samog sebe činjenicom da ga članovi tog tima demantuju.

Dakle, priča o ekspertskom timu je samo još jedna u nizu laži bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, dokazanog eksperta za izigravanje izborne volje naroda i čuvanja fotelje i vlasti po svaku cenu.

 

 

 

Nebojša Zelenović

ZELENOVIĆ PRETVORIO ŠABAC U ŽARIŠTE, PA FORMIRAO PRIVATNI STRANAČKI TIM! Neće da pomognu Srbiji, ali hoće bivšem gradonačelniku?!

Foto: Facebook/Gradonačelnik Nebojša Zelenović - Grad Šabac - zvanična stranica
Pošto je Šabac uveo u epidemiološku katastrofu bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji po svaku cenu želi da zadrži vlast, odlučio je da osim što vlada mimo volje naroda, napravi i paralelni sistem odbrane Šapca od virusa Covid 19.

Tako je Nebojša Zelenović, naš najčuveniji epidemiolog, virusolog, infektolog, gradonačelnik, političar, komandant lokalnog kriznog štaba i šta još sve ne, formirao svoj privatni stranački tim, za koji kaže da je ekspertski. 

Tim čine stručnjaci među kojima je dr Zoran Radovanović, koji je na početku epidemije na poziv republičkih vlasti da pomogne Srbiji, to glatko odbio. Nedavno je takođe rekao da ne želi da vadi „kestenje iz vatre“, na taj način odgovorivši na pitanje zašto se ne uključi u borbu protiv korona virusa. Utisak je da mu je umesto da pomogne Srbiji, bilo zanimljivije da neprestano kritikuje požrtvovan rad članova Republičkog kriznog štaba. 

Članovi Republičkog kriznog štaba, inače, dobrim delom su upravo Radovanovićevi studenti i ono što je nesporno je da ih je dobro naučio i da je bio odličan predavač. S punim pravom mogao je da bude ponosan na njih, ako već nije želeo da im pomogne. Ipak, nešto drugo je dirnulo uvaženog profesora, a nije reč o pozivu naroda, ni njegovih bivših studenata, ni državnih organa. 

Vapaj za pomoć Nebojše Zelenovića, koji je izgubio izbore u Šapcu, pustio da se zaraza razbukti u gradu, a zatim umesto od Republičkog kriznog štaba, tražio pomoć od stranih ambasada, stigao je do Zorana Radovanovića. 

Njegova stručnost i kompetencija nisu sporne. Neobično je to što je spreman da pomogne samo Nebojši Zelenoviću, a ne celoj Srbiji. Zelenović je u svoj ekspertski tim pozvao još dvojicu stručnjaka, jednog deklarisanog protivnika vlasti i još jednog penzionera, doduše epidemiologa.

Zanimljivo je da Zelenović nije potražio pomoć Republičkog kriznog štaba, koji brine o Šapčanima više od njega, dok se on samo bavi strančarenjem, birajući po tom kriterijumu čak i stručne saradnike. Već danas u beogradske bolnice biće smešteno i nekoliko Šapčana. Za državne organe svi su građani isti. Zelenović je taj koji ih razvrstava po političkoj liniji, pa se savetuje samo sa stručnjacima koje mu predlažu Dragan Đilas i Dušan Petrović.

Nadamo se da će bar njima moći da objasni kako je napravio žarište virusa od grada na Savi i zašto se tri puta oglušio o javno upozorenje Gradskog zavoda za jano zdravlje Šabac da zbog opasnosti od nadiruće zaraze, pooštri mere u gradu. Možda će, takođe, uspeti da im objasni i zašto je pošto je tri puta upozoren, ipak organizovao javne događaje sa više stotina i hiljada ljudi u Šapcu.

Nije isključeno da će se razumeti. Ipak su oni svoji. A Šapčanima ostaju prenosi konferencija za novinare Republičkog kriznog štaba, svakog dana u 15h. Jer oni, posle svega što im je priredio Zelenović, znaju kome da veruju. Njemu sigurno ne.

 

NATO agenti u Srbiji: Šta je Atlantski Savet Srbije?

U Beogradu na adresi Bulevar Oslobođenja br. 83 nalazi se sedište NATO lobističke organizacije pod nazivom  Atlantski Savet Srbije. Ova organizacija osnovana je 2001. godine neposredno posle petooktobarskih promena i dolaska DOS-a na vlast. Ovu NATO lobističku organizaciju osnovao je špijun Vladan Živulović. On je već 19. godina predsednik ove organizacije koja okuplja NATO agente u Srbiji. O Vladanu Živuloviću pisaćemo detaljnije u nekom od narednih tekstova. 

Atlantski Savet Srbije okuplja NATO lobiste i agente iz cele Srbije. Posle osnivanja ove organizacije 2001. godine dosovski političari su članove ove organizacije ubacili u pojedine bezbednosne strukture Srbije. Kada govorimo o akcijama Atlantskog Saveta Srbije tu moramo navesti i njihovo vrbovanje mladih ljudi po fakultetima. Pre nekoliko godina agenti ove organizacije vodili su mlade studente iz Beograda u NATO baze na Kosovu. Objašnjavajući im kako Srbi žive normalno na Kosovu i ne trpe nikakve pritiske od Albanaca. Što je jedna obična laž. Godine 2018 Atlantski Savet Srbije je organizovao projekat pod nazivom “Doseg Mladih”. Ovaj projekat je podržala i Američka ambasada u Beogradu. Cilj ovog projekta je bio vrbovanje mladih ljudi da budu novi NATO agenti u Srbiji. 

Atlantski Savet Srbije je organizovao još jedan projekat pod nazivom “Edukacija profesora”. Preko 40 profesora sa Beogradskih univerziteta otišli su na Frušku Goru kako bi bili obučavani kako da vrbuju mlade studente za potrebe ove organizacije u Srbiji. I ovaj projekat je finansirala Američka ambasada u Begradu. Pojedini predavači na ovom projektu bili su i NATO oficiri.

Vladan Živulović

Zadnjih nekoliko meseci ova NATO ćelija u Srbiji dobila je zadatak da napada Srbiju zbog kupovine ruskog i kineskog naoružanja. U jednom od tekstova u novinama “Danas” Vladan Živulović je naveo da će Srbija snositi posledice zbog saradnje sa Rusijom i Kinom. Ova organizacija je u Beogradu poznata i po novčanim prevarama. Članovi ove organizacije često uzimaju na stotine hiljada evra pojedin imućnim ljudima u Srbiji kako bi im dogovorili sastanke sa Američkim i NATO funkcionerima.

 

 

Prismotra

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке упозорава на катастрофалне последице власти Небојше Зеленовића, који је као командант локалног кризног штаба директно одговоран за то што је Шабац постао најжешће жариште вируса Covid 19.

Повереник Српске напредне странке и будући градоначелник Шапца др Александар Пајић подсетио је на конференцији за новинаре  да је Небојша Зеленовић, у време ванредног стања, водио политику неусаглашену са мерама републичког Кризног штаба. 

Зеленовић је отварао пијаце док  нигде у Србији нису радиле и без потребе и консултација са стручњацима  отварао болницу у згради Економске школе, упорно пркосећи републичком Кризном штабу и водећи неку своју политику , која се по Шапчане показала кобном и којој ових дана  ни криви ни дужни плаћају цех.

Небојша Зеленовић је жртвовао грађане Шапца зарад личних политичких интереса, а посебно је монструозно  што је после избора, видевши да је изгубио подршку Шапчана,  Зеленовић почео да им се свети додатним немаром према њиховом здрављу. Он је, наиме,  упорно игнорисао упозорења Градског завода за јавно здравље Шабац,  да је неопходно пооштрити мере, због претећег раста броја заражених у граду.

Као командант градског Кризног штаба, Зеленовић је директно одговоран за то што није реаговао на та упозорења о којима постоје писани трагови и сви документи. Одлуку о пооштравању мера, Зеленовић је донео тек 10 дана касније, када је већ било касно пошто је у међувремену организовао 3 јавне манифестације у самом граду које су окупиле више стотина, па и хиљада људи, нагласио је Пајић.

Он је оценио да је Небојша  Зеленовић  опасности од заражавања изложио све присутне на  манифестацијама Руже Липолиста, коњичким тркама и седници Главног одбора Демократске странке, али и чланове њихових породица и тако допринео вишеструком увећању броја заражених и оболелих. 

Зеленовић је својим неодговорним понашањем број заражених у Шапцу довео до више од 1300 људи, а више од  2 хиљаде контаката је под надзором. То је црни биланс Зеленовићеве власти у време епидемије, истиче повереник Српске напредне странке за Шабац.

Осврћући се на тужбу коју је Зеленовић најавио против председника Србије Александра Вучића, др Пајић је оценио  да је срамота што је Зеленовић једини градоначелник у свету,  који је тужио председника своје државе. Али то личи на њега и његово јефтино политикантство, каже Пајић и подсећа да је Зеленовић кампању почео из Брисела, а не из Србије, као и да  и непрестано тражи упориште у страним амбасадама, а не у свом народу.

Зато је на изборима  добио чак 12 хиљада гласова мање од Српске напредне странке, каже Пајић и истиче да ће Зеленовић  одговарати за сва злодела која је учинио  у Шапцу, чим Српска напредна странка као победник  избора преузме власт.

ГО СНС Шабац

 

Ko je Srđan Atanasovski? Ko je organizovao protest ispred Centralnog zatvora u Beogradu?

Posle blokade auto-puta Beograd-Novi Sad teroristička levičarska organizacija pod nazivom Marks 21 izvela je u Beogradu novu akciju. Članovi Marks 21 prošle nedelje blokirali su Centralni zatvor u Beogradu. Ispred Centralnog zatvora okupljenim članovima ove organizacije i demonstrantima obratio se član Marks 21 Srđan Atanasovski. Označavanjem vođa i članova terorističke levičarske organizacije Marks 21 pokušaćemo da sprečimo njihove dalje akcije u Beogradu i Srbiji.

Srđan Atanasovski

Organizacija Marks 21 ima ćelije u svim gradovima Srbije. Može se reći da su najaktivniji u Beogradu i Novom Sadu. Srđan Atanasovski je jedan od istaknutijih članova ove ekstremističke organizacije u Beogradu.Pa je na sebe preuzeo organizaciju proteta ispred Centralnog zatvora u Beogradu. On je takođe aktivno učestvovao u nasilnim protestima u Beogradu prethodnih nedelja. Na društvenim mrežama često postavlja slike gde poziva na nasilje i paljenje. 

Organizacija Marks 21 izazvala je veliku buru u javnosti kada je pre nekoliko godina podržala ubistvo Ruskog ambasadora u Istanbulu. Jedan deo operacija Marksa 21 je i napad na Rusku Federaciju i Vladimira Putina. U ovim operacijama aktivno učestvuje i Srđan Atanasovski. Srđan Atanasovski je podržao akciju skrnavljenja spomenika pokojnog Patrijarha Pavla, ovu akciju izveli su ekstemni levičari u Beogradu, gde su na spomenik okačili žensku kecelju. 

Kada govorimo o Srđanu Atanasovskom moramo reći da je osoba koja se zalaže za ukidanje Republike Srpske, širenju propagande da su Srbi genocidan narod, da su Srbi počinili genocid nad Albancima na Kosovu, napadima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, nije baš normalna osoba. On je otišao i korak dalje kada je na društvenim mrežama napisao ljudima koji ne mogu da imaju decu “Jebale vas bebe”, gde je napao ljude kojima je potreban novac od države za veštačku oplodnju.uh gz

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРОУНС: Правосудни систем скандалозним одлукама угрожава информисање у Србији

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) сматра да однос судова и медија није увек једноставан нити пријатан, али слободно информисање и независно судство морају заједно да раде на стварању друштва које се залаже за владавину права.

Владавина права не постоји без транспарентне правде и поверења јавности у правосуђе, а медији су неопходни за изградњу и одржавање тог односа поверења. 

Међутим, најновија одлука Вишег суда у Београду којом се новинама „Информер“ забрањује да пишу о Драгану Ђиласу је, не само скандалозна, него улива и дубоко неповерење. Делује готово нестварно да се тако нешто дешава у 21. веку. 

ПРОУНС сматра да правосудни систем не треба на медије да гледа као на непријатеље. Правосудни систем треба да препозна суштинску улогу коју медији "играју" у информисању јавности о дешавањима у друштву. За правилно функционисање правосудног система неопходно да се правда дешава пред очима јавности.

Судови и медији имају и доста додирних тачака, које се препознају у заједничкој борби против криминала и корупције у друштву, а такође су под константним притиском политичких и економских моћника. 

ПРОУНС се пита да ли оваквом одлуком неко са високог нивоа судске власти, можда враћа услуге политичком и економском моћнику? И ово није први пут. Чланице нашег удружења истичу искуство да за исти или слични проблем, правосудни органи доносе тотално другачије пресуде али опет у интересу медија који су блиски Драгану Ђиласу.  

ПРОУНС у најмању руку очекује независно и правично понашање судства као и да се о овом преседану изјасне, пре свега, струковна удружења али и колеге из целокупног еснафа. Нећемо замерити ако се и правосудни систем огласи, јер оваквим и сличним одлукама угрожавају право грађана на информисање.

Врање, 17.07.2020. године                                                    

председник ПРОУНС-а

Зоран Величковић 

 

 

 НЕДОПУСТИВО МЕШАЊЕ ПРАВОСУЂА У УРЕЂИВАЧКУ ПОЛИТИКУ МЕДИЈА

Пресуда, којом је Виши суд у Београду забранио листу „Информер“ да о Драгану Ђиласу убудуће пише у одређеном контексту, груб је и недопустив покушај правосуђа да креира уређивачку политику медија. 

Друштво новинара  Војводине сматра да је реч о преседану који излази из оквира правног система и судске праксе јер Суд може да пресуђује само по питању инкриминација које су, и ако су, већ учињене. Претпостављајући да  „Информер“ о Ђиласу намерава да пише на одређен начин, Суд је у изреци забранио да то чини, а главном уреднику запретио казном од 100.000 динара. 

Дубоко смо уверени да је Виши суд у Београду на овакав начин атаковао на слободу медија, подлегавши политичком, или неком другом утицају Ђиласа.

Друштво новинара Војводине још једном изражава протест због овакве пресуде Вишег суда у Београду и позива остала новинарска и медијска удружења да се о овом случају јавно изјасне.

 

У Новом Саду, 17.јула 2020. године                                   

 

    У име ДНВ-а, 

 председник Петар Кочић 

 

Удружење електронских медија Comnet изражава запрепашћење одлуком Вишег суда у Београду којом се новинама  Информер забрањује да пишу о Драгану Ђиласу. Поштујући независност судства, ипак не можемо да останемо неми на одлуке, које претендују да угрозе слободу медија као једну од стечених демократских вредности у нашој земљи. Сматрамо да је ситуација тим опаснија што је изазвана деловањем са тако високог нивоа судске власти, који никада не сме да подлегне политичком опредељењу оних који је чине. У том смислу изражавамо уверење да одлука о забрани писања нашим најчитанијим дневним новинама није ни у каквој вези са чињеницом да су судије, које су донеле такву пресуду постављене баш у време власти Драгана Ђиласа. Удружење електронских медија Comnet очекује да се о овом преседану изјасне струковна удружења, као и колеге из редакција домаћих медија, како бисмо заједно одбранили право грађана на непристрасно и објективно информисање. 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац сматра да је директном кривицом Небојше Зеленовића створена потреба за активирањем привремене болнице у Економској школи у Шапцу.

Подсећамо, Зеленовић је тај простор припремао и хвалио се како Шабац има привремену болницу у тренутку када то уопште није било потребно и када Шабац није био жариште.

Нажалост, пошто се три пута оглушио о упозорења Градског завода за јавно здравље да пооштри мере у граду због лоше епидемиолошке ситуације и пошто је упркос  тим упозорењима,  организовао јавне догађаје у граду, укључујући и седницу Главног одбора Демократске странке, Зеленовић је сада дочекао да прими пацијенте у Економску школу.

Јасно је и да је лично допринео ситуацији у којој су потребни додатни болнички капацитети. Јасно је и да га због тога не пече савест. Срамно је што се својим катастрофалним учинком и чињеницом да је од Шапца направио жариште вируса, Зеленовић сада још и размеће одушевљен што ће се пацијентима пунити Економска школа.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац, којој се грађани непрестано обраћају за помоћ, немоћни пред бахатошћу бившег градоначелника, који не жели да напусти власт, захтева од Небојше Зеленовића да својим неодговорним деловањем престане да урушава  здравље народа. Његов одлазак са власти није више питање политике, већ очувања физичког здравља.

 

 

ГО СНС Шабац

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац констатује да је Небојша Зеленовић у страху од онога што је учинио у Шапцу, у потпуности изгубио додир са реалношћу. Само тако се може објаснити његова најава тужбе против председника Србије Александра Вучића.

У страху од личне одговорности, пре свега кривичне, пошто морала нема па ни морална одговорност не може бити тема, Небојша Зеленовић гледа на кога ће да свали кривицу за експлозију заразе у Шапцу, за коју је лично одговоран. И да, тачно је да је ванредну ситуацију у Шапцу увео пре свега из политичких разлога, како би одложио понављање избора на 27 бирачких места и свој коначни одлазак са власти.

Број заражених почео је рапидно да расте тек после тога и то пре свега захваљујући чињеници да се Зеленовић чак три пута оглушио о упозорења завода да пооштри мере у граду. Али њему је било важније да се додвори Драгану Ђиласу и Зорану Лутовцу одржавањем седнице Главног одбора Демократске странке у Шапцу, само два дана после упозорења завода. И сад су му је крив Вучић.

Од Александра Вучића Небојша Зеленовић је могао много тога да научи. И како се ради за народ, и како се влада поштено и како се воли Србија. Уместо да му буде пример, Александар Вучић је Зеленовићу мета. Па није Вучић на власти у Шапцу 20 година, него Небојша Зеленовић и Душан Петровић. А кад се против њих поднесу тужбе, одговараће бар толико година колико су владали, крали и на крају од Шапца направили жариште вируса.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац подсећа Зеленовића да је за ситуацију у Шапцу крив он сам и локални кризни штаб којим командује, а не Александар Вучић.

И последице за то ће морати да сноси, чим се спроведе изборна воља народа и Српска напредна странка преузме власт у Шапцу.

ГО СНС Шабац

 

 

 

Nebojša Zelenovič

ZELENOVIĆ ZBOG SOPSTVENIH INTERESA UGROZIO ZDRAVLJE ŠAPČANA: Virus bukti, dok on određuje pravila kako njemu odgovara

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Tri puta se oglušio o preporuke Zavoda za javno zdravlje

Svojom neodgovornošću i neprestanim odlaganjem ponavljanja izbora na 27 biračkih mesta u Šapcu, Nebojša Zelenović je u gradu na Savi napravio nemerljivu štetu i to ne samo materijalnu.

Šteta koju je prouzrokovao nažalost meri se stepenom ugroženosti zdravlja Šapčana, brojem zaraženih i teško obolelih. Sada kada je video u kakav je haos doveo Šapčane, kao davljenik za slamku, počeo je da se hvata mišljenja Gradskog zavoda za javno zdravlje, pa čak i republičkog Kriznog štaba. I ništa tu ne bi bilo neobično, da se ne zna da je Nebojša Zelenović do sada u potpunosti ignorisao ove dve institucije. Da ne govorimo o tome da se tokom proteklih meseci nije libio da iznosi brojne kritike i klevete na njihov račun, valjda misleći da je stručniji od svih lekara, epidemiologa i infektologa koji se požrtvovano i predano bore da sačuvaju zdravlje građana Srbije, dok se Zelenović sa sličnom predanošću bori samo da sačuva fotelju gradonačelnika iz koje su ga inače, građani Šapca izbacili još 21.juna.

Pošto se tri puta oglušio o preporuke zavoda da se pojačaju mere zaštite u gradu, a u međuvremenu organizovao tri javna događaja, među kojima i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke u šabačkom pozorištu, u gradu je došlo do eksplozije infekcije. Nezadovoljni načinom sprovođenja zaštitnih mera, koje su u nadležnosti lokalnog kriznog štaba, na čijem je čelu upravo Zelenović, pobunili su se i lokalni ugostitelji. Naime, Zelenović je od njih tražio da rad ograniče do 20h. Problem je nastao kada je postalo jasno da ta odredba ne važi za sve. I ovde je Zelenović primenio dvostruke standarde, pa su ugostitelji, koji su mu prijatelji ili poslovni partneri mogli da rade čak do 23h. Naravno da su se protiv te nepravde oštro pobunili ostali vlasnici ugostiteljskih objekata, koji od svog posla izdržavaju porodice i nemaju druge prihode.

Videvši kakav je haos izazvao u gradu, Zelenović se dosetio da opet izbegne odgovornost i pozvao u pomoć Gradski zavod za javno zdravlje od kojeg očekuje odluku o vremenu rada kafića.  Sad kad je napravio probleme Šapčanima, on zove zavod da "vadi kestenje iz vatre".

Podsećamo, to je onaj isti zavod čija je tri upozorenja da je Šabac u opasnosti u potpunosti ignorisao, a često i kritikovao njihov rad. Još jedne institucije se Zelenović setio ovih dana-republičkog Kriznog štaba. Njih će da pita da li da se na dve nedelje zatvori "Jazaki" zbog epidemiološke situacije. Izgleda, da se više ne usuđuje da sam donese ni jednu odluku. Čini se da je to  jedino odgovorno što je počeo da radi. Da prestane da donosi odluke i skladu sa voljom naroda što pre napusti poziciju gradonačelnika.

To je jedini način da se u Šabac vrati red i stabilizuje epidemiološka situacija.

 

 

 

 

 

Ko je Aleksandar Matković? Ekstremni levičar, Marks 21…

Prošle nedelje održane su demonstracije u Novom Sadu. Jedna grupa ljudi pokušala je da blokira auto-put Beograd-Novi Sad. Okupljenima se kao vođa obratio Aleksandar Matković koji je ujedno bio i vođa blokade auto-puta. Ko je Aleksandar Matković? Kojoj ekstremnoj organizaciji on pripada?

Aleksandar Matković

Aleksandar Matković je član ekstremne levičarske organizacije pod nazivom Marks 21. Članovi ove organizacije aktivno učesvuju na protestima po Srbiji. Jedna od njihovih akcija je i blokada auto-puta Beograd-Novi Sad. Takođe primećeni su i na drugim lokacijama u Srbiji, Narodna skupština, Centralni zatvor Beograd. Članovi ove organizacije poznati su po nasilju. Pojedini njihovi članovi bili su osumnjičeni za pokušaje ubistva i druga teška krivična dela.

Aleksandar Matkoviće je zajedno sa drugim pripadnicima  Marks 21 napadao pripadnike patriotskih organizacija. Jedan od razloga napada na patriote od strane Marksa 21 i Aleksandra Matkovića je to što se ova organizacija zalaže za nezavisno Kosovo, ukidanje Republike Srpske. Aleksandar Matković je bio u Berlinu gde je učestvovao na protestu ekstremnih Nemačkih levičara.

Aleksandar Matković živi u Novom Sadu. Završio je Filozofiju u Novom Sadu da bi potom školovanje nastavio u Nemačkoj. U Nemačkoj dolazi u kontakt sa ekstremnim levičarima koji ga obučavaju za izvođenje nasilnih demonstracija koje smo mogli da vidimo ovih dana u Beogradu i po Srbiji.

 

 

ANA BRNABIĆ ODGOVORILA ZELENOVIĆU: Prekinite da iznosite laži, bolje je da se svi borimo protiv zajedničkog neprijatelja!

Tanjug


 

ANA BRNABIĆ ODGOVORILA ZELENOVIĆU: Prekinite da iznosite laži, bolje je da se svi borimo protiv zajedničkog neprijatelja!

Povodom neistina koje je prethodnih dana iznosio u javnost o borbi protiv koronavirusa u Šapcu, predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je otvoreno pismo gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću. Pismo premijerke Brnabić prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Zelenoviću,
 
Primorana sam da Vam drugi put u poslednjih nekoliko meseci odgovaram na ovaj način. Ovoga puta to činim nakon niza neistina koje ste u prethodnim danima izgovorili o borbi protiv virusa Covid 19 u Šapcu.
 
Kao što Vam je poznato, epidemiološka situacija nije dobra u mnogim gradovima i opštinama u Srbiji. U ovom trenutku suočeni smo sa najvećim izazovom u glavnom gradu od početka pandemije. Od prvoga dana ove borbe, Vlada Republike Srbije se odnosila prema svakoj sredini na isti način. Prateći svakodneno epidemiološku situaciju, pomagali smo svakoj opštini ili gradu u meri u kojoj je ta pomoć bila neophodna u datom trenutku. Ovo moram da Vam naglasim jer od prvog dana ove borbe, Vi ovu krizu pokušavate da iskoristite za politički obračun i dobijanje političkih poena.
 
Kao što verujem da znate, odlukom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Veterinarski institut u Šapcu radi PCR testove na korona virus već više od 10 dana. Primera radi, samo tokom jučerašnjeg dana je urađeno 140 testova. Želim da Vas obavestim da će već u narednim danima kapacitet biti povećan na 250 testova dnevno, s obzirom na to da je u Institut upućeno dodatno ljudstvo i oprema. Pre nego što smo Veterinarski institut stavili u funkciju borbe protiv korona virusa, testove iz Šapca su obrađivale druge laboratorije po Srbiji, kao što i danas rade, kada ima potrebe za obradom većeg broja testova od dnevnog kapaciteta samog instituta.
 
Dobro Vam je poznata činjenica da je Vlada Republike Srbije obezbedila i PCR i serološke testove za svaku zdravstvenu ustanovu koja vrši testiranje građana na Covid 19. Poznato Vam je da imamo skoro 200 hiljada PCR testova na raspolaganju, kao i da svakog jutra proveravamo stanjnje sa brojem testova u svakoj opštini i šaljemo dodatne testove ukoliko za tim ima potrebe. Kada već sve to znate, nemojte da obmanjujete javnost da je lokalna samouprava u Šapcu ta koja obezbeđuje testove jer se radi o tendenciozno plasiranim neistinama u cilju Vaše sopstvene političke promocije.
 
Borba protiv korona virusa je teška, trajaće dugo i Vlada Republike Srbije nema nikakve sumnje da će zajedno sa svim svojim građanima iz te bitke izaći kao pobednik. Kao što sam pokušavala da Vam skrenem pažnju kada ste slične dezinformacije plasirali tokom prvog talasa borbre protiv korona virusa, i tada sa željom da našu zajedničku borbu protiv ovog strašnog virusa iskoristite samo i isključivo u cilju sopstvene političke promocije, i sada Vas molim da ostavite politiku po strani, da na trenutak zaboravite na sopstvenu medijsku promociju, da ne plasirate lažne vesti i ne pribegavate lažnoj patetici jer sve ovo šteti pre svega našem zdravstvenom sistemu, našim lekarima i njihovim saradnicima, a samim tim i svim građanima Republike Srbije.
 
Još jednom, i nadam se poslednji put, najsnažnije apelujem da se suzdržite od politizacije trenutne situacije u zemlji i još jednom Vas molim da ne oduzimate vreme ni sebi, ni zdravstvenim radnicima, ni predstavnicima Vlade Republike Srbije plasiranjem laži koje onda neko mora da demantuje činjenicama, umesto da se svi zajedno borimo protiv zajedničkog neprijatelja".

 

Mile Isaković

DO JUČE PONOS SRBIJE, DANAS ZELENOVIĆEVA PRISTALICA! Zar da sportista krši mere i "bori se" protiv Vučića usred korone

Foto: YoutubePrintscreen/ Klub Šampiona
Vujovićevim napadom na predsednika Vučića i ustajanjem protiv opšte borbe sa nevidljivim neprijateljem šokiran je i njegov bivši saigrač Mile Isaković.

Srpska javnost, kako sportska, tako i ona druga, već drugi dan, šokirana izjavom čuvenog rukometaša Veselina Vujovića, komentariše kako je moguće da neko ko je prenosio slavu ove zemlje  širom sveta, otvoreno napada instituciju predsednika države, ali i Aleksandra Vučića lično. Ono što je najskandaloznije je činjenica da je proslavljeni sportista Vujović ustao protiv mera kojima se sprečava širenje zaraze  virusom Covid u Srbiji.

Njegovi napadi naišli su na ogromno neodobravanje građana, predstavnika vlasti, ali i sportista. Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac ocenjuje da su Vujovićevi napadi apsolutno neprihvatljivi.

- Kao bivši sportista, a sada kao načelnik Mačvanskog okruga i kao  predstavnik vlade i državnih organa moram da se osvrnem na ovaj javni nastup Veselina Vujovića, pre svega zato što je taj napad direktno usmeren na predsednika Srbije Aleksandra Vucica, na Vladu Srbije, ali i na, slobodno mogu reći, zdravstveni sistem naše zemlje - rekao je Vladan.

 - Prvo, izjava Veselina Vujovića dolazi u teškom trenutku za našu zemlju, čitavu evropu i svet i sam grad Šabac. Svi naši resursi su usmereni ka odbrani od virusa i spasavanje života ljudi. Sam Vujović verbalno je napao direktno našeg predsednika Vučića  i to se ne može opravdati. To je sportskim jezikom rečeno neprofesionalno i neprimereno od jednog sportiste i ne priliči velikanu rukometa. Institucija predsednika države zaslužuje poštovanje - dodao je on.

- Naš predsednik Aleksandar Vučić izabran je na slobodnim izborima, ogromnom većinom glasova građana Srbije i apsolutno ne zaslužuje takav način primitivnog obraćanja. Meni kao sportisti to je neshvatljivo, pogotovo da Vujović koji je kao sportista proneo slavu ove zemlje, zaboravlja šta mu je sve ova zemlja dala, kakva je državna materijalna priznanja dobio  i pitam se čime je Srbija zaslužila takav odnos prema njenim institucijama - dodaje Vladan.

- Onima koji imaju primedbe na situaciju u zemlji uvek postavljam pitanje šta ste vi kao pojedinac uradili da popravite situaciju kojom niste zadovoljni. Šta je vaš rukometni klub dobio od vašeg angažmana poslednjih deset godina? Nisam čuo ni jednu izjavu za sportsku dvoranu "Zorka" u kojoj je taj Veselin Vujović postao prvo čovek, a zatim i najbolji igrač na svetu. Srbija je demokratska država i svako ima pravo na svoj politički stav, ali ova Vujovićeva izjava je, nezavisno od politike, ljudski i sportski gledano nefer i neprihvatljiva - rekao je oštro Vladan.

Vujovićevim napadom na predsednika Vučića i ustajanjem protiv opšte borbe sa nevidljivim neprijateljem šokiran je i njegov bivši saigrač Mile Isaković.

 

Veselin Vujović
Veselin Vujović
Foto: MN Press

- Veselin Vujović je dao jednu krajnje politički obojenu izjavu iako tvrdi da nije politički opredeljen. Ja njega cenim kao svog saigrača i kolegu rukometaša, ali ove njegove izjave u vezi sa borbom protiv pošasti koja je zahvatila ceo svet, ne mogu da prihvatim - rekao je Isaković.

- Apsolutno se ne slažem sa njegovim navodima i mi kao narod u ovoj situaciji moramo imati poverenja u institucije, u predsednika u krizni štab. Potičem iz lekarske porodice i znam kakve sve posledice može da ostavi ova bolest. Moramo biti svesni da odgovora na ovu krizu nema još ni u svetu, s njom strategiju menja i Svetska zdravstvena organizacija, koja je do sada 7 ili 8 nputa menjala protokole u vezi sa Covidom - dodaje Isaković.

- Zato je vrlo opasno davati neodmerene izjave, koje smo čuli od Vujovića. On je najblaže rečeno demonstrirao neodgovornost koja je nedopustiva pogotovo kada je reč o javnim ličnostima čije izjave imaju posebnu težinu. Ne bi trebalo da se meša u ono što ne razume. Bio je najbolji u sportu, ali ova Vujovićeva izjava me podseća na mišljenja gledalaca iz publike, koji su uvek bolje od mene znali šta ja treba da radim na terenu - navodi on.

- U trenucima kada je neophodno da svi stanemo kao jedan protiv virusa Covid i zaštitimo narod od pošasti  s kojom se bori čitava planeta, bolne su i razočaravajuće izjave od svih koji takvu situaciju koriste za političke izjave i promovisanje stavova dela opozicije. Strašnije je tim pre kada otvoreno zauzimanje političke pozicije dolazi od onih kojima bi zdrav život i zdravlje građana, kao i sportski duh trebalo da je na prvom mestu. Umesto toga oni se opredeljuju za jeftinu politizaciju i vređanje predsednika države čime suštinski  ne govore ništa o Vučiću, ali mnogo kažu o sebi samima - navodi za kraj.

 

Nebojša Zelenović

ŽIVOTI ŠAPČANA ZAVISE OD SULUDIH ODLUKA ZELENOVIĆA: Jedini spas je ostavka Kriznog štaba u Šapcu!

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

 

Do koje mere je bivši gradonačelnik Šapca spreman da laže sopstvene građane i manipuliše i najosetljivijim temama, pa čak i pitanjima zdravlja, svedoči činjenica da Nebojša Zelenović danima prstom nije mrdnuo da svoje sugrađane zaštiti od nadiruće zaraze na koju je bio upozoren.

Tri puta je Gradski zavod za zaštitu zdravlja Šabac tražio od Zelenovića da pooštri mere u gradu, kako bi sprečio porast broja zaraženih. Umesto da nešto preduzme u korist naroda, Zelenović je odgovorio organizujući događaje sa ogromnim epidemiološkim rizikom, među kojima je sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, koja je održana u Šapcu 28. juna, samo dva dana posle poslednjeg upozorenja gradskog zavoda.

Poslušnici Dragana Đilasa, okupili su se u šabačkom pozorištu, gde im je Nebojša Zelenović, koga inače Dušan Petrović gura na mesto predsednika Demokratske stranke, ukazao gostoprimstvo, izloživši posle takvog javnog skupa, riziku od zaraze ceo Šabac.

Da li je moguće da su došli u Šabac, grad u kome je u tom trenutku već izdato nekoliko upozorenja da je neophodno pooštriti mere? Njih 400 se okuplja uz Zelenovićev blagoslov u sali šabačkog pozorišta ignorišući činjenicu da su pozorišta već mesecima zatvorena, jer nije bezbedno imati toliki broj ljudi u tako malom prostoru. Ipak, njima je predstava lažne demokratije koju su stavili na repertoar, važnija od brige za javno zdravlje. Ali jasno je već danima da njih to koliko će se ljudi zaraziti i šta će biti sa njima uopšte ne zanima. Njih zanima samo gola vlast, za koju se, videvši da je ne mogu osvojiti na izborima, bore na ulici.

Pravo sa tog skupa, tek nekoliko dana kasnije Zelenovićevi gosti krenuli su u divljačko rušenje institucija, nasilje na ulicama i napade na policiju. Pod velom brige za građane, rade direktno protiv njih. Pozivaju na blokade puteva, kao da će ih to što neki roditelj neće stići po dete u vrtić ili na posao njih dovesti na vlast. Ali oni o tome ne razmišljaju. Za njih su neprijatelji čak i kola hitne pomoći kojima tokom svojih razularenih divljanja u centru Beograda onemogućavaju prolaz, bez obzira na to što se u njima nalazi životno ugrožen čovek.

Nasilje su proširili i na druge gradove. U Novom Sadu su oštetili Gradsku kuću, koja ni Hortijevcima nije bila meta, a njihovu demokratiju demonstrirali su i huliganskim napadima na prostorije Srpske napredne stranke u Šapcu. U vandalskom pohodu razbili su i uništili sve što im je došlo pod ruku. Da li je to ta Đilasova, Petrovićeva i Zelenovićeva demokratija? I iako im je narod rekao da ih neće, oni se bore, da uprkos volji tog naroda ostanu u svojim foteljama što je duže moguće.

Monstruozno je što Zelenović u tu svrhu manipuliše zdravljem naroda, koji je spreman da žrtvuje u borbi za vlast. Kako drugačije objasniti to što je dopustio da broj zaraženih poraste do situacije da Šabac postane žarište, prvi put od izbijanja epidemije, kao i to što je uvođenje  vanredne situacije, odmah iskoristio da odloži ponavljanje izbora u Šapcu  na 27 biračkih mesta, do njenog ukidanja? U međuvremenu nastavlja da laže kako u Šapcu nema dovoljno testova, hvali se da je uključio u rad Veterinarski institut, koji inače uopšte nije u nadležnosti lokalne samouprave, već ministarstva poljoprivrede.

Slika se danonoćno na lokalnoj televiziji lažno zabrinut za Šapčane, koje je direktno doveo u opasnost od zaraze, samo da bi još nekoliko dana duže sedeo u fotelji gradonačelnika. Umesto toga on komanduje nekompetentnim lokalnim Kriznim štabom, čija je ostavka jedini spas za Šabac. Ali čak i da je sada svi redom podnesu, to ih neće spasiti ne samo moralne, već i krivične odgovornosti za to što se virus kao požar raširio gradom.

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Mile Isaković

Mile Isaković: Vujović u nedostatku sportskog angažmana traži politički pod okriljem Dragana Đilasa

Foto: YoutubePrintscreen/ Klub Šampiona
 
Bivši rukometaš uveliko gazi vodama politike

U jeku borbe protiv korona virusa, kojim je zahvaćen ceo svet, u trenutku kad svi treba da smo na istom zadatku u bici protiv nevidljivog neprijatelja, padaju maske. Kao što kaže narod - na muci se poznaju junaci. Jedan od onih od kojih je cela nacija očekivala da bude junak, jer se svojim sportskim uspesima do sada isticao, odlučio je da se deklariše kao kukavica, koja će lični komoditet staviti ispred zdravlja naroda. 

Reč je o rukometašu Veselinu Vujoviću, koji je odlučio da direktno iz Šapca, pod okriljem Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, iz udobnosti njihovog gostoprimstva i biznis kombinacija, napadne svesrdnu i požrtvovanu borbu Aleksandra Vučića protiv pošasti koja napada ne samo Srbiju, već i Evropu, a koja širom sveta odnosi nebrojene žrtve.

Simptomatično je da svoj napad Vujović izvodi upravo sa opskurnog portala u vlasništvu ni manje ni više nego Dragana Đilasa. U tom intervjuu, između ostalog, priznaje da u Srbiji ne provodi mnogo vremena i da se u politiku ne razume previše. To ga ipak ne sprečava da aktuelne događaje komentariše upravo sa jasno političke pozicije. I to pozicije Dragana Đilasa i njegovih kompanjona, a Vujovićevih sugrađana Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.  

I sami iznenađeni da neko, ko je do skoro bio sportski junak, tako otvoreno radi protiv interesa opšte populacije, komentar smo potražili od čuvenog sportiste i Vujovićevog saigrača Mileta Isakovića, koji je ocenio da se svrstavanjem na stranu onih koji ruše grad i sprečavaju borbu protiv virusa Vujović ozbiljno diskreditovao, ali i pokazao ko ga plaća i za koga radi.

 

Veselin Vujović
Veselin Vujović
Foto: MN Press

- Šokiran sam navodima Veselina Vujovića i u njima vidim jasan rukopis i uticaj bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića koji je lično odgovoran za širenje zaraze u gradu. Kako se to Vujović setio da optuži Vučića koji je nabavljao respiratore, obnavljao bolnice i dao sve i preko sopstvenih snaga u borbi protiv virusa, dok mu Zelenović pred nosom pušta zarazu da buja u Šapcu. Zašto Vujović ne pita Zelenovića da li je moguće da je od Šapca napravio žarište samo da bi uveo vanrednu situaciju i odložio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta i to samo da bi još koji dan sedeo u fotelji gradonačelnika? Predsednik Vučić pobediće i u ovoj borbi protiv virusa jer radi za narod i opštu doborobit, koja bi svima, a naročito sportistima, trebalo da bude prioritet. Nažalost, vidim da moj bivši saigrač ima druge prioritete i da, iako to neće da prizna, uveliko gazi vodama politike - kaže Isaković.

Na kraju dodajmo i jedno zanimljivo podsećanje koje je vrlo ilustrativno kad je reč o Vujovićevim stavovima i principijelnosti.

Ne tako davno, Veselin Vujović prihvatio je da zajedno sa nizom uglednih sportista, umetnika i javnih ličnosti podrži listu koja je nosila ime upravo onog koga sada tako beskrupulozno napada. Reč je o listi "Aleksandar Vučić- zato što volimo Beograd". Stvari su možda malo jasnije ako se podsetimo čuvene afere koja je pre samo nekoliko meseci potresala slovenačku javnost kad su mediji uveliko pisali o Vujovićevoj sklonosti ka kocki i to konkretno pokeru.

Slovenačka TV Nova tada je objavila da je Vujović čak maltretirao reprezentativce koji nisu želeli da igraju poker sa njim u novac, ali i da je da bi se selo za njegov sto moralo da se plati 300 evra.

Sportski, nema šta, rekao bi narod.

 

 

 

Šabac

DOK SE SVI BORE PROTIV KORONE, ZELENOVIĆ JE BEZOBZIRNO ŠIRI: Skandalozno okupljanje Đilasovih pristalica u Šapcu

O tome koliki je epidemiološki rizik za Šapčane predstavljalo okupljanje lažnih demokrata svedoči i jedna od fotografija, gde se  jasno vidi da od njih 32 na fotografiji samo šestoro imaju maske.

 

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović od kada je izgubio izbore, uporno ignorišući činjenicu da ga je Srpska napredna stranka pobedila sa 12 hiljada glasova razlike, na sve načine pokušava da ostane na vlasti.

Pošto mu nije pošlo za rukom  da izbore poništi, pokušao je da odloži sprovođenje odluke Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta podnošenjem prigovora, a kada je video da ni to nije dovoljno, setio se da zloupotrebi borbu protiv virusa Covid 19 i uvede vanrednu situaciju u Šapcu.

Naravno, pre toga je pustio da broj zaraženih poraste do te mere da Šabac, prvi put od početka borbe sa nevidljivim neprijateljem, postane žarište. Kako se to dogodilo? Jednostavno - Nebojša Zelenović nije učinio ništa da spreči širenje zaraze u gradu na Savi

Naprotiv, on je čak organizovao tri javna događaja u gradu usred pretnje od širenja virusa- konjičke igre, Ružu lipolista i njemu lično najvažniju, sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Skandalozna je činjenica da su se Lutovčeve ili tačnije rečeno Đilasove demokrate okupile u Šapcu 28.6., samo dva dana posle poslednjeg upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje o neophodnosti pooštravanja mera u gradu zbog opasnosti od širenja zaraze.

To upozorenje Gradski zavod je uputio Zelenoviću 26.6., a posebno ističemo da su mu prethodila još dva upozorenja i to 20.6. i 23.6. Ni na jedno upozorenje, o čemu naravno postoje dokumenti, Nebojša Zelenović se nije obazirao, zaslepljen željom, da uprkos izbornoj volji naroda, još malo zadrži fotelju gradonačelnika.

Posle tri upozorenja Gradskog zavoda o opasnosti od širenja epidemije, oni nisu ni maske stavili!

Toliko o tome koliko je Zelenoviću važno zdravlje njegovih sugrađana. Ni malo, u svakom slučaju manje od želje da što duže zadrži fotelju gradonačelnika, ali i da sebi obezbedi rezervni položaj u Demokratskoj stranci.

Zato im je i ukazao gostoprimstvo, ugrozivši tim neodgovornim činom ceo jedan grad. Osim moralne, čini se da tu ima prostora i za priču o krivičnoj odgovornosti. Ali i to će doći na red čim, u skladu sa zakonom i izbornom voljom građana, napusti poziciju vlasti, za koju se tako čvrsto i beskrupulozno drži.

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

VOLJA ZELENOVIĆA PRE ZDRAVLJA NARODA! Sramno koristi epidemiološku situaciju da bi još koji dan ostao na "političkoj stolici"

Foto: Media Centar
Jasno je da mu zdravlje građana nije prioritet

U cilju odlaganja izbora, konačnog završetka izbornog procesa i priznanja potpunog poraza, Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović odlučili su da zloupotrebe epidemiološku situaciju u Šapcu. Referentna ustanova, Gradski zavod za javno zdravlje je, videvši opasnost od porasta broja zaraženih u Šapcu, u više navrata upozorio Zelenovića da je neophodno pooštravanje mera u gradu, u cilju zaštite stanovništva.

Zelenović nije reagovao, njegov plan bio je uvođenje vanredne situacije u gradu, čemu prethodi porast broja zaraženih, u nadi da će mu upravo vanredna situacija odložiti ponavljanje izbora i omogućiti još koji dan na vlasti. Kao da virus Kovid ne postoji, u Šapcu je organizovao čak tri javna događaja- Ružu lipolista, konjičke trke i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Jasno je da mu zdravlje građana nije prioritet u odnosu na sedenje u fotelji još neko vreme, da je drugačije, učinio bi nešto po pitanju poštovanja mera, koje je doneo Krizni štab, a koje se u gradu uopšte ne poštuju. Naprotiv, kafići rade, okupljanja više od deset osoba nisu sprečena, a i u gradski prevoz ulazi se bez maske.

Zelenović opet ne reaguje, čak ni apelom, jer, kao što je već svima jasno, njegovi prioriteti su drugi i svima jasni, štoo duže na vlasti, po svaku cenu, uprkos izbornoj volji Šapčana i po cenu njihovog zdravlja. 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да је данашњом одлуком  Градске изборне комисије Шабац  дефинитивно раскринкан подло осмишљени план Небојше Зеленовића, да иако је изгубио изборе, још неко време остане на власти.

Прво је Зеленовић покушао да поништи изборе, што је Управни суд по нашој жалби одбио. Затим је натерао појединце да поднесу 12 приговора, који су такође одбијени.

Све је учинио Зеленовић да купи још  времена на власти одуговлачећи понављање избора на 27 бирачких места како би одложио коначно признање изборног пораза и одлазак са власти. Сада је отишао корак даље, па је Градска изборна комисија Шабац, по његовом налогу, одлучила да се избори на 27 бирачких места понове 7 дана по укидању ванредне ситуације у Шапцу, као да је реч о ванредном стању, а не о ванредној ситуацији за коју је у огромној мери одговоран управо Небојша Зеленовић.

Бивши градоначелник Шапца, довео је Шапчане у огромну опасност од заразе пре свега зато што се више пута оглушио о препоруке и упозорења Градског завода за јавно здравље о пооштравању мера у граду. Међутим, Зеленовић не само да ништа није учинио по питању заштите грађана, већ је као да вирус корона не постоји, организовао чак три јавна догађаја у Шапцу- Ружу липолиста, коњичке трке и седницу Главног одбора Демократске странке.

Небојша Зеленовић је не чинећи  ништа, пустио да број заражених расте, како би увео ванредну ситуацију и од Шапца први пут од почетка кризе са корона вирусом, направио жариште с циљем да по сваку цену одложи поновљене изборе и коначну примопредају власти. Ништа није важно, ни грађани, ни њихово здравље, ни изборна воља народа. Важно је само да Зеленовић и његов ментор Душан Петровић још који дан отимају паре Шапчана истовремено уништавајући документацију о претходним криминалним активностима.

Све што раде је толико очигледно и нечасно да их и на тим поновљеним изборима, без сумње, очекује још један катастрофалан пораз од стране народа, који је већ јасно са више од 30 хиљада гласова рекао коме верује- Српској напредној странци и  Александру Вучићу чије име поносно носи наша листа, јер српски напредњаци  не желе власт ради власти,  већ ради будућности наше деце.

 

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље 

 

Дешава се управо оно на шта је ПРОУНС упозоравао надлежне органе све време. Када се некажњено извучете из кризне ситуације, нема разлога да тако нешто не понављате и следећом приликом.

Управо се то дешава на улицама престонице током протеста. Синоћ смо гледали сцене у којима бесни демонстрансти нападају наше колеге новинаре и сниматеље. На многе новинаре су још на почетку протеста насртали и упозоравали их да не снимају.

Биланс синоћњих нереда су повређени новинари Курир телевизије, агенције Бета, Н1, Ал Џазире, Танјуга и многи други. Дешава се да су баш најнасилнији демонстранти агресивни према новинарима и сниматељима.

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) захтева од надлежних да хитно таквом понашању стану на пут. Новинари и сниматељи раде свој посао и треба да буду заштићени и да се осећају слободно у својој земљи, у свом граду.

Недопустиво да новинари трпе физичко насиље док обављају свој посао, а у кризним ситуацијама какви су протести посебно је важно да их полиција заштити од насилника

И то није молба, него право сваког од нас. Крајње је време да се свима који ометају професионалце у обављању посла, стане на пут.

ПРОУНС позива полицију и тужилаштво да раде свој посао озбиљно и темељно и открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље. 

 

Врање, 11.07.2020. године                                                     председник ПРОУНС-а

                                                                                                    Зоран

 

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује нападе хулигана на новинаре, сниматеље и фоторепортере током насилних протеста у  Београду и Нишу. Напади на представнике медија су напад на слободу јавне речи, извештавања и право грађана да буду информисани. Ти напади су такође угрожавање здравља, безбедности и наношење физичких повреда људима који само обављају свој посао и који имају породице, које за њих брину.  Удружење електронских медија Comnet захтева од надлежних органа да заштите све грађане, а представницима медија осигурају безбедност и несметане услове за рад. Још једном најоштрије осуђујемо насиље над представницима медија и одлучно захтевамо поштовање права на извештавање и информисање јавности.

 

 

huligani

KRVNIČKI NAPADALI POLICIJU I NOVINARE: U neredima u Beogradu privedeno više od 70 huligana

Foto: Tanjug/Nikola Anđić
Haos su i večeras izazvale pristalice Saveza za Srbiju i desničara među kojima je lider Obraza Mladen Obradović i Srđan Nogo.

Četvrto veče masovnih protesta u Beogradu, koji su u jednom momentu prerasli prvo u obračun, a zatim u huliganski napad na pripadnike MUP i Skupštinu Srbije, završilo se masovnim privođenjem izgrednika.

Zbog bacanja kamenica, baklji i flaša kako na policiju, tako i na zgradu parlamenta, večeras je privedeno više od 70 ljudi - saznaje se u MUP-u Srbije.

Haos su i večeras izazvale pristalice Saveza za Srbiju i desničara među kojima je lider Obraza Mladen Obradović i Srđan Nogo. Prvo su se demonstranti međusobno sukobili, što je rezultiralo ubadanjem jednog od njih, a zatim je pokušan i upad i u Skupštinu Srbije.

Najradikalnijim demonstrantima su tokom večerašnjeg protesta meta bili i novinari, prema kojima su bili agresivni, napadali ih, ometali u izveštavanju, a više njih je i povređeno.

Kolege iz više redakcija bili su meta huligana, neki direktno napadani, a neki su se našli na putu kamenica kojima su demonstranti gađali policajce, pa i sve što im je bilo na putu.

Na mnoge novinare su još s početka protesta nasrtali i upozoravali ih da ne snimaju.

 

 

 

KAKVI LAŽOVI, STRAŠNI LAŽOVI! Izmislili da je Andrej Vučić na balkonu Predsedništva!

Zoran Sinko/printscreen

10:32POLITIKA0

Informer|10. 07. 2020.

 

KAKVI LAŽOVI, STRAŠNI LAŽOVI! Izmislili da je Andrej Vučić na balkonu Predsedništva!

Đilasovi mediji sinoć su plasirali priču kako Andrej Vučić. brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa balkona Predsedništva posmatra proteste ispred Doma narodne Skupštine. I OPET MASNO SLAGALI!

Sinoć su svi mediji koji su pod kontrolom Dragana Đilasa objavili notornu neisitinu kako Andrej Vučić sa balkona Predsedništva prati šta se dešava na protestima ispred Skupštine i u Pionirskom parku. Ova dezinformacija se kao požar proširila društvenim mrežama, a svi dežurni hejteri potrčali su da "osude ovakvo ponašanje".

Jedini problem je što su đilasovci, već po običaju, masno slagali!

Na fotografiji koja je bila njihov "krunski dokaz" o prisustvu Andreja Vučića na balkonu Predsedištva ustvari su pripadnici Vojske Srbije - potpukovnik Goran Čolič i zastavnik Miodrag Trkulja!

printscreen

Toliko o njihovoj "istini"! Kavi su to lažovi! Strašni lažovi!

 
 
 
 
 
Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује бруталне претње, које су путем друштвених мрежа  упућене новинарки Информера Милици Дакић. Ова  новинарка пролази кроз вербални линч само зато што је на конференцији за новинаре  питала председника Србије како коментарише реакције хрватских политичара на дешавања у Београду, што се није допало проопозиционо оријентисаним појединцима. Милица Дакић изложена је салвама скандалозних увреда и претњи само зато што је радила свој посао, односно поставила питање. Удружење електронских медија Comnet одлучно стаје у заштиту свих новинара, који часно и поштено обављају свој посао и подсећа да нико не сме бити изложен било каквим непријатностима, а камоли претњама само зато што се појединцима, који подржавају одређене екстремистичке групације не допада како било који новинар ради. Право новинара је да у име јавности пита и за то не сме да трпи никакве последице. Све остало захтева реакцију надлежних органа. Зато с правом очекујемо реакцију Тужилаштва за високотехнолошки криминал, али и осуду претњи од стране струковних удружења.

 

 
18:04POLITIKA1

Informer|08. 07. 2020.

 

(FOTO) SRAMOTNE PRETNJE NOVINARKI INFORMERA MILICI DAKIĆ! Direktno joj crtaju METU NA ČELU!

Novinarki dnevnog lista Informer Milici Dakić, danas su posle konferencije za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigle sramotne pretnje na društvenim mrežama

Korisnici Tvitera novinarku našeg lista nazvali su "džukelom ustaškom" kojoj treba "j***ti poreklo porekla", uz poruku da njeno i imena drugih "nepoželjnih novinara treba dodati na spisak"?! Za odstrel?

I sve zato što je na konferenciji za medije pitala predsednika Srbije kako komentariše reakcije hrvatskih političara na dešavanja u Beogradu?

Drugi korisnik društvenim mreža, našoj novinarki je napisao da će joj "je*ati mater" i svima "koji podržavaju Vučića", te da će ostati bez posla čim se promeni vlast.

Printscreen

Na ovaj način crta se direktna meta na čelo novinarki našeg lista, kao i svim novinarima koji savesno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Naši novinari svakodnevno su izloženi pretnjama, maltretiranju i šikaniranju od strane dela opozicionih lidera koji ih izbacuju i vređaju na konferencijama za medije, a ta mržnja se svakodnevno preliva i na društvene mreže.

Naša novinarka ove pretnje prijavila je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a pretnje će prijaviti i Udruženju novinara Srbije i drugim strukovnim udruženjima.

Printscreen

Nedosputivo je da iko sebi dozvoljava da vređa, preti i zastrašuje novinarima samo zato što obavljaju svoj posao.  
 
 
 
 Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу ужаснут је климом коју у друштву стварају присталице политичких структура поражених на локалним изборима 21. јуна у нашем граду.

 

У немогућности да прихвате чињеницу да је Српска напредна странка имала 12.000 гласова више, сматрају да је искључиво насиљем и застрашивањем могуће прекројити изборну вољу Шапчана. 

 

Тако су у ноћи између уторка и среде, каменоване просторије Српске напредне странке у центру Шапца, при чему је причињена материјална штета. Питамо се да ли је овај безумни чин одговор на пресуду Управног суда у Новом Саду да на 27 бирачких места у Шапцу буду поновљени избори?

 

Шапчани су 21. јуна јасно рекли шта мисле о политици која је овај град прекрајала две деценије. Сада ова убедљиво поражена група, уместо да распише понављање избора на 27 бирачких места, покушава да прекроји вољу Шапчана, оглушујући се о Закон, претњама, клеветама, уценама, али и каменицама.

 

Подсећамо све учеснике политичког живота у Шапцу да је једино место на којем је могуће поштено и демократски променити власт, односно дати суд о раду политичара, бирачко место, а не улица. У Шапцу су грађани пре 17 дана дали свој суд.

 

Захтевамо од надлежних да у што хитнијем року реагују, пронађу и приведу правди починиоце овог безумног и срамног чина. Апелујемо на државне органе да учине све да се оваквим појавама стане на пут. 

 

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

 

 

 

 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ВОЈВОДИНЕ, МАЧВАНСКОГ И КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА
 
 
Хаос и неред који су хулигани и демонстранти оставили за собом после синоћног дивљања у Београду је срамотан призор и Одбори Српске напредне странке Војводине, Мачванског и Колубарског округа исказују крајњу осуду. 
 Рушили су контејнере, палили аутомобиле, уништавали излоге, кафиће, ресторане, обрачунавали се с полицијом и то све у тренутку ванредне ситуације и када се Србија на челу са председником Александром Вучићем бори с коронавирусом и на још више различитих фронтова. 
Поред нереда и вандализма који су правили, хулигани су синоћ учинили још опаснију ствар - нису марили за здравље грађана и страховито лако ширење вируса док су се кретали у групама без ношења маски! 
Сликама које Србију срамоте не само у границама наше земље, него пред целим светом, хулигани и вандали су највећи део нације учинили постиђеним и тужним због уништавања свега што су видели пред собом. 
Још срамотније је да оваква вандалска недела не долазе сама од себе и нису "спонтана" како неки покушавају да их назову, већ нужно имају инспиратора и то у некоме ко би поново да се дочепа власти по сваку цену. Јасно је да је инспиратор хулиганима управо Драган Ђилас, пропали политичар и успешни тајкун, који свакодневно шаље поруке пуне мржње, који без имало скрупула позива на непоштовање закона и грађанску непослушност. Он је мозак операције, који се, од хулиганског дивљања ниједног тренутка није оградио, нити ће се оградити, већ сасвим супротно, својим наступима редовно показује да се наслађује над сваким злом које задеси државу. 
Апелујемо на поштовање реда и закона, на уједињење у борби са пандемијом, поштовање мера, а посебно на то да нико не заборави да се политичка воља показује демократски, на изборима, а не применом силе на улицама. Своју вољу је Србија управо показала 21. јуна, дајући апсолутно поверење Српској напредној странци и њеном председнику и на томе јој хвала.
 

За Војводину, Мачвански  и Колубарски округ , за Србију - за нашу децу! 

Саопштење за јавност 

 

Бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је пао најниже у својој политичкој каријери, покушавајући да на сваки могући начин прекроји изборну вољу грађана, која је њему и његовом власнику Душану Петровићу показала пут у политичку депонију, где им је одувек и било место.

 

С обзиром на то да је политичка каријера господина Зеленовића испуњена скандалима, корупцијом и неделима, требало је данас урадити нешто заиста изузетно, па у оштрој конкуренцији падова пасти најниже. А бивши градоначелник је управо то успео, на крилима нервозе, своје и Душана Петровића, ортака из лоповског тандема који ће ускоро морати да одговара за све што је урадио Шапцу и грађанима Шапца.

 

Наиме, Зеленовић је у бахатом налету какав одавно није виђен у српској политици, напао директно председника Србије Александра Вучића, који му је раније поручио да је народ у Шапцу одлучио убедљивом већином да га не жели и да нема тог амбасадора који ће да спаси његов лоповлук и криминал. Зеленовић је, помисливши ваљда да је раван или можда чак и битнији на српској политичкој сцени од председника државе, да има исту тежину као човек који је преокренуо историју Србије и повео целу нацију путем напретка и препорода, уличарским речником и измишљотинама покушао да излажира податке о ситуацији са коронавирусом у Шапцу, али се ту није зауставио.

 

Он је рекао, ни мање ни више, него да је "више стотина криминалаца учествовало у покушају да се прекроји права изборна воља грађана Шапца". 

Једино истинито што је Зеленовић поручио Вучићу и Српској напредној странци била је изјава да ће о лоповлуцима и крађама у Шапцу одлучивати суд.

 

Српска напредна странка у Шапцу већ годинама упозорава на лоповлук и крађе тандема Петровић-Зеленовић, и снажно подржава овај захтев бившег градоначелника Шапца. 

Зеленовић очигледно мисли да грађани Шапца и Србије не памте дуже од једног дана, што није ни чудо, будући да му, ни две недеље после избора, није јасно како су тако убедљиво гласали да га иселе из фотеље коју сада грчевито жели да сачува, бар још неки дан.

 

Занимљиво је да су се "стотине криминалаца" о којима он говори волшебно створиле тек када је постало кристално јасно да су он и Душан Петровић на изборима доживели прави бродолом. Док су, на крилима улизивачких гласина о почетним успесима на појединим бирачким местима, мислили да ће поново победити на изборима, криминалаца, наравно, није било ни од корова, ни једног јединог, а камоли "стотина".

 

Подсећамо да су Зеленовић и Петровић, и чланови Градске изборне комисије, у којој је седело 75 одсто њихових људи, понављали целог дана да се избори одржавају у демократској и фер атмосфери, без неправилности и по закону.

 

Српска напредна странка подсећа на једину истину у вези са изборима у Шапцу: у записницима не постоји ништа од онога о чему Зеленовић прича, ниједан од 2.000 посматрача ништа од тога није забележио, или реаговао. Српска напредна странка је победила у Шапцу са више од 11.000 гласова предности, и то је једина истина. То је сурова реалност, баш као што је реалност и да је власт Зеленовића и Петровића у Шапцу заувек готова, и да ће они одговарати за сваки динар који су за ово време украли и проневерили, по законима који важе у Републици Србији.

 

Зеленовић, међутим, није завршио са материјалом који ће тужилаштво имати у својим рукама када дође време, а то ће бити веома брзо, да се правосудни систем позабави његовим случајем. Он се и даље упорно оглушава о одлуку суда, који је донео одлуку о понављању избора у Шапцу на одређеном броју бирачких места. Разлог је, наравно, јасан: оног момента кад се преброји последњи глас на тим изборима, почиње да откуцава правни механизам који ће Зеленовића склонити са грбаче Шапчана, а сместити тамо где је место свима који краду, лажу и злоупотребљавају новац грађана Србије.

 

Страх од завршетка изборног процеса је зато и те како разумљив - нико не воли да сноси последице које са собом носи криминал. 

Али Зеленовић је о томе требало да мисли раније, кад је први пут прекршио закон.

 

Бивши градоначелник плаши грађане короном, и тврди да "брига за здравље грађана" је разлог што не жели да закаже поновљене изборе.

 

Ми питамо господина Зеленовића како то да му је здравље грађана постало битно тек у оном моменту кад му је постало јасно да је убедљиво изгубио изборе, и да је Шапчанима доста његове страховладе?

 

Како му здравље грађана није било битно кад се оглушио о директне смернице Завода за јавно здравље и организовао три масовна догађаја, без поштовања мера заштите - Ружа Липолиста, коњичке трке и седницу Главног одбора Демократске странке, у којој има лидерске амбиције?

 

Како, Зеленовићу, тада грађани нису били угрожени, а сада, кад је дошао рачун за твоје мрцварење Шапца и Шапчана, јесу угрожени? Или је ипак једина угроженост до које ти је стало она твоја сопствена?

Истина је да су Србија и Европа на удару заразе, и стање јесте тешко, али је исто тако истина да о увођењу ванредног стања треба да одлучује струка, а не Небојша Зеленовић, чија једина струка је корупција и лоповлук.

 

Зеленовићу, зашто си се чак три пута, 20. , 23. и 26. јуна, оглушио о препоруке струке и организовао масовне догађаје, ако ти је здравље грађана на првом месту?

 

Шапчанима, а богами сада и целој Србији, коначно је јасно ко је и шта је Небојша Зеленовић. Он је данас свима доказао колики је лицемер и колико дубоко је спреман да потоне да би спасио шта се још спасити може.

 

На његову, и жалост његовог ментора Душана Петровића, спаса више нема. Народ је, Зеленовићу, показао шта мисли о теби. Народ те неће, иди. Уради бар једну, последњу ствар, како треба. Шабац је демократски изабрао нову власт из редова Српске напредне странке, помири се с тим.

 

 

ГО СНС Шабац

 
Nebojša Zelenović

ZELENOVIĆ ŽRTVUJE ZDRAVLJE GRAĐANA ŠAPCA DA BI SE ZADRŽAO U FOTELJI JOŠ NEKI DAN! Novi skandal u režiji bivšeg gradonačelnika

Foto: Media Centar
Očigledno, za ispunjenje ove njegove ambicije zdravlje građana je mala cena.
 
Očigledno, za ispunjenje ove njegove ambicije zdravlje građana je mala cena.

Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca koji je katastrofalno poražen i poslat u političku penziju na izborima 21. juna, vuče sve više poteza očajnika, ali i poneki potez koji zdrav razum ne može da shvati. 

Iako je na to obavezan, po odluci Upravnog suda, on odbija da zakaže nove izbore na 27 biračkih mesta, dižući paniku među građanima, i koristeći korona virus da bi uveo vanrednu situaciju.

Čudnim sticajem okolnosti, korona virus je za Zelenovića postao opasan tek u danima kada treba da se ozvaniči njegov pad sa vlasti, ali mu nije bio opasan kada su organizovana tri velika događaja, uz učešće više od 1.000 ljudi, bez propisanih mera zaštite!

Naime, i pored jačanja epidemije korone u Srbiji i u celom svetu, Zelenović je, uprkos jasnim smernicama Zavoda za javno zdravlje, u Šapcu organizovao čak tri masovna događaja, bez poštovanja mera zaštite - Ruža Lipolista, konjičke trke i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke.

Razumljivo je zašto je Zelenoviću bilo toliko bitno da se baš u Šapcu, pa i po cenu ugrožavanja zdravlja građana, organizuje Glavni odbor DS - ovaj političar, pošto je izgubio tlo pod nogama u Šapcu, i zauvek završio svoju vladavinu u ovom gradu, sada ima ambiciju, kako se šuška, da preuzme čelnu poziciju u Demokratskoj stranci.

Očigledno, za ispunjenje ove njegove ambicije zdravlje građana je mala cena.

Tada Zelenoviću korona nije nimalo smetala, ali zato sada na sve načine pokušava da pomoću Covid-19 virusa spreči ponavljanje izbora na 27 mesta, kako bi samo još koji dan ostao na vlasti i sprečio izvršenje i više nego jasne volje građana, koji su Dušanu Petroviću i njemu poručili da im je vreme isteklo.

Pošto Zelenović, i pored svega, poseduje osnovnu sposobnost logičkog razmišljanja i makar najosnovnija saznanja o medicine, postavlja se pitanje da li on dopuštanjem masovnih događaja namerno ili nenamerno pokušao da pospeši širenje ovog virusa.

Zelenović se, inače, već tri puta oglušio o apele i procene Gradskog zavoda za javno zdravlja da pooštri mere u gradu. Zavod je od njega 20, 23. i 26. juna tražio da se preduzme sve kako bi se virus suzbio pre nego što počne da se širi, ali su se Zelenović i ekipa svaki od ova tri puta oglušili o savet stručnjaka.

Očigledno, ovaj propali političar na ovaj način "trguje" zdravljem Šapčana, koristeći njihovo zdravlje i živote kao instrument kojim će pokušati da zadrži fotelju što je duže moguće i onemogući dolazak na vlast Srpske napredne stranke, koja je ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u Šapcu.

 

 
 
 
Nebojša Zelenović

Direktan udar na zdravlje Šapčana: Zelenović zbog fotelje i poraza na izborima gura grad u vanrednu situaciju

Foto: Youtube/Printscreen/ Televizija Šabac
Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, posle izbornog debakla koji je doživeo 21. juna u pokušaju da, uprkos volji naroda, ostane na vlasti još koji dan, pribegao je najbolesnijem planu koji je mogao da smisli.

Da su mu Šapčani potpuno nebitni i da je spreman na sve da zadrži  fotelju, svedoči monstruozna ideja da u Šapcu uvede vanrednu situaciju i u pomoć pozove virus Covid 19 samo da bi sprečio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Bez ikakve konsultacije sa vladinim kriznim štabom i bez njihovog odobrenja, proglašavajući sebe za najvećeg stručnjaka, Zelenović iz čisto političkih, a ne zdravstvenih i epidemioloških razloga, ulazi u proceduru uvođenja vanredne situacije u Šapcu. U nameri da po svaku cenu izigra volju naroda iskazanu na izborima i pobedu Srpske napredne stranke, Zelenović je naredio gradskom štabu za vanredne situacije da mu i formalno predloži uvođenje vanredne situacije u Šapcu.

Nema veze što Šabac nije bio niti je sada žarište virusa. Zelenović u strahu od gubitka vlasti plaši narod virusom ne prezajući ni od najcrnjih lažnih prognoza samo da bi zadržao fotelju. O tome da ustvari ne brine za Šapčane nego za svoju vlast svedoči i činjenica da se tri puta oglušio o apele i procene Gradskog zavoda za javno zdravlje da pooštri mere u gradu.

Skandalozno i neljudski pustio je da se virus širi iako je imao zvanične preporuke šta treba da uradi. Gradski zavod za javno zdravlje je već tri puta i to 20.6,  23.6, i 26.6 tražio od gradskog štaba oštrije mere u vezi sa suzbijanjem virusa i o tome postoje pisani tragovi. Međutim, Zelenović na to nije obraćao pažnju čekajući povoljan trenutak da uvede vanrednu situaciju, jer mu namera nije da zaštiti zdravlje Šapčana već da uvođenjem vanredne situacije spreči ono što se sprečiti ne može i što je narod na izborima zahtevao- da Šabac vode srpski naprednjaci, a ne ljudi koji su zarad opstanka na vlasti spremni da ugroze i zdravlje  naroda. 

 

 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац захваљује на исказаној подршци Шапчанима, који су свој глас дали листи „Александар Вучић-За нашу децу“ на 5 од 234 бирачка места на којима је јуче поновљено гласање.

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца др Александар Пајић рекао је  на конференцији за новинаре да и на предстојећим поновљеним изборима на 27 бирачких места у Шапцу очекује одличан резултат и убедљиву победу српских напредњака.

Пајић је упозорио да се по Зеленовићевој наредби у граду уништавају сви докази везани за пословање јавних предузећа и Градске управе у покушају да се заташкају криминалне активности. Зеленовић зна да ће по доласку Српске напредне странке на власт многи предмети бити процесуирани, каже Пајић.

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца oценио је и да је Градска изборна комисија Шабац инструмент у рукама Небојше Зеленовића и Душана Петровића и да по њиховом налогу одлаже спровођење избора на 27 бирачких места.

Ми смо због неправилности у раду комисије јуче поднели кривичне пријаве против председника Градске изборне комисије Будимира Павловића и секретара Златка Ранковића. Њих двојица нису у законом прописаном року одговорили грађанима на поднете приговоре, чиме су продужили рок одржавања поновљених избора, рекао је Пајић.

Чланица Градске изборне комисије Шабац Бојана Чуровић је потврдивши Пајићеве наводе нагласила да ни на једном бирачком месту није споран број гласова, већ су примедбе строго процедуралне природе и тичу се гласања ван бирачког места. Реч је о неких 300 гласова који свакако не могу утицати на изборни резултат и блиставу победу Српске напредне странке и то је свима јасно, рекла је Чуровић.

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца др Александар Пајић је  још једном позвао на поштовање закона и понављање избора у  законском року, у  складу са одлуком Управног суда.

 

ГО СНС Шабац    

 

НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПРЕКО ГИК-а ПОКУШАВА ДА ОПСТРУИШЕ ИЗБОРЕ И ВОЉУ ГРАЂАНА ШАПЦА

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорава јавност на скандалозне притиске које на Градску изборну комисију Шабац врши бивши градоначелник Небојша Зеленовић, који по сваку цену спречава одвијање изборног процеса у складу са законом.

Наиме, данас је одржана још једна седница Градске изборне комисије, на којој није донета одлука о расписивању поновљених избора на 27 бирачких места иако је то предвиђено одлуком Управног суда. Поновљени избори морају бити одржани 7 дана од дана утврђивања неправилности.

Измишљање разлога да се избегну законске обавезе и изигра не само изборна процедура, већ очигледно и воља грађана постала је специјалност председника ГИК-а Будимира Павловића, који по налогу Небојше Зеленовића на све могуће начине спречава понављање избора на 27 бирачких места. 

 
Суштина је у томе да  преко Градске изборне комисије, суочен са апсолутним изборним дебаклом Небојша Зеленовић на све начине покушава да спречи крај изборног процеса. У жељи да што дуже, противно вољи народа, остане на власти, Зеленовић континуирано, од момента када је видео са колико великом разликом га је победила Српска напредна странка,  покушава да прво поништи, а сада и одложи понављање избора на 27 бирачких места.

Својим константним утицајем на Градску изборну комисију Шабац, Зеленовић злоупотребљава положај градоначелника, на коме се још само формално налази, с обзиром на то да су му Шапчани рекли јасно НЕ на изборима 21. јуна. Рекли су НЕ пљачки, уништавању свог града, корупцији, непотизму и чињеници да су Душан Петровић и Небојша Зеленовић умислили да је Шабац њихов.

Истовремено, Шабац је рекао ДА будућности, развоју и просперитету на челу са Српском напредном странком. Између  НЕ Зеленовићу и ДА Српској напредној странци стоји 12 хиљада гласова Шапчана. У страху да ће се та разлика повећати у корист Српске напредне странке, на поновљеним изборима, Зеленовић на све могуће начине, кршећи закон и изборне процедуре покушава да одложи изборе на 27 бирачких места. 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац захтева строго поштовање закона, изборне процедуре и слободно исказане народне воље. Избори су најважнија демократска тековина, а воља народа светиња.

Зато Градски одбор Српске напредне странке Шабац, у складу са одлуком Управног суда, захтева понављање избора на 27 бирачких места у законском року.

Све Шапчане са правом гласа позивамо да и на те изборе изађу и победу српских напредњака учине још већом и убедљивијом. За Шабац! За нашу децу! Живела Србија!

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

Zelenović ne sme da prizna poraz na izborima, pa smislio dva sumanuta plana: Na delu nova prevara za građane Šapca!

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

 

Bivši gradonačelnik Šapca, kome su građani na izborima jasno poručili da ga više ne žele na čelu grada, nikako da shvati da je bivši.

Posle neuspelog pokušaja da poništi izbore u Šapcu preko svoje Gradske izborne komisije, a prestravljen pred novim porazom koji ga čeka na 27 biračkih mesta na kojima će izbori biti ponovljeni, Zelenović je smislio još dva sumanuta plana.

Prvi je da preko svog čoveka, ime poznato redakciji, bukvalno kupi glasove Šapčana, a drugi da uvede vanrednu situaciju u Šapcu. Međutim, videvši razliku od 12 hiljada glasova u korist srpskih naprednjaka i shvativši da Šapčani nisu na prodaju, Zelenović je po nalogu Dušana Petrovića pribegao planu broj dva.

Preko medija koje finansira iz gradskog budžeta građanima plasira laž kako je uvođenje vanredne situacije neophodno zbog rasta broja zaraženih virusom Covid-19. Nema veze što Šabac, na svu sreću, od početka epidemije, pa ni sada ni jednog trenutka nije bio žarište infekcije.

Opet bi Zelenović da bude šef Kriznog štaba, kao kad je samoinicijativno, kao da je najveći stručnjak za korona virus, bez konsultacija sa nadležnima, pravio lažnu bolnicu u Ekonomskoj školi u Šapcu.

Jasno je još tada bilo da Zelenović, dok je virus celoj zemlji  nevidljivi neprijatelj, pokušava da ga iskoristi kao saveznika u borbi protiv Srpske napredne stranke. To mu, naravno nije prošlo. Tim pre je vidljiviji njegov stepen očaja, sada, kada ponovo pokušava da pomoću već propalog scenarija, izbegne verifikaciju izbornog debakla.

 

Ideja da u Šapcu, navodno, zbog širenja virusa uvede vanrednu situaciju, je samo još jedan jeftin i jadan pokušaj da zadrži fotelju gradonačelnika, dok očajnički, po svaku cenu, uprkos volji naroda, pokušava da odloži izbore i svoju konačnu propast.

 

Zelenović

VOLJA ŠAPČANA SE NE MOŽE PREKROJITI: Zelenović u panici traži opravdanje za predstojeći izborni poraz

Foto: YoutubePrintscreen/Televizija Šabac

 

Nebojši Zelenoviću Šapčani su na izborima jasno poručili da ga ne žele na čelu svog grada.

Nebojši Zelenoviću Šapčani su na izborima jasno poručili da ga ne žele na čelu svog grada.

 

Ipak, iako je poruka jasna, u vidu više od 30 hiljada glasova koje su dali listi „Aleksandar Vučić-za našu decu“, Zelenović se pravi da je nije čuo.

Prestravljen činjenicom da mora da odstupi sa pozicije vlasti, na sve moguće načine pokušava da prekroji volju građana. Prvo je naredio Gradskoj izbornoj komisiji da poništi izbore, čim je video da je Srpska napredna stranka dobila čak 12 hiljada glasova više od njega.

Međutim, prevideo je činjenicu da je Srbija pravna država, i danas kada je Upravni sud usvojio žalbu Srpske napredne stranke na odluku njegovog GIKa, Zelenović je uhvatila ozbiljna panika.

Bilo je to jasno i po tonu njegovog drhtavog glasa i po zbunjenom izrazu lica dok je prestravljen na konferenciji za novinare, u prvoj reakciji na odluku Upravnog suda, zamuckujući najavljivao žalbu Ustavnom sudu.

Jasno mu je da je narod izabrao Srpsku naprednu stranku da vodi Šabac putem razvoja u bolju budućnost. Narodna volja se ne može menjati, ona može samo da bude potvrđena i dodatno ojačana na 27 biračkih mesta na kojima će izbori biti ponovljeni.

I to je ono što Zelenovića plaši i tera da smišlja načine kako bi , uprkos rezultatima izbora, zadržao vlast. U tom očajničkom pokušaju sprečavaju ga dve stvari: realnost i glas naroda.

 

 

Управни суд усвојио жалбу Српске напредне странке

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац поздравља одлуку Управног суда, да усвоји жалбу Српске напредне странке на одлуку Градске изборне комисије Шабац о поништењу избора. 

 

Сматрамо да је одлуком Управног суда спречен покушај крађе гласова од стране сада већ бившег градоначелника Небојше Зеленовића и његових ментора Душана Петровића и Драгана Ђиласа.

 

Поштујемо одлуку суда да се избори понове на 27 бирачких места на којима такође вољом бирача очекујемо убедљиву победу листe "Александар Вучић- за нашу децу."

 

Посебно истичемо чињеницу да су све утврђене неправилности процедуралне природе, а не односе се на број гласова који је добила листа " Александар Вучић- за нашу децу.". Грађани Шапца су Српској напредној странци дали 12 хиљада гласова више него Небојши Зеленовићу и то је неспорно. Поносни смо на указано поверење Шапчана, који су јасно рекли какву будућност желе, да град убудуће воде људи  који ће се домаћински односити према народном новцу и омогућити инфраструктурни и сваки други развој Шапца и нова радна места.

 

Својим чврстим држањем за фотељу, противно изборној вољи грађана, Зеленовић је поново показао да му је стало само до његовог интереса,а не до интереса грађана.

 

Српска напредна странка позива све грађане Шапца да изађу на изборе на бирачким местима на којима ће бити поновљени и још одлучније кажу Небојши Зеленовићу да је он ружна прошлост Шапца, a да за своју децу желе бољу будућност.

 

ГО СНС Шабац 

 

 

 

 

Саопштење за јавност

 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац  предао је Управном суду жалбу на одлуку Градске изборне комисије којом се поништавају избори у Шапцу.

Очекујемо праведну одлуку Управног суда у законском року. Верујемо у институције система од којих очекујемо да заштите изборну вољу грађана и спрече крађу коју покушава да спроведе Небојша Зеленовић.

Брутално прекрајање слободне воље грађана, исказане на демократским изборима, је недопустиво и Српска напредна странка бориће се за глас народа свим правним средствима.

Јасно је свима да Небојша Зеленовић измишља проблеме са процедуром, док уствари има проблем са резултатом. А резултат је на страни Српске напредне странке, која је добила чак 11229 гласова више од Зеленовића.

Наша победа је јасна као сунце. Народ нам је указао поверење. Нећемо га изневерити.

 

ГО СНС Шабац

PRLJAVA IGRA ŠABAČKOG ŠERIFA: Zelenović ne da fotelju uprkos čistoj pobedi SNS

AUTOR: Republika

četvrtak, 25. 6. 2020.19:04

 7

Zalepio se za fotelju! Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca uporno odbija da prizna poraz na izborima u tom gradu, iako je i više nego jasno da je Srpska napredna stranka ubedeljivo trijumfovala. A trijumf naprednjaka potvrdili su i brojni domaći i međunarodni posmatrači!

Ne da vlast ni za živu glavu Nebojša Zelenović

Prema saznanjima do kojih je došao portal Republika, osvedočeni gubitnik lokalnih izbora Zelenović, uprkos jasno iskazanoj volji naroda da odstupi sa pozicije gradonačelnika, odbija da prizna izborni poraz.

Naime, iako je SNS pobedila u Šapcu i to više nego ubedljivo, dobivši čak 11.229 glasova više od Zelenovića, šabački "šefir" izdao je Gradskoj izbornoj komisiji odluku da poništi izbore u gradu na Savi.

Posebno ističu činjenicu da su članovi Zelenovićeve stranke u svim biračkim odborima potpisali zapisnike, bez primedbi na izborni proces izuzev jednog biračkog mesta gde je član odbora iz Zelenovićeve stranke imao primedbe na nepristojno ponašanje predsednika odbora.

akođe, o regularnosti procedure mnogo govori i činjenica da niko od akreditovanih domaćih i stranih posmatrača nije imao nijednu primedbu na organizaciju i tok izbora.

Ova poslednja činjenica, samog Zelenovića, koji voli da se predstavlja kao nekakav proevropski političar, stavlja u vrlo neugodan položaj konfrontacije sa brojnim predstavnicima posmatrača iz SADa, Kanade, Italije, predstavnicima ambasada pomenutih država, ali i predstavnicima RIKa, Cesida i Crte.

Niko od njih, za razliku od Zelenovića, nije imao nijednu primedbu na tok izbornog procesa u Šapcu. Ekskluzivno, Republika donosi spisak posmatrača koji su nadzirali proces glasanja u Šapcu. Evo od koga se sve Zelenović pravi pametniji:

Spisak stranih ili domaćih posmatrača koji su bili prisutni na biračkom mestu 21. juna 2020. godine – Opština Šabac

BAIR BM 1

POSMATRAČI

AMERIČKA ORGANIZACIJA

KAMIČAK BM 6

POSMATRAČI

ANDRIJANA GRUJIĆ – CPI

KAMENJAK BM 10

POSMATRAČI

PREDSTAVNICI AMBASADE KANADE I IZ SAD

DONJI ŠOR BM 19

POSMATRAČI

REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA

ŽIKA POPOVIĆ BM 21

POSMATRAČI

ITALIJANSKA ORGANIZACIJA

ŽIKA POPOVIĆ BM 24

POSMATRAČI

FEDERIKA CATTOI, MILICA PAJEVIĆ I AMBASADA ITALIJE

JEVREMOVA BM 27

POSMATRAČI

PREDSTAVNICI AMBASADE ITALIJE

KASARSKE LIVADE BM 32

POSMATRAČI

CESIDD, AMBASADA ITALIJE, AMBASADE SAD

DRENOVAC BM 38

POSMATRAČI

CRTA MARIJA JANKOVIĆ

MAJUR BM 39

POSMATRAČI

KANADSKA AMBASADE I POSMATRAČI SAD

MAJUR BM 41

POSMATRAČI

IZ AMERIČKE AMBASADE, KANADSKE I IZ CRTE

MAJUR BM 42

POSMATRAČI

KANADSKA AMBASADE

PRNJAVOR BM 50

POSMATRAČI

CESID

DOBRIĆ BM 58

POSMATRAČI

CRTE VLADIMIR STOJKOVIĆ I MILAN STOJKOVIĆ

MALA VRANJSKA BM 63

POSMATRAČI

IZ KANADE

JEVREMOVAC BM 73

POSMATRAČI

CPI CENTAR ZA PRAĆENJE IZBORA JELENA GVOZDENOVIĆ, CESID PREDRAG MARINKOVIĆ, AMERIČKA AMBASADA I ENEMO

JEVREMOVAC BM 74

POSMATRAČI

CRTA ZORAN MILOVANOVIĆ I IGOR MARJANOVIĆ, AMBASADA SAD MARI GUL

VOLUJAC BM 89

POSMATRAČI

CESID VESNA ĐUKANOVIĆ I AMBASADORI KANADE


  

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ   

            


Милош Вучевић,

 

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

 

 

Да разјаснимо неке битне ствари, посебно онима којима су "пуна уста" демократије, и тужакају и лажу о стању демократије у сопственој земљи, у којој је спроведен најдемократскији изборни циклус од увођења вишестраначја. Уосталом, о томе да су ово били избори у складу са највишим стандардима потврда је стигла од међународних посматрача, институција, али и бројних светских лидера. И све би прошло без мрље, да не рачунамо "случај Шабац", у којем се десио сумрак демократије само зато што један човек не да своју фотељу. Градска изборна комисија која је поништила изборне резултате потврдила је да је приватна комисија квази градоначелника Небојше  Зеленовића, који је доживео потпуни дебакл на изборима. Зеленовић је изгубио од Српске напредне странке за 11.279 гласова. Зеленовић, иначе лице против којег се водио и судски поступак због проневере новца из градског буџета, сада покушава да легализује највећу изборну крађу икада, највећу пљачку гласова грађана икада! Сада је јасно шта је био Зеленовићев паклени план:  крађа века, уместо бојкота који су изабрале кукавице са којима је деценијама харао Србијом. Прво су, на све незаконите начине, људи из те исте његове приватне Градске изборне комисије покушали да оборе листу "Александар Вучић - за нашу децу", па кад им то није успело прибегли су ономе у чему су махери - покрали су грађане Шапца. Јавност мора да зна ко су ти људи, ко их је бирао и ко им даје алиби да кријући се иза имена ГИК - а, чине кривична дела. Позивам надлежне органе да под хитно спроведу истрагу о раду Градске изборне комисије у Шапцу. Грађани Шапца не смеју да буду таоци једног човека који не да власт, иако је потучен на изборима. Молим грађане Шапца да остану мирни и достојанствени. Шабац је њихов град, а не приватна прћија Зеленовића, Петровића, Чоњагића и екипе локалних лоповчина! Будућност наше деце нема алтернативу, и зато ће се поштени Шабац борити, и коначно ослободити од квази демократа.

 

Милош Вучевић,

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Нови Сад 25. јун 2020.године

 

 

 

 

 

 

 DARKO GLIŠIĆ: Odluka GIK u Šapcu pokazuje kako vajne demokrate zamišljaju demokratiju, to je pljačka izborne volje

Foto: Zorana Jevtić

OŠTRO REAGOVANJE PREDSEDNIKA IO SNS

DARKO GLIŠIĆ: Odluka GIK u Šapcu pokazuje kako vajne demokrate zamišljaju demokratiju, to je pljačka izborne volje

POLITIKA
25.06.2020. 11:27h
 
 
 

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić kaže da je poništavanje izbora u Šapcu sramna odluka i da je on apsolutno ubeđen u ispravnost izbornog procesa. 

- Ovo je najveća pljačka i krađa izborne volje građana ikada viđena u Srbiji. Zelenović i Petrović su do sada krali novac građana Šapca, a sada pokušavaju da im ukradu i glas. I to glas željan promena i normalnog života u Šapcu, koji je postao talac Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića - kaže Glišić. 

 

On konstatuje da su ovi izbori bili čistiji i pošteniji nego ikada, i sa nikada većom izlaznošću i jasnijom voljom građana za promenama u Šapcu. - Gradska izborna komisija u Šapcu je u izbornoj noći konstatovala urednost materijala kao i da je sav izborni materijal predat kako zakon nalaže, a Zelenovićevi ljudi nisu imali nijednu primedbu na zapisnik. Nakon nekoliko dana pod pritiskom Zelenovića, Petrovića i Sovranija Čonjagića, članovi GIK koje su oni postavili, donose sramnu odluku da ponište izbore jer im se ne sviđa boja voska kojom su pečaćene koverte - kaže Glišić.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Vođen tom istom logikom, dodaje on, GIK u Šapcu mogao je da donese odluku kojom proglašavaju Nebojšu Zelenovića za sultana mačvanskog. - Ono što svima mora da bude jasno jeste da ne odlučuje Zelenovićeva, Petrovićeva i Čonjagićeva komisija ko je pobedio na izborima, već to čini narod na biralištima, a naša poruka svima njima je da ćemo volju građana, više od 30 hiljada birača koji su podržali našu listu, braniti svim zakonskim sredstvima - navodi Glišić i dodaje:  - Apsolutno smo ubeđeni u ispravnost čitavog izbornog procesa, za koji je u izbornom danu i sam Zelenović rekao da je zakonit, fer i pošten, a što su potvrdili i inostrani posmatrači. Građanima Šapca poručujemo da ćemo se odlučno izboriti za poštovanje zakona, da ćemo sačuvati njihovu izbornu volju i da nećemo odustati od borbe da Šabac ima poštenu i domaćinsku vlast koja radi za narod, a ne svoj džep. 

 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ТРАЖИ ПРАВДУ ПРЕД СУДОМ 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорава јавност да је у Шапцу у току најсрамнија крађа и прекрајање изборне воље грађана од стране Небојше Зеленовића и његових послушника у Градској изборној комисији. 

Скандалозна одлука  Градске изборне комисије, која је по налогу Душана Петровића и Небојше Зеленовића, поништила изборе у Шапцу говори о  плану да ова двојица лопова имају план да задрже власт у Шапцу упркос свему. Чак и упркос изборној вољи народа.

Српска напредна странка браниће глас народа свим правним средствима, а први корак у тој борби је жалба Управном суду од кога очекујемо да заштити изборну вољу гласача и спречи крађу гласова, незабележену у историји вишестраначког система.

Подсећамо да нико од домаћих и страних посматрача није имао ни једну једину примедбу на ток избора у Шапцу. О томе да све тече беспрекорно неколико пута се у изборном дану изјаснио и сам Зеленовић. Чланови бирачких одбора из његове странке потписали су записнике где су од 100 записника имали премедбе на само једном бирачком месту. И све је било у реду  док није  видео како су га почистили напредњаци и да га народ неће. Зеленовића је тада  ухватила паника па је Градској изборној комисији наредио да спречи, јасну као сунце, победу Српске напредне странке. Тиме је у отворени криминал гурнуо и своје најближе сараднике.

Зеленовићев председник ГИК-а  Будимир Павловић одговоран је зато што по пријему изборног материјала са бирачких места у Шапцу није утврдио резултате избора у року од 24 часа, чиме је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја из члана 359 став 1 кривичног законика.

Пошто је изборе убедљиво изгубио, Зеленовић је смислио невероватан план да их понавља све док на њима не победи. Међутим, пут који је одабрао је пречица која ће га најпре одвести у затвор заједно са свим његовим сарадницима  који учествују у изборној крађи. Воља народа је светиња и Српска напредна странка никада неће дозволити њено прекрајање, крађу и фалсификовање. Бранићемо глас народа свим правним средствима. И опет ћемо победити! Живела Србија! Живео Шабац!

ГО СНС Шабац

 

 

 

 

 

Nebojša Zelenović

U Šapcu nove malverzacije: Zelenović preko GIK-a hoće da pokrade izbore i sačuva vlast!

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac
Iako je na proteklim izborima dobio čak 11.229 glasova manje od liste "Aleksandar Vučić-za Našu decu", Nebojša Zelenović po svaku cenu pokušava da zadrži vlast u Šapcu.

Kako se saznaje, u toku je sednica Gradske izborne komisije, koja je od Zelenovića, po nalogu Dušana Petrovića dobila zadatak da pokrade izbore i falsifikuje volju naroda.

Ovakvo nezabeleženo nasilje nad pravom i izbornom voljom građana nije viđeno ni u najcrnje vreme vlasti Slobodana Miloševića tokom devedesetih godina. Navikao da nenamenski troši iz budžeta grada, koliko mu je potrebno, Zelenović misli da tako može i sa glasovima birača.

Nema veze kako je narod glasao, on računa da iz biračke kutije može za sebe da zahvati koliko želi. Do koje mere je beskrupulozan svedoči činjenica da u pokušaju da obori zapisnike sa 100 biračkih mesta, članove biračkih odbora iz svoje stranke ucenjuje, preti im  terajući ih da povuku potpise, koje su na zapisnike stavili još 21. juna po zatvaranju birališta.

Nema veze što su domaći i strani posmatrači rekli da je izborni proces protekao u skladu sa procedurom. Nema veze što na 100 biračkih mesta ima samo tri prigovora. Nema veze ni što je sam Zelenović tokom izbornog dana u svakom satu ponavljao da izbori teku besprekorno.

Sve je bilo u redu dok nije video da su ga naprednjaci počistili glasovima naroda. E onda je Zelenović odlučio da se osveti narodu i da falsifikuje rezultat izbora. Samo što se preigrao. Srbija je pravna država, a volja naroda svetinja. I biće odbranjena svim pravnim sredstvima, pred svim za to zaduženim institucijama. A spisku potencijalnih razloga zbog kojih mu preti zatvor upravo je dodao i izbornu krađu. Svi koji budu sledili Nebojšu Zelenovića će krivično odgovarati. 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштава да је повереник за Шабац Бобан Бирманчевић Основном јавном тужилаштву у Шапцу поднео кривичну пријаву против председника Градске изборне комисије Будимира Павловића због теже повреде права грађана да буду благовремено и истинито обавештени о резултатима гласања за одборнике скупштине града.

Бирманчевић је прецизирао да Павловић по пријему изборног материјала са бирачких места у Шапцу није утврдио резултате избора у року од 24 часа, чиме је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја из члана 359 став 1 кривичног законика.

У овом граду грађани врло добро знају ко је Александар Вучић и Српска напредна странка. Зато је за нас гласало више од 30000 грађана. Шапчани такође знају и ко су Душан Петровић и Небојша Зеленовић и њихова лоповска дружина. Зато су  и изгубили изборе, оценио је Бирманчевић и подсетио да је председника ГИК-а именовала управо Зеленовићева градска власт.

У контроли изборног процеса учествовало је више од 2000 чланова бирачких одбора, али и акредитованих посматрача, као и представника страних амбасада и нико није имао ниједну примедбу на ток избора, подсетио је Бирманчевић и нагласио да је у записницима са 100 бирачких места на само три места констатовано да је било примедби.

Иронија је у томе, да је само једну примедбу поднео члан бирачког одбора из Зеленовићеве странке, а посебно је занимљиво да је у самом изборном дану, сада већ бивши градоначелник, Небојша Зеленовић из сата у сат саопштавао како избори протичу у најбољем реду и без неправилности. Проблеми су се појавили тек кад је Зеленовић видео резултате и схватио да је изгубио власт у Шапцу, оценио је Бирманчевић и нагласио да ће Српска напредна странка свим правним средствима бранити изборну вољу грађана.

Народ је на изборима рекао своје, а народна воља је за нас светиња. Шапчани су нам указали поверење. Нећемо их изневерити, поручио је на крају повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић на конференцији за новинаре.

ГО СНС Шабац   

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорава јавност на скандалозне притиске које Небојша Зеленовић врши на чланове изборне комисије, како би постигао прекрајање изборне воље Шапчана и по сваку цену покушао да задржи фотељу градоначелника.

Зеленовић по налогу Душана Петровића не преза ни од најстрашнијих злоупотреба, па тако од својих чланова бирачких одбора тражи да промене оно што су већ потписали – да су избори у Шапцу протекли без неправилности и у складу са изборном процедуром.

Подсећамо, Зеленовића и његове налогодавце да је увидом у 100 записника са бирачких места констатовано да су приговори забележени на само три места, од којих су на два примедбе имали чланови бирачких одбора из Српске напредне странке, док је из Зеленовићеве странке забележена само једна примедба.

Такође, подсећамо, сада већ бившег градоначелника Шапца, да су изборе у нашем граду пратили бројни акредитовани домаћи и страни посматрачи, као и представници страних амбасада. Нико од њих није имао ниједну примедбу на ток изборног процеса.

Избори су одржани  у складу са законом, били су слободни и транспарентни.  На њима је јасно израженом  вољом народа победила Српска напредна странка, која ће све покушаје Небојше Зеленовића да прекроји вољу народа спречити свим правним средствима.

Уместо узалудних покушаја да задржи власт, Зеленовић би требало да се полако пакује из кабинета и институцију управљања градом препусти онима који су за то добили поверење народа- српским напредњацима.

 

ГО СНС Шабац

 

Nebojša Zelenović

Zelenović ne veruje ni stranim posmatračima

Foto: Media Centar
Srpski naprednjaci dobili su ogromno poverenje Šapčana

Jedan od najvećih gubitnika  proteklih  izbora svakako je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je u gradu na Savi pretrpeo žestok poraz od strane Srpske napredne stranke.

Kako se nezvanično saznaje, srpski naprednjaci dobili su ogromno poverenje Šapčana, pa su u Gradskom odboru Srpske napredne stranke  Šabac s pravom još protekle noći proglasili pobedu i to pobedu koja će im po broju odbornika omogućiti da samostalno formiraju vlast, ako tako odluče.  

U brojevima, nezvanično, ti rezultati izgledaju ovako:

 • Aleksandar Vučić - za našu decu 30.316 glasova, 37 mandata,
 • Nebojša Zelenović - Šabac je naš  19.087 glasova, 23 mandata,
 • Jelena Milošević - Novi tim za Šabac 6470 glasova, 7 mandata,
 • Ruska stranka - Slobodan Nikolić 716 glasova, 1 mandat
 • Dr Dejan Pavlović - Evropska zelena partija 662 glasa, 1 mandat.

Za izbore u Šapcu, inače akreditovan je veliki broj posmatrača, koji nisu imali nikakve primedbe na tok izbornog procesa, pa je tim nejasnija tvrdnja, sada već bivšeg gradonačelnika Zelenovića, da izbore treba ponoviti. Za to apsolutno nema razloga, osim njegovog ličnog doživljaja  i teškog mirenja sa evidentnim porazom.

Volja naroda je neprikosnovena. A narod je svoj glas i poverenje dao Srpskoj naprednoj stranci. I to je istina, ma kako to teško padalo Zelenoviću i ma koliko se na njega zbog toga ljutili Dušan Petrović i Dragan Đilas okrivljujući ga za potpuni izborni debakl  u Šapcu. Jer ne glasa narod da usreći Zelenovića, nego da odluči o svojoj budućnosti i budućnosti svoje dece.

 

 

Aleksandar Pajić

SNS PROGLASIO APSOLUTNU POBEDU! Posle 20 godina u Šapcu se menja vlast

Foto: Twitter/@Sabac_Sns
U većini seoskih mesnih zajednica SNS je odnela pobedu.

SNS je oko 3 sata jutros proglasila apsolutnu pobedu na lokalnim izborima u Šapcu. Osvojivši preko 30.000 glasova, naprednjaci su porazili glavnog rivala Nebojšu Zelenovića i njegovu "Zajedno za Srbiju" (bivši DS), koja je u gradu na Savi vladala 20 godina.

- Sa velikim zadovoljstvom želim da objavim da, posle 20 godina, u Šapcu se menja vlast – rekao je kandidat SNS za gradonačelnika dr Aleksandar Pajić, na šta je usledio gromoglasni aplauz stranačkih kolega, aktivista i brojnih članova koji su čekali do jutra da se izbroje glasovi kako bi proslavili pobedu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac objavio je na zvaničnom Tviter nalogu fotografiju Aleksandra Pajića, kandidata te stranke za gradonačelnika, uz poruku "Apsolutna pobeda Srpske napredne stranke u Šapcu".

U SNS nisu krili emocije zbog trijumfalne pobede nakon koje mogu potpuno samostalno da formiraju vlast u Šapcu. Kako se čulo na skupu, do uspeha su došli poštenim odnosom prema sugrađanima kojima sada nameravaju da dokažu da tu vlast i zaslužuju.

- Ovo nije samo pobeda na lokalnim izborima već je i apsolutna pobeda na republičkim. Lista sa brojem 1 koja nosi ime Aleksandra Vučića je pobednička i u Šapcu – zaključio je Pajić i dodao da će SNS imati 38 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu.

 

 

 

 

SNS

Doktor veterine Zoran Ninković odlučno u bolju budućnost: "U nedelju glasam za broj 1 - za našu decu"

Foto: Srbija Danas
Novi tim za Šabac, u otvorenom pismu objavio je da nastavlja svoju političku karijeru u Srpskoj naprednoj stranci.

Doktor veterinarske medicine Zoran Ninković, odbornik sa liste Jelena Milošević - Novi tim za Šabac, u otvorenom pismu objavio je da nastavlja svoju političku karijeru u Srpskoj naprednoj stranci. U pismu se navodi:

- U politiku sam ušao kao mlad, obrazovan čovek sa željom da doprinesem boljitku Šapca, Mačvanskog okruga i cele Srbije. Naivno sam pomislio da to mogu kao član Zapadne Srbije, ne shvatajući da u ovoj grupi građana jedno pričaju, a drugo rade - saopštio je dr Ninković i dodao je.

- Sada, kada je moje razočaranje prevršilo svaku meru, odlučio sam da svoje ideje, na dobrobit svih naših sugrađana, realizujem u Srpskoj naprednoj stranci, jedinoj stranci koja se zaista, a ne samo deklarativno, brine o srpskom narodu - rekao je on.

- Iz Zapadne Srbije odlazim razočaran poražavajućom politikom Dušana Petrovića i njegovih satelitskih organizacija, koje su uništile srpsku poljoprivredu. Ja, i kao uzgajivač jagoda na 2 hektara sa zasadima maline na oko 30 ari to najbolje znam. Donedavno bio sam uveren da je Zapadna Srbija samostalna organizacija, ali sada mi je potpuno jasno da su i Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić glasnogovornici politike koju prezentuju Nebojša Zelenović i Dušan Petrović, kao i da je kandidat za gradonačelnika Jelena Milošević samo njihova marioneta - navodi doktor.

- Zbog svega navedenog, i svoju i budućnost Šapčana vidim u Srpskoj naprednoj stranci, jedinoj državotvornoj političkoj organizaciji, kojoj je interes naroda na prvom mestu - rekao je dr Ninković.

- I zato na izborima u nedelju glasam za broj 1, za Aleksandra Vučića - za našu decu! - poručio je dr Zoran Ninković.

 

Smanjićemo cenu vrtića, izgraditi vodovod i kanalizaciju u selima, a od Beograda do Drine će stizati za sat vremena!
 
 
 
      INTERVJU DR ALEKSANDAR PAJIĆ, PRVI NA LISTI

„ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“ I

KANDIDAT SNS ZA GRADONAČELNIKA U ŠAPCU

Smanjićemo cenu vrtića, izgraditi vodovod i kanalizaciju u selima, a od Beograda do Drine će stizati za sat vremena!

„Izbori u Šapcu specifični su i možda najvažniji od svih lokalnih, jer je na ovim izborima bukvalno reč o opstanku Šapca, grada koji je devastiran, uništen i unazađen neodgovornom vlašću kriminalnog tandema koji čine Dušan Petrović i Nebojša Zelenović. Već 20 godina Šapčanima vladaju ova dvojica sa svojim saradnicima i misle da je Šabac njihov. Taj slogan koji koriste zapravo objašnjava i ilustruje njihov pristup gradskoj vlasti, ali i gradskoj kasi. To da Šabac nije njihov, nego da pripada Šapčanima biće im jasno već 21.juna kada se prebroje glasovi u našem gradu i kada narod i Srpska napredna stranka počnu pobedničko slavlje“, kaže na početku intervjua za Kurir Dr Aleksandar Pajić, prvi na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“ i kandidat SNS za gradonačelnika u Šapcu.

Oštar ste kritičar Zelenovićeve vlasti. Šta mu najviše zamerate?

 

- Nebojša Zelenović u ovoj kampanji obećava “kule i gradove”, izmišlja nemoguće i spreman je na sve samo da zadrži fotelju gradonačelnika, vlast i privilegije. Jer njemu je samo do toga stalo. On posle 20 godina nema više šta da obeća, jer za sve što obećava, postoji pitanje zašto do sad nije to uradio. Od 2015. godine do danas Nebojša Zelenović nenamenski je iz gradskog budzeta potrošio 7 miliona evra. A dok je trošio njihov novac, 42 šabačka sela čekala su da im izgradi kanalizaciju. Za sve ove godine 42 šabačka sela nisu dobila ni metar vodovodne ni kanalizacione mreže, Šapčani plaćaju najskuplji vrtić u celoj Srbiji, po gradu niču gradilišta bez info tabli. Ne zna se ni ko gradi, ni šta gradi, a pogotovo koliko to košta.

Često ističete da Šabac ozbiljno kaska za drugim gradovima u kojima je Srpska napredna stranka na vlasti. Šta je, prema vašem mišljenju, Šabac propustio za vreme vlasti Nebojše Zelenovića?

- Šabac je, nažalost, propustio šansu da se razvije i krene krupnim koracima u bolju budućnost kao svi srpski gradovi. Sa Srpskom naprednom strankom Šabac ima budućnost, Šabac jeste grad budućnosti. Pogledajte druge gradove u kojima je na vlasti Srpska napredna stranka. Šabac iza njih daleko zaostaje. U Valjevu je asfaltirano 97 km puteva, a u Šapcu 80km lokalnih puteva čeka asfaltiranje. Valjevo je finasijski stabilan grad i pored Beograda i Novog Sada je na trećem mestu po kreditnom rejtingu. Pogledajte kakvo je čudo Srpska napredna stranka napravila u Loznici.Izgrađeno je više od 76 km novih puteva, rekonstruisano 47 km. Došla je kineska kompanija „Мinth Automotive Europe “, vrednost investicije 100 miliona evra,američka kompanija Adient, vrednost investicije 20 miliona evra. Znate, jedina velika investicija koju je Šabac dobio je Jazaki koji je u naš grad došao isključivo zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Nebojša Zelenović nikada nije ni pokušao da napravi most saradnje sa republičkom vlašću u interesu Šapčana, ali je zato bezobzirno slagao 1000 ljudi da će ih zaposliti u čeličani Danijeli, koja nikada nije došla u Šabac, jer on nije sposoban da je dovede. Zato će Srpska napredna stranka odmah po preuzimanju vlasti u Šapcu u najkraćem roku u Šabac dovesti dva investitora i otvoriti nova radna mesta. Posebna problem je što je potpuno zapostavio socijalnu politiku. Kako je moguće da u Loznici za vreme vanrednog stanja zbog korona virusa socijalno ugroženim građanima bude podeljeno 13.000 humanitarnih paketa, a u Šapcu nijedan? To govori o vrhunskoj neodgovornosti I ignorisanju potreba onih kojima je pomoć najpotrebnija.

FOTO: PROMO

Vi ste kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca. Šta su vaši prioriteti?

- Naš plan je jasan i konkretan i mi ćemo svoja obećanja, za razliku od Zelenovića, ispuniti. Prvo smanjićemo cenu vrtića u Šapcu, počećemo izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u šabačkim selima, promenićemo odnos prema poljoprivrednim proizvođačima, koji su nepravedno zapostavljeni. Naš poljoprivrednik kad dođe u zgradu lokalne samouprave mora da zna da je dobrodošao, a ne da ide od šaltera do šaltera i da mu se niko ne obraća. Sredstva iz fondova koja će im biti dostupna biće mnogo veća. Raspolagaćemo gradskom kasom odgovorno, pošteno I transparentno. Asfaltiraćemo 80 km seoskih I lokalnih puteva, jer smatramo da kvalitet života na teritoriji Šapca mora biti isti bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na selu. Svi građani su podjednako važni I to je ono što nas razlikuje od Zelenovića za kog seosko stanovništvo ne postoji. Aktivno ćemo raditi na realizaciji projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac, kao I na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica. Od Beograda do Drine za sat vremena! To je naš cilj. I to je Aleksandar Vucic ucinio za Šabac I za celu Srbiju. Više je Aleksandar Vucic uradio za Šabac sa Jazakijem I otvaranjem radova na auto-putu I brzoj saobraćajnici, nego Petrović I Zelenović za 20 godina vlasti. I zato pozivam sve Šapčane da 21. juna glasaju za broj 1, za Srpsku naprednu stranku, za listu Aleksandar Vucic- za našu decu! Jer Šabac zaslužuje najbolje!

 

 

 

 

Dragan Đilas i Nebojša Zelenović

Od saboraca do neprijatelja: Rasulo među opozicijom dovodi Zelenovića i Đilasa do debakla

Foto: Youtube/Printscreen/Radio Slobodna Evropa/TV Šabac
Da je dobar deo srpske opozicije u rasulu, bez ideje i programa jasno je već duže vreme
Pre svega, onaj deo predvođen Draganom Đilasom, koji ima samo jedan program - srušiti Aleksandra Vučića i slomiti Srpsku naprednu stranku kako bi mogao da nastavi pljačku države i građana. Pojedini iz tog tabora, videvši propast ideje tzv. bojkota odlučili su da izađu na izbore i pokušaju da, kao što je slučaj Nebojše Zelenovića, sačuvaju fotelje i izbore se da zadrže privilegije lokalne vlasti. To je, naravno, dovelo do nove podele u delu opozicije, gde su se bojkotaši podelili na bivše bojkotaše i one koji i dalje odbijaju da izađu na izbore tvrdeći da je reč o nekakvom političkom stavu i nevešto skrivajući činjenicu, koja je pravi razlog tzv. bojkota, da nemaju podršku građana, odnosno da ih narod neće. 

 

Nebojša Zelenović
Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

Razdor u ovom delu opozicionog korpusa bio je jasno vidljiv sinoć u jednoj televizijskoj emisiji gde su sedeli zajedno, a govorili potpuno različito, Dragan Đilas i Nebojša Zelenović. Ova dvojica osim što istovremeno pretenduju na mesto budućeg šefa polumrtve Demokratske stranke, imaju kao temu sporenja i sam odnos prema izborima.

Zelenović je, naime, izdao Đilasa i ovaj mu to ne prašta. Mesecima, objedinjeni mržnjom protiv Aleksandra Vučića, zajedno su upadali u RTS, pridržavajući Boškovu testeru, na ulici, umesto na izborima rušeći vlast. Ali skriveni vladar Šapca i Zelenovićev nalogodavac Dušan Petrović, videvši da Đilasova politika kod naroda ne prolazi, izdaje Zelenoviću  komandu  da se povuče sa položaja bojkota i pređe u tabor onih, koji idu na izbore.

 

Dušan Petrović
Foto: Media Centar

Kao i svaki politikant Zelenović ispunjava naređenje, ali se time zamera Đilasu, tako da sada ratuju međusobno, iako im Vučić ostaje zajednički neprijatelj. Međutim, sujetni i preambiciozni u odnosu na sopstveni potencijal, nisu sposobni da vide da ih je narod prozreo i da ne podržava ni jednog ni drugog.

A to će pokazati i izbori 21.juna, na kojima će odziv biti dovoljno veliki da se Đilas suoči sa sopstvenom propašću oličenom u besmislenoj ideji bojkota, ali i na kojima će Zelenović voljom obespravljenih Šapčana, koje godinama potcenjuje i omalovažava,  ostati bez fotelje gradonačelnika i mogućnosti da ikada više upravlja gradom na Savi. 

Zrenjanin dobija velelepni sportski centar

U prigradskom naselju Mužlja u toku su finalni radovi na izgradnji sportskog centra, koji će biti najmoderniji i najfunkcionalniji u celom Banatu

 U prigradskom naselju Mužlja nadomak Zrenjanina u toku su finalni radovi na izgradnji velelepnog sportskog centra, koji će biti najmoderniji i najfunkcionalniji u celom Banatu.

 


Aleksandar Farkaš, pokrajinski poslanik i inicijator ideje da se prostor neposredno uz reku Begej obogati novim sportskim sadržajima, naglasio je da će u sklopu budućeg Sportskog centra Stara kolonija, biti izgrađena dva fudbalska terena, dva pomoćna terena, teren sa veštačkom travom, dva teniska terena, moderna marina za prilaz centru sa Begeja, kao i svi prateći objekti, moderne svlačionice, teretana pod otvorenim nebom.

- Planiramo izgradnju sportske hale, zemljište je obezbeđeno i pripremljeno, ali idemo fazu po fazu, tokom sledeće godine fudbalski tereni će biti gotovi – istakao je Aleksandar Farkaš, uz napomenu da je sve namenjeno deci, koja u postojećoj školi fudbala treneraju potpuno besplatno i da se korišćenje terena, neće naplaćivati.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, kao i kompletno rukovodstvo grada prisustvovali su događaju, uz naglasak da je budući objekat od izuzetnog značaja za Zrenjanin.

- Bićemo u prilici da organizujemo sportske kampove na kojima će učestvovati deca iz drugih sredina - rekao je Čedomir Janjić, uz napomenu da će veliki broj sportskih stručnjaka biti angažovan u radu sa decom.
 

 https://youtu.be/qMo8KM3Fwm8

 

Ko su članovi NATO lobističke organizacije “BCBP”?

U poslednjih nekoliko nedelja nevladina organizacija pod nazivom “Beogradski centar za bezbednosnu politiku” (BCBP) pokušava na sve načine da se meša u spoljnu i unutrašnju politiku države Srbije. Agenti ove organizacije su ove nedelje imali još jednu operaciju koja je imala za cilj da destabiliše Srbiju i koja je bila usmerena protiv sina predsednika Srbije. Šta je to “BCBP”? Ko su članovi ove organizacije? “Beogradski centar za bezbednosnu politiku” je NATO lobistička organizacija sa sedištem u Beogradu koja okuplja NATO lobiste iz cele Srbije. Cilj ove organizacije je destabilisanje Srbije i izazivanje nereda na ulicama Beograda.

Ovo su članovi Upravnog odbora ove NATO lobističke organizacije.

Filip Ejdus

Filip Ejdus je predsednik Upravnog odbora ove organizacije. On je ujedno i vanredni profesor na Fakultetu Političkih Nauka u Beogradu. Mesto profesora na fakultetu koristi da vrbuje mlade ljude za svoju organizaciju. Autor je dokumentarnog filma pod nazivom “Da li Srbija treba da bude vojno neutralna”?. Poruka ovog filma je da Srbija treba da napusti vojnu neutralnost i da se priključi NATO savezu. 

Gorana Radovanović

Gorana Radovanović nalazi se na mestu potpredsednika Upravnog odbora “BCBP”. Od 2007. godine nalazi se u ovoj organizaciji, da bi 2019. godine postala potpredsednik Upravnog odbora. Bila je urednik časopisa “ROD I BEZBEDNOST”. Član je organizacije “BCBP” već 13 godina.

Sonja Stojanović Gajić

Sonja Stojanović Gajić je članica Upravnog odbora “BCBP”-a. Kao i većina članova ove organizacije obrazovala se u Londonu. Od 2006-2019. godine bila je direktorka “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. 

Luka Glušac

Luka Glušac je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. Od 2011. godine zaposlen je u Stručnoj službi Zaštitnika građana. Tokom 2018. godine šest meseci je bio zaposlen u kancelariji Visokog Komesara za ljudska prava u Ženevi. Od 2019. godine je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”.

Rodoljub Šabić

Rodoljub Šabić je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. Od 2004 do 2018. godine bio je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Od februara 2019. godine član je Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”.

 

 

 

 

Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорио је на конференцији за новинаре на бројна лажна обећања, која је у јеку предизборне кампање почео да даје Небојша Зеленовић.

Актуелни градоначелник Зеленовић, видевши да је пред њим изборни дебакл, по налогу свог ментора Душана Петровића свакодневно бесомучно лаже у покушају да поново обмане Шапчане лажним обећањима о некаквим пројектима, који постоје само у његовој машти, оценио је кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца др Александар Пајић.

Он је упитао како је могуће да Зеленовић сада обећава асфалтирање 80 км локалних путева и зашто то није урадио у протеклих 20 година, колико траје његова и власт Душана Петровића у Шапцу. И у овој кампањи Зеленовић обећава Шабац на Сави иако прстом није мрднуо да реализује тај пројекат, који је обећавао још 2016. године, каже Пајић и посебно истиче  катастрофалне промене, које је Зеленовић увео у градском превозу.

 Аутобуси у Шапцу иду на 20 минута, обележени су Зеленовићевим предизборним слоганима, а посебна прича је што је Зеленовић брутално слагао да су издвајања из буџета за то нула динара,иако сви знамо да је потписан уговор на 27 милиона евра. Као случајно, информације о јавним набавкама нису доступне, јер је сајт градске управе у изради, истиче Пајић и пита ко још у те провидне лажи Небојше Зеленовића може да поверује.

У јеку кампање Зеленовић и Петровић су прикључили 9 домаћинстава на  канализациону мрежу и праве од тога спектакл. Подсећамо, да 42 села за њих не постоје, тамо према њиховом мишљењу живе грађани другог реда, који не заслужују  ни воду ни канализацију и којима за 20 година нису изградили ни метар мреже. Све бруталне лажи криминалног тандема Петровић- Зеленовић, народ је прозрео. Али они лажу као никада до сада у очајничком покушају да задрже власт, привилегије и фотеље. Али народ најбоље зна. И народ пита зашто је у Шапцу најскупљи вртић у Србији, зашто школе немају фискултурне сале и зашто град пропада под недомаћинском влашћу Петровића и Зеленовића.

И док криминални тандем Петровић -Зеленовић на та питања одговара новим лажима, народ ће свој одговор на њихову лоповску власт  дати на изборима 21.јуна. Јер народ зна да је глас за Српску напредну странку, глас за Шабац, за Србију, за сву нашу децу!

До победе!, рекао је на крају кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца др Александар Пајић.

 

ГО СНС Шабац

 
 
Aleksandar Vučić

MRŽNJA ZBOG POLITIČKE NEMOĆI SVE VEĆA: Mnogi lideri vređani kroz istoriju, ali samo Vučiću NAPADAJU DECU

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Kritike rezultata rada predsednika Srbije nisu svrsishodne jer ih sve što je uradio ostavlja bez argumenata

Suočeni sa ogromnim rejtingom Srpske napredne stranke u finišu kampanje pred izbore 21. juna, politički neistomišljenici Aleksandra Vučića u odsustvu plana, programa i ideja, kojima bi mu se suprotstavili, naredili su svojim plaćenicima da ga napadnu beskrupulozno, koristeći sva sredstva sa ciljem da ga slome i uzdrmaju političku stabilnost Srbije.

POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE PRED IZBORE: Šest lista ulazi u Skupštinu, naprednjaci imaju ubedljivih 58,2 odsto

Kritike rezultata Vučićevog rada im nisu svrsishodne jer ih sve što je uradio ostavlja bez argumenata. Činjenica je da Vučić svakodnevno dobija sve veću podršku naroda, ali i priznanja za svoj rad iz celog sveta. O tome, između ostalog, svedoče podaci Evrostata, statističke službe EU, prema kojima je Srbija prema međugodišnjem rastu bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu tekuće godine na prvoj poziciji među 38 evropskih ekonomija.

Međutim, Vučićeve političke neistomišljenike ne zanimaju ni rezultati, ni napredak Srbije. Imaju samo jedan cilj - srušiti Vučića po svaku cenu, a to što radi za dobrobit Srbije i svih njenih građana mu izgleda uzimaju kao otežavajuću okolnost. Zato su pribegli najnižim oblicima napada izlažući Aleksandra Vučića i njegovu porodicu oblicima najbrutalnijeg linča, kojem nije bio izložen nijedan predsednik, ne samo u Srbiji, nego u svetu uopšte. Ali, misle oni, protiv Vučića je sve dozvoljeno.

I to ne samo protiv Aleksandra, nego protiv svih Vučića, a posebno najnevinijih, njegove dece.

Mnogi su političari bili vređani u istoriji srpskog političkog života, ali samo Aleksandru Vučiću napadaju decu, ne obazirući se u toj prljavoj borbi ni na kakve kodekse političke borbe, a o časti i fer pleju da i ne govorimo. Pod maskom "istraživačkog novinarstva" Vučićevog sina Danila uhode, prate, slikaju bez dozvole, optužuju za bliskost sa osobama kriminogene prošlosti, istovremeno namerno previđajući činjenicu da su osobe o kojima govore bez policijskog dosijea  i neosuđivane.

Ali istraživačko novinarstvo koje promovišu to ignoriše, jer i nije reč ni o kakvom novinarstvu, već o providnoj propagandi za račun onih kojima je glavni cilj da spreče razvoj i napredak Srbije, koji je zahvaljujući politici Aleksandra Vučića nezaustavljivo krenuo uzlaznom linijom. I zato ga otvoreno mrze. Mrze ga do te mere da ga u opskurnim tekstovima svojih portala porede čak sa Neronom, koji je spalio Rim, nazivaju pedofilom i priželjkuju njegovu smrt preteći aluzijama iz čuvene narodne pesme "Početak bune protiv dahija".

U svojoj otvorenoj mržnji previđaju samo jedno da se "sirotinja raja" već digla protiv dahija, još onomad kad je svojim glasovima na vlast dovela upravo Aleksandra Vučića da ih oslobodi zuluma njihovih nalogodavaca. I ako u Srbiji nešto "prevrne" to sigurno neće biti protiv Vučića, čiji rejting neprestano raste, srazmerno rastu poverenja koji narod ima u njega. 

Одбори Српске напредне странке Војводине, Мачванског и Колубарског округа згрожена су бруталним нападима на Данила Вучића, који је очигледно крив само зато што је син Александра Вучића, који се опет политичким неистомишљеницима замерио преданом борбом за Србију и боље сутра свих наших грађана, каже се у заједничком саопштењу Српске напредне странке Војводине, Мачванског и Колубарског округа.

„Плаћеници Вучићевих политичких неистомишљеника ударају тамо где мисле да је Вучић најслабији, вређају му децу, прате их и уходе и без питања фотографишу на јавном месту, како би их потом по сваку цену ставили у криминални контекст, иако он уопште не одговара истини. Бруталне , гебелсовске лажи,  којима се служе, за циљ имају само једно- сломити Александра Вучића по сваку цену и упркос свему и зауставити напредак Србије“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ово није први, а нажалост ни последњи пут да „они који желе понижену, сломљену и Србију без утицаја на сопствену будућност, прибегавају најнижим методама борбе против Александра Вучића служећи се средствима незабележеним у српској политичкој историји“.

„Нападајући Данила, они уствари гађају Александра Вучића и у тој прљавој борби уопште их не занима што је Данило само дете, јер они и децу деле на основу тога ко им је  родитељ.  А Данилов отац , Александар Вучић је , према њиховом мишљењу починио велики грех: подигао је Србију с колена на која су је бацили његови претходници. И то му неће опростити“, стоји у саопштењу.

Српска напредна странка Војводине, Мачванског и Колубарског округа изражава апсолутну подршку председнику Александру Вучићу и сматра да ће на предстојећим изборима 21. јуна ту подршку поделити са свим грађанима

Србије.

„Живела Србија! Живео Александар Вучић“, закључује се у саопштењу.     

 

 
 
 
Nebojša Zelenović

Sve je bliže porazu: Zelenović očajnički traži pomoć od Đilasa da sačuva svoj politički položaj

Foto: YoutubePrintscreen/Televizija Šabac
 
 Izbori 21. juna, osim što će promeniti lokalnu vlast u Šapcu, uticaće i na političku karijeru aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koji suočen sa predstojećim porazom ,već traži rezervni položaj.

Jedino se tako može tumačiti Zelenovićevo sve češće uplitanje teme tzv. ujedinjenja Demokratske stranke u predizbornu kampanju u Šapcu, koja s tim nema baš nikakve veze. Osim Zelenovićevog pokušaja, da po naredbi Dušana Petrovića posle izbornog debakla u Šapcu postane predsednik demokrata.

U tome ga međutim sprečavaju dve stvari: gubitničko nasleđe opterećeno brojnim kriminalnim aferama tokom mandata u Šapcu i činjenica da nad lešom Demokratske stranke već duže vreme kruži još jedan lešinar - Dragan Đilas.

Izgleda, međutim, da se na toj strvini neće niko okoristiti, jer će se raspasti pre nego što bilo ko od ove dvojice uopšte stigne do nje. Poseban problem je što su, iako su se zvanično razišli zbog Zelenovićeve izdaje bojkota, Zelenović i Đilas ipak ostali povezani zajedničkom sklonošću ka lopovluku. Đilas, naravno u tome prednjači, ali ni Zelenović ne zaostaje podstaknut nalozima šabačkog tajkuna i nezvaničnog gradskog šerifa Dušana Petrovića.

Tako mu uopšte ne predstavlja problem da mirno tokom kampanje gleda Šapčane u oči kao da im za 4 godine nije nenameski potrošio 7 miliona evra, što je svojim izveštajima potvrdila Državna revizorska komisija. Ne smeta mu ni što u Šapcu, uprkos očekivanjima građana,koje je lagao u kampanji 2016. godine, nije izgradio podzemnu garažu, što je slagao da će napraviti Šabac na Savi i što je najgore, što je brutalno obmanuo 1000 ljudi kojima je obećao posao u čeličani Danijeli, koja se nikada nije pojavila u Šapcu.

Previše je toga slagao Zelenović sa Petrovićem da bi sada mogli bilo čemu da se nadaju. Znaju to i njih dvojica i možda baš zato besomučno traže podršku u insotranstvu, jer je u Šapcu nemaju. Za tu podršku spremni su da obećaju sve. Pa čak i da Peć tretiraju kao grad koji nije u Srbiji, što je lično demonstrirao Zelenović kada je prilikom boravka u Peći napravio sramnu paralelu između Peći i Šapca kao nekakvih opozicionih gradova s direktnom aluzijom na to da Peć nije u Srbiji. 

Ali osim što je iz Srbije izdvojio Peć, Zelenović često i o Šapcu govori kao o nekakvom gradu-državi valjda misleći na polise, koji ipak pripadaju antičkom svetu, a ne 21. veku . Doduše, reč politika, kojom Zelenović tako neuspešno pokušava da se bavi već godinama, jeste u direktnoj vezi sa rečju ''polis, grad-država'', ali i sa rečju politikant čijem je značenju Zelenovićevo delo kudikamo bliže.

 

 
Aleksandar Pajić

Uz Aleksandra Pajića Šabac postaje grad evropske perspektive: Bolja i zdravija budućnost za našu decu, bez obmana i laži Zelenovića i Petrovića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Izborna utakmica je u toku, a građani će već 21. juna iskazati svoju volju i dati svoj glas za viziju u koju veruju.

Tim povodom, kandidat za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić predstavio je buduće projekte koje zajedno sa svojim kolegama iz Srpske napredne stranke planira da ostvari u narednom mandatu, ali i koji su to najveći problemi sa kojima se sada suočavaju građani ovog grada. 

Poverenik GO SNS Šabac i kandidat za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić u razgovoru za naš portal istakao je da je stranka, čiji je on predstavnik, u prethodnom periodu jasno i strateški izradila plan i program kojim će se voditi u naredne četiri godine. 

-Već dugo godina pripremamo nacrt strategije i pre nekih petnaest dana smo građanima u Šapcu predstavili Strategiju razvoja grada u naredne četiri godine, odnosno narednih pet godina, pošto se oslanjamo i na Nacionalni investicioni plan koji je predsednik države promovisao kao državni plan i mi tu vidimo mnoge stvari koje bi u Šapcu mogle da se urade, a nisu u prethodnih dvadeset godina od kada je na vlasti Dušan Petrović. Ono što je kapitalno, a u vezi je sa Šapcom, jeste dolazak auto-puta Ruma-Šabac, izgradnja mosta preko Save i brza saobraćajnica Šabac-Loznica. To će umnogome promeniti sliku grada i industrijsku zonu koja je pripremljena za dolazak i domaćih i stranih investitora, a to će popuniti budžet i omogućiti zapošljavanje. Pre svega je bitno da smo promovisali strateški sve one projekte koje će Srpska napredna stranka ponuditi našim sugrađanima i iza kojih čvrsto stojimo, zaista ću se truditi svim silama da sve ono što smo obećali bude i urađeno, a to je pre svega auto-put, čija je izgradnja već počela, zatim rekonstrukcija šabačke bolnice, koja je jedan od kapitalnih projekata koji treba uraditi. Zatim, probaćemo da što pre osposobimo staru sportsku halu gde su postignuti najveći uspesi “Metaloplastike” i koja je proslavila Šabac kao grad, da je vratimo u vlasništvo grada ukoliko je to moguće. Prvo ćemo pokušati da je osposobimo i vratimo u vlasništvo grada, a onda smo pripremili projekat za izgradnju nove sportske hale koja će imati 4.000 kvadrata, 5.000 sedećih mesta, koja će biti za ponos našim sportistima koji u dvoranskim sportovima imaju veoma zapažene rezultate kako na domaćim prvenstvima, tako i na međunarodnim takmičenjima - rekao je Pajić za naš portal i dodao:

 

Aleksandar Pajić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

-Ono što će takođe Šabac imati jeste jedan otvoreni olimpijski bazen, jer mi smo jedan od retkih gradova koji to nema, prethodna vlast je za rekonstrukciju zatvorenog bazena koji smo imali potrošila 10 godina i tek je sad napokon to urađeno. Mi u svom planu imamo izgradnju jednog otvorenog olimpijskog bazena. Ono što je preka potreba naših sugrađana to je da u narednom periodu dođu dva velika investitora i da zaposle više od 5.000 ljudi kojima je posao neophodan. Radićemo na tome da fabrika “Jazaki” ne bude jedina fabrika koja je zahvaljujući podsticajima Vlade i posredovanju predsednika države došla. Oni zapošljavaju više od 3.000 radnika, a mi planiramo da dovedemo još dva velika investitora koji će zaposliti naše sugrađane, a u isto vreme ćemo raditi i na pospešivanju razvoja malih i srednjih preduzeća, odnosno omogućiti da uz podsticaje lokalne samouprave razviju svoje sopstvene biznise i da zaposle određeni broj radnika - poručio je kandidat za gradonačelnik Šapca ispred Srpske napredne stranke. 

Poverenik Pajić je posebno naglasio da je u Šapcu na delu “najprljavija izborna kampanja, kakva se nije videla nigde u Srbiji”, kao i da njegovi politički protivnici nisu spremni da realno predstave svoje rezultate, već ih fingiraju i pred građane idu sa lažnim predstavama i klevetama upućenim protiv političkih protivnika. 

-Mislim da je u Šapcu trenutno naprljavija izborna kampanja koja se trenutno vodi u Srbiji i prosto je neverovatno šta njima sve može da padne na pamet. U isto vreme oni lažno prikazuju sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, jer vrlo su tanki rezultati njihovog rada za proteklih dvadeset godina, zato imaju potrebu da preuveličavaju sve ono što je urađeno. Napomenuću samo neke od stvari koje su preuveličane, a to je na primer što Zelenović govori o tome da je Šabac grad koji nema listu čekanja za vrtić, međutim, istina je da je šabački vrtić najskuplji u Srbiji, više od 6.800 dinara košta za jedno dete i Šapčani nisu tog nivoa materijalnih mogućnosti da priušte to sebi i iz tog razloga zaista nema čekanja. Ne zato što je strateški rešeno pitanje boravka dece u vrtiću, nego je preskup. Naši sugrađani se pitaju zašto je u Rumi vrtić besplatan, a u Šapcu nije, pitaju i zašto prevoz za najstarije sugrađane nije besplatan kao što je u mnogim gradovima, mnoge stvari koje su dostupne građanima drugih gradova i opština Šapčanima nisu dostupne i zbog toga je ta kampanja izuzetno prljava. Istraživanja koja su dostupna javnosti govore o mnogo većoj popularnosti SNS u Šapcu, oni pokušavaju da tom prljavom kampanjom uplaše Šapčane nekim stvarima koje apsolutno ne stoje, izmislili su dolazak Sandokana na čelo grada ako SNS pobedi, samo da bi uplašili građane. To nije istina, niti ima bilo kakve šanse, gospodin Ostojić nije ni član SNS i nema veze sa nama. Plašili su za vreme korone građane time da i ja, ali i drugi čelnici SNS imamo koronavirus i da smo proširili koronu u Šapcu, a to je prosto neverovatno da se u takvim trenucima time služi i da tako skupljaju političke poene - objasnio je Aleksandar Pajić i dodao: 

 

Aleksandar Pajić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

-Radili su rekonstrukciju centra Šapca, gde su igralište koje su izgradili za decu, od kredita koji je Grad podigao, a onda su ga preko noći zapalili i uprli prst u SNS da ima veze sa tim vandalskim činom. Koriste neverovatno loše stvari da bi ih pripisali SNS, a za sebe kažu da su divni rukovodioci grada, a da drugi koji žele da dođu na to mesto nisu poželjni i nisu dobri. Mislim da naši sugrađani vide da to nije tako i da je to laž i manipulacija kojom se služi Nebojša Zelenović. Poslednje u čemu on učestvuje jesto to da objekte koje gradi Vlada on obilazi, odlazi na ta gradilišta, fotografiše se i to pripisuje rezultatima svoje politike. To je skoro uradio i u naselju Majur, gde se fotografisao na gradilištu gde su radovi na rekonstrukciji škole i izgradnji fiskulturne sale, gde je preko Kancelarije za javna ulaganja država izdvojila više od 210 miliona dinara za te poslove, i rekao da je on to smislio i da je on začetnik te ideje. Takvim medijskim predstavljanjem pokušava da predstavi nešto što nije njegovo delo, upravo kao svoje - rekao je poverenik SNS Aleksandar Pajić za portal SrbijaDanas

Glavni adut SNS u Šapcu je rezultat republičke Vlade i predsednika Aleksandra Vučića, a kako navodi kandidat za gradonačelnika Aleksandar Pajić “sve ono što je država obećala , ona je to i uradila i sve to će biti preslikano i u Šabac uz realno ostvarive projekte i podršku države za realizaciju istih”. 

-Sve ono što obećamo ćemo i uraditi, pokazali smo da od 69 kandidata na odborničkoj listi sve su ostvareni ljudi i koji imaju rezultate svog rada i znaju da rade i rezultati su nešto što ih kvalifikuje da budu u vrhu liste SNS. Bićemo partner svojoj državi, a ne suprostavljena strana, a dosadašnja politika Nebojše Zlenovića jeste ta da smo sami sebi dovoljni kao grad, da nam pomoć države nije potrebna kako bismo napravili rezultat. Mi mislimo suprotno, mislimo da je saradnja sa svojom državom neophodna, jer veliki kapitalni projekti mogu da budu realizovani samo ukoliko Vlada pomogne da se sve to realizuje. Šabac je jedan od gradova koji ima najveći broj sela koja nemaju kanalizacionu mrežu, od 45 sela čak 42 nemaju ni metar vodovodne ni kanalizacione mreže, što je u 21. veku osnovna stvar, a koju lokalna vlast za 20 godina nije uspela da obezbedi. Nikada nećemo uzimati sredstva od sugrađana koji žive na selu da bismo im rešili neke infrastrukturne probleme, kao što to radi trenutna vlast. U selima se uzima jedan dinar, da bi Grad dao dva da se uradi putna infrastruktura kroz selo, što je nedopustivo i ovo je jedinstven slučaj u Srbiji da se tako radi. U Šapcu postoji i navodni referendum gde se građani mesnih zajednica izjašnjavaju o povraćaju sredstava za imovinu gde će ta sredstva da ulože i koji su to projekti, a pošto je SNS u dve trećine mesnih zajednica na vlasti nama to nije dostupno, parcijalno se sve primenjuje. Tamo gde su na vlasti oni koji su po volji gradonačelnika Šapca, tamo se investira i tamo se projekti realizuju, a na drugoj strani nema realizacije projekata. Potpuno ćemo drugačije raditi, napravićemo prioritete, da saveti mesnih zajednica odlučuju gde će ta sredstva da se upotrebe i neće biti bitno kojeg su poilitičkog opredeljenja, bićemo isti prema svim građanima bez obzira na političku pripadnost - naglasio je Pajić za portal SrbijaDanas. 

 

Aleksandar Pajić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

U skladu sa parolom stranke čiji je kandidat, Aleksandar Pajić ističe da će u budućem mandatu SNS u Gradu Šapcu veliki deo usmerenja biti upućen ka deci i mladima i njihovom obrazovanju. 

-Jedan od projekata čija je realizacija već počela je projekat “Šabačke akademije”, gde su sve tri strukovne visoke škole fuzionisane u Šabačku akademiju. Jedan smo od retkih, ako ne i jedini grad van univerzitetskih centara, koji na svojoj teritoriji ima objedinjene sve visoke strukovne škole, a to je dobro za učenike koji završavaju srednje obrazovanje da mogu u svom gradu da nastave studije na visokim strukovnim školama. Omogućićemo bolji kvalitet obrazovanja u tim ustanovama da bi naši učenici bili spremni da kad završe školovanje uđu u svet rada potpuno spremni sa znanjem koje je neophodno da bi se taj posao valjano obavljao. Ono što je bitno za osnovne i srednje škole jeste to da ćemo uložiti puno u infrastrukturu, kako bismo obezbedili realnu mogućnost da škole rade u jednoj smeni, povećaćemo kapacitete tih škola da bi učenici mogli da imaju nastavu gde će i posle redovne nastave moći da ostanu i rade domaće zadatke, vannastavne aktivnoti, da im ponudimo širu lepezu mogućnosti koje će oni prema svojim željama i zahtevima da ostvare. Što se tiče vrtića, potrudićemo se da to bude jedna od najnižih cena u Srbiji, a ukoliko bude postojala mogućnost i da budu potpuno besplatni. U ovom momentu ne možemo to sa sigurnošću da obećamo, jer je veliko zaduženje Grada u poslednjih 20 godina i nismo sigurni koji nas sve krediti čekaju na otplatu, jer sve što je prethodna vlast radila je sa grejs periodom. Za sve ono što je loše rađeno očekuje se naplata od 2021. godine i zbog toga u ovom momentu dok ne sagledamo finansijske mogućnosti ne možemo da obećamo besplatne vrtiće, ali mislim da je budžet grada dovoljno veliki i da će biti mnogo veći kada većina ljudi dobije posao da to realizujemo. Kada građani dobiju posao, tako ćemo puniti budžet, pa ćemo moći i da ulažemo više i u sport, obrazovanje i u kulturu, kao i sve druge sporedne stvari - istakao je Pajić.

Kako ističe kandidat SNS za gradonačelnika Šapca, najveći problem je velika nezaposlenost u gradu Šapcu i to što “sugrađani sada putuju u mnogo manje opštine i gradove u okolini da bi mogli da ostvare svoje pravo na rad”.

 

Aleksandar Pajić