Televizija K-54 - O nama

Istorijat

Televizija Fortuna - K54 osnovana je kao TV Sombor 1994. godine, da bi kasnije promenila ime u Kanal 54 jer je emitovala program na 54. kanalu. Prva privatna televizijska stanica u Vojvodini. 

Osnivač televizije Fortuna - K54 je Milisav Dučić.

Milisav Dučić je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju Beogradu. Za vreme studija bio je urednik lista "STUDENT" i urednik rubrike "STUDENSKI RAPORT JAVLJA" u Politici Ekspres.

Po završetku studija odlazi u televiziju Sarajevo, gde radi 20 godina u svojstvu samostalnog urednika kulturno umetničkog programa.

Milisav Dučić je prvi odgovorni urednik srpske novinske agencije SRNA.

Po povratrku u Beograd 1994. godine osniva sopstveno preduzeće za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa i organizuje osnivanje prve privatne televizije u Somboru.

Prvu dozvolu za emitovanje programa televizija Fortuna na kanalu 54 dobija od nadležnog ministarstva Savezne Republike Jugoslavije, druga dozvola je dobijena od Republike Srbije i Crne Gore, a treća od Republike Srbije.

Za svih proteklih burnih 20 godina računajući ratove i sankcije i promene tri republike, televizija Fortuna - K54 uspeva da opstane bez ikakve političke podrške, bilo kojih političkih partija u vlasti ili opoziciji.

Za njen opstanak tokom ovih 20 godina zaslužni su samo zaposleni u televiziji i građani koji su prihvatili program.

Svi silni fondovi za pomoć medijima iz inostranstva, pokrajine i republike mimoišli su našu televiziju i favorizovali su mahom druge televizijske kuće uglavnom po partijskoj liniji.

 

DANAS

 Televizija Fortuna - K54 svojim signalom pokriva područje Sombora i Apatina.